Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Moj Radni setup :love:

IMG_20210730_113953.jpgIMG_20210730_113957.jpgIMG_20210730_114005.jpg

Neko no name pojačalo D klase kome sam morao da pravim kućište. Imaš više o tome u temi

Stereo iz odpada

Inače sluša se 8 sati minimum (y) Za nepoverovati kiliko dobro zvuči za odpad.

Evo i mog sistemčića za slušanje na poslu :

888B04B4-08D1-457C-88D7-3243E5FDCC92.jpg

Lepo, možda bi bolje zvučalo kad bi još razmakao zvučnike.
Pozdrav
Pošto smo se zvučnici i ja preselili, ovakva je sada situacija:

CDA47914-2D4A-49FA-9E3D-F41BB771CF51.jpeg
Zvučnici su odmaknuti od zida, sada su priljubljeni zbog spremanja.
Inače, probao sam i mali Teac sa Focalima, i rezultat me iznenadio ( što bi rekli u Blicu, nećete verovati ).
Zvuk je bio jasniji, sa bolje definisam visokim i srednje visokim tonovima. Da kažem, Teac je pogonjen IcePower modulima 2x40 W a Yamaha ima 100W. Sačekao sam da devojka stigne sa posla, i nju pitao kako joj se čini, ona je odmah rekla, ovo je bolje nego Yamaha. Kada sam posle ponovo priključuio Yami, kaže, kao da je neko stavio ćebe preko zvučnika.

Poslednja izmena:
Posle 4 godine konačno Beolab 8000 sviraju kako treba, tj. do sada uopšte nisam nešto bio oduševljen, nisam ih prodao bukvalno samo zbog izgleda. :) Uzmem Dragonfly black danas i skroz drugi zvučnici (do sada su bili ubodeni direktno u headphone jack u TV) - fantazija! :)

Kod mene se nije radilo o nezadovoljstvu zvukom, samo o zelji da isprobam tu kombinaciju. Sada vec razmisljam kako bi izgledalo sa jacim Teac-om, npr. AX 505.

Nadam se da gasis TV kad slusas muziku :)

Naravno, osim ako ne slusam muziku sa TV-a (opticki izlaz sa TV-a do pojacala).

@Nemanja

koje je ovo yamaha pojačalo? moguće je da teac ima malo više visokih, to se mnogima sviđa i nekako u startu taj zvuk ocenjuju kao bolji, otvoreniji, itd...za duže slušanje je ipak bolji nešto neutralniji i manje prštav zvuk...to je problem kod kratkog slušanja uređaja po salonima, ili kod prijatelja, nikad ne znaš da li će ono što te fasciniralo na kratke staze da ti izazove glavobolju kad to isto slušaš satima...

Mene jedino što smeta kod ovog Dragonfly-a je što je sad ultra osjetljivo na pojačavanje (na računaru) pa recimo na svega 8 od 100 je baš glasno, na 20 je već skoro pa nepodnošljivo stoga sam morao da instaliram aplikaciju koja će da ograniči volume skalu na 20, da se ne može pojačati preko toga. Postoji li neko elegantnije rješenje, da se smanji taj sensitivity pa da se pojačava postepeno do 100 kao i prije ?

• Like
Reagovanja: NAS
@Nemanja

koje je ovo yamaha pojačalo? moguće je da teac ima malo više visokih, to se mnogima sviđa i nekako u startu taj zvuk ocenjuju kao bolji, otvoreniji, itd...za duže slušanje je ipak bolji nešto neutralniji i manje prštav zvuk...to je problem kod kratkog slušanja uređaja po salonima, ili kod prijatelja, nikad ne znaš da li će ono što te fasciniralo na kratke staze da ti izazove glavobolju kad to isto slušaš satima...
Reč je Yamaha pojačalu R-N803D, specifikacije su ovde https://at.yamaha.com/de/products/audio_visual/hifi_components/r-n803d/specs.html#product-tabs

Moguće je da si u pravu da bi nakon dužeg slušanja TEAC bio zamoran, ali je on i nabavljen sa svhom da bude uparen sa Q Acoustics zvučnicima, a tamo mislim da će se dobro ispoljiti.

, nikad ne znaš da li će ono što te fasciniralo na kratke staze da ti izazove glavobolju kad to isto slušaš satima...
Ovo važi za više polja u životu :D
Kada sam se već "raspričao", novopridošli TEAC je zamenio Technics SU-V560. Njega bih odneo u radnu sobu kod kuće. Imate li neku preporuku za zvučnike za njega?

Technics

Stigli pre 12 dana, Farad Super 3, komada 2.
Na jednom je Ansuz C2 AC - special edition ;) a na drugom je jedne pimpovana Elara. DC kablovi su 14 zica u paraleli UP-OCC Cu, sa Oyaide DC plugs i pozlacenim GX16-4 na drugom kraju.
Na njima je DAC i Head Amp. Razlika izmedju starog LPSU koji je imao C2 i iste DC kablove je dupe i oko. Ko ne veruje, ne mogu mu pomoci. Ne mogu da zovem na audiciju na zalost...

Treba samo definisati red velicine razlika.

Razlika "dupe i oko" se dobija zamenom zvucnika i/ili prostora u kom sviraju zvucnici. U tvom slucaju - zamenom slusalica.

Tako da - treba obratiti paznju na terminologiju ;)

Ma poredio sam 2 LPSU, izrazio sam se ko nekrst... Ukupni SQ utisak je dosta primetan. Pogotovo nakon ubacivanja 14 zica cistog bakra po DC kablu u paraleli, umesto stock Farad DC zica. Farad ima lukavo uradjen + i - konekciju. Po 2 pina su za + i - tako da se moze napakovati vise zica u dizajnu.

Poslednja izmena:
Verujem, naravno, da ima razlike i da se to cuje, nego sam komentarisao kvantitativni aspekt.

Zanimljiv tekst:

Mislim da se nisam oglašavao u ovde, a i red je da se malo vaskrsne tema.

Setup:
  • AVR Marantz 1602, 7 kanala (koristim 2), AirPlay;
  • Dali Zensor 3 u stereo režimu;
  • LG 55SK8500, skoro dobio podršku za AirPlay, vezan HDMI i optikom na AVR;
  • Marantz CD player starije generacije, skuplja prašinu.
TV ide uvek preko audio sistema. HDMI CEC tu pomaže, kada se pali tv, pali i AVR.

Kada je muzika u pitanju, najčešće je izvor Deezer HiFi koji strimujem preko AirPlay na LG TV, koji optikom spušta na AVR. Probao sam i direktno da radim AirPlay na Marantz, ali nekako deluje da je stabilnija veza preko LG jer je to ipak uređaj novije generacije. Nisam uspeo da čujem razliku u zvuku.

Zadovoljan sam zvukom sistema. Lep, pun, mekan, zaokružen zvuk.

U smislu nekog daljeg unapređenja, prvobitno sam mislio da idem na višekanalni zvuk za filmove. Odustao sam od toga. Sada razmišljam o nekom unapređenju u smislu pojačala, kao zamenu za AVR. Ali obzirom da je moj izvor digitalni, ne bih da žrtvujem komfor koji imam sa trenutnim sistemom koji je prilično plug&play. Ako ima predloga kako dalje, rad sam da saslušam :)

78424516-8394-4091-9B32-C2A2B9458309.jpeg

Možete za Bose da kažete šta god ali im se mora priznati da su "izuli" sa ovim Companion 3 Series 2 zvučnicima. Nevjerovatno kakav zvuk izlazi iz ovih zvučnika manjih od kutije cigara. :)
Ispod stola je naravno i sub.

IMG20220219150928.jpg

Da se upišem i ja u temu. Proton 520 kompletno refrešovan. Njega planiram da zadržim "zauvek" :)

Drvena kutija za nakit, je linearno napajanje Zero Zone, DAC je SMSL 8a. Ljubičsta tenočnost je posebno napravljena mešvanina za brisanje mobilnih, koju ja koristim za brisanje moritora.

1645370817409.jpg

Cool... ja sam razmišljao na leto da uzmem Powernode kao neko "all in one" rešenje za streaming
Kakav je u varijanti sa sopstvenom amplifikacijom? Tipa samo zensore moje da nakačim. Alternativno Marantz PM7000N (da ostanem veran) ili nešto treće za streaming only setup…

a1.jpg

Ne znam da li se kvalifikujem za HiFi, ali pošto niko na forumu izgleda da ne koristi dekove, morao sam da slikam moj skromni setup, čisto kao kuriozitet.

Pioneer CT-W606DR
Pioneer CT-S670D
Yamaha RX-V450
JVC SP-XF30F zvučnici (5.1, ali povezani samo prednji+centralni zvučnik kao 2.1)
Eltax aktivni subwoofer (zaboravio sam koji model)

a2.jpg

• Like
Reagovanja: NAS
Nazad
Vrh Dno