Šta je novo?

Koja TV karta za Mac

Nisam siguran za cene u Pragu - ko ce da zapamti one ceske krune. Znam samo da je Elgato bila skuplja od Hauppauguea. Valjda zbog Eye TV softwarea. Nisam ni obracao posebno paznju na cene jer ja imam ovu Hauppaugue, koju sam kupio u Zagrebu za 60-tak E.
ZG mozda nije losa kombinacija za nabavku TV karte. Ko zna, mozda i salju za Srbiju robu. A sigurno je u Cro jevtnije nego ovde. Secam se kada sam pre nekih sest meseci jurio po Beogradu Hauppauguea niko ih vise nije imao, ali su ostale cene po Netu. Kostalo je ovde celih 100 evrita! I to bez daljinskog i capture kablica. A to sve dobijes u ZG za 30 E manje! Srbija!
Btw, kako da namestim ove digitalne kanale, hteo bih bar da vidim kako to izgleda. Da li je ona mala antena koja ide uz TV kartu dovoljna za prijem signala? Pa makar to bio i "javni servis Srbije". Ko nije primetio, ni RTS vise nije "javni servis evropske Srbije".

Odlicna karta za Mac-a
TVMini²Miglia

pogledajte www.miglia.com
Ima ih i kod nas, ali su malo skuplje u odnosu na tv karte za PC,ali odlicno rade.

tvminplus

Poslednja izmena:
daj jos neki info - gde mogu da se kupe i po kojoj ceni i da li rade 100% sa EyeTV-om ?

85e. - skupo; onda bolje uzeti Pinnacle Hybrid za 100e. ok, 10x anyway 😉

Ne radi na XP & Visti, samo na Mac OS X

Technical Specifications

Host Interface:

USB 2.0

TV Tuner:

DVB-T tuner for free-to-air digital terrestrial channels

Image Formats:

Digital source: unmodified MPEG-2 stream (view and record)

Power:

Powered by the USB bus, No external power supply required

L x W x H:

65mm 14mm 17mm

Weight

200 gr

Warranty:

2 year manufacturer warranty (return to base)
-----------------------------------------------------------------
Compatibility

Mac® with built in USB 2.0 connectivity

G5/1.6 Ghz or higher, Intel processor

Mac® OSX 10.4, 10.5 or higher

512 MB of RAM

Internet connection required for software activation

HD Resolutions require dual G5 or Intel DualCore Processor

jel radi sa EyeTV-om? jel radi sa analognim signalom (ovim nasim 🙂)?

Jel neko mozda probao neko ovo u specifikaciji pise da radi sa pc i mac-om mada ga nema na onom sajtu eyeTV
http://www.itemstech.com.tw/products/itv-901.asp

Ok mala greska pordrzava PIP(picture in picture) na pc i mac a ne Eye tv ali i dalje nije toliko losa varijanta!Inace ako neko ima bilo kakva iskustva neka kaze posto planiram da kupim ovih dana pa da se ne bih slucajno prevario!!!

da obnovimo temu malo .....uzeo sam hauupauge wintv hvr 900 i nece da radi ...tj neprepoznaje ga eye tv probao sam vise verzija......dajte neki savet pre nego sto ga bacim kroz prozor....

Poslednja izmena od urednika:

ma taj externi tuner je proslost...mene nervira sto ovaj hvr 900 koji svima radi...meni nece da radi...da li treba neki kext ili nesto ne znam ubi se trazeci ...al nema nista...zato dajte neki savet

Prilozi

• Picture 1.png
    Picture 1.png
    81.9 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena:
OK da odgovorim sam sebi.....nasao sam u cemu je stvar...cisto upozorenje svima koji hoce da kupe ovu kartu....win tv hvr 900 vise nepostoji nego hvr 900"H"(na samom stiku pise 900H ,cak sam to i primetio ali nisam dao neki preveliki znacaj jer sam mislio da je to to) ....slepci su ostavili istu kutiju tako da na pakovanju pise win tv hvr 900 ....a to je u stvari 900H inace ceo hardware je promenjen tako da Eye tv nema podrsku...i na njihovom forumu sam video da neplaniraju da prave drivere ....na elgato sajtu stoji i dalje da je podrzana...tako da smugovi i sa jedne i sa druge strane...ovi slepci iz hauppauge su mogu bar kutiji i ime malo da promene....inace kartica na macu moze da radi sa programom "The Tube" ali neradi bas kako treba slika je ok....ali secka prilikom brzih scena ...filmovi i fudbal...nisam se upustao u neka detaljnija podesavanja...sve u svemu prevara....javljaju se jos neki ljudi uglavnom po stranim forumima da su ispaljeni kao ja...eto nisam jedini....

Probao sam i ovaj The Tube. Sama slika je ista kao na Eye TV, ali je možda program bogatiji. Meni doduše sa Tube-om nije seckala slika (npr sinoć sam gledao potonuće Reala na Santjago Bernabeu i video sam svih šest Barsinih komada bez problema!). Sviđa mi se što "record" brže reaguje na Tubeu nego na Eye TV.
Ali, ukratko, između ova dva programa razlike su u nijansama.

Probao sam i ovaj The Tube. Sama slika je ista kao na Eye TV, ali je možda program bogatiji. Meni doduše sa Tube-om nije seckala slika (npr sinoć sam gledao potonuće Reala na Santjago Bernabeu i video sam svih šest Barsinih komada bez problema!). Sviđa mi se što "record" brže reaguje na Tubeu nego na Eye TV.
Ali, ukratko, između ova dva programa razlike su u nijansama.

Real je smesna ekipa....Chelsea prolazi u najavi....ti ipak imas stari model 900 a ne 900H ...recimo daljinski neradi sa Tube-om....ali ako hoces da upgrejdujes svoj model znas kome treba da se javis...heheh

Uzmi kao čovek eyeTV Hybrid i uživaj.
Na OS X-u je ovo najbolja kombinacija.

Odgovor iz prve ruke: nigde!
Svojevremeno sam tražio da kupim ovde elgato TV kartu i mogu da ti kažem da se u Srbiji regularno nigde ne može kupiti nijedan proizvod ove firme, tako da ti kao opcija ostaje kupovina napolju.
A da je bilo koji elgato najbolje rešenje za mac makinu, definitivno jeste.
Pozz

malo da podignem temu 🙂

koji trenutno tuner je best buy da radi na macu ? bitno mi je da je usb , da ga koristim i na macbookpro-u i na imac-u . da mogu kablovsku da ukljucim na isti . daljinac se kapiram podrazumeva kao i softver za snimanje tv programa na macu > ili mogu koristiti neki drugi program , ako da koji preporuujete ?

Uf, a ja bih bas neku PCI. Ima li koja?
Naravno, da radi i na Win 7.

Poslednja izmena:
aplikacija za TV na Macu je EyeTV - idi prvo na njihov sajt i vidi sta sve zvanicno podrzavaju od hardwarea. zatim idi na forume, kucaj nesto tipa EyeTV PCI forum na googlu...

Miglia TVMicro USB radi bolje od bilo koje TV karte koju sam imao na PCju (PinnacleTV, Leadetk XP 2000, Kworld...)

Jedno pitanjce, tiče se TV-a na Mac-u.
Uzeo bih IPTV i zakačio na iMac 27", ali ne znam koju kartu da uzmem. S obzirom da je IPTV digitalna televizija koju mi preporučujete, a da sigurno radi sa EyeTV softverom i sa IPTV-em?

Jesi li siguran da IPTV ne možeš da priključiš direktno na računar preko ethernet kabla. Deluje logično pošto je IPTV prenos putem IP-a. Recimo da je IPTV mreža u stvari intranet i da svaki set-top-box ima NIC sa MAC i IP adresom i da prima video preko TCP/IP-a i proizvodi DVB ili analogni signal na licu mesta. Prema tome mogao bi samo da priključiš ethernet kabl direktno u iMac (recimo da si sa internetom povezan bežičnim ruterom) i gledaš TV pomoću odgovarajućeg softvera, pod uslovom da postoji.

Hteo bi da se javi neko ko je upućen da potvrdi ili opovrgne ovu moju teoriju.

Znači to ide preko ADSL-a. Pretpostavljam da je za Internet vezana jedino MAC i IP adresa ADSL rutera, a da STB šalje zahtev IPTV severu, a prema pravilima protokola koji se koristi je verovatno i slanje MAC adrese samog STB-a kao autentifikacija. Stoga MAC adresa računara mora da se izmeni u tu da bi radilo

Sad još samo treba da se nađe IPTV softver za Mac.

Poslednja izmena:
VLC bi mogao da zavrsi posao, nisam jos probao, moram da nabavim mreznu kartu.

Kako vam se cini ova "karta"
Kod:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170526537491&ssPageName=STRK:MEWAX:IT#ht_1525wt_934

Nazad
Vrh Dno