Šta je novo?

Koja Plazma ?

Dvomim se izmedju 2 plasme !!
x20 ili u20 ...
uglavnom gledam SD signal i divix filmove al s' vremena na vreme pogledam po koji .mkv (2-3 sedmicno) :D
imam sbb kablovsku i gledam preko koaks kabla...
procitao sam na hdteleviziji da x20 daje najbolji SD signal zbog HDready rezolucije pa me interesuje koliko je losija (na oko) SD slika kod U20 ?
vidim da svi hvale S20 ali trenutno nemam 80k da dam za tv...
u20 je 70k dok je X20 60k u ComTrade-u..
bio je pusten fullHD materijal i cini mi se da je slika na U20 bila bolja cak i od S20-ke... sad da li je do podesavanja ili vec cega, na oko je bila bolja al slabija og G20 sto je i za ocekivati...
pozdrav..

:D

Uzmi onda U20! Zasto?

Ovako, korak po korak!

"uglavnom gledam SD signal i divix filmove al s' vremena na vreme pogledam po koji .mkv (2-3 sedmicno)
imam sbb kablovsku i gledam preko koaks kabla."

Za ovo ti je optimum i savrsen X20. I da, tacno je, na X20 bolje izgledaju SD kanali od U20 ili S20.
Ali koliko ces jos da gledas SD kanale i divx filmove? Sledecih godinu dana? Sledecih 5?

Ja ne mogu vise da gledam divx filmove od 700 Mb. Minimum su 720P .mkv.
Ako si planirao da uzmes sada TV, pa da ga koristis sledecih godinu-dve, dok si na tim SD kanalima, pa da ga zamenis, uzmi slobodno X20.

Dalje...

"bio je pusten fullHD materijal i cini mi se da je slika na U20 bila bolja cak i od S20-ke..."

Ako se tebi tako cini, jos bolje, onda je lakse da doneses odluku da kupis U20. Pogotovo sto je S20 skuplji 10k dinara.

Ali, pre ce biti da nisu bili podeseni kako treba (S20), jer nemaju isti panel i pogotovo za FullHD video, S20 ima veci broj linija pokretne rezolucije.

Ali, kvalitet slike im je veoma uporediv i neces pogresiti sa U20.

pa iskreno da ti kazem nemam nameru da menjam tv posle 2 godine...
kupujem ga bar za narednih 5 :D

slazem se sa tobom da je proslo vreme divix filmova al opet s'jedne strane kad imas vezu od 1.5Mb/s i nije bas prakticno skidati filmove od po 6+ Gb.. :D

sto se tice SD signala kod nas, to ce (barem po meni) biti nasa realnost narednih 5 god... a i da sbb daje 10ak kanala u fullHD rezoluciji opet nije prakticno placati racun za tv pretplatu 2k mesecno...za ovih 5 sto sad daju, mislim da je mesecno 500 din il tako nesto...

vidim da svi hvale prikaz HD slike kod X20 pa me i zato vuce ovaj tv...u20 je svakako odlican tv za te pare jedino me muci taj prikaz SD signala.. znam da nije neka veca razlika u odnosu na x20 al ipak je ima...
onda se tu spominje x30 koji treba da izadje u skorije vreme.. :D
sve u svemu, sto vise znam to teze donosim odluku koji tv da uzmem :DD

pozdrav

Pazi, ima i druga strana.
Ja sam isto kupovao TV za par godina i uzmem panasonic plazmu, aktuelni HD Ready model (PV8P). Posle skoro tačno godinu dana, zamalo u garanciji, crkne (tj. kolona pixela). Panasonic ne popravlja, refundira trošak zamene (prema fiskalnom). Zamenim za opet aktuelni HDReady model (C10) a ovaj opet crkne posle godinu dana :d na sličan način... Sad sam uzeo S20, i eto treća generacija a panel je FullHD (doplatio 20k din), slika je bolja i na SD sadržaju (SBB kablovska), ima više opcija i ne troši nešto puno od onog prvog (a tada je Full HD plazma trošila skoro duplo više struje - aka grejala se isto toliko duplo više). I sad opet imam dve godine garancije od nule (tj. pet, ako popunim listić za panasonic). Dakle sa 750€ sveukupno imam svake godine nov TV a stigao sam do fullHD plazme...

/офф: Кад сам видео наслов (која плазма) мени одма у глави једина плазма коју сам пробао - Бамби. :Д

Ji 4Tze:

Da, ali ti nisi planirao da ih menjas svake godine, vec te je muka naterala.:d

Ali, dobro je ispalo.

stoseradi:

I dalje ti preporucujem, ipak, da uzmes U20, ako vec ne mozes S20.

A sto se tice garancije, nije svejedno kolika je. Mom dobrom prijatelju pokvario se Samsung 226bw neki dan posle isteka, ima i thread o tome, popravka neisplativa, znam koliko se iznervirao.

Ja sam miran koliko covek moze da bude, aktivirao sam 5 godina kod Panasonica.

to si u pravu, ipak je 5 godina garancije VELIKA razlika u odnosu na 2...
i ja imam losa iskustva sa tom garancijom, konkretno sa acer laptopom od 1000e koji je crkao odmah nakon isteka garancije (posle godinu i 2 meseca) i naravno nije se mogao popravit pa sam ga uvalio za 100e... sve u svemu uzas .. :D

U Tehnomaniji je trenutno TX-P42G20E na akciji 94000, a TX-P42S20E 79000.
Do pre nekoliko dana koliko se sećam G20 je bio 103000 a S20 82000.. tada sam bio naklonjeniji S20 jer je razlika u ceni definitivno bila prevelika, sada već nisam siguran... mišljenja?

Ako uporedim cene LCD modela TX-L42S20E Tehnomanija vs Etron to je 77999 vs 70.590 što i nije baš mala razlika u ceni. :) Šteta što etron trenutno nema plazmu, pa da uporedim, ali mi se čini da ovi ostai deru?

Inače, koji 42" tv je trenutno sweetspot za kupovinu? Ne mora nužno biti plazma. Ne tražim baš best buy (jer tu obično spadaju (naj)jeftiniji modeli) nego model koji nudi sve što je potrebno za neku razumnu cenu, a iznad kojeg su samo modeli koji ne nude ništa spektakularno bolje, nego više sitnice koje skupo koštaju. :) Da li baš pomenuti P42S20E odgovara tom opisu ili postoji trenutno nešto bolje? Kakav je L42S20E? P42S20E se već dugo preporučuje ovde na forumu :p čudi me da ništa novo nije izlazilo u međuvremenu?

Poslednja izmena:
Ja sam prosle godine u februaru uzeo samsung 42b430 i generalno sam zadovoljan. Prikacio sam plazmu na komp i za filmove mi je skroz ok. Imao sam tu srecu da sam naleteo na popust od 10k din pa sam ga uzeo za 47k din. Koliko je sada, ne znam :)

EDIT:

Evo i specifikacija ako nekoga interesuju odredjeni podaci

http://www.retrevo.com/search?q=Samsung+PN-42B430&rt=sp&modelid=23353372

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno