Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Zakaci ovo nekako... 1070 din sa ptt videcemo jel cemu

Prilozi

• 12333333333333333333.jpg
    12333333333333333333.jpg
    102.9 KB · Pregleda: 163
Mislim da to moze da radi samo sa I feel/Follow me opcijom. Probao sam sa starom klimom hladjenje i jako brzo vrati sav vazduh ka klimi i poremeti termostat. Fakticki treba da se setuje temperatura na minimum, verovatno je isto i sa grejanjem.

^ nemam pojma.. vazno da mi ne bije u glavu dok sedim za komp i da ne uspavljuje a koliko mi se cini daje efekat

@vlada3 pre sam imao normalnu vox klimu mogao si da podesis kako zelis. Da li napred ili dole dok si u krevetu ova sad krilca na Vivax nicemu ne sluze :poop:

@vlada3 pre sam imao normalnu vox klimu mogao si da podesis kako zelis. Da li napred ili dole dok si u krevetu ova sad krilca na Vivax nicemu ne sluze :poop:
Razumem u potpunosti, imao sam Samsung koji je otvarao krilo na gore, obrnuto od vecine klima. Fakticki, vazduh je morao da ide na dole umesto ka plafonu, ne znam sta su hteli sa tim ali je bio totalni promasaj. Probao sam sa tim plastikama i nije mi uspelo jer se vazduh vracao ka klimi.
Inace, na Midea Solistice je zaista sjajno to reseno, krilo se vrti maltene oko ose za 180 stepeni pa moze da duva u svim pravcima poprilicno efikasno.

Neke klime različito otvaraju krilo u zavisnosti od toga da li su na hlađenju ili grejanju

Dobar dan forumasi. Moze pomoc oko izbora klime prevashodno za grejanje , Energy Nordic 12K Pro ili Midea Breezeless . Koliko sma razumeo hiesense nordic ima grejac tacne i ispod nule je stalno ukljucen tako da klima vise trosi dok za Midea nisam siguran. Sticem utisak da je Midea manji potrosac od Hiesensa. Mada je izgleda jedino merodvna potrosnja sa pametnom uticnicom koju za sad nemam .

Kako sam riješio problem brujanja na Haier Pearl Premium 18k koje su se prenosile na cijelu kuću? Spustio sam vanjsku jedinicu na terasu. Sada je jako tiha, samo se čuje ventilator, vrlo tiho. Inače klima je extra za grijanje. Od 15.10. do 15.11. račun za struju je bio uvećan za 15€. Radila je 24h. Zadane temperature dnevna 22-24C, noćna 18C.
Fantastično ugrije 60m2, čak i spavaću sobu na drugom kraju kroz vrata. Vrlo precizno održava temperaturu, nema većih oscilacija od +-1C. Sada sam jako zadovoljan.
Taj deflektor će ti previše blokirati protok zraka i samim tim klima će neprecizano očitovati temperaturu. Imao sam takav i nisam bio zadovoljan. Kupio sam ovaj i fantastičan je.

Prilozi

• Screenshot_2025-11-16-11-34-34-705_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2025-11-16-11-34-34-705_com.miui.gallery.jpg
    96.1 KB · Pregleda: 76
  • IMG_20251116_111358.jpg
    IMG_20251116_111358.jpg
    310.9 KB · Pregleda: 80
  • IMG_20251116_111213.jpg
    IMG_20251116_111213.jpg
    383.5 KB · Pregleda: 73
  • IMG_20251116_111232.jpg
    IMG_20251116_111232.jpg
    533.6 KB · Pregleda: 85
  • IMG_20251116_113843.jpg
    IMG_20251116_113843.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Kako sam riješio problem brujanja na Haier Pearl Premium 18k koje su se prenosile na cijelu kuću? Spustio sam vanjsku jedinicu na terasu. Sada je jako tiha, samo se čuje ventilator, vrlo tiho. Inače klima je extra za grijanje. Od 15.10. do 15.11. račun za struju je bio uvećan za 15€. Radila je 24h. Zadane temperature dnevna 22-24C, noćna 18C.
Fantastično ugrije 60m2, čak i spavaću sobu na drugom kraju kroz vrata. Vrlo precizno održava temperaturu, nema većih oscilacija od +-1C. Sada sam jako zadovoljan.

Taj deflektor će ti previše blokirati protok zraka i samim tim klima će neprecizano očitovati temperaturu. Imao sam takav i nisam bio zadovoljan. Kupio sam ovaj i fantastičan je.
Odlicno, savjet, skini lulu dole da ti ne zaledi posto je nabijeno i to parče creva a previše je blizu betona, pa će da se nagomila led i začepi.

Odlicno, savjet, skini lulu dole da ti ne zaledi posto je nabijeno i to parče creva a previše je blizu betona, pa će da se nagomila led i začepi.
Tu će ići debela izolacija, ona što se koristi za cijevi od centralnog grijanja.
Cijev ide ispod garaže, vrlo okomito pada nekih metar dužine te izlazi van kroz fasadu. Sve će biti izolirano. A u garaži ima dosta cijevi od centralnog grijanja, tako da kada su jaki minusi nikada temperatura ne pada ispod nule.
Klima ima grijač tacne, razmišljam čak da ovaj prostor između tacne i betona potpuno zatvorim da stiroporom ili kamenom vunom. Šta misliš?
Hvala na savjetu, ali ne bih baš da mi kondenz pada po terasi jer je blizu zida.

Dobar dan forumasi. Moze pomoc oko izbora klime prevashodno za grejanje , Energy Nordic 12K Pro ili Midea Breezeless . Koliko sma razumeo hiesense nordic ima grejac tacne i ispod nule je stalno ukljucen tako da klima vise trosi dok za Midea nisam siguran. Sticem utisak da je Midea manji potrosac od Hiesensa. Mada je izgleda jedino merodvna potrosnja sa pametnom uticnicom koju za sad nemam .
Ako imas izolaciju izbegni nordic. Ako ti je slaba izolacija mozes nordic. Ja imam stari model Nordic-a prezadovoljan sam ali opet to je novi model ko zna kako radi...

Prostorija je oko 15 kvdatara i ima zid sa komsijom koji ne greje. Stan ima jednu hisens energy pro na drugom kraju . Plus je sto bi koristio jednu aplikaciju ali mislim da za potrosnju struje mozda bi bolje prosao sa mideom ili gresim .

Tu će ići debela izolacija, ona što se koristi za cijevi od centralnog grijanja.
Cijev ide ispod garaže, vrlo okomito pada nekih metar dužine te izlazi van kroz fasadu. Sve će biti izolirano. A u garaži ima dosta cijevi od centralnog grijanja, tako da kada su jaki minusi nikada temperatura ne pada ispod nule.
Klima ima grijač tacne, razmišljam čak da ovaj prostor između tacne i betona potpuno zatvorim da stiroporom ili kamenom vunom. Šta misliš?
Hvala na savjetu, ali ne bih baš da mi kondenz pada po terasi jer je blizu zida.
Zaledice ti na kraju te cevi, pa ce se skupljati voda unutra, cak i ako uspes sa stiroporom da nateras da ne ledi na tom malom delu.
Jedini nacin da se ima odvod vode tokom grejanja, jeste grejni kabl sproveden kroz taj odvod.
Probaj ovako kako si namestio, ali kada krenu minusi duze dana, gledaj odvod cesto, pa ako primetis da se na kraju zaledilo, probaj da otpusis pre nego sto ti napravi haos :)
Ako ne ledi, onda super.

Ovo je južna strana. S druge strane kuće tj. sjeverne imam Hisense i odvodna cijev se bukvalno spušta niz fasadu u dužini od 3m, pa se nikada cijev nije začepila od leda. Jedino gdje se suzi cijev od leda je pri kraju gdje kapa, ali nikada se nije zaledila unutra. S tim da Hisense nema ni grijač tacne, a ova ima.
Hvala na savjetu 👍

Imam Gree Lomo 12 invertersku klimu i kada upali kompresor, bude dosta bučna (spoljna jedinica). Gledao sam, kada se sa desne strane gde su cevi pritisne, taj zvuk obično prestaje tako da je u pitanju prosta oscilacija limova. E sad, to izgleda treba da se otvara malo više da bi se došlo do tog dela koji pravi buku.
Znam da nisam baš precizirao šta se dešava ali da li neko može da mi kaže da li je to posao koji mogu da uradim sam ili ipak da zovem servisere?

Nazad
Vrh Dno