Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Ma kontam da je daleko od nekvalitetnog resenja.

E ovde se ne bih uopste slozio, HGC Pro 1200 "zakucani" naponi sve do 1350w iz zida...
Kako izmereni ?, softverski je previse netacno

S druge strane, moze da bude samo losa kontrola kvaliteta, i naravno trece i cetvrto

da je Seasonic ispravio probleme ili

da je Asus ispravio/naterao Seasonic da za njih ispravi probleme

Ma kontam da je daleko od nekvalitetnog resenja.
Evo upravo sam naručio BeQuiet! Power Zone 2 750W.
Valjda će stići do vikenda da se na miru poigramo.
Sto se tice buke izgleda fenomenalno i na prvi pogled odlicno, samo jos da stigne hwbusters recenzija xD

Ne radimo softverska testiranja :) samo hardver...
to je cool, ako je SunMoon uredjaj u pitanju, i neki solidan osciloskop, to je sasvim ok za proveru,

i za neke osnovne stvari i nesto izmedju, sa probe-ovima, sondama i kombinacijama sa volt-metrima, multimetrima, zakacenim/zalepljenim direktno na elektronske i elektro-mehanicke komponente unutar samih napajanja

vise samo mislio da nije softwerski od senzora sa ploca, iz ne-digitalnih napajanja, ili hardwerski od onih malih ispravljaca/testera napajanja, to je sve previse neprecizno

kao ova prevara sto Thermaltake prodaje, dr tester, slicni:

61bU92GEqxL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Thermaltake-Dr.-Power-III-Launch_1.jpg

22798_img_2.jpg

Poslednja izmena:
Garancija i gd nema ni jedan test pa je sve nagadjanje.

Stize u Evropu krajem marta

Prilozi

• Cannon 2500.jpg
    Cannon 2500.jpg
    187.6 KB · Pregleda: 44
500/650e ???

Pitao sam cenu, nije cudjenje , tako ispalo ali sam pitao cenu ovde :)

Neplanirano ću morati da mijenjam napajanje vjerovatno, na lageru kod mog dobavljača imam THERMALTAKE PSU Toughpower GF3 1000W Gold, Premium Edition (A+ tier) i NZXT C850 Gold ATX 3.X 850W (PA-8G2BB-EU), takođe A+. Kapiram da su obe varijante skroz ok ali eto, ako na nešto treba obratiti pažnju... ?

BeQuiet 1000W 12 M bih rekao da valja?

Lebe ko grejalice su napajanja postala😃

Kakvo misljenje vlada o Be quiet modelima, pure power 12 ?

Na toms hardware procitao - I would stay away from the Pure Power 12M. It is multi-rail only, meaning under heavy load it may trip and shut down sooner than competing power supplies that can switch to single-rail for larger spikes in current.

Pure power 12 850w je 105e.
1000w je 124e (rtx4090 u nekoj buducnosti, nekad, mozda 😄, mada mislim i da je 850w dovoljno uz undervolt)

ps, dosta negativnih iskustava sa seasonicom, pa reko da Iznesem I svoje pozitivno, koristim 6 godina core gc 650w (zuta kutija, ovi noviji su plave boje valjda) I nikakvih problema sa rx6800(non xt) i rtx 3070. Nikad se nije gasio i sl, secam se i kopalo se neko vreme 😄
Неко се скоро жалио на њихово кућиште, имали су проблема са одређеним напајањима, слаба корисничка подршка...

After seeing many posts here and there about exploding Dark Power Pro 13 power supplies, I thought to myself that it can't be thaaaaat bad and people just got unlucky. Welp, just bought it, booted my PC, was in the process of installing Windows an BANG, PC turns off. Now it won't turn back on anymore :D What a great way to enjoy your new PC :D

Zaobisao be quiet ipak, nasao slicne tekstove.. fsp hydro g pro je proverena stvar, ima zero rpm i eco mode, radi odlicno, i kosta kod nas kao kod ungari, preporuka od mene

Ja uzeo Corsair RM1000x Shift na kraju.

Vidim stigla najnovija Corsair RM750x (2024) i RM850x (2024) u domace prodavnice i to za dobru cenu,

najnovije RM1000e (2025) takodje

Zaobisao be quiet ipak, nasao slicne tekstove.. fsp hydro g pro je proverena stvar, ima zero rpm i eco mode, radi odlicno, i kosta kod nas kao kod ungari, preporuka od mene
Nema ogromnog broja zalbi na osrednja be quiet!, samo im se najskuplja raspadaju xD slicno i sa ostalim stvarima, samo problemi sa najskupljim njihovim proizvodima

FSP Hydro PTM Pro HPT2-1350M 1350W, ATX3.0, 2 x PCIe5.1 ili verziju od 1650w, stoji im na sajtu. Proveri da li imaju još na stanju. Imaš i Antec HCG1200 ATX3.1 u atomu isto, mada više bih za tvoje korišćenje preporučio ovaj fsp. Plus je i verzija od 1350w jeftinija od anteca.
Kapiram sad da te 3090 nisu sa 12vhpwr kablom, tako da vidi da li ti je ovo dovoljno 8 pin kablova za 2 karte.

Ili ako ti se baš razbacuje sa parama imaš seasonic noctua 1600w za 70k :ROFLMAO:
Meni nešto slično treba, za 2x3090, ili više slabijih karitca, sve su 8-pinske. Ovo 1350W napajanje ima 3*8pin+2*12x-2x6. Da li ima da se kupi kvalitetan kabl 12x-2x6 na 2*8pin (ako mi bude trebalo još 8pinaca)?

Pre ces naci eps na pcie

Meni nešto slično treba, za 2x3090, ili više slabijih karitca, sve su 8-pinske. Ovo 1350W napajanje ima 3*8pin+2*12x-2x6. Da li ima da se kupi kvalitetan kabl 12x-2x6 na 2*8pin (ako mi bude trebalo još 8pinaca)?
Ima, najbolji iz Kine relativno jeftino mogu da se uzmu,

ili iz Indonezije sa malo skupljom postarinom

Corsair RM850e bi trebao biti dobar izbor, planiram ga uz RTX 5080 ?

CORSAIR RMe Series RM850e - 850W 80 PLUS GOLD Fully Modular Low-Noise ATX 3.0 Power Supply, PCIe 5.0 (CP-9020263-EU)

Idi na RMx Shift ili 2024 seriju ako možeš da se ispružiš.

Nazad
Vrh Dno