Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Ima par tema na koje covek ne sme da udje jer su mamac za trosenje para, ali ovo sam sa zadovoljstvom pogledao i svaka cast, zvucnici izgledaju savrseno ( kao i ceo setup), verujem da je i zvuk vrhunski :)

Hvala svima na komplimentima. Snagaši rade u A klasi. Snage ima na pretek a greje se taman toliko da se ne opečeš :). Savršeno za zimske dane. Što se tiče zvučnika zvuk je teško opisati ali recimo da se uvek naježim kad krene prvi ton.

Jungsonima bi bilo bi im bolje da su negde na otvorenom ili na vrhu police. Lepi su, šteta ih je skrivati a i Playstationu bi bilo lakše.

Zavrseni i malisani sad je 5.1 setup kompletiran. Centar je ispao malo veci al *** nema veze

Prilozi

• 20241129_173025.jpg
    20241129_173025.jpg
    197.1 KB · Pregleda: 207
  • 20241129_173414.jpg
    20241129_173414.jpg
    155.8 KB · Pregleda: 99
  • 20241129_172724.jpg
    20241129_172724.jpg
    169 KB · Pregleda: 92
  • 20241129_173705.jpg
    20241129_173705.jpg
    147.7 KB · Pregleda: 90
  • 20241119_202222.jpg
    20241119_202222.jpg
    453.7 KB · Pregleda: 86
  • 20241119_202051.jpg
    20241119_202051.jpg
    329.2 KB · Pregleda: 89
  • 20241119_202138.jpg
    20241119_202138.jpg
    436.5 KB · Pregleda: 139
Ovo bih zaista voleo da čujem uživo...

Ponovio sam se i ja, sa dugo čekanom Yamaha A-S500

Screenshot 2024-11-23 130337.jpg

Čekao sam fotelju da bacim sliku :D
Monitor Audio Bronze 200 6G, Denon X1800H, sveža oprema!

U pozadini, mislim da sam već šerovao jednom, Fluid Audio F5 aktivni zvučnici, iBasso SR2 slušalice, FiiO K5 Pro, Focusrite Scarlet Solo.

U planu je SVS PB-1000 al sada ga nema na stanju nigde kod nas. Čekao sam da li će biti na popustu za crni petak (ili crni novembar kako ovde to rade) ali naravno da ni dinar manje nije spuštena cena, bace na akciju samo proizvode koji se inače ne prodaju :)
Samo nisam siguran gde bih ga smestio, kapiram da moram da odradim crawl ali ovaj prostor sam već dovoljno okupirao... biće tesno uzev u obzir koliko je velik :D A za neki surround tek ne znam gde bih smestio ostale zvučnike tako da sam za sad na stereo varijanti do daljnjeg.

1Z9A7395.jpg1Z9A7397.jpg

Video sam tvoj post i na redditu, svaka čast.
Ja bih samo taj prečišavač stavio iza fotelje, da ga slučajno ne čujem dok slušam sistem :D

Ugasim ga dok slušam, nije potrebno da mi bude stalno uključen :D
Razmišljam da li bi bilo pametno nešto da stavim iza zvučnika, pošto sam onim sunđerom zatvorio zadnje portove zbog basa koji zna da odjekuje u suprotnom. Vidim kod nas nije lako naći neke akustične panele, ili su skupi ko noć, ima li neka DIY opcija ili da se uzdam tipa u tapiserije i nešto slično?

kupis Dyson on se ne cuje :)

Ugasim ga dok slušam, nije potrebno da mi bude stalno uključen :D
Razmišljam da li bi bilo pametno nešto da stavim iza zvučnika, pošto sam onim sunđerom zatvorio zadnje portove zbog basa koji zna da odjekuje u suprotnom. Vidim kod nas nije lako naći neke akustične panele, ili su skupi ko noć, ima li neka DIY opcija ili da se uzdam tipa u tapiserije i nešto slično?
Jedno pitanje....zašto si se odlučio za AVR,ako će ti primarno slušanje biti stereo?

a li neka DIY opcija ili da se uzdam tipa u tapiserije i nešto slično?
Ako je bas problem onda ti treba "bass trap" ili deblji panel. Debljina utice na frekventni opseg na koji panel ima uticaj.
Taj denon nema DIRAC ali ima audyssey. Nista te ne kosta da odradis kalibraciju sa mikrofonom da cujes kako ce da zvuci.

Odradio sam kalibraciju uz Audyssey, definitivno je bolje, ali ono, hoću da optimizujem i prostor, van toga šta mi EQ podari naknadno :)

Jedno pitanje....zašto si se odlučio za AVR,ako će ti primarno slušanje biti stereo?
Nisam naleteo na neko pojačalo koje može da mi u sličnom cenovnom rangu ponudi nešto više, a i da mogu da spojim sa TV-om i kompom. Čak sam ciljao neki Denonov stereo AVR ali kopajući po netu ne videh da postoje neke razlike u komponentama unutra, suštinski ti prodaju istu kutiju za slične pare, uz manjak mogućnosti. Ali ovo mi omogućava vremenom da možda dodam još neke zvučnike ako baš poželim, ili uspem da nađem način da optimizujem prostor.

Превише заблуда за један пост.

Добро је то. Гази, терај и не брини.

Пречишћивач ваздуха се чује док ради стално или само када уђе загађен ваздух?
Мораш подне кутије више удаљити од зида ако хоћеш да немаш бубњање а имаш лепу звучну слику тј стерео позорницу.
Без добре позиције звучника не бацај паре на акустичко сређивање у соби.

Пречишћивач ваздуха се чује док ради стално или само када уђе загађен ваздух?
Мораш подне кутије више удаљити од зида ако хоћеш да немаш бубњање а имаш лепу звучну слику тј стерео позорницу.
Без добре позиције звучника не бацај паре на акустичко сређивање у соби.

Prečišćivač se jedva primetno čuje na auto modu, kad je na oko 5-20 µg/m3, ali ipak postoji šum :)
Probaću da privučem zvučnike još malo napred, ali problem je što ne mogu ja otići previše pozadi, i ovako mi fotelja blokira pristup klaviru :D Soba je nekih 20 kvadrata, nije to baš mnogo prostora za manevrisanje.
Ovako su zvučnici u trouglu od 2m jedan od drugih, i od moje pozicije slušanja.

Капирам да его тражи што већу звучну кутију (био тамо) али купите према просторији, па ако није кадар допуните доњи део субовима.
Много више значи добра звучна презентација у простору.
Имам 4 про у две просторије и на ауто испод 20 не примећујем шум, осим ако нисам баш поред. Стоји једно 3-4м од мене у оба случаја.

Koji je to Onkyo AVR, i da li ti je taj Fosi povezan na njegov pre-out?
Zanima me i da li stvarno ima potrebe za dodatnim pojačalom, tj. da li Fosi lepše svira od Onkya?

Nije. Fosi je povezan direktno na integrisanu na ploci asrock B550M Pro4. Na Onkyo mi radi samo bluetooth ulaz tako da njega ne koristim.

Kako ti se čini Fosi u odnosu na Onkyo AVR u stereo modu, pure audio? Ja imam Onkyo TX-NR636 i razmišljam da možda ubacim neko pristupačno pojačalo D klase, samo mi sva izgledaju kao igračkice, a nisam ni jedno još čuo. Morao bih i risiver da menjam pošto ovaj moj nema pre-out, a to mi izgleda kao najudobniji način da se sve poveže.

Izvini tek sam sada video poruku. Iskreno odavno ne slusam Onkyo pa nisam siguran kako zvuci u odnosu na Fosi. Pre V3 sam koristio Pioneer stero pojacalo. U odnosu na njega dosta je lepsi zvuk na Fosi... Cujem neke tonove koje nisam ranije cuo.

Da ne bih otvarao konkretno temu za ovo, ima li neko preporuku za solidan subwoofer do 70k din?
Gledao sam SVS PB-1000 i čekao akciju, nije pala cena uopšte, na kraju ga više nemaju na stanju i kad pitam kažu da kao neće ga ni nabavljati jer tu je Pro verzija. A nije baš da mu je naslednik koliko je skuplji model :D
SB-1000 je jeftiniji ali nisam siguran da li bi mi dao nešto posebno, nije da hoću bas koji me razvaljuje ali kao - hoću da osetim makar nešto... osim lakšeg džepa.
Po svemu što kopam po netu od preporuka, gotovo ništa nema kod nas da se nađe, beda.

Nazad
Vrh Dno