Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Uspeo sam da nadjem repo od Dexa i samo sam njegov adon sam uspeo da ubacim uspesno repository.dexe-1.0.8, ali nema Eona, Nirvanin failed to install addon from zip file (tako sam ubacio Dexov). Isto Stock ovaj adon failed to install from zip file.? Gde gresim?

Uspeo sam da nadjem repo od Dexa i samo sam njegov adon sam uspeo da ubacim uspesno repository.dexe-1.0.8, ali nema Eona, Nirvanin failed to install addon from zip file (tako sam ubacio Dexov). Isto Stock ovaj adon failed to install from zip file.? Gde gresim?
Zar nema eona u pvr sekciji u repu? Koji ti je android, trebalo bi da je armv7a?

Nesto me zeza addon titlovi.com. Ne nalazi nista. Deinstalirao ali ne pomaze ni to.Pretplata je vazeca. Ima li neko slican problem ili neko rjesenje?

Radi normalno, proveri sa Nikolom sa titlova kakav ti je status api-ja... Jutros je nešto menjao zbog nove verzije addona koja ce uskoro biti gotova, mada ne verujem da to utiče...
Mada sad probah, i da ti ne radi api trebalo bi da dobijes titlove sa porukom...

Inače, posto je meni i dalje najbolji addon Fen Lite, i koji radi ok, ali ko mozda nije ispratio izašli su forkovi tj. dva...
Fen Lite+ v2.1.20
i FenLiteAM v2.1.21
Oba imaju usti ID kao original, i po meni trenutno je drugi bolji, jer ima izgleda boljeg developera a i Tiki mu pomaze...
U medjuvremenu su par stvari doradili ali najbolja stvar je podrska za tmdb liste i uvoz sa trakta...
Oba imate u mom repu, kao i stari v2.0.07.
Dakle, repo vam nudi ovaj sa najvecom verzijom, ali na versions mozete instalirati bilo koji, medjusobno se prepisuju...
Ako instalirate sa nizom brojkom, ugasite autoupdate...
Svaki, sem originala, ima svoj autoupdate, ali ako imate stara setovanja moguce da je tu upisan tikijev repo pa to treba prepraviti, ili resetovati setovanja...
Ko je imao instaliran fen lite sa mog repa automatski ce dobiti apdejt na AM verziju, ali za buduci apdejt ako nije instaliran od starta treba mu podesiti u updates podatke...

Dragi moji
Posle duze vremena se ponovo zanimam android boksom jer mi je tv sa andoidom 9 i podrzava 100mbps a boks sa androidom 11 koji podrzava 1000mbps. Trebam savet sta da instaliram da bi imao full package poput nekadasnjih program addonova balkangreen i sl. Nista od toga ne mogu da instaliram.

@boki1971ns prelistaj ovu temu i vidi šta sve ima u dEXE-ovom repozitorijumu

ili potraži neki build

Dosao je i taj dan, izasao novi preradjeni addon za titlove, i presao u oficijalni, ali ga jos uvek nema na Kodi repu, nadam se da hoce...
Sad je trenutno faza testiranja, koju je prosao interno, ali da vidimo sta se desava nasiroko :)
Fakticki je skoro nov addon jer je sve zivo menjano i doradjeno, nadam se i upeglano... Meni najzanimljivije je sto pretrazuje titlove iz menija bez startovanja videa, pa mozete proveriti jel izasao bez pustanja istog, ali naravno potreban SubLoader.
Ko ga je instalirao iz mog repa dobice automatski apdejt,, ko nije moze da ga skine sa https://deklica.github.io
(moze tu adresu i da stavi u source pa da instalira iz Kodija bez downloada)
a uskoro ce biti obavestenje i na titlovima...
Dakle, javite ako ima nekih problema ili se nesto nekome desi, primeti neki bag i sl., a moze i po koja pohvala :)

