Server je napisao(la):Predlozite mi mi neke VGA, da prodjem sto bolje sa cenom, ali sto bolje da prodjem i u performansama)
Anubis je napisao(la):Ako mozes uzmes neki firmirani MX440 - 460 jel se bolje "klokuju" od Eaglova itd. A ako ti to nije bitno i ne zelis da izvlachis maksimum iz njih onda ti i Eagle i Innovision rade posao, a mozes da razmislis i o tom nesretnom Atiju![]()
ali obavezno ili R9000pro ili neki R8500
notax je napisao(la):Al' ti je savet!! Pa, Eagle kosta 65, a firmirane karte kostaju 110-120 E.
Stvarno si mu rekao.
Molim, nemojte ako neko trazi savet, da pisete ovakve nebuloze.
I nemojte da savetujete kupovinu "onoga sto vi imate, jer je to najbolje".
Anubis je napisao(la):Kao prvo ja nemam ni jednu od navedenih karti nego sam lepo skrpio nekako za Abit TI4200 jer sam i ja nio u 3pu da kupim MX460 ili ne daj boze R9000 (nepro) pa su mi lepo ljudi rekli sta ce ti to bolje sacekaj malo pa kupi postenu kartu i tako je i bilo, sto se tiche cena dobro sam upoznat sa njima tako da znam kolko sta kosta i nisu sve firmirane 110-120 ali nema veze, vama kad neko spomene firmiranu odma mislite na MSI ili ASUS sto jesu najbolje karte ali obichnom korisniku nista ne znachi ako ce mu karta biti na defaultu ili klokovana tako da sam ja to lepo coveku i rekao. I ja ne kazem da je moja karta najbolja ali u poredjenju MX460 ili R9000pro uvek bi se pre odluchio za MX460 jer sam video kako rade obe karte. NEko vise voli Atija pa eto mu ga ATI![]()
, a znam par ljudi koji vole Atija pa im se ogadio posle ove 9000 serije.
notax je napisao(la):U krajnjem slucaju to nema veze sa karticom, vec sa visokom cenom ATI-ja kod nas zbog bezobraznog uvoznika. 9000 nije predvidjena za igre i 3D.
U Ameriki 8500 kosta 90 $ isto toliko GF3 Ti200. Pitaj ovde ljude sta bi od te dve karte za iste pare kupili.
Anubis je napisao(la):Znam da bi ja uvek pre uzeo GForce zato sto volim da se igram na svom racunaru, Atija ljudi uzimaju zbog kvaliteta slike (valjda) mada ja ne znam sta fali slici na G3 i GF4 al ajde...Mislim da sam lepo coveku predlozio da kupi sta mu odgovara znaci ako planira intenzivno igranje bolje da uzme neki GForce nego Atija, dok ako ce da radi programiranje ili nesto graficki nezahtevno onda Atija, naravno da ako moze uzme 8500 jer je on stvarno odlicna karta za razliku od krsh 9000-ki hrkk hrkk
Server je napisao(la):Znaci zakljucak;
ako se igram GF 460mx, ako radim ATI 9000/pro![]()
The pocetnik je napisao(la):Da se nadovezem.Za slabiji cpu od 1GHz ne vredi uzimati radeta9000pro,jer na mojoj masini moj mx400 radi bolje od gorenavedenog modela,sto je cudno,ali tako je.Inace imam celeron na 400/543.
Server je napisao(la):Ja imam 'AMD Thunderbird 1GHz' mislis da mogu da stavim ATI 9000pro, ja sam cuo da mozes da iskoristis sve njene resurse samo na novim masinama (P4-1.6GHz pa na gore)
Anubis je napisao(la):PA tako nekako ili ako mozes pogledaj prodaju ljudi polovne Gforce 3 ti200 karte sto ti je jos bolje resenje od MX460 ali ako uzimas novo onda MX460, ili pitaj Hobita da ti proda njegov R9000pro![]()
![]()
kaze da je brzi od 8500 boom
Server je napisao(la):Ja imam 'AMD Thunderbird 1GHz' mislis da mogu da stavim ATI 9000pro, ja sam cuo da mozes da iskoristis sve njene resurse samo na novim masinama (P4-1.6GHz pa na gore)
The pocetnik je napisao(la):Da se nadovezem.Za slabiji cpu od 1GHz ne vredi uzimati radeta9000pro,jer na mojoj masini moj mx400 radi bolje od gorenavedenog modela,sto je cudno,ali tako je.Inace imam celeron na 400/543.
Mali HoBiT je napisao(la):a kako tako nekako?sta R9000pro nije za igranje?
moras zamoliti moderatore da ti daju "graphics expert" titulu![]()
![]()
![]()
a znas li ti da je R9000pro u proseku brzi 15-35% od budjavog MX-a 460 i TI200(G3)
a ti tvrdis da je bas taj MX za igranje,zasto je on za igranje a 9000pro nije?
lepo ja na pocetku napisao,eto sada ce covek jos 2-3 meseca da cita postove pa ce tek onda da kupi kartu.
Mali HoBiT je napisao(la):a znas li ti da je R9000pro u proseku brzi 15-35% od budjavog MX-a 460 i TI200(G3)
a ti tvrdis da je bas taj MX za igranje,zasto je on za igranje a 9000pro nije?
na T-bird 1GHz R9000pro prilazi opasno TI4200
Ser_Zile je napisao(la):Taj ATI je otprilike isti kao i MX460 mozda malo jaci ali zato ima i jacu cenu sto coveku ne odgovara.
