Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Ајд ко има Еон Бокс sdott0202 да види која је резолуција у Кодију. ТВ мора бити 4к.

Kodi UI rezolucija je na 99% Android uređaja limitirana na 1080p. Ali kad puštaš 4K sadržaj onda Kodi na TV šalje to kao 4K. Pod uslovom da uređaj ima funkcionalan auto refresh rate :D :D Što SDMC (= SDOTT0202) nema 🤣 🤣

Jel SMB radi na 19.2?

Kodi UI rezolucija je na 99% Android uređaja limitirana na 1080p. Ali kad puštaš 4K sadržaj onda Kodi na TV šalje to kao 4K. Pod uslovom da uređaj ima funkcionalan auto refresh rate :D :D Što SDMC (= SDOTT0202) nema 🤣 🤣
Не пушта снимак који је у 4к резолуцији. Баш сам се разочарао. Хвала

@СалеКојот
Morao bi biti malo detaljniji :D :D

1) Koju rezoluciju i refresh rate si podesio na nivou boxa (= u Android Settings > TV settings> Display> bla bla)?
Da li je tu dostupno 4K ili nije?

2) Šta ti prikazuje Kodi pod Settings > System > Display> Whitelist , i pod Settings> System > Display > Resolution

3) Da li si uključio opciju "Adjust display refresh rate" ("on start /stop" da bude) pod Settings > Player > Videos

4) Šta i odakle konkretno pokušavaš da pustiš?

Mada koliko se sećam SDMC model Eon boxa je toliko sakat da pod Kodi za Whitelist i za Resolution prikazuje jednu jedinu opciju/vrednost a to je u slučaju 1080p TV-a 1080p rezolucija i refresh rate koji su setovani za čitav box u Android Settings, i čak ne nudi ni tu pod Kodi ručno da se promeni refresh rate na 24, 50 ili 60 Hz.

Dok KAON model Eon boxa uredno nudi ostale rezolucije koje uređaj podržava pa makar ručno možeš da zadaš rezoluciju i refresh rate koje koristi dok je Kodi otvoren, a kad zatvoriš Kodi app vrati TV na podešavanje koje važi globalno za ostatak boxa.

Ево пар снимака. Хоћу преко Елементума да пустим неки 4к филм. Тон иде , слике нема.

IMG-0a9665f21057b8b93cfda9e0da69bc69-V.jpgIMG-69a043bed1428cc424a6f9f179c9ece6-V.jpgеIMG_20211022_224002.jpg
IMG-f995504d3aef0fb5d8eb2c46bfbc1c17-V.jpg

@СалеКојот

Prebaci Kodi settings nivo sa "Advanced" na "Expert" pa vidi šta imaš za "Whitelist".
Takođe kad pustiš to na Elementum što nema sliku zvekni "o" taster na tastaturi pa vidi podatke o kodeku i decoder-u koji se koristi.
Eventualno da pod Player > Videos probaš da gasiš hardverski decoder i da onda probaš da pustiš taj isti 4K video samo da vidiš da li se pojavljuje slika (naravno da taj box nema teorijske šanse da softverski / sa CPU dekodira 4K u realnom vremenu).

A verovatno bi idealno bilo i kad bi bio u mogućnost da sa fleša ili memorijske bootuješ CoreELEC i testiraš kako se tamo Kodi ponaša za isti video. Pošto taj SDMC pod CoreELEC za početak ima funkcionalan auto refresh rate matching što pod Android uopšte ne radi. Tako da bi u teoriji trebalo pod CoreELEC makar da radi taj deo priče "da pošaljem 4K video signal na TV".. nisam siguran da li i pod Linux Kodi limitira UI render na 1080p (mislim da da...). Ali video bi trebalo da pušta u 4K / kao 4K.
Pa ako ti to gledanje 4K na Kodi toliko znači i ako ti odgovara da ti box služi primarno za korišćenje Kodi onda ti nije smak sveta da držiš bootovan box u CoreELEC a po potrebi da ga rebootuješ nazad na AndroidTV OS.

Ja nisam u poziciji da to testiram umesto tebe pošto niti imam 4K TV, niti više imam SDMC primerak kod mene, niti koristim Elementum :D :D Dok sam imao SDMC testirao sam kako radi CoreELEC tako da znam da AFR radi kako treba, ali kao što rekoh moj TV je 1080p.

CoreELEC instalacija ukratko "uputstvo":

Za SDMC treba da skineš ovaj img fajl:
Kod:
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/download/19.2-Matrix/CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix-Generic.img.gz

Ako taj Elementum ne radi (kako treba) pod Kodi Matrix / v19.x onda umesto toga probaj poslednji CoreELEC build koji koristi Kodi Leia/ v18:

Kod:
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/download/9.2.8/CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.8-Generic.img.gz

DTB fajl koji treba da prekopiraš i rename-uješ je:
Kod:
g12a_s905x2_2g

fleš / memorijsku prvi put bootuješ u recovery mode tako što isključiš napajanje iz boxa, stisneš i držiš power dugme na samom boxu i vratiš napajanje i držiš 5+ sekundi / dok ne vidiš CoreELEC logo i text da kreće instalacija, resize particije bla bla.

Za detalje procedure čitaj:

Kod:
https://discourse.coreelec.org/t/how-to-install-coreelec/677

Suštinu si dobio: koji CoreELEC image, koji dtb fajl treba da koristiš, kako se SDMC box bootuje u recovery.

3) Da li si uključio opciju "Adjust display refresh rate" ("on start /stop" da bude) pod Settings > Player > Videos
Ово је помогло. Е сад пушта неке снимке.
Eventualno da pod Player > Videos probaš da gasiš hardverski decoder i da onda probaš da pustiš taj isti 4K video samo da vidiš da li se pojavljuje slika (naravno da taj box nema teorijske šanse da softverski / sa CPU dekodira 4K u realnom vremenu).
Ово ако искључим, није гледљив филм. Успорен, аудио иде нормално, али видео није за гледање. Вратио сам назад.

Опет не пушта 4к снимке који су "велики".
Ово неће да пусти.
IMG_20211023_101456.jpg
Ово хоће да пусти, неки webrip
IMG_20211023_102205.jpg
Канда овај бокс нема довољно снаге, нека задовољићу се и са добрим 1080p. Само сам хтео да видим могућности Еон Бокса.

Што се тиче покретања CoreELEC, више сам за варијанту да буде што једноставније гледање. Наравно да ћу да пробам да се играм и са тим, али данас и сутра у свим стану, ја сам са својим 55 инча телевизором, спремљен ручак за два дана, хладно пиће у фрижидеру, не идем на посао....

Ајд ћао и хвала! 😉

@СалеКојот možda neće da pusti zbog audio kodeka (True HD) ili HDR-a. uglavnom, nisu poznate karakteristike ta dva fajla (šta detaljno o njima kaže program MediaInfo?)

Да, могуће је да је први DolbyVision, а за њега је потребно да и уређај који репродукује и ТВ имају подршку за DV.

Ово је помогло. Е сад пушта неке снимке.
Kako je pomoglo kad ta opcija ne radi ništa na SDMC boxu? :D To kad radi prebacuje TV sa 50 / 60 Hz na 24 Hz kad pustiš film / seriju koja je 24 (23.97) fps i kad stopiraš vraća nazad na 50 ili 60, šta je već podešeno.

Ово ако искључим, није гледљив филм. Успорен, аудио иде нормално, али видео није за гледање

Naravno, kao što sam i napomenuo. Ideja i poenta je bila samo da proveriš da li se pojavljuje slika / da li je možda problem sa hardverskim dekoderom koji Kodi koristi.

Ko ima savet , kako ga resiti,
Stari model Boxa Beelink Android 7
Stavim Kodin verziju 18 jer znam da na njoj radi Black eye wizard
Iskljucim apdejtove Kodija da ne bi presao na verziju 19
i radi normalno 2 dana sa instaliranim adonovima i novim Buildom.
I juce pukne , opet se nadogradio u verziju 19.
Ima li resenja da ovo radi u Kodi 19 i dalje

Jel si iskljucio apdejt na GP? Ovo se i meni par puta desavalo na Mecool boksu, sve iskljuceno i u GP i Kodiju i opet se svremna na vreme sve aplikacije apdejtuju. Ne bas na dva dana, ali posle nekih par meseci odradi apdejt, ne znam stvarno kako ...

Ja sam se vratio torrentovanju,instalirao sam Kodi 19.2 i koristim ga kao player.Skidam 4K blu ray i milina.Prebacim na externi hdd,ubodem u tv i vozi.

Novi release 19.3

i nece imati problema kao 19.x ?
ili ko zna ?
uglavnom pišu nešto da su zbog xbox verzije požurili sa novom verzijom tako brzo nakon prošle, ko zna,vjerojatno će trebati još vremena da se to sve stabilizira,meni radi sasvim ok ali ja ne koristim puno addonova

Стабилно - никако. Једино да убациш у simple адон своју листу.

ja i nznm koji su mi adonovi instalirani a i sada trenutno to slabije gledam
tnx

Zna li neko način kako dobiti m3u8 file sa nekog kanala na Kodiju? I ima li neko preporuku za neki addon sa našim kanalima, trenutno koristim Blue Thunder i mogu reći da je super

Zna li neko način kako dobiti m3u8 file sa nekog kanala na Kodiju? I ima li neko preporuku za neki addon sa našim kanalima, trenutno koristim Blue Thunder i mogu reći da je super
ako je super zašto tražiš nešto drugo?
ne znam koliko ćeš se nagledati televizije preko tih addona,to ako i radi dobro začas prestane,moja preporuka ti je da gledaš preko neke iptv liste,bolje u nekoj iptv aplikaciji nego preko kodija...nisu ni one savršene ali daleko bolja opcija od tih addona

Imam problem sa Bluethunder - nije instalirao PVR client.
Koristim Kodi 18.9 na iPad 4 - iOS 10.3.4.
To je 32-bitna arhitektura uredjaja. Lepo mi instalira iz Green Wizard Bluethunder, sve prodje kako treba. Nasilno se ugasi. Kada ga pokrenem opet nema ucitavanja kanala. Nekoliko puta isprobao sveze instalacije i nista.
Jednostavno ne ubaci Bluethunder PVR Client i nista ne mogu da gledam. Da li je neko imao slican problem, molim za savet.

Kodi PVR addon-i su pisani u C++ jeziku tako da su platform/OS specific & architecture specific... verovatno ne postoji verzija za 32-bit iOS /OSX/ šta god?
Jel to baš ima svoj neki PVR client addon ili koristi PVR IPTV Simple addon? Pošto koliko vidim PVR IPTV Simple (takođe) nema 32-bit OSX zip:

https://mirrors.kodi.tv/addons/leia/

(traži na stranici 'pvr.iptvsimple' )

Узех јуче RealDebrid - 6 месеци 16 јура. Ставио сам Веном адон и супер ми ово изгледа - учитава се истог секунда. Једино колико видех нема DolbyVision наслова, али је то можда до адона.
Ако има неко неки предлог за одличан адон који подржава RealDebrid, нека јави.

Ја сам пробао Серен адон, али ми Веном боље "легао".

Такође, сад пробах THE CREW адон, са реал дебрид налогом, гомиле линкова, више него Веном. Мада мало спорије отвара, бар мени.

Nazad
Vrh Dno