Šta je novo?

Koje miševe imate?

Kupio polovan razer deathadder na benchmarku pre 3-4 godine za 1500dinara , fora je sto je prvi vlasnik skidao gornji deo da ocisti misha i naravno polomio plastiku al meni radi ko sat!

Ja jos uvek zalim sto nisam opet Deathaddera uzeo (stari jos radi ali jednostavno vise nije lep osecaj u ruci jer se izgulio posle 6 god), a ovaj sensei raw nisam jos stigao da reklamiram. Razer mi u 6-7 god ni jednom nije bug-ovao, a ovaj svako par minuta krene da se krece negde u 3 lepe...

ja skoro bas poredio zadnji deathadder sa mojim imperatorom,mozda je do navike ali imperator mi je bas za klasu bolji,verovatno zbog ergonomije,jer se savrseno uklopio u moju saku cim sam ga prvi put uzeo.jedino sto bas mora doba podloga za kalibraciju da bi se eliminisalo propadanje pri dizanju misa,ne moze na svemu da radi.

Meni je moj MX1100 (dobijem u kompletu Cordless Desktop Wave Pro) vise nego dovoljan, ergonomski mi odgovara savrseno (najbitnija stavka), na vecitu pljuvaciju protiv cordless miseva ne obracam paznju (nijednom nisam imao problema sa vezom) i jedino sto mi kod njega smeta je scroll koji je posasavio nakon jednog lepo nacentriranog pada sa stola (pravo na scroll). Doduse, nikako se ne bih nazvao gamerom, posto odigram 2-3 nove igre godisnje (plus stvari tipa Heroes 3 koji su standard vec 15 godina, no za to mi bas i ne treba giga-mega mis).
Sa druge strane, dobro bi mi doslo nesto ovog tipa: http://www.3dconnexion.eu/products/spacemousepro.html

Logi G400s ne vredi onoliko koliko kosta kao ni njegov mladji "blizanac" G100s. G500s je nesto kvalitetniji/skuplji, a opet ima iste prekidace kao G400s.
Logi je generalno ok, ali nije vise na nekadasnjem nivou jer su u proteklim godinama dobili ozbiljnu konkurenciju.

ja sam uzeo a4tech zl5a i za sada odlican mis, izrada i sve , sto se tice softvera koji dolazi uz njega vrv necu koristiti, mozda samo cetvrti mod za programiranje dugmica.

A4teach x710-bk, imam ja nesto manje od 5 godina, za moje potrebe i vise nego dovoljan

- Logitech Performance MX: posle oko dve godine počeo levi taster da klikće nasumično po dva puta, poslao u servis i u servisu crkne skroz, sreća pa je garancija tri godine :D Odlična ergonomija, jako kratko trajanje baterije, ne verujem da bih ga opet kupio.
- Logitech m318e: Koristim oko 6 meseci, klik na srednje dugme jako neprecizan inače je ok
- Logitech mk520 (combo): Na nekim podlogama (svetlijim uglavnom) brljavi, dugo traje baterija

- Logitech Performance MX: posle oko dve godine počeo levi taster da klikće nasumično po dva puta, poslao u servis i u servisu crkne skroz, sreća pa je garancija tri godine :D Odlična ergonomija, jako kratko trajanje baterije, ne verujem da bih ga opet kupio.
- Logitech m318e: Koristim oko 6 meseci, klik na srednje dugme jako neprecizan inače je ok
- Logitech mk520 (combo): Na nekim podlogama (svetlijim uglavnom) brljavi, dugo traje baterija

Sto ga posla u servis, oni su ga pokvarili, a predobar misonja :( uz malo truda dupli klik se resi, logitech inace stedi na plastici pa pravi sve delove(plasticne) od iste vrste plastike (znam jer je tako na mx518 i na g500 koje posedujem) ... i sad vremenom dok klikces stvara se staticki elektricitet izmedju dve povrsine koje se doticu, posle nekog vremena jedan klik registruje kao dva.
Dva si resenja imao, da svako malo iskljucis misa i klikces 2-3min da se izgubi nakupljeni elektricitet, ili otvoris misa i zalepis na taj deo parcence papira ili najlona(da ne bude ista vrsta materijala) :) Nema posle ghost dvoklika :)

Steelseries sensei raw cu da saljem na reklamaciju, a uzeo danas rival-a - na akciji je 4800 u prodavnici koju necu da reklamiram. Ergonomija bolja od sensei-a pogotovo za vecu saku, nesto kao deathadder, a ima odlican grip zbog tackaste gume sa strane. Boja se menja preko software-a i napokon kao deathadder vec u samom hardware nema mouse accel sto mi se svidja (ko ne voli nek zaobidje deathadder i rival).

Sto ga posla u servis, oni su ga pokvarili, a predobar misonja :( uz malo truda dupli klik se resi, logitech inace stedi na plastici pa pravi sve delove(plasticne) od iste vrste plastike (znam jer je tako na mx518 i na g500 koje posedujem) ... i sad vremenom dok klikces stvara se staticki elektricitet izmedju dve povrsine koje se doticu, posle nekog vremena jedan klik registruje kao dva.
Dva si resenja imao, da svako malo iskljucis misa i klikces 2-3min da se izgubi nakupljeni elektricitet, ili otvoris misa i zalepis na taj deo parcence papira ili najlona(da ne bude ista vrsta materijala) :) Nema posle ghost dvoklika :)

Ma dobro je još ispalo na kraju. :) U prodavnici gde sam ga kupio su mi i nudili da poprave taj dvoklik, ja baš insistirao da ide u servis :)D), iz servisa stigao načisto ubiven i onda na kraju posle još jednog slanja dobijem od servisa nov miš. Jeste da je cela peripetija trajala skoro dva meseca, ali pošto su mi dali nov miš na kraju ne žalim se :D

nitro:

deluje lepo,narocito za te pare,ali i dalje ima samo dpi toggle,nema dva swich-a za dpi.ja licno ne bih mogao bez toga + bez foward/back swich-a.znam,znam,delujem razmazeno,i jesam. :)

Pa imas sa strane forward back, ali meni licno je dovoljan jedan dpi setting. Ne vidim razlog za vise osim ako nisi neki graficki editor ili mozda hardcore gamer (mada i kada sam ja bio gamer nisam to koristio).

Ma dobro je još ispalo na kraju. :) U prodavnici gde sam ga kupio su mi i nudili da poprave taj dvoklik, ja baš insistirao da ide u servis :)D), iz servisa stigao načisto ubiven i onda na kraju posle još jednog slanja dobijem od servisa nov miš. Jeste da je cela peripetija trajala skoro dva meseca, ali pošto su mi dali nov miš na kraju ne žalim se :D

A pa to je vec druga prica, ako si dobio nov to je super, meni je bila istekla garancija na g500 i poceo dvoklik umesto jednog, resio sam na gore pomenut nacin :)

Da, dobio, pošto je još bio u garanciji, videćemo koliko će sad ovaj drugi da traje. :D Inače to sa dvoklikom im je baš čest problem izgleda.

Imao sam ss jedno vreme po meni misevi su dosta loseg kvaliteta sa obzirom na lovu koju traze.. znaci malo preteruju sa cenama.

naravno da treba podesiv dpi,isprobaj negde pa prosudi sam,ja ne bih mogao sad igru da upalim bez toga.a fwd/back u igrama stelujem za razlicite stvari,to mu dodje da 7 switcheva mi je optimum na misu. :)

Sto bolji dpi to lakse za sve, pogotovo ako mis ima kontrolu dpi(dugmad za podesavanje). Posto radim na 2 monitora bilo bi zeznuto s jednog kraja na drugi bez velikog dpi, a opet moze da se podesi za igrice po zelji :)
Ne pomenuh imam mx518 koji me sluzi vec dooosta dugo, uz jednu promenu kabla, i imam G500 koji sam dobio polovan na poklon, i isti je stvarno odlican.

probao sam na setap sa tri monitora i za surf i generalno koriscenje horizontala je na 6400dpi idealna.fps-ovi i dalje vole mali dpi,glavna mana je sto u igrama nema zaseban x/y sensitivity,zato i treba podesiv dpi na samom misu.ko ima hd monitor i manje nema nikakvu potrebu za icim preko 2400dpi,mada stvarno ja licno ne bih mogao da se vratim na mis bez zasebnog x/y dpi-a,mada to danas svaki misonja ima.svi su dosli na manje vise slican nivo,koriste svi omikrone i avago,tako da treba gledati switcheve,ergonomiju,kvalitet plastike i softver.

Imam razer lachesis vec 5 godina. Posle godinu-dve drljanja po Sphex podlozi se izlizale teflonske nozice a i podloga. Skrol ima "prazan hod" 2-3 milimetra, skrol klik moras da pritisnes kao konj da bi radio, izlizala se gumirana obloga na 2 tastera sa leve strane i iznad njih, gde drzim palac. U sustini, ocekivao sam vise od misa koji je tad kostao 70-80e, ali daleko od toga da sam nezadovoljan. Sustina je da nisam video neku razliku ni u igrama ni u PS-u izmedju lachesisa i a4 tech-a od 1500dinara.

nesi lachesisa koristio do kraja. :) ja nemam problema sa stopama na imperatoru,kao ni sa izlizavanjem,generalno su za 2012 i kasnije modele digli nivo materijala ocigledno.

Ne znam sta podrazumevas pod koriscenje do kraja, ali ako 2 godine aktivnog igranja cs-a 1.6 i rada u PS-u nije to, onda ne znam sta je. Ti verovatno koristis cloth podlogu na kojoj se ne trose toliko nozice, ali sphex je kao smirgla...

Ja sa Roccat podlogom nemam tih problema. :)

Imao sam Logitech G5(6-7 godina me služio), počeo da trokira skrol(skrolovanje na gore) i početkom godine ga zamenio sa Logitech G700s koji je predobar, samo mu je mana možda baterija koja izgura dan ipo.

gajahu6u.jpg

Ja uzeo g602, pre mesec i po i toliko mu je baterija traja sa prosecnim koriscenjem od oko 8 sati dnevno..
Fenomenalan mis, mislim da je ovo prvi na kom sam samo jednu polu-manu nasao :) (kvalitet bocnih dugmica)

Nazad
Vrh Dno