Evo neki kraci log sta je menjano, skarabudženo na brzinu:
v1.9.0 (28.04.2025.)
  • Potpuno prerađen kod, sređen i optimizovan uz brojne izmene i dodatke
  • Dorađeno logovanje i notifikacije, za logovanje dodat svič u podešavanjima (da bi se videlo podešavanja moraju da budu na Expert)
  • Dodate mnogobrojne opcije u podešavanjima
  • Dorađena normalizacija stringova i pretvaranje ćirilice u latinicu i obrnuto (sad se prebacivanje radi samo u zavisnosti da li je potrebno, engleski titlovi se preskaču)
  • U ručnoj pretrazi dopušten je unos IMDb broja, naziva filma/serije, godine i sezone/epizode u formatu S00E00 ili 01x02 (sezona može da bude do 4 cifre, epizoda do 3)
  • Dodata detekcija IMDb ID, čak i kad nije pušten video, tako da možete proveriti za naslov, sezonu ili epizodu da li postoje titlovi, bez prethodnog pokretanja videa (potrebno je instalirati SubLoader addon iz mog Repa)
  • Prerađeno keširanje koje sad koristi interni modul umesto spoljne zavisnosti
  • Sređena sva vrsta grešaka kod logovanja, dobijanja tokena i sl.
  • Sad možete koristiti interne jezike za pretragu titlova, nezavisno od podešavanja u Kodiju
  • Izmenjen način učitavanja titlova i funkcionisanja sa disk kešom
  • Rezultati pretrage daju konkretne rezultate za traženi pojam
  • i još mnogo, što sitnih što krupnih izmena kojih se i ne sećam :)

Gde nestade serija The Last of us sa FenLightAM 😊

Zasad samo veliko hvala @dEXE , detaljno probam veceras i sutra da vidimo kakav je :cool:

Testirao sam uglavnom filmove, radi odlicno, selekcija jezika radi kao pre.

Jedini slucaj koji i dalje vidim kao problem su nazivi kao Devil's Advocate, Jacob's Ladder i slicni sa apostrofima. Kad je pravilno napisano sa apostrofom, addon nadje titlove, ali kod ogromne vecine filmova je u izdanjima koja gledamo to napisano bez apostrofa, Devils Advocate i Jacobs Ladder. U tim slucajevima ne daje rezultate, dok recimo open subtitles plus i tad daje.

Pretpostavljam da to znaci da pretrazuje preko ID-a kad moze, a u ovim slucajevima ne moze. Ne znam kako to opensubtitles plus radi onda.

Neka razlika ocigledno postoji i ako bi to moglo da se ispravi, bilo bi savrseno sto se mene tice. Ja nikad ne koristim manuelnu pretragu, pa komentarisem iz svog ugla. Verujem da taj deo mnogo bolje radi, ali kad vidim kako je reseno na open subtitles plus, voleo bih da moze na slican nacin da se pretrazuje i ovde.

Znam da je i ranije bilo ovako sto se tice bas ovog slucaja, ali komentarisem jer sam mislio da je nesto menjano sa strane titlovi.com ili addon-a.
Probacu sve jos detaljnije.

Pricam sve ovo da bi utisak bio premium, da ne bude to addon koji ima najbolji izbor titlova, ali i te probleme u odnosu na ove druge. Nekako mi je prirodno da ovaj addon zasluzuje najbolja resenja.

U svakom slucaju, nevidjen posao radis za sve nas @dEXE (y) (y) (y)

EDIT: da se ispravim, kad se sve radi iz samog kodija, pronalazi titlove i u slucaju koji sam pomenuo, a kad se kodi koristi kao eksterni plejer za nesto drugo (stremio npr), onda se desava ovo sto sam napisao.

Poslednja izmena:
Testirao sam uglavnom filmove, radi odlicno, selekcija jezika radi kao pre.

Jedini slucaj koji i dalje vidim kao problem su nazivi kao Devil's Advocate, Jacob's Ladder i slicni sa apostrofima. Kad je pravilno napisano sa apostrofom, addon nadje titlove, ali kod ogromne vecine filmova je u izdanjima koja gledamo to napisano bez apostrofa, Devils Advocate i Jacobs Ladder. U tim slucajevima ne daje rezultate, dok recimo open subtitles plus i tad daje.

