Šta je novo?

Koje miševe imate?

Mikroprekidaci se mogu i zameniti na nekom od ovih koje vec imas. Preskupi su to misevi da bi se bacali zbog toga. Narocito kada se pogleda koliko je to cest problem sa novijim generacijama miseva.

Znam, menjao sam vec, ali tragam za nekim kome to ne treba :)
Hvala

Ti si menjao ili si nosio kod nekog u servis ?

ma ja
to 3 minuta posla :)

Super, da znam da te angazujem kad se na mom shebu klikovi ;)

hehe, moze :)
to je samo razlemljivanje i lemljenje drugog/novog mikroprekidaca. 2 ili 3 tacke :)

Ja kupio nake kao Omrone na Ebay... izmenjao kome sta crklo, pa sad da vidimo koliko ce trajati :)
I da li su stvarno Omron :)

Trebao bi da uzmem neki novi mish, batalio sam igrice na kompu tako da gaming opremu sam prodao, uzeo bi sada sve bezicno sluske mis i tast, nzm sta ima dobro od vezicnih misheva a da nije preskupo tipa 30 40e

ja bih isao na logi marathon,zbog baterije.mada se generalno ljudi zale na logi i sviceve.

Malo off-topic

Zeza me scroll na G9, hoće na dole, a ne radi na gore. Ima li neki način da to brzo popravim?

^bilo je prostije nego što sam mislio, skupila se prljavština na dnu točkića, skinuo sam masku i s prednje strane s vizit kartom očistio.
Na trenutak sam se uplašio da me je izdao i da moram da kupujem novi.

A4Tech Oscar X7 718-k mis i podloga A4tech X7.
U aprilu im ide tri godine rada, za kojih su sluzili i vise nego dobro za ulozeni novac (msm da je bilo oko 1800 dinara). Imao sam jedno vreme onaj cuveni skrol problem (gde god da skrolujes, on sam izabere gde ce), trenutno me onaj dodatni taster kod levog tastera zeza jer se zaglavljuje (sumnjam da se nakupila prljavstina, al' nemam vremena da otvaram) i jos jedan od ona dva bocna malo ima cudan hod, kao da se slepio. Otpala mi ona kao guma za palac (hteo sam da je zalepim, al se ne secam gde sam je stavio xD), ali osim toga misonja je fe-no-me-na-lan. Hardkor gejmer prica, tako da znam sta pisem :D

ja sam imao razne Razere i slicne gluposti i na kraju shvatio da mi je Logitech RX250 'puna kapa'.

Ljudi, jel koristi neko HAMA miseve? Kakva su iskustva? Ja sam trenutno na CM devastator misu, koji dolazi sa CM Devastator tastaturom, ali mi ne odgovara uopste mis. Imam i A4Tech X7, koji mi lezi perfektno u ruci ali je skrol poblesavio(otvarao, cistio ali dzabe).
Gledam sad, ne bih davao puno novca za nesto kao RAZER ili cak LOGITECH preko 50-60e.
Konkretno ovi modeli me zanimaju:
-uRage MMORPG Optical 4000dpi
-Hama "uRage Reaper 3090"
-Hama "uRage Iluminated"
-Hama "uRage evo"

Logitech M705 Marathon koristim skoro 2god(oko 4h dnevno) baterije nisu jos menjane(pokazuje 70%) sto je extra.
E sad,guma sa strane se izlizala malo(vise) gde naleze palac, vidi se pomalo plastika.
Srednji klik je malo teze ubosti.
Meni lepo lezi u ruci imam krupnu saku(lopatu :d).

Ljudi, jel koristi neko HAMA miseve? Kakva su iskustva? Ja sam trenutno na CM devastator misu, koji dolazi sa CM Devastator tastaturom, ali mi ne odgovara uopste mis. Imam i A4Tech X7, koji mi lezi perfektno u ruci ali je skrol poblesavio(otvarao, cistio ali dzabe).
Gledam sad, ne bih davao puno novca za nesto kao RAZER ili cak LOGITECH preko 50-60e.
Konkretno ovi modeli me zanimaju:
-uRage MMORPG Optical 4000dpi
-Hama "uRage Reaper 3090"
-Hama "uRage Iluminated"
-Hama "uRage evo"

Si probao da podmazes tockic? Nekima je to resavalo probleme.

Probao sam danas da podmazem tockic, ali dzabe. Jeste malo zategnutiji posle podmazivanja, ali i dalje preskace.
I dalje me zanimaju iskustva sa HAMA misevima.

Takodje koristim mish logitech M705 Marathon pa sad ce 07.05.2015 biti pune tri godine.Baterije koje su dosle sa njim jos uvek nisam menjao.Pokazuje mi da ce trajati jos nekih 18 dana.Zadovoljan sam za sada kvalitetom i izradom misha.Koristim ga sa kreveta koji je udaljen 3m od risivera kad pustam filmove na projektoru i dosta dobro baca signal.
I mene po neki put zeza srednje dugme kad se ukljuci brzi skrol pa hoces da se vratis na standardni skrol da nece uvek iz prve da uhvati komandu,ali taj brzi skrol ionako dosta retko koristim tako da mi to ne predstavlja neki problem.
Ko nece da se zeza sa cestim menjanjem i punjenjem baterija moja preporuka za ovaj mish.Inace moze da radi i sa samo jednom baterijom sto je dobra fora ako nemate dve baterije u tom trenutku.

Logitech M705 Marathon koristim skoro 2god(oko 4h dnevno) baterije nisu jos menjane(pokazuje 70%) sto je extra.
E sad,guma sa strane se izlizala malo(vise) gde naleze palac, vidi se pomalo plastika.
Srednji klik je malo teze ubosti.
Meni lepo lezi u ruci imam krupnu saku(lopatu :d).

@bojke1 kako te sluzi u igrama? Neki se bune da nije precizan, zato sto laser nije u sredini :p

Logitech G400 . Predhodno sam imao mx500 , mx510 , mx518 ... Navikao sam se na oblik :D nema menjanja.

logitech sa lopticom, intel laser, logitech mx500 (original zemlja porekla), logitech mx518 kina ili ko ga već pravi

Juce mi stigao CM Storm Octane, mis nije los, mana je samo sto su klikovi mnogo bucni, i nekako tvrdi na klik...Inace radi ok za sad :) Imam i A4 tech x7 traje vec 4 godine bez problema.
IMG_20150123_151256.jpg IMG_20150123_151131.jpg

SS Rival, prethodno explorer 3.0 dugo vremena, odlicni su i jedan i drugi, na exploreru mi je dosta propalo bocno dugme pa sam ga morao zamjeniti za ss rival jer mi je djelovao najslicnije i nisam se pokajao i rival je odlican mis.

A4 Tech X6-80D koristim ga vec par godina, savrseno mi odgovara oblik i dizajn. Pre njega sam imao MX-518, steta sto vise nema u prodaji, ovaj a4tech x6-80d. Kontam da cu imati problem, ako mi crkne ne daj boze. :d

miss.jpg

Poslednja izmena:
Kupujem Wireless mis za notebook. :) Bitno da baterija drzi sto duze, po mogucnosti sto manje da ih ide (1 AA), da ima neki indikator baterije, da se moze fino spakovati receiver u mis, nikakav svemirski (klasicni sa 3 tipke), jednostavnog izgleda. Cijena max 15€ :)

E sad nasao sam da mi odgovara Logitech M175/M185 ? Kakva su iskustva. :)

Da li neko koristi LOGITECH G302 i drugo da li svi misevi koji su namenjeni za gejming nemaju levi/desni klik na roleru vec samo klik na dole?

Da li svi A4 TECH nemaju levi/desni klik na skrolu?
Da li neko ima iskustva sa LOGITECH M318e i GENIUS Gila?

@nesa07: Levi/desni klik na skrolu? Misliš, fizički horizontalni skrol? Ako je to nemaju, imaju neku programsku implementaciju koja baš nije najsrećnija.
Moram da kažem da mi je, nakon zamene mikro prekidača Omronima (D2FC-F-7N) na SS Kana 1.1 i A4 X7 747H - pošto su kod oba otišla negde u isto vreme, A4 747H dosta bolji.

HighONE@ da na to mislim jer sam navikao na Logitech rx1000 i to je ono sto me kolje pri izboru misa, jer mi mis treba da ima sto vise makroa ali mi ne treba za igranje igrica?
Sto se tice A4 TECH XL-747H citiram neki komentar, pa bih zamolio da mi se potvrdi da li je ovaj opis tacan, (tu sam i procitao da skrol moze levo/desno):

Nakon više od godinu dana, red je da i ja napišem nešto o njemu. Miš je po ideji za igrače, ali ja ga preporučujem i u kancelarijama zbog softwera koji omogućava da dugmiće (recimo bočne) pretvorite u Copy i Paste, takođe točkić kada se upari sa softwerom pored funkcije gore-dole dobija i levo-desno sto je divota za Excel. Svi dugmići osim za brzinu odziva mogu promeniti funkciju. Mogu raditi dugmići/slova sa tastature, pa čak i praviti kombinaciju dugmića. Toliko za office, za umetnike je iznad proseka zbog njegove preciznosti (naravno ako se dobro konfigurise) jer pored tegića koji mogu da se odvoje/dodaju, softwere ima ljudima slabo poznatu funkciju "OC USB" slota kojim se povećava odziv korišćenja miša. Na žalost, to ume da šteti na nekim PC. Za igrače, ovaj miš je opasno dobra zamena za Razor i SteelSeries ako ne mogu da ih priušte. Dušu dalo za RPG. Problem je kvalitet, kod druga gde sam prvi put video ovaj miš otkazao je točkic, drugom gubi kontakt. Meni još radi super i jako sam zadovoljan.

Kakvi su ovo misevi:
A4Tech F3 V-Track
A4Tech F4 V-Track
u odnosu na A4 TECH XL-747H, da li je sve to jedno isto?

Ima li neko iskustva sa COOLER MASTER Storm Inferno?

Poslednja izmena:
Kažem, po meni je A4 747H odličan miš. Dobijaš dovoljan broj zamenskih nožica, skrol koji pravi problem posle nekog vremena se lako očisti. Kvalitet nije problem, ne slažem se sa opisom. Switch koji je otišao posle više od pet godina upotrebe je zamenjen Omronom za petnaest minuta. Nema skrol levo-desno, ako instaliraš drajver, dobijaš opciju koja se zove 4Way Wheel i radi tako što skrol radi kao horizontal skrol ako pozicioniraš kursor u određen deo prozora. Starije verzije su imale Anti Vibrate deo, koji je kasnije zamenjen senzorom. Miš ima onboard memoriju, dakle drajver nije potreban. Kod Kane 1.1 mi se jedino više sviđa oblik - bez obzira što je miš SteelSeries, lošiji je od 747H. Probao sam i neke optičke verzije A4 X7, kao i jedan od Bloody-a - ni jedan od njih nije bio bolji od ovog. Za 15 € (evro gore) teško da može bolje. Da ne kažem da ima i tegove. Miš ima laserski senzor, da napomenem. Jedino što sam probao u poslednje vreme da mi je odgovarao čak i više od ovog miša je Cooler Master Storm Mizar - po meni, odličan miš bez puno pametovanja.

Poslednja izmena:
Ja imam XL-747H od decembra 2009. Mis i dalje radi odlicno. Jedini problem sam imao sa skrolom, ali sam to resio ciscenjem.

HighOne, kako ti se cine ovi Omron prekidaci u odnosu na fabricke u 747h? Ne secam se koji su, ali nisu omron,barem u mom misu.

Nazad
Vrh Dno