Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Arctic Zephyr 2 meni najbolji skin ikada za Kodi + ja sam ga podesio do savršenstva. Potpuno custom podešen, custom font, naštelovan za gledanje televizije sa Submenu prečicama do mojih omiljenih kanala + ikonice uz te kanale pa onda detalji kao recent channels ako još jednom dodatno skroluješ dole u Submeniju, podesio snimanje kanala i još brdo stvari kao Elementum (sinhronizuje se sa Trakt-om) a Favorites koristim kao gledaj kasnije pa tako dodam neke filmove/serije, YouTube, oni naši TV addon-ovi, Weather addon, putanja ka USB-u i ostalim lokacijama na Box-u tako da sve otvaram u tren oka.

Još da Netflix i HBO koristim (HBO koristim kroz EON inače) i to da ubacim još bukvalno ultimativni player za sve živo a Arctic Zephyr 2 je olakšao sve sa tim lakim interfejsom toliko da default Kodi skin npr. je neupotrebljiv, nepraktičan, ružan itd.

Jel mogu da te zamolim da kratko snimis da vidim kako izgleda savrseno podesavanje?
Hvala unapred [emoji846]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel mogu da te zamolim da kratko snimis da vidim kako izgleda savrseno podesavanje?
Hvala unapred [emoji846]

Snimim danas i pošaljem ti nema problema. Nikad neću promeniti ovaj skin. Na prvi pogled čovek ne bi ni prepoznao da je Kodi.

Hvala unapred [emoji846]

https://youtu.be/JywgDyrRUvM

Izvini što očajno izgleda! :D Testirao sam 10+ screen recording aplikacija na EON Box-u i ne zna se koja lošije radi. Čudi me da ni 720p ne može da snima iznad 24fps, sa 720p jedva 10fps imaju snimci + na YT izgleda 3 puta lošije... :( Zna li neko za bolji screen recorder da ćuti na Box-u kad zatreba da se snimi nešto na brzinu? :D

Eto, to je moj Arctic Zephyr 2 build, ne znam kome se ovo neće svideti. Imate ideju za vaš build sad.

A ko voli da gleda onu satansku agoniju od BalkanGreen Build-ova nek' izvoli. :) Ili default skin koji u Add-on's natrpava sve Add-on-ove koje zapravo ne otvarate kao npr. Movie Database, PVR IPTV Client itd. Njih otvarate pri podešavanju samo.

Confluence najb0lji, najbrži i najpregledniji....

I čemu toliko prečica, dobar daljinac do svake opcije dodje u dva klika.

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

I meni je skroz ok. Sad još samo tutorijal da postaviš. :)

I meni je skroz ok. Sad još samo tutorijal da postaviš. :)
Nema potrebe za tutorijalom. Ideš do podešavanja skin-a i obrišeš sve podmenije. Onda krećeš sa dodavanjima istih šta ti treba. Ako ti treba Elementum imenuješ ga tako i u Submenu opciji dodaješ stavke. Zatim istražuješ sam šta se sve može dodati, ne znam ni ja napamet ali ako ideš u Add-on's naći ćeš tamo Elementum i onda kao da ga otvaraš tražeći neki film/seriju, a ti zapravo praviš prečicu do filmova direktno npr.

To se (dodavanje "priča" za filmove i serije) ne radi tako već se dodaje lepo u Kodi library :p Generišeš ".strm" fajlove koji "gađaju" isto što i tvoja primitivna prečica.

p. s. Ne koristim Elementum ali pretpostavljam da i za njega može isto što i za svaki drugi video tip addon (kao što može za Netflix, HBO Go, random HTTP stream...).

Kanim se vec neko vrijeme staviti Netflix addon u Kodi da probam ali ne mogu da nadjem u about Sony tvNetflix esn da dodam. Ima li neko nesto pametno predloziti, kako mogu doci do esn-a

Kako da titlovi.com addon prikazuje sr titlove u kodiju? Namestio sam jezik u subtitles podešavanjima kodija ali uvek dobijem eng rezultate.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Kako da titlovi.com addon prikazuje sr titlove u kodiju? Namestio sam jezik u subtitles podešavanjima kodija ali uvek dobijem eng rezultate.

Settings - player - language - pa imaš dole niže sekciju download servis, i tu treba da podesiš koje jezike da skida i sa kojih servisa. Podesiš tu i da skida sa titlovi.com! Ti si vjerovatno podesio samo gore u sekciji subtitles!

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Наместио си овако?
23aa1f750cec211a79e3f8e13e521403.jpg
4fb3f53715e39c203a422be3e1f86341.jpg

Послато са NOVA 5T уз помоћ тапатока

Ključnu informaciju niste napomenuli: Da mora da prebaci prikaz na "Expert"/"Stručno" inače nema te opcije vidljive za set jezika za koje da skida titl :p

Uključen mi je expert [emoji16] Ali nisam podesio ovo drugo, hvala.

Kanim se vec neko vrijeme staviti Netflix addon u Kodi da probam ali ne mogu da nadjem u about Sony tvNetflix esn da dodam. Ima li neko nesto pametno predloziti, kako mogu doci do esn-a
Na Android TV 7.0 idi na pomoć, pa na deo rešavanje problema pa informacije o sistemu ( meni mi je na srpskom). Tu se nalazi serijski, ID uređaja i Netflix ESN. Meni nelogično skroz, ali ...

Hvala ti probacu ovdje. Kod mene je 8.0 na tv

Edit: Ja sam glup ocito, ne mogu da nadjem help u meniju nigdje
Edit ponovo: Nisam se sjetio da stisnem help na daljincu, kako sam glup.. hvala ti puno na ovome kolega

Poslednja izmena:
Kako da namestim u elementum burst-u da pretrazuje filelist. Menjali su domain izgleda, nije vise .ru.

Druga stvar, primetio sam da burst jako slabo pretrazuje ove privatne trackere pogotovu. Pretrazim nesto, izbaci mi samo rezultate od rutor-a recimo. Ja rucno proverim, ima to sto trazim i na filelist i na IPT...
Ima li neko fora ovde?

Pozdrav svima. Prije par dana sam na poklon dobio android box, upravo ga spojio na tv instalirao kodi i pokušavam da pronađem libe tv sa ex yu prostora ali ne ide. Ako može neka pomoć ili lin sa valjanim uputstvom. Pokušavam a ibstaliram ovaj balkan green ali bez uspjeha.

Unaprijed hvala. Pozz

Sent from my SM-A750FN using Tapatalk

E sad, sta se upisuje u addon sve od ovog ESN broja? Jel ide bukvalno ovo kako stoji na samom pocetku NFANDROID2-PRV-SONYANDROIDTV2018M24K-SONY=BRAVIA=4K=GB...pa dalje ili ovo u nastavku sto slijedi?

Evo pokrenuo, sve radi kako treba. Jedino sto ne mogu da ga natjeram da prikazuje 4K, a naravno imam tu pretplatu. Pise 1080 rezolucija. E sad mozda je u pitanju ono sto su sad svi streaming servisi spustili rezoluciju u ovom periodu. Jer kad pustim na aplikaciji isti dokumentarac, slika mi izgleda cini mi se iste kvalitete. I da, nije mi ponudio kao u ovom videu na Kodi forumu oni instalaciju widevine

Poslednja izmena:
Android uređaji imaju "built in" Widevine, ne instalira se ništa kao što mora na Windows ili Linux / CoreELEC / LibreELEC.
Tako da sve što treba u Kodi su video addon i inputstream.adaptive addon da je instaliran i enabled.

Za 4K uzmi pusti onaj "test patterns" video sa Netflix-a koji postoji i služi upravo tome: za testiranje max rezolucije :D

Evo pokrenuo, sve radi kako treba. Jedino sto ne mogu da ga natjeram da prikazuje 4K, a naravno imam tu pretplatu. Pise 1080 rezolucija. E sad mozda je u pitanju ono sto su sad svi streaming servisi spustili rezoluciju u ovom periodu. Jer kad pustim na aplikaciji isti dokumentarac, slika mi izgleda cini mi se iste kvalitete. I da, nije mi ponudio kao u ovom videu na Kodi forumu oni instalaciju widevine
Jedna banalnost, da li si u podešavanjima Kodi-ja podesio rezoluciju 4K?

Jedna banalnost, da li si u podešavanjima Kodi-ja podesio rezoluciju 4K?

Dobro pitanje hm..Kad odem u podesavanje kodija, podesavanje-sistem-prikaz-opste, opcija rezolucija mi zaista stoji 1920x1080p, ali mi je zatamnjeno, ne mogu da mijenjam tu nista

Nazad
Vrh Dno