Ocigledno nisi video sta taj Ti4200 radi R9000pro-u pa mozes ovako da odvalis, a to sto si procitao u nekom casopisu mozes da okacis na zid u svojoj sobi a ne da se bacas ovde sa tim glupostima.
Ufretin je napisao(la):Opet se prepirate oko nvidia vs. ati i moj ovako i onako... Sto ne prestanete sa tim glupostima.
Kao prvo, r9000pro kosta isto kao firmirani mx460! Kod nas uglavnom ima samo gigabyte-ov radeon koji je stvarno odlicnog kvaliteta! A ovde pisete da za te pare mozes kupiti 2 mx-a, zar za neki gainward, msi ili asus-a nemoze dva eagle-a da se kupi? Cinjenica je da MX460 i radeon 9000Pro spadaju u istu kategoriju ali je ati bolji skoro u svim pogledima i performansama! Cak je i obican rade 9000 brzi od mx460 na default-u, pa je opet bolja kupovina ako se ne bavis oc-om! Narocito sto ima dx8.1 podrsku za nove i buduce igre! Ti 4200 i radeon 8500 su opet jedna druga kategorija!
Pa ovako, ako coveku ne treba neki poseban kvalitet, jer verovatno ne bi ni uocio razliku, i oce da to uradi sa sto manje izdatka, neka uzme eagle mx460, ako oce tu klasu u kvalitetnijoj izvedbi, bolje da uzme r9000pro umesto mx-a, a ako mu treba nesto jos jace, onda nek uzme Ti4200 umesto 8500, jer u toj kategoriji Ti ima bolje potencijale od radeta 8500, znaci tu su negde dok ne dodje do oc-a...
I naravno Gf3 Ti200 je isto odlicna kartica, ali pristupacne cene imaju samo no name ili polovne kartice.
I nemojte uporedjivati klokovane kartice sa standardnim, kao moj r9kpro je brzi od svakog 8500, jer ne moze biti istina!
A ako ti je masina ispod ~1Ghz i 256MB ddr ram-a, bolje ulozi da to upgrade-ujes, nego da uzimas novu graficku, jer ces se verovatno razocarati kad pokrenes neku noviju igru na 1024x768 ili vise!
Anubis je napisao(la):Pa naravno da treba da mi daju Graphics expert titulu![]()
, dobro ali uporedi cenu od R9000pro i MX460 mozes uzeti 2 MX 460 kolko R9000pro kosta, a onda bolje dodati 10-15 E i kupiti pravu stvar TI4200
To za Ti4200 i ati 8500 si u pravu, nisu kategorija, ali da je 9kpro brzi od 8500... nemogu da verujem.Mali HoBiT je napisao(la):8500 i TI4200 nisu ista "kategorija",8500 je "odgovor" na G3 TI500,a TI4200 je novija i u svakom pogledu dooostaa brza karta od 8500.
i ja stojim iza onoga sto sam rekao,moj rade R9000pro radi brze od 8500,koji je takodje klokovan ali na 290/290,ako si iz BG-a mozes doci i videti licno poraz built by ati 8500 sa 128MB od strane mog skromnog 9000pro built by GA![]()
Mali HoBiT je napisao(la):da,bas je otprilike ista,stvarno pixel shader na MX 460 izgleda odlicno,a tek sto UT2003 "sljaka" na MX460,ma bruka moram zadrzati jedan MX460 za sebe.
sto se cene tice je tacno,ali vredi dati 20 evra vise na R9000pro.
ja jesam video sta TI4200 radi R9000pro na jakim masinama a razlika nije velika na cely-u od 1GHz,ali covek koji je postavio thread nije pa sam ga uputio gde moze da pogleda.A do sada je kroz moju masinu proslo karti koliko ti nisi i niti ces videti,a ne probati "iskusni" covece.
Skoro da se slazem sa tobomMali HoBiT je napisao(la):8500 i TI4200 nisu ista "kategorija",8500 je "odgovor" na G3 TI500,a TI4200 je novija i u svakom pogledu dooostaa brza karta od 8500.
i ja stojim iza onoga sto sam rekao,moj rade R9000pro radi brze od 8500,koji je takodje klokovan ali na 290/290,ako si iz BG-a mozes doci i videti licno poraz built by ati 8500 sa 128MB od strane mog skromnog 9000pro built by GA![]()
simpson H je napisao(la):Skoro da se slazem sa tobom,ali....(ponovo ovo ali
)
8500 je bio odgovor na GF3Ti500,ali ne toliko uspesan.Verovatno si mislio na neke proizvodjace iz 2 kategorije ali oni pravi ,tipa Gainward Ti500,pojedu ATI 8500 i tog tvog ,zajedno.A celu generaciju starija karta
![]()
Ser_Zile je napisao(la):Razlika izmedju eagle MX460 i GA9kpro nije 20€ nego nekih 40-45€ .
Samo malo iskusni nisam ja o tome citao u nekom domacem casopisu kao neki ovde nego sam lepo probao u firmi kod zmaja i znam tacno kako sta radi .
Ako meni UT2K3 radi u 800x600 sa MX400 onda zamisli sta radi MX460?
Ni u snovima se ne isplati dati tih 40€ FX
Probaj ponovo pa se javi
Losi driveri??Sada su bolji??Mali HoBiT je napisao(la):pa dobro,TI500 jeste bio brzi,ali zbog tada losih drajvera.
pozdrav
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari