Šta je novo?

Koje miševe imate?

Taj oblik trazi navikavanje.

Uzmes G700s i prvo sto pomislis je da su ga pravili bas za tvoju saku.......

u zadnjih god,god i po izvrteli se razer mamba 4g i imperator 4g i steelseries sensei raw.ostao imperator zbog ergonomije i liftoff-a.

Logitech G5

g5.jpg

Koristim ga vec 5 godina i mogu da kazem da sam prezadovoljan nikakvih problema nisam imao :)

Sensei raw i nervira me uzasno los i glasan scroll, ostalo je ok. Svidja mi se gumiran sloj, oblik velicina su super ali taj tockic ubija u pojam kad treba vise da se skroluje kao traktor da mi prolazi kroz sobu.

logitech g500 i stari dobri steelpad s&s

Ja sam trenutno na sensei raw - uzeo ga pre par meseci kada je bio 3500. Deathadder mi je u fioci jer je napunio 6-7 godina ne pamtim tacno kupio sam ga cim je izasao. Nazalost gumirana povrsina se unistila vremenom i bilo ju je tesko cistiti ali je bio super mis. Sensei raw ima losiji oblik ali isto lepu povrsinu i privikao sam se polako. Razmisljam o magic mouse za macbook ali mi ne lezi u ruci nikako :/

Taj raw je bio odlicna kupovina na popustu. Ja ga ponekad koristim na lap topu, sem malo bucnijeg skrola sve je ok.

@n1tr0
Ako imas iole vecu saku, magic ce te namuciti posle duzeg koriscenja.

Bloody-V7.jpg

Ja koristim Bloody V7...odlican je, a nije skup uopste...e sad, jedina steta je sto zbog rudarenja vise ne igram igrice kao nekad...

Od danas ponosni vlasnik pacova Logitech MX Performance. :banana: :banana: :banana:

Moj ortak je kupio G500 i nikako nije mogao da se navikne, kaže da mu nije odgovarao i zamenio ga za G400. Sreća pa su u radnji imali razumevanja i posle par dana su zamenili miša, ali definitivno je ovo personalna stvar. Npr, taj isti drugar kaže da mu G9 nikako ne odgovara, a meni i G9 i G5 (i klonovi) odgovaraju, iako je G9, za mene za koplje iznad svih

Od logi-a odavno samo valja G400 serija(mx510/518/G400 itd), ostalo nije ni za k...

Malo jace od godinu sam na Razeru black mamba 2012......posle intelija najbolji mis koji sam koristio...u svakom smislu

Posle 20 miseva promenjenjenih, na senseiu sam se zadrzao evo vec 2 godine.

Jako puno miseva(raznih proizvodjaca) sam imao, na desetine...preprodavao sam ih do pre koju godinu...logija sam imao na desetine. Mozda sam ja upotrebio pregrubu rec pa si se ti kao vlasnik nekog logija uvredio. Ono sto sam mislio da osim ove "linije" miseva koju sam naveo logi nema konkurentne miseve po drugim kategorijama, drugi proizvodjaci nude mnogo vise. Isto i tasture. Ne mogu da kazem da ih je vreme pregazilo, ali pojavili su se mnogo ozbiljiji igraci koji nude jako puno...

To je moje misljenje i moje licno iskustvo, kontam da drugi ljudi imaju drugacija iskustva i to je sasvim ok.

Imam sensei raw frost i skrol mu je jeziv!!! Takav je od kad sam ga kupio...

Poslednja izmena:
Posto je Ikari Laser islustio dusu tacno mesec dana od isteka garancije... zamenio sam ga sa COOLER MASTER
Storm Sentinel Advance II
Mis je ludilo samo da potraje. Odusevio me CM sto je u pakovanju stavio rezerne glajdere.

Jako puno miseva(raznih proizvodjaca) sam imao, na desetine...preprodavao sam ih do pre koju godinu...logija sam imao na desetine. Mozda sam ja upotrebio pregrubu rec pa si se ti kao vlasnik nekog logija uvredio. Ono sto sam mislio da osim ove "linije" miseva koju sam naveo logi nema konkurentne miseve po drugim kategorijama, drugi proizvodjaci nude mnogo vise. Isto i tasture. Ne mogu da kazem da ih je vreme pregazilo, ali pojavili su se mnogo ozbiljiji igraci koji nude jako puno...

To je moje misljenje i moje licno iskustvo, kontam da drugi ljudi imaju drugacija iskustva i to je sasvim ok.

Imam sensei raw frost i skrol mu je jeziv!!! Takav je od kad sam ga kupio...

Nemam ja razloga da se vredjam, samo mislim da si brzopleto generalizovao zakljucak o jednom veoma ozbiljnom proizvodjacu racunarskih periferija na osnovu licnog iskustva i uzorka koji se statisticki ne bi mogao nazvati reprezentativnim za izvodjenje takve vrste zakljucaka. Moje dugogodisnje iskustvo sa Logitech proizvodima je apsolutno pozitivno, ali mi ne pada na pamet da na osnovu toga proglasavam ovog proizvodjaca najboljim na svetu. Nadam se da smo se razumeli.

Do pre nede5u dana sam furao CM Storm Spawn (fantastičan miš, samo donekle mali za mene...toliko mi se dopao da sam kupio još 1, heh, za rezervu). Sada imam Logitech G600 (beli, blah), kup5en preko oglasa na forumu ovde...odličan je, udoban, samo sada imam malih problema da se naviknem na njega, jer je dosta veći od Spawna. Privići ću se, va5da...ako ne, otići će na doboš :)

mislim da si brzopleto generalizovao zakljucak o jednom veoma ozbiljnom proizvodjacu racunarskih periferija na osnovu licnog iskustva i uzorka koji se statisticki ne bi mogao nazvati reprezentativnim za izvodjenje takve vrste zakljucaka

Heh, pa ako "na desetine" logitech miseva nije dovoljno da izvede licno misljenje i zakljucak, sta onda jeste? Koliko treba da isproba, 100, 200 miseva?

ja sam probao 20tak logi miseva, nakon mx518 i 19 od tih 20 su bili krs. optika uglavnom dobra, ali kvalitet izrade u rangu trust-a. jednostavno ne prave vise miseve kao sto su nekada bili mx310 i jaci. doduse trenutno koristim i g500 koji me je prilicno pozitivno iznenadio s obzirom da je za 2 klase bolji od g400 krsa

Heh, pa ako "na desetine" logitech miseva nije dovoljno da izvede licno misljenje i zakljucak, sta onda jeste? Koliko treba da isproba, 100, 200 miseva?

Vidi ovako: Logitech je firma koja je do sada proizvela milione miseva, tastatura, kamera, slusalica, gamepadova i jos mnogo drugih perifernih uredjaja za racunare i kroz dugi niz godina egzistencije na trzistima raznih zemalja stekla visok renome u celom svetu. Da bi se realno sagledao i ocenio njihov kvalitet trebalo bi uraditi valjanu statisticku analizu odredjenih parametara (ne bih se sada upustao u metodologiju statistickih istrazivanja) kako bi se dobio iole objektivan rezultat. I da, uzorak ne bi trebao da obuhvata 100 ili 200, vec vise hiljada razlicitih uredjaja s obzirom da se radi o milionskoj produkciji. A licni stav i subjektivno misljenje ne zahteva bilo kakvo posebno udubljivanje u materiju. Jedino se tada to i naglasi a ne kaze se:" Od logi-a odavno samo valja G400 serija(mx510/518/G400 itd), ostalo nije ni za k..." generalno za kompletnu paletu proizvoda. Dakle ja se samo protivim takvom pausalnom i ni na cemu utemeljenom nacinu zakljucivanja i ocenjivanja. Mozda je sada jasnije?

Poslednja izmena:
ja sam probao 20tak logi miseva, nakon mx518 i 19 od tih 20 su bili krs. optika uglavnom dobra, ali kvalitet izrade u rangu trust-a. jednostavno ne prave vise miseve kao sto su nekada bili mx310 i jaci. doduse trenutno koristim i g500 koji me je prilicno pozitivno iznenadio s obzirom da je za 2 klase bolji od g400 krsa

I evo divnog primera subjektivnog dozivljaja i ocene. VeljaNS smatra da je G400 krs, dok Dautovic smatra da samo G400 valja a da svi ostali nisu ni za k.... Mislis li da su obojica u pravu? Samo jedan? Ali koji? Ili je istina negde u sredini?

Druze g400 je super mis, za 2k dinara, koliko je kostao kada sam ga ja kupio. Jeftina plastika, ocaj farba, tanak kabl, tasteri ne nalezu na mikroprekidace, cesto crkne levi taster u kratkom vremenskom periodu, sve u svemu mnogo losiji mis od mx518. Moj utisak nije subjektivan nego izveden iz tone probanih miseva koji su prosli kroz igraonicu, tako da tvoju decju ironiju ostavi za neko drugo mesto

Druze g400 je super mis, za 2k dinara, koliko je kostao kada sam ga ja kupio. Jeftina plastika, ocaj farba, tanak kabl, tasteri ne nalezu na mikroprekidace, cesto crkne levi taster u kratkom vremenskom periodu, sve u svemu mnogo losiji mis od mx518. Moj utisak nije subjektivan nego izveden iz tone probanih miseva koji su prosli kroz igraonicu, tako da tvoju decju ironiju ostavi za neko drugo mesto

Nemoj Veljo da se ljutis, nisi ti kriv sto ne razumes o cemu se ovde prica.

Ja zaboravio da sam postovao u ovoj temi i vidim da je karambol ispao od tad. : )

Ljudi koji su se osetili pogodjeni mojim postom, nema potrebe za tim. Pre svega ja sam PC gejmer preko 15 godina i na ovom forumu sam 9-10godina(banovan prethodni nalog zbog rasprave sa moderatorom), kroz moje ruke je proslo mnogo vise miseva nego kroz ruke nekog drugog "standardnog" korisnika. Mislim da ne bi bilo konstruktivno u ovu raspravu uvesti i prednosti optike, mane lasera, perdikciju, pozitivnu i negativnu akceleraciju...itd itd...jer bi otisli u skroz neku drugu krajnost.

Potrebe su nam razlicite, kao i sake :d Svako od nas ima razlicite afinitete, ja sam zato i napisao "da je sasvim OK da nekom ima drugacija iskustva i misljenja od mene" vezano za nekog proizvodjaca, seriju ili konkretan model...

Meni Logi+laser nikako ne odgovara, logi+optika je dobina kombinacija. To je moje iskustvo i dozvoljeno je da neko ima drugacije :d

Poslednja izmena:
Ja zaboravio da sam postovao u ovoj temi i vidim da je karambol ispao od tad. : )

Ljudi koji su se osetili pogodjeni mojim postom, nema potrebe za tim. Pre svega ja sam PC gejmer preko 15 godina i na ovom forumu sam 9-10godina(banovan prethodni nalog zbog rasprave sa moderatorom), kroz moje ruke je proslo mnogo vise miseva nego kroz ruke nekog drugog "standardnog" korisnika. Mislim da ne bi bilo konstruktivno u ovu raspravu uvesti i prednosti optike, mane lasera, perdikciju, pozitivnu i negativnu akceleraciju...itd itd...jer bi otisli u skroz neku drugu krajnost.

Potrebe su nam razlicite, kao i sake :d Svako od nas ima razlicite afinitete, ja sam zato i napisao "da je sasvim OK da nekom ima drugacija iskustva i misljenja od mene" vezano za nekog proizvodjaca, seriju ili konkretan model...

Meni Logi+laser nikako ne odgovara, logi+optika je dobina kombinacija. To je moje iskustvo i dozvoljeno je da neko ima drugacije :d
a pa da evo gde je problem :)
ima ljudi kojima je pc za kompleksne stvari(svakakve vrste poslova) a ima ljudi koji su gameri kao sto si ti... e sad ovim prvima na prvi pogled tvoji komentari deluju ozbiljno,a onds kad vide da se ti igras na pc-u onda tek sklope kockice...
naravno tu je i treca klasa,korisnici koji koriste pc za filmove muziku i slicno... e njih tek zabole patka za besne precenjene miseve za zilion dpi-a (a masa njih ne zna ni sta je to...)
dakle 100 ljudi 100 cudi...
isto tako svi imamo razlicite sake ...
ja sam probao rat 7 i sa njime ne mogu da upucam kampera koji lezi na 2 metra od mene....
jednostavno mi ne odgovara,dok G5 i trenutno G9 apsolutno su perfektni za mene....
tako da sve je to subjektivno....
logitech je vrhunska kompanija koja ima neke odlicne komponente na svim poljima,da nabrojim par(g25,g27,g35,x5500,g13,g940)
e sad u svakoj kategoriji ima nesto bolje,ali daleko da je ovo njihovo krs... sve sto imam od logitecha je vrlo staro i radi perfektno osim misa koji je odsljakao svoje i sad sam snimio neki steelseries da probam...
takodje ovaj G13 je vrhunska stvar za ovo za sta meni treba,ali opet kazem sve je to subjektivno....

ne verujem da ce iko citati ovaj zid od texta al ajde :)

Nazad
Vrh Dno