Pretpostavljam da to znaci da pretrazuje preko ID-a kad moze, a u ovim slucajevima ne moze. Ne znam kako to opensubtitles plus radi onda.

Neka razlika ocigledno postoji i ako bi to moglo da se ispravi, bilo bi savrseno sto se mene tice. Ja nikad ne koristim manuelnu pretragu, pa komentarisem iz svog ugla. Verujem da taj deo mnogo bolje radi, ali kad vidim kako je reseno na open subtitles plus, voleo bih da moze na slican nacin da se pretrazuje i ovde.

Znam da je i ranije bilo ovako sto se tice bas ovog slucaja, ali komentarisem jer sam mislio da je nesto menjano sa strane titlovi.com ili addon-a.
Probacu sve jos detaljnije.

Pricam sve ovo da bi utisak bio premium, da ne bude to addon koji ima najbolji izbor titlova, ali i te probleme u odnosu na ove druge. Nekako mi je prirodno da ovaj addon zasluzuje najbolja resenja.

U svakom slucaju, nevidjen posao radis za sve nas @dEXE (y) (y) (y)

EDIT: da se ispravim, kad se sve radi iz samog kodija, pronalazi titlove i u slucaju koji sam pomenuo, a kad se kodi koristi kao eksterni plejer za nesto drugo (stremio npr), onda se desava ovo sto sam napisao.
Pricao sam sad sa Nikolom, posalji nam obojici video konkretno sta se kad desava.
Znao sam za te apostrofe ali sam zaboravio da je tu bilo problema. Kad tako koristis kodi, mada po meni nema smisla ;), jer je jedini razlog nekada bio nedostatak addona za titlove a sad ga ima, on ne moze da pretrazuje po imdb vec trazi po nazivu.
E tu je problem jer u nazivu releasa nema apostrof, a addon ne moze da zna gde ' treba da bude. Dakle greška nije u addonu vec u striktnoj pretrazi na sajtu tj. rezultatima koje api vraca.
Ja sam te izuzetne slučajeve hteo da resim preko normalizacije, i nadam se da za razne cudne jezike i sl. radi, a ovo ce najverovarnije morati Nikola da doradi...

Razumem sta pricas, ali svako ima svoj nacin koriscenja. Ako nista drugo, stremio je ultrapopularna stvar i zbog titlova prakticno mora da se koristi uz kodi, jer je onaj izbor bez naziva fajlova titla ocajan/neupotrebljiv (kakav god da je addon). U to ne treba ulaziti, nego ako moze jos par tih stvarcica da se dotera, bilo bi vrhunski. I sad je za najvecu vecinu...

Snimicu kad stignem kuci pa saljem da bude lakse da skapiras na sta mislim, uporedicu ta dva nacina.

Moram da budem malo dosadan, jer je ovo prilika da se sve to resi kako treba i posle smo svi mirni. Oduzicemo ti se jednom nekako, valjda :cool:

Stavis u Kodi Nimbus skin i dobijes izgled kao sto je u Stremiu.

Razumem sta pricas, ali svako ima svoj nacin koriscenja. Ako nista drugo, stremio je ultrapopularna stvar i zbog titlova prakticno mora da se koristi uz kodi, jer je onaj izbor bez naziva fajlova titla ocajan/neupotrebljiv (kakav god da je addon). U to ne treba ulaziti, nego ako moze jos par tih stvarcica da se dotera, bilo bi vrhunski. I sad je za najvecu vecinu...

Snimicu kad stignem kuci pa saljem da bude lakse da skapiras na sta mislim, uporedicu ta dva nacina.

Moram da budem malo dosadan, jer je ovo prilika da se sve to resi kako treba i posle smo svi mirni. Oduzicemo ti se jednom nekako, valjda :cool:
Moze posalji, ali kao sto sam objasnio to je verovatno serverska strana, koja mora da poboljsa algoritam jer kao sto rekoh previše je striktna i trazi potpuno tačan naziv koji addon ne moze da zna ako nije ispravno napisan u nazivu fajla.
Pogledaće to da sredi Nikola posle vikenda...
A ovo prvo, ok naravno svako ima svoj nacin, mada se meni i interfejs i interakcija kroz recimo fen lite više svidja nego stremio, pa zato ne vidim potrebu, no ko sto kazes svako nek radi sta mu odgovara...

Razumem sta pricas, ali svako ima svoj nacin koriscenja. Ako nista drugo, stremio je ultrapopularna stvar i zbog titlova prakticno mora da se koristi uz kodi, jer je onaj izbor bez naziva fajlova titla ocajan/neupotrebljiv (kakav god da je addon)...
pa ne mora,ako titlovi.com addon staviš da je prvi po redu addon za titlove automatski će ti povući titl sa njega i obično je taj prvi ok,nema ih baš toliko puno po naslovu da imaš puno za birati, kod ručnog odabira fali naziv releasa istina ali odabereš sljedeći ako prvi odabir nije ok,nije baš da ih ima toliko, jedino ako ti treba engleski titl,njih zna biti dosta...

a ako već koristiš kodi onda si možeš sve posložiti u njemu do detalja,ima puno sjajnih skinova i addonova, recimo bingie+fen+rd+titlovi.com je dovoljno da nadmaši stremio u gotovo svemu,nije mi jasna ta kombinacija stremio+kodi samo zbog titlova...

Ok, ne bih o tome dalje, ako tebe zadovoljava tako, sve ok, meni je uzasno i to je to. Bojim se da cemo samo zatrpati temu nepotrebnim stvarima. nije tema ubedjivanje mene, nego sta moze da se uradi sa kodi addon-om.

Vec ovo sto je uradjeno je odlicno, ja sam zamolio i za korak dalje za nas koji tako koristimo, nema potrebe za nastavljanjem oko toga.

• Like
Reagovanja: gec
Zar ne radi addon Titlovi u Stremiu?
Inače juče i danas sam testirao malo novi addon radi odlično 👍 hvala @dEXE

@dEXE Kojom brzinom se preko Subloader-a prikazu rezultati pretrage titlova? Kod mene nekad ide i posle 10 sekundi. Isti slucaj je bio i sa predhodnom verzijom titlovi.com unofficial addona. Nekada je to brze nekada ne. Moguce je da je do nightlies verzije Kodi-ja koju koristim. Trenutno sam na Kodi 22.0 Alpha1 Piers nightlies.

@dEXE Kojom brzinom se preko Subloader-a prikazu rezultati pretrage titlova? Kod mene nekad ide i posle 10 sekundi. Isti slucaj je bio i sa predhodnom verzijom titlovi.com unofficial addona. Nekada je to brze nekada ne. Moguce je da je do nightlies verzije Kodi-ja koju koristim. Trenutno sam na Kodi 22.0 Alpha1 Piers nightlies.
Mislis kad se otvori dijalog? To nema veze sa subloaderom, subloader samo otvori dijalog po startu filma...
A prikaz rezultata zavisi od addona tj. od odgovora apija... Meni se pojavi trenutno, nekad mozda sekund, dve, ne duze od 3s... Sto možda zavisi od servera... Ako je kesirano, tj. odmah probaš istu pretragu trebalo bi u trenu takoreći...
Neka neko drugi kaze ako ima drugacija iskustva, meni cak deluje da radi brze nego prosla verzija...

@dEXE Moguce je da je onda do Subloader-a. Mislio sam na prikaz rezultata. Da, kada ponovo ponovim pretragu prikaz rezultata je pa skoro trenutan a koristim Fen lite sa Nimbus skinom.

@dEXE jel tvoj repo nešto ne radi, ne mogu da ga dodam u Kodi, couldn't connect to repository. Probao da dodam adresu u Kodi, probao i sa zip fajlom sa GitHub-a i neće...

Nazad
Vrh Dno