Šta je novo?

Ko sta ima od Hi-Fi komponenti?!

Ma kakav crni SAL.Uradio meni moj drug (za manje para nego obicno) 4 nishka basa
znaci sa duplim kalemovima, lakirano kako Bog miluje,vesanja gumena sam narucio posebno a kartone je impregnirao svojom smesom.Zna kako treba da se radi sve je odradjeno vrhunski.Visoki su nishovi isto premotani samo su srednji ***. fabricki ali ne bih se setio stasmo ubacili.Brale, veruj mi da radi kao doksa jer sam cuo u BG i Visaton.
Hvala ti za informaciju za cene drajvera, ovo sam odradio pre jedno 5 godina tad je bilo malo skuplje, ili sam ja imao manje para...:smash:

Niski driver-i su predvidjeni za kompresionu kutiju, tako da me bash zanima kako to svira...

pazario sam prosle nedelje pojacalo technics su-v550 i danas mi stigli jamo e 350 zvucnici.
prezadovoljan sam sa njima.
sad jos hocu samo da uzmem digitalni tjuner i mozda kasnije ako budem imao kesa za cd player koji cita mp3, da sve lepo to upotpunim... :D

Niski driver-i su predvidjeni za kompresionu kutiju, tako da me bash zanima kako to svira...
Sasvim dobro svira i otkud ti ideja da su predvidjeni za kompresione kutije.Nesto se ne secam da ne mogu rupe da se otvore (naravno ne bilo kakve).
Nisam bas inzenjer zvuka ali sam poslusao dosta zvucnika za ove moje godine i ovo moze da prodje.
Molim te objasni mi sto ne mogu niski (preradjeni) u bas refleks a WS200 moze?

Zato sto su takvi TS parametri driver-a (bilo da je u pitanju AZ880 ili AZ881), odnosno takva je konstrukcija istih. Nema tu mnogo filozofije. Stavi parametre jednog i drugog driver-a u bilo koji proracun kutije (najjednostavniji je WinISD) i pogledaj rezultate - sve ce ti biti jasno. Svaki driver zahteva kutiju tacno odredjene velicine i konstrukcije.

Da li si poslusao prave V20 i uporedio?

Evo ti i sta kaze proracun. Racunato za kutiju od 90 litara sa bass reflex-om i tjunirano na nekih 35Hz. Svetlo plavom je oznacen AZ880, a zutom W200S. Po ovom crtezu EI ne da ne moze u ovakvu kutiju, nego to ne lici ni na sta... :-/

Vrlo slicna situacija je i sa AZ881. Oba su projektovana za mnogo manje kompresione kutije...

Prilozi

• AZ880 - W200S.GIF
    AZ880 - W200S.GIF
    27.8 KB · Pregleda: 152
Sasvim dobro svira i otkud ti ideja da su predvidjeni za kompresione kutije.Nesto se ne secam da ne mogu rupe da se otvore (naravno ne bilo kakve).
Nisam bas inzenjer zvuka ali sam poslusao dosta zvucnika za ove moje godine i ovo moze da prodje.
Molim te objasni mi sto ne mogu niski (preradjeni) u bas refleks a WS200 moze?

Niški zvučnik ima upola kraći hod od WS200.
Znači tvrđe vešanje, znači kompresiona kutija.

PS
Nemoj da se ljutiš, ali "nekome i komarac muzika".

Poslednja izmena:
Ljudi, ne slusate vi mene kad kazem da su nishki preradjeni, znaci samo je korpa metalna originalna,sto se hoda tice to ste u pravu ali skretnica je projektovana potpuno isto kao za org.Ne tvrdim ja da imam V20 za 200e ali imam veoma priblizno.Sto se muzike i komarca tice ne slusam tehno pa da mi prste visoki po ceo dan.Nisam ih samo ja slusao, bilo je vise proba i slusanja pre nego sto su dosle u kucu.Testiranja sa frekvencijama i ostalim zezalicama bilo je dosta.Basovi su tanji ali sam ubacio vufer 12" kao drugi par zvucnika,visoki jako dobri srednji nije lose.Sve to daje jednu pristojnu sliku.Imao sam magnat zvucnike svojevremeno placene 800dem tada i jako sam se bio razocarao jer su basovi na 800 do 1000Hz davali cudne zvukove i zamenio sam ih.
Cela ova prica je da se moze skrpiti pristojan par zvucnika za pristojne pare.Hteo sam ja i BW705 ali cena ...
PS.Eve i slikice

Prilozi

• V20.JPG
    V20.JPG
    418.3 KB · Pregleda: 259
Poslednja izmena:
Ma niko ne spori da bi da zivimo u normalnoj drzavi znali kako da iskoristimo pare, al' u ovom slucaju samo to sto ti pored kutije od 90+ litara sa 2 8"-ice trebaju dodatne 12"-ice za bass govori da nesto debelo ne stima. Te kutije u originalu VRLO duboko sviraju - veruj mi...

Takodje, skretnica se projektuje prema karakteristikama konkretnih driver-a, pa bash i ne moze da svira sa "originalnom"...

Ma nebitno. Uzivaj :,,: :wave:

takodje zaboravih da napomenem da posedujem aktivce krk rp 6

Potpuno zaboravio za ovu temu.
AVR - Onkyo TX-SR706
Speakers - Monitor Audio BR 5, 1, LCR + Yamaha YST-SW216
Display - Panasonic 42PX8ES
DVD player: Samsung 1080P8
CD player: Yamaha CDX-396
Radio tuner: Sony ST-S110
PC: X-Fi Platinum + Logitech Z-5500 (ostatak pod moj sistem)
Ocekuju se SBB HD receiver i BD player (kad bude, bice).

Da dodam i pojacalo Marantz PM7001 KI.
Kablove ne navodimo zar ne?

Hvala, QED Ref1 i Oehlbach NF214 su zaduzeni za veze AVR>Amp i CD>Amp.

moj brat ima Yamaha PianoCraft E810, spoj prelepog dizajna i odlicnih performansi...

Paaa.. Imam Dynaudio zvucnike, i fino rade mada imaju dvadesetak godina. Ne razumem se previse, znam da su bile aktivne kutije do jednog momenta, ali je onda cale napravio pasivne (stvarno ne znam zasto). I imaju pasivnu membranu, sto je valjda nesto izmedju kompresionih kutija i bas-refleksa.

Ja sam posle izvesnog broja godina povratnik u hi fi svet.Za porotekla dva meseca nabavio sam sledece

Gramofon Technics sl q-202
Pojacalo Luxman L-220
Tjuner Hitachi FT-5000
CD Nad 541i
zvucnici Marantz LD-60DMS
I to radi fino ali ima mesta za unapredjenje/zamena konektora,kablova a i apgrejd pojacala/

Poslednja izmena:
Sansa Clip
Altec Lansing 621
i FLAC

,)

Odavno nisam update-ovao info za sistem u Novom Sadu, a u poslednje vreme je palo jos par izmena...

A/V Receiver: Yamaha RX-V861
Stereo Amp: Harman Kardon HK6500
Front: Dayens Premium Monitor
Subwoofer: Epos M Sub
Centar: Visaton CT Center 130 (2x W130SC + SC4ND)
Sateliti: Visaton (W130S + DTW72)
Zvucna Stereo: E-MU 1212M
Zvucna Surround: X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series
Kabl zvucnici: QED Silver Anniversary
TV: Samsung PS-42B430

U sistemu u Vrscu je samo Yamaha-u RX-V550 zamenio RX-V657.

Bilo izmena:
AVR: Onkyo TX-SR706
Amp: Marantz PM7001 KI
SPK: Monitor Audio BR5, BR LCR, BR FX, SW: Yamaha YST SW216
CD player: Yamaha CDX396
DVD player: Samsung 1080P8
Radio tuner: Sony STS110
Amp za komp: Marantz PM54 MK2
SPK za komp: Monitor Audio BR1
Sound PC: Xonar Essence STX
TV: Panasonic PX8ES
Monitor: Samsung 205BW

Jos samo malo ozbiljniji sub da pazaris i... :,,:

preporucio bih

Acoustic Research S112PS.

Ja se ponovio jeftinom i proverenom kombinacijom: NAD 325 + Monitor Audio BR5.
Ja sam prezadovoljan:banana:

Ako si prezadovoljan, sto prodajes iste vec par meseci? :d

Ja sam više "HeadFi-er" - Cowon D2+ u paru sa Sennheiser CX300-II ili AKG K240. :)

Nazad
Vrh Dno