E, da imam i gramofon Dual 496A gde je tu gramofon ???
Sve zavisi ko sta voli. Ja bih recimo sve te dakove zamenio za jedan dek.Treba mu ko konju sandale
Mada bi se isto moglo reci za jos neke stvarcice sa spiska...
Hmm...pa,ocekivao sam siktanje visokih i srednjih,ali sam zapravo dobio nekako potpuno "linearan" zvuk,da se tako izrazim...recimo,ovi Magnati koje trenutno koristim,imaju bolji "top end",da se tako izrazim,imaju prefinjenije i izrazenije visoke. Sa druge strane,Klipsch ima daleko bolju prostornost i srednje tonove,dijalog u filmu je sada na nekom potpuno drugom levelu (u pozitivnom smislu)....moguce da mi treba malo vremena da se priviknem na "linearan" zvuk,sa druge strane,nikada do sad nisam ni cuo Klipsch,ali sam po recenzijama,ocekivao da ce visoki da sipaju iz horneЕкстра! Какви су утисци?
Ici ce jos malkice samo napred i to je to. Duboke su kutije dosta,nemam toliko prostora,a bass reflex port je odnapred...jos da prepravim stalke za R15m koji ce biti sateliti nazad i to je to.У здравље да се служиш!
Ако је баш дотле дошло... извуци кутије још напред... хехе![]()
Igracu se definitivno pozicijom,hocu da izvucem max iz ovogaПредлажем ти да издвојиш што више времена око положаја кутија и закошења. Постави их што ближе једна другој и паралелно. Пустиш нумере које одлично познајеш или набави неке аудиофилске снимке и ослушкуј. Померај кутије ка напред и једну даље од друге док не добијеш јасну звучну слику, звук не долази из кутија, као да цео зид свира. Тада крени да их закосиш према слушаоцу благо и крени док се не добије фокус, све се јасно чује али са пуноћом.
Предлажем овај диск: https://chesky.com/collections/the-...-best-of-ron-carter-ron-carter-wav-download-5
Polako polako.E tako. Prica zaokruzena. Sad lepo moze i razvod braka 🤣
Pozdrav svim kolegama
Davne 2015. sam izašao iz HiFi priče zbog preseljenja i fizičkog odsustva prostora za audio kutak. U tom trenutku sam imao Rotel RA10 pojačalo, neki Nuforce uDAC i meni i danas neprežaljene Monitor Audio RX2. Izvor zvuka je bio moja FLAC kolekcija sa lokalnog računara. Ovim sistemom sam bio prezadovoljan i da nisam morao da ga prodam, verovatno bih ga i danas koristio.
Pošto su se ponovo stvorili prostorni i naravno finansijski uslovi, mislim da ću sebe častiti nekim "sistemom". Što se zvučnika tiče, tu sam suzio izbor na nekih par modela koje želim da čujem, prvenstveno na KEF LS50 Meta i Wharfedale Evo 4.2, imam u planu da poslušam i naslednika mojih RX2 (Monitor Audio Silver 100). Ima tu još par nekih kandidata, ali ću to još videti usputno.
Glavna stvar koja me interesuje (a nije bila toliko aktuelna kada sam imao prošli sistem) su strimeri. Da li ih imate i da li ih koristite? Ovo mi deluje kao jako lepa kombinacija pojačala, DAC-a i nekog mini računara u jednom paketu. Bacio sam oko najviše na Bluesound Powernode koji mi se dopada i estetski i po testovima i po cenovnom rangu. Napominjem da nisam audiofilski osluškivač, već ljubitelj muzike. Znam da su odvojene komponente bolje, znam da je bitno pozicioniranje zvučnika, izolacija prostorije itd. Hvala svima na odgovorima!![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari