Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Ако ти је ТВ 1080р, наравно да не можеш ту мењати. Коди приказује резолуцију коју шаље на екран.

Послато са NOVA 5T уз помоћ тапатока

Pozdrav svima. Prije par dana sam na poklon dobio android box, upravo ga spojio na tv instalirao kodi i pokušavam da pronađem libe tv sa ex yu prostora ali ne ide. Ako može neka pomoć ili lin sa valjanim uputstvom. Pokušavam a ibstaliram ovaj balkan green ali bez uspjeha.

Unaprijed hvala. Pozz

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk
Koji box je u pitanju?

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ако ти је ТВ 1080р, наравно да не можеш ту мењати. Коди приказује резолуцију коју шаље на екран.

A prijatelju dragi, tv je 4k

Pogreši... Hteo sam tebe da pitam rida... Koji box je u pitanju?

A prijatelju dragi, tv je 4k
Шта ти је у боксу подешено као излазна резолуција?

Koji box je u pitanju?

TX6 je bodel. Quad core arm na 1.5GHz sa 4GB ram. Radi solidno. Android 9 je na njemu. Volio bih ove dobaće balkanske kanale da imam. Net mi je ok, optika 50/30.

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

Da li postoji neki addon za epg u kodiju ili način na koji bi video informacije za kanale

Ljudi pomagajte. :D

Tast me gnjavi da mu nekako namestim Novu S,N1 i sport kanale ( mislim sport klubove).
Ja tv ne gledam jedno 10 godina vec, pa i nz koji su sada kanali.
Uzeo sam pitu 3, i na njemu stavio LIbreELEC, ali imam problema sa Live Tv Serbia i slicnim.
Da li ima neka dobra dusa da mi kaze kako i sta da uradim, bio bi mu jako zahvalan . :D

Uplati tastu neku dobru listu, što si stipsa!? :D

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Lordovi tazbinu paze kao malo vode na dlanu :) imas onaj balkan build live tv, mada ne znam odustaju li od odrzavanja istog...

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

A sta cu, tako me zapalo. Pogledao sam i od korisnika @Strale_123 sto ima kanale, to mi deluje uredu skroz. Pa moze i lista, samo nemam iskustva, pa zato pitam kako i sta . :D

jerichon - Кojih kanala EPG. Ako su ti u live tv ili stalker client imaš opciju da ubaciš.

Lord Vucko - nećeš se leba najest od tih grinova, ako sad ne rade kako treba kad nema nikakvog sporta možeš zamisliti kako će biti kad bude. Stalker client je rešenje premda se i u njemu sve manje listi može gledati na crno.

U live tv, epg za exyu kanele, prioritet nat geo, history, hbo, i sl. Ima lineki tutorijal i gde da skinem epg. Hvala unapred

Kako da namestim u elementum burst-u da pretrazuje filelist. Menjali su domain izgleda, nije vise .ru.

Druga stvar, primetio sam da burst jako slabo pretrazuje ove privatne trackere pogotovu. Pretrazim nesto, izbaci mi samo rezultate od rutor-a recimo. Ja rucno proverim, ima to sto trazim i na filelist i na IPT...
Ima li neko fora ovde?
Za FL je io umesto ru. Nema fora ne radi ni kod mene.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Imam neki andorid box na kojem jedino koristim kodi. Intaliram onaj balkan green addon i to je to sto mi treba. Najvise koristim Elementum addon. Koliko vidim on može nekako da se podesi da trazi i sa privatnih torenta na kojima sam registrovan. Imam rutracker, zamundu, IPT. Sta se desava sa ratiom na tim torentima ako gledam preko Elementuma sa njih?

Pa ode ratio u 3 lepe, šta drugo? Uradio si download a seed-ovati verovatno nećeš ništa...

@Antara
funkcioniše i flro.org

Probao gomilu različitih addonova za filmove i Elementum neprevaziđen, bukvalno. Najpouzdaniji, najbrži, najviše provajdera, najbolja sinhronizacija sa Traktom preko koga se mogu prelako ubacivati stvari u Kodi biblioteku, pa se praviti razni vidžeti. Nema boljeg zaista. Probao Seren i Real Debrid mesec dana, sve je to super, ali desi se da im serveri zaglupe pa se ili prekine film ili bufferuje. Plus ne možeš koristiti Kodijevu biblioteku i praviti najbolje vidžete. Ovde sve ide lagano i Kodi sve zapusuje i gde si stao sa filmom i do koje epizode serije si stao i da li si gledao nešto sve bez greške zabeleži. Nadam se da će neko preuzeti uskoro addon, pošto je ovaj lik koji ga je održavao javio da je prekunuo sa tim skoro.

Imam neki andorid box na kojem jedino koristim kodi. Intaliram onaj balkan green addon i to je to sto mi treba. Najvise koristim Elementum addon. Koliko vidim on može nekako da se podesi da trazi i sa privatnih torenta na kojima sam registrovan. Imam rutracker, zamundu, IPT. Sta se desava sa ratiom na tim torentima ako gledam preko Elementuma sa njih?

E ovako prvo odeš u settings Elementuma i namestiš:

General:
Download storage type > Use files
Download path > mesto gde hoćeš da ti se fajlovi skinuti skladište
Torrent files path > isto to, samo ja lično preporučujem da to bude isto mesto gde bude i Download path, mada možeš bilo gde ti odgovoara
Download after played stopped > Continue
Keep files for not finished video > Keep
Keep files for watched/downloaded video > Keep
Do not ask questions before playback > udariš kvačicu na "enabled"

BitTorrent:
Load torrents from torrents folder on startup > isto "enabled"
Load torrents from torrents folder paused > isto "enabled"
Connections limit > mislim da to ne moraš da diraš, ali sam ja stavljao 200, ne znam što, al mi je uvek radilo besprekorno
Seed forever (unless disk space needed) > "enabled"
Share ratio limit (percent) > proizvoljno, do kog ratia želiš da ti se seedaju torrenti, obično je to 2:1, znači u opcijama ovde staviš 200, al u principu na tebi je
Seed time ratio limit > to ne znam šta je al gruni neku jaku cifru recimo 500, 1000, ja držao bio na 1000 ništa mi nije falilo
Seed time limit (hours) > isto proizvoljno, vreme koje želiš da ti se seeda torrent
Disable DHT > isključi
Disable TCP > isključi
Disable UTP > isključi
Disable UPNP and NATPMP > ovo možeš ostaviti uključeno
Spoof user agent > ovo menjaj na neki uTorrent ili Transmission jer neki privatni trakeri strogo gledaju ovo i imaju listu zabranjenih i neželjenih klijenata
Use libtorrent config to override torrent engine settings > "disabled"

Provereno, ako namešteno sve kako treba i ako nemaš problema sa ratiom, radi na Torrentleach, Filelist, UHDbits, IPTorrents, YGG Torrents, NNM Club. Ja sam imao te i kosristio dugo bez problema, dok nisam prešao na Gaiu i Seren i probao Real Debrid i Premiumize, ali posle intezivnog testiranja ovih addonova bez okolišanja vraćam se na Elementum i privatne trakere. Zato i kupujem eksterni HDD.

Poslednja izmena:
Može seed time 0, tj siduje ga dok ga ne obrišeš
Meni je elementum i Quasar baferovali kada gledam preko eksternog hard diska, iako je film skinut 100%
Da li do boksa što ima samo usb 2.0?
Gledam par minuta, film bude očitan oko 100 mb, ali samo najednom uspori, zamrzne par sekundi i onda ponovo normalno radi pa posle 2 do 3 minuta isto.
Boks je Beelink GT1 Ultimate

Ja sad samo sto sam bio do prodavnice i kupio eksterni HDD 2tb. Sad cu da proverim kako ce meni raditi. Meni je box Tanix TX5 Pro, isto ima usb 2.0 port, dok eksterni HDD pise 3.2. Ja sam boxom prezadovoljan kako radi. Na Kodiju koristim onaj prezahtevni Titan Bingie skin imam sve podeseno, widgete, napunjena biblioteka, leti kako radi. Ali provericu sad kako radi sa eksternim.

Poslednja izmena:
Može seed time 0, tj siduje ga dok ga ne obrišeš
Meni je elementum i Quasar baferovali kada gledam preko eksternog hard diska, iako je film skinut 100%
Da li do boksa što ima samo usb 2.0?
Gledam par minuta, film bude očitan oko 100 mb, ali samo najednom uspori, zamrzne par sekundi i onda ponovo normalno radi pa posle 2 do 3 minuta isto.
Boks je Beelink GT1 Ultimate
Nije ni do tvog hdd-a bi do usb 2.0. Problem je u elementum-u. Izgleda da vrši veliki broj upisa i čitanja pa se zato javlja ovaj problem.
Kad skine film onda idi u elementum-torrents i izbriši torrent ali ostavi data tj. film. Dalje, naravno moraš da u kodi pronađeš taj film na hdd-u i da ga pustiš. Kod mene jedino tako radi bez kočenja

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Izbacuje error kad hocu da namestim da mi skinuti fajlovi budu na HDD. Kaze "Make sure the selected folder is writable and that the new folder name is valid"?

Nema veze, nasao sam sta je. Zeznuo sam se da napravim poseban folder van Android foldera i XBMC koji vec sam napravljen na HDD-u :smash:

Poslednja izmena:
Probao sam ja tvoj skin, fino izgleda.
Ja sam navikao na confluence i on mi je najbolji a i brz je.
Elementum je najbolje stvar i povežeš ga sa Trakt nalogom i milina.
Samo sam morao da povežem 1000 filmova sa IMDB na trakt.
Napravio sam 80 listi, nije loše
https://trakt.tv/users/zorge88/lists

Ma da bre, ubija kako radi. Ja sam ga koristio dok sam na PC-u bio, leteo, nikada mi nije kočilo ništa jer sam uglavnom gledao sa privatnih trakera.

Eh sad na Androidu to je malo zeznuto zbog prostora. Pa rešio da kupim eksterni, ali izgleda da to neće baš ići tako lako kako sam mislio.

Evo npr. meni sada uopšte neće da pusti film preko Elementuma? Moram da idem u Kodi na files dugme pa da nađem eksterni pa torrent, odnosno fajl koji skidam. Onda hoće inače ovako iz Elementuma direktno ne, samo krene da skida i to je to. Jel ima neko rešenje ili da vraćam eksterni, pošto sam pitao u radnji dal mogu da vratim ako mi ne odgovara jer pošto sam i njih pitao, oni nisu isto znali da mi kažu kako će se ponašati na Androidu. Rekli su mi ti imaš garanciju 2 godine, pa sad kako hoćeš :D

Iskreno pojma nemam :D

Ja ga samo bocnuo u Android i to je to.

Misliš da je zbog FAT32/NTSC?

Da probaj sve, ne sećam se kako je kod mene.
Jednostavno nije htelo pokrenuti film u elementumu

Nazad
Vrh Dno