Šta je novo?

Koja TV karta za Mac

cheyenne

Čuven
Učlanjen(a)
24.03.2006
Poena
620
Planirao sam i pre nego sto sam instalirao hackintosh da kupim tv kartu LEADTEK
WinFast TV2000 XP Expert, jel neko ima bilo kakva iskustva sa bilo kojom kartom sto se tice softvera,drivera i naravno da li i kako radi?!

Cisto sumnjam da bilo koja Leadtekova kartica radi pod Mac-om.

Hauppauge karte treba da su podržane,video sam ih u eurolinku. Ako kupiš, javi kako radi.

Odmah cu ja da ti kazem kako radi taj Hauppaugue 900 - sjajno. Uz Eye tv software slika je mnogo bolja nego kada ta ista kartica radi pod windowsom. Ja sam uz ovu usb karticu dobio i daljinski i kablic za unos materijala sa DVD-ija, VHS-a ili kamere - i to radi savrseno u max PAL rezoluciji 720x576.
Sve u svemu, ovaj Hauppaugue je kopija Elgatove (identicne) TV karte i ima sve preporuke za rad pod Macom. Ako su ih dobili u Eurolinku treba to kupiti, jer jedno vreme ih nije bilo na nasem trzistu, pa sam ja morao da potezem neke prijatelje u Zagrebu da mi to kupe.

Na sajtu eurolinka sam video da u ponudi samo imaju HAUPPAUGE WinTV GO2 koja izgleda nije neka....ali to je na sajtu nazvacu fonom da proverim....leadtek cu uzeti od ortaka pa cu probati za par dana ....javljam rezultate

Leadtek ti nece raditi, dobro je da i u visti uopste radi. U vreme kada sam je kupio nije radila.

idi na sajt EyeTV i pogledaj koje karte rade...

i ja sam pitao isto pitanje... Delimir mi je odgovorio koji hauppauge USB TV Tuner radi i moze da se kupi kod nas, precesljaj ranije postove! ali odmah da ti kazem da nije jeftin - blizu 100e.

Tesko da kod nas vise ima da se nadje ovih Hauppaugue WinTV HRV 900. Ja sam je pre 3-4 meseca jurio po celom gradu i niko nije imao. Cak sam razgovarao i sa uvoznikom (zaboravio sam ko je) i tu mi je baja rekao da nemaju vise na zalihama i da ce tesko ponovo uvoziti zbog visoke cene i slabe prodaje (ko je pomenuo smanjivanje marzi i smanjenje cena za makar 20-tak E).
Tada sam video i da je Pinnacle napravio neku usb TV kartu bas za Maca, ali sumnjam da je to stiglo do nas.
Drugim recima, ostaje ili kupovina preko Neta ili neka nabavka u okruzenju.

Iskreno nedaje mi se vise od 50 evra za tv kartu pogotovo zbog kvaliteta slike koji i nije neki na 22", mislio sam da mozda moze nesto da se nadje za te pare ali izgleda kolko' para tolko' i muzike!
Da li ce mozda neka starija varijanta ovog hauppaugue(j.... ih u ime, ucio sam engleski tolke' godine a nikako da ovo izgovorim kako treba) raditi iako nije na onom spisku..posto predpostavljam da su oni stavili novije modele?!

Poslednja izmena:
Zar je moguce da nema nijedna druga koja radi? 🙁

Trebalo bi i pinnacle da radi e sad ne znam da li mora da bude sa onog spiska.....moje pitanje je da li je neko probao neki model kartica hauppauge i pinnacle koje nisu na spisku a da rade na macu?

Radi Hauppauge HVR-900, odlicno. EyeTV koristi Apple Remote koji dolazi uz skoro svaki Mac.

sad i meni treba USB TV tuner za Mac - upravo ga jurim i zovem nekoliko firmi, ako nadjem taj Hauppaugue WinTV HRV 900.

cheyenne jesi li nasao nesto?

EyeTV kompatibilne kartice:
http://www.elgato.com/elgato/int/mainmenu/products/software/EyeTV-3/product3.en.html

dakle: Pinnacle, Terratec i Hauppauge / ovo sam vidjao kod nas.

EDIT: racunari.net imaju (Pinnacle 8230-10013-91 analog pro usb / 5700din.) ne znaju da li radi na Macu...

da li neko zna ko su uvoznici ove tri firme za Srbiju (Pinnacle, Terratec i Hauppauge)?

Poslednja izmena:
ok, zvao sam sve i svasta jedino sto sam nasao je:

"8230-10005-91 TV Tuner Pinnacle PCTV Analog USB" u mk racunarima za 50e. link

to bi trebalo je ovo

a to bi trebalo da radi je ako je to "PCTV USB Stick" link

ako se nista ne promeni narucicu ovaj USB TV Stick i trebao bi da mi stigne do kraja nedelja pa javljam da li sam bacio 50e. ... :/

Nisam nasao nista......isto tako zvao sam vise firmi ali nista ....uglavno ista prica imali smo ali vise necemo dobojati i sl.....aj vidi kako to radi pa da i ja uzimam ako valja!!!

Će da probam sutra Hauppauge PVR 250 (onaj sa hardverskim mpeg2 koristio na winMCE ..) pa javljam ...

taj eyeTV koliko zauzima prostora za snimanje ? Mac mi je na relativno maloj particiji .. 60gb, a već sam ga podosta popunio sa mp3, programi raznorazni ...

hm... danas sam pricao sa likom koji radi u ComTrade shopu / pitam jel ima neki USB kod Vas da se pazari - kaze nema. Nema i nema vec dobrih 3-4 meseca, nestasica.
I on je trazi za sebe i pitao otkud to da nema - uvoznici kazu nema i to je to.

ko sto rekoh, sutra narucujem Pinnacle PrCTV pa kud puklo da puklo (imaju i duplo skuplji model - Hybrid koji 100% radi na Macu ali je 100e... :/ )
vala od 2001 i prvog PrCa (K6-2@400MHz) imam Pinnacle (Miro) PCTV karticu koja je promenila 5-6 PCja i dan danas radi u nekoj +2GHz masini... 🙂 vreme ja penziju a nadam se da ce se i ova nova USB pokazati kao dobra investicija :d

Poslednja izmena:
dakle, posle par dana telefoniranja/setanja

u Srbiji moze da se kupi PCTV Hybrid Pro Stick (330e) u MK Racunarima za 100e.

Hauppauge 900/950 mozda imaju u Kimtec-u (oni su uvoznici) i treba da ih zovem za dva sata da provere da kojim slucaju nemaju nesto na lageru - inace nece narucivati jer moraju da uzmu 100 komada a kazu da im slabo idu... :/

i to je to. (nervira me sto PCTV Hybrid Pro Stick ima podrsku za DVB-T koji nemamo ovde u srbiji... tako da bezveze bacam pare)

nema Hauppauge 900/950. Nece nabavljati mada bi mogli na zahtev ali bi cena bila oko 110e, dakle vise nego za Pinnacle koji moze da se kupi u MK Racunarima.

cim rasprodam ovde 2.5" harddiskove uzimam ovaj Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick (330e)

ako nadje neko neku alternativu neka javi! 😉

ako nadje neko neku alternativu neka javi! 😉

Ajd da ti olaksam muke 🙂 ...
Nemoj se majati sa time. Video sam kod coveka sliku koju daje neka (ne znam tacno koja je) TV karta na Mac-u, i to je katastrofa od slike na monitoru 24". Jos grdja od slike koju daje moj Leadtek na 22" 🙂

Ajd da ti olaksam muke 🙂 ...
Nemoj se majati sa time. Video sam kod coveka sliku koju daje neka (ne znam tacno koja je) TV karta na Mac-u, i to je katastrofa od slike na monitoru 24". Jos grdja od slike koju daje moj Leadtek na 22" 🙂

juhu! SRBIJA! :d

sta ces kad moji u kuci gledaju neke slovacke kanale preko kablovske a PrC su zamenili sa MacBook-om pa im sad treba TV tuner za isti i do kraja cu im kupiti digitalno/analogni TV tuner od 100 evra... ali sta ces :/ (mozda da dolozim jos malo pa im kupim polovan LCD TV 😀 😀 😀)

A pre tri dana sam bio u Pragu i video i Haupauggue 900 i Elgatov stick. Ima sta 'oces i to u obicnom trznom centru! Pa ti Podrzi Srbiju...

ne znam za kvalitet slike, ja imam 21` i neku prepotopsku bt878 karticu i slika je odlicna preko kablovske TV.

A pre tri dana sam bio u Pragu i video i Haupauggue 900 i Elgatov stick. Ima sta 'oces i to u obicnom trznom centru! Pa ti Podrzi Srbiju...
Biće svega ako podržimo... mislim.... da, biće.... ovaj.... hmmm.... da....
I zato svi na svoje radne zadatke, posao ne treba da stoji!

nema u srbiji! 😡

nego koja je cena u Pragu?

Haupauggue 900 u Francuskoj 67 evra na nekom popustu 54.....mozda nadjem neku kombinaciju pa uzmem!Sa kvalititetom nase kablovske mislim da je glupo davati neke grdne pare za tuner bolje uzeti neki tv

Nazad
Vrh Dno