Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Pozz svima,

U planu je kupovina novog napajanja, dvoumim se izmedju FSP Hydro PTM PRO 1350W ATX 3.1 80 PLUS Platinum i Antec HCG1200 Pro Platinium ATX3.1, cena je slicna, oba napajanja su odlicna, sta je po vama bolji izbor izmedju ova dva napajanja?

Uzeo sam kod madjara skoro ovaj FSP sve okej. Ne znam da li su poceli da ubacuju 12V-2x6 konektor na Antec, posto na sajtu pise da je 12VHPWR i dalje. Na FSP dobijas 2x 12V-2x6 konektora, Antec samo 1. Pitanje je i kome je potrebno dva konektora trenutno, al ista je cena pa zasto da ne.

@uroshnish

Antec je isto ATX 3.1 tako da ide 12V-2x6 konektor, nego zanima me kakav je FSP sa kablovima, jesu kruti, kakvi su za kabliranje i jos jedno pitanje u vezi ventilatora, da li se cuje, da li postoji neki cool wine i kakav je ventilator pri opterecenju?

@uroshnish

Antec je isto ATX 3.1 tako da ide 12V-2x6 konektor, nego zanima me kakav je FSP sa kablovima, jesu kruti, kakvi su za kabliranje i jos jedno pitanje u vezi ventilatora, da li se cuje, da li postoji neki cool wine i kakav je ventilator pri opterecenju?
Pa meni su kablovi isti bili na Seasonic PRIME i na ovom otprilike... Nisu mekani, ali nista preterano kruto da ne moze da se odradi kabliranje. Meni se vise cuju ostali ventilatori posto stoje na max. Nema nikakav coil whine. Ja nemam trenutno kako da ga opteretim max da vidim koliko bi bucno bilo. Ono sto na osnovu specifikacija vidim je da Antec pali ventilator na 20% loada, FSP na 30% a FSP dodatno ima 150W vise ali je i 2cm duze. Kablovi na FSP su klasicni plasticni a na Antecu braided koliko vidim sa slika? Evo ti na slikama krive ventilatora.

1736441872358.pngantecpsu.png

@uroshnish

Hvala puno, ispratio sam te testove na netu, ali sam hteo da cujem info iz prve ruke, pa videcu, definitivno oba napajanja su odlicna ali nekako vise naginjem ka Antecu najvise zbog tih kablova, prvenstveno su lepsi a i deluju dosta savitljivije.

Kablovi su kao kod Seasonic Focus/Vertex modela, imao sam dodira sa istim, i odlicni su za rad, a i vizuelno su lepsi naravno.

Sada sam video da kod Anteca moze da zapadne stari kabal odnosno 12VHPWR a ne 12V-2x6 iako je napajanje ATX 3. 1 s obzirom na to da je to platforma Seasonic PX a ljudi koji su skoro narucivali to napajanje dobili su stari kabal, tako da definitivno idem na FSP

FSP Napajanje 600W HYDRO K 600 PPA6005605 80+ Bronze​

Ili BE QUIET System Power 10 550W BN327 Bronze.
Ne zahtevna masina..
Amd fx8300
Ram 8 gb
3 hhd
I ssd
Gafika old tajmer nako Asus.
Realno svejedno. Jeftinije od ta dva.

FSP Napajanje 600W HYDRO K 600 PPA6005605 80+ Bronze​

Ili BE QUIET System Power 10 550W BN327 Bronze.
Ne zahtevna masina..
Amd fx8300
Ram 8 gb
3 hhd
I ssd
Gafika old tajmer nako Asus
Realno svejedno. Jeftinije od ta dva.
OK hvala. Realno danas ne zna se šta valja.
Moje staro corsair va550 je radilo ok dok je bilo pod garancijom, sad imam probleme. A niti igram sta jedino mtimedija. Nema se vremena.
Sad se sistem restarta iz cista mira i nema nekih pravila. Nekad se neće ucitiati ni do pocernig odmah restart. Nekad radi po 5-6 dana.

Nazad
Vrh Dno