Radi covek ozvucenje, a valjda je i distributer za Harman International za Suboticu.
Slazem seSlike su odlicne ali ovo def je dekstop fi not a true HiFi![]()
Која је цака ако гледамо квалитет кутија? Ако ја узмем пуно дрво, направим коцку (квадар) набијем пар драјвера, и то лепо затворим.... то као треба добро да свира? У чему је штос?
Која је цака ако гледамо квалитет кутија? Ако ја узмем пуно дрво, направим коцку (квадар) набијем пар драјвера, и то лепо затворим.... то као треба добро да свира? У чему је штос?
Ti mora da se salis? ili stvarno verujes da je toliko prosto?
Prelistaj malo detaljnije onaj domaci DIYAudio forum, pa ces videti da tu ima mnogo "preferencija".![]()
За Шанг-Цунга пријатељски савет:
Не упуштај се у авантуру ако до сада ниси то чинио! (А по твом писању видим да ниси)...
Моје искуство:
Хтедох себи да набуџим мало бољи звук. Пар месеци сам улазио у тему (скретнице, фреквенције укрштања, запремине кутија, материјали за израду кутија, звучници, тежина магнета, импеданса, намотаји калема... интернет, часопис из осамдесетих ''САМ'')... Кад се стави на папир материјал и утрошено време - много је скупо. И шта сам урадио? Одустао сам, а звучнике сам нашао на бувљаку.
Суботом на најлону у НС је бувљак - има свега: од половних гаћа до половних лаптопова. Наиђем на цигу са великим кутијама. Врло тешки, црни, без мрежица, нема никаквога знака на њима, кутије на пар места изгребане и вешање на једном басу јако мало оштећено приликом транспорта. Тражи 60 евра. Обиђем круг, па опет код њега. Убедим га да сам врхунски познавалац (а само знам - што су тежи да су бољи). Дам му до знања да нема шале и да он нема појма. Убедим га да бас не ради, и да су високотонци отишли (то сам утврдио пипкањем звучника а нису били уопште укључени). После 10 минута ценкања узео је 3000 динара, а ја кутије једва одвукао до аута. Мало мање су од метра, а тежина сваке 10-15 килограма. Код куће их укључио и установио да један високотонац и један средњак не раде. Одем до града купим два средња и два висока (MNC, чини ми се) и два метра беле фолије са текстуром дрвета. Све укупно 2000 динара. Кад сам све обрисао, заменио, монтирао и укључио - остао сам без речи. 5000 динара одлично свирају на појачалу од 2х80W RMS. Немам појма које су марке звучници (на електролитима пише ''Тесла''), али мени су најбољи. А био сам спреман да дам 150 еура
. Можеш наћи половне кутије и за 1000 еура, али оне не свирају 20 пута боље, поготову ако не пушташ плоче него mp3.
На слици се види како изгледа измодована кутија...
Jel su to oni za 120e?![]()
Ne mora da znaci da je Akai bas kriv. Koji cd i zvucna su u pitanju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari