Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Razumem, jel bi please mogao da mi daš smernice za taj eurovent kako da nadjem ovu oasis mideu. Nikako ne mogu da se snadjem.

Ja sam 2018-te vratio uvozniku tri nove Midea Mission 18, baš zato što je pisalo 170W a minimum bio 900W. Ako još i piše da je 900W, ja se nikako ne bih usudio da kupim tu 18-cu

Moraće da demontira i spoljašnju i unutrašnju, i da postavi nove freonske cevi. Dakle posla kao za demontažu+montažu

Pa jeste 170 wati minimum, a to se ostvaruje na onoj opciji protiv smrzavanja, da drži 8c.

Secam se toga kad si zamenio sve tri.

Ja mislim da si napravio brutalan overkill sa te tri 18ice pa su radile kao on off.
Da si uzeo 12x3 a mozda i 9tke da bi to radilo super.

Moja 12ica modulira najnize oko 200-250 na opciji grejanje
Toga se ja sad plasim ako stavim misiju u tu malu sobu a ovamo novu 12icu

Poslednja izmena:
Razumem, jel bi please mogao da mi daš smernice za taj eurovent kako da nadjem ovu oasis mideu. Nikako ne mogu da se snadjem.
Sad sam nasao da je PD za oasis na -7 2.9kw
Nisam siguran dali je bas taj model jer ih ima vise, a ja nemam sve te oznake da bih razlikovao sta je sta.
Ne znam dali je to ok?
Tj for average climate.
Ne za -7
Ali rešio sam svakako. Uzeću oasis jer mi ne treba ništa jače, a ni skuplje.
Svakako planiram toplotnu pumpu dogodine, pa će sve biti ok.
Javljam kako greju kad ih pustim u pogon.
IMG_2573.jpeg

Poslednja izmena:
Da li neko zna za ovaj cleaning mod koji se ukljucio sam, klima je tek danas grejala mozda oko 2 sata i onda je izasla poruka da ce taj cleaning da traje od 20 do 120 min. Uredjaj je bukvalno nov i ugradjen pre 20tak dana, od tada je mozda hladila dvaput.
Koliko se cesto ovaj cleaning mod ukljucuje, za 120 min ima da se rashladi sve jer duva hladno.

U pitanju je Midea Oasis plus 12btu.

Uključuje se na hlađenju, a ne na grejanju...

Kakav Cleaning mod i 120 minuta.?!
Cleaning mod se ne ukljucuje sam, kolko znam ti treba da ga ukljucis, a ne sam da se ukljucuje, i traje 20-30 minuta, klima valjda treba da bude u modu hladjenja?!

Mode je setovan na Heat i na daljincu i u aplikaciji. Kada se pojavila ta poruka potvrdio sam na ok i tada je krenuo da izduvava prvo jako hladno pa onda toplo na maximumu. Kada se udje u app pise cleaning i na klimi umesto setovane temperature stoji CL.
Prekinuo sam proces jer je napravio saunu.

Mozda je to program za ciscenje grejanjem isparivaca a ne zaledjivanjem, ima i takvih programa za cisce je, ja na mojoj Vox klimi imam samo zaledjivanje isparivaca. Ali opet je nelogicno, ne moze on sam da udje i da radi sta hice, da cisