Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Znam.... ali makar ima nade za neki pomak. Za sada je best "jeftinije" resenje M1 DAC a i to se jos nije culo.

:,,:

Prilozi

• am3pii_product.jpg
    am3pii_product.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 200
ja sam bio prijatno iznenadjen zvukom , posto u principu ne vreujem u bajke koje nam servira dr amar bose ali i dalje je to miljama daleko od onoga sto moze da se kupi za slicne pare, sva sreca pa u srbiji ljudi robuju markama i predrasudama (otisli su za lepu sumicu ) poz

Moj novi desktop system :)

Sastoji se iz : 2 x Jbl Control 1 + Control SB-5 subwoofera, pogonjeno Crown-om DSI 1000

DSC_0222.jpg

DSC_0240.jpg

DSC_0236.jpg

:wave:

S obzirom na ono cime se bavis, mogao bi i neki pravi HiFi da napravis :) :wave:

p.s. Odlican aparat i jos bolje fotke ;)

Bavis se necim vezanim za muziku? Slike su odlicne ali ovo def je dekstop fi not a true HiFi :p

Radi covek ozvucenje, a valjda je i distributer za Harman International za Suboticu.

Meni vise lezi ova matora medicina

Prilozi

• Kef.JPG
    Kef.JPG
    124 KB · Pregleda: 135
dobra medicina :)

Која је цака ако гледамо квалитет кутија? Ако ја узмем пуно дрво, направим коцку (квадар) набијем пар драјвера, и то лепо затворим.... то као треба добро да свира? У чему је штос?

Која је цака ако гледамо квалитет кутија? Ако ја узмем пуно дрво, направим коцку (квадар) набијем пар драјвера, и то лепо затворим.... то као треба добро да свира? У чему је штос?

Heh, stos je bukvalno u svemu :D

Ti mora da se salis? ili stvarno verujes da je toliko prosto?

Ima tu mnogo stoseva, evo jos jedne kockice koje mi takodje leze. Slike nisu nesto extra ali nisam ni ja fotograf

Prilozi

• Ar.JPG
    Ar.JPG
    93.8 KB · Pregleda: 123
Ti mora da se salis? ili stvarno verujes da je toliko prosto?

Па управо то, не верујем да је просто, али ми тако делује на прву. Зато и питам да неко појасни.

Prelistaj malo detaljnije onaj domaci DIYAudio forum, pa ces videti da tu ima mnogo "preferencija". :D

nema frke ako treba nesto samo pitaj :)

За Шанг-Цунга пријатељски савет:
Не упуштај се у авантуру ако до сада ниси то чинио! (А по твом писању видим да ниси)...

Моје искуство:
Хтедох себи да набуџим мало бољи звук. Пар месеци сам улазио у тему (скретнице, фреквенције укрштања, запремине кутија, материјали за израду кутија, звучници, тежина магнета, импеданса, намотаји калема... интернет, часопис из осамдесетих ''САМ'')... Кад се стави на папир материјал и утрошено време - много је скупо. И шта сам урадио? Одустао сам, а звучнике сам нашао на бувљаку.
Суботом на најлону у НС је бувљак - има свега: од половних гаћа до половних лаптопова. Наиђем на цигу са великим кутијама. Врло тешки, црни, без мрежица, нема никаквога знака на њима, кутије на пар места изгребане и вешање на једном басу јако мало оштећено приликом транспорта. Тражи 60 евра. Обиђем круг, па опет код њега. Убедим га да сам врхунски познавалац (а само знам - што су тежи да су бољи). Дам му до знања да нема шале и да он нема појма. Убедим га да бас не ради, и да су високотонци отишли (то сам утврдио пипкањем звучника а нису били уопште укључени :) ). После 10 минута ценкања узео је 3000 динара, а ја кутије једва одвукао до аута. Мало мање су од метра, а тежина сваке 10-15 килограма. Код куће их укључио и установио да један високотонац и један средњак не раде. Одем до града купим два средња и два висока (MNC, чини ми се) и два метра беле фолије са текстуром дрвета. Све укупно 2000 динара. Кад сам све обрисао, заменио, монтирао и укључио - остао сам без речи. 5000 динара одлично свирају на појачалу од 2х80W RMS. Немам појма које су марке звучници (на електролитима пише ''Тесла''), али мени су најбољи. А био сам спреман да дам 150 еура :D. Можеш наћи половне кутије и за 1000 еура, али оне не свирају 20 пута боље, поготову ако не пушташ плоче него mp3.
На слици се види како изгледа измодована кутија...

Prilozi

• DSCF3042.JPG
    DSCF3042.JPG
    441.8 KB · Pregleda: 217
Poslednja izmena:
moja mobilna muzika

koristim je kad se rostilja i :bottle::-devil-:stvar! najbolje lezi rock a moze i metal.:p

Prilozi

• IMG_1684 (Large).JPG
    IMG_1684 (Large).JPG
    213.8 KB · Pregleda: 156
  • IMG_1686 (Large).JPG
    IMG_1686 (Large).JPG
    223.3 KB · Pregleda: 119
  • IMG_1687 (Large).JPG
    IMG_1687 (Large).JPG
    226.4 KB · Pregleda: 132
  • IMG_1685 (Large).JPG
    IMG_1685 (Large).JPG
    194.5 KB · Pregleda: 94
За Шанг-Цунга пријатељски савет:
Не упуштај се у авантуру ако до сада ниси то чинио! (А по твом писању видим да ниси)...

Моје искуство:
Хтедох себи да набуџим мало бољи звук. Пар месеци сам улазио у тему (скретнице, фреквенције укрштања, запремине кутија, материјали за израду кутија, звучници, тежина магнета, импеданса, намотаји калема... интернет, часопис из осамдесетих ''САМ'')... Кад се стави на папир материјал и утрошено време - много је скупо. И шта сам урадио? Одустао сам, а звучнике сам нашао на бувљаку.
Суботом на најлону у НС је бувљак - има свега: од половних гаћа до половних лаптопова. Наиђем на цигу са великим кутијама. Врло тешки, црни, без мрежица, нема никаквога знака на њима, кутије на пар места изгребане и вешање на једном басу јако мало оштећено приликом транспорта. Тражи 60 евра. Обиђем круг, па опет код њега. Убедим га да сам врхунски познавалац (а само знам - што су тежи да су бољи). Дам му до знања да нема шале и да он нема појма. Убедим га да бас не ради, и да су високотонци отишли (то сам утврдио пипкањем звучника а нису били уопште укључени :) ). После 10 минута ценкања узео је 3000 динара, а ја кутије једва одвукао до аута. Мало мање су од метра, а тежина сваке 10-15 килограма. Код куће их укључио и установио да један високотонац и један средњак не раде. Одем до града купим два средња и два висока (MNC, чини ми се) и два метра беле фолије са текстуром дрвета. Све укупно 2000 динара. Кад сам све обрисао, заменио, монтирао и укључио - остао сам без речи. 5000 динара одлично свирају на појачалу од 2х80W RMS. Немам појма које су марке звучници (на електролитима пише ''Тесла''), али мени су најбољи. А био сам спреман да дам 150 еура :D. Можеш наћи половне кутије и за 1000 еура, али оне не свирају 20 пута боље, поготову ако не пушташ плоче него mp3.
На слици се види како изгледа измодована кутија...

Интересујем се факултативно само. Још не планирам ништа конкретно.
Хвала на савету.

Stigli danas Monitor Audio BR2 :D
Cudno, ali su kod mene jako zatvoreni. I sa kompom i sa cd playerom kao izvorom. Bice da je do pojacala. (Akai AM-32).

Jel' ima neko slicna iskustva, da znam sta mi je ciniti, do tada cu da cepim ekvilajzere :(

Jel su to oni za 120e? :)
Ne mora da znaci da je Akai bas kriv. Koji cd i zvucna su u pitanju?

Kad spališ visokotonce sa ekvilajzerima biće još "zatvorenije".

Jel su to oni za 120e? :)
Ne mora da znaci da je Akai bas kriv. Koji cd i zvucna su u pitanju?

To su ti :) Kao iz radnje ali upola cene :)

Sto se tice te sekcije, jako sam slab - ALC889 (ili tako nesto) integrale, SB Live! 5.1, a CD je neki midi Grundig. :S:

Ostaje mi da probam moj lepi Sony MP3, zatim Onkyo Integra T-4670 tjuner :eyebrows: kao izvore i da definitivno zakljucim...

@savo.sm - pa nisam valjda toliki mamlaz, ne cepim ih ja uopste, ni ekvilajzere a ni volume - poenta je bila da sam morao da ih izdignem malo jer deluju kao da su u drugoj sobi a "cepljenje" je bilo figurativno :d

Nazad
Vrh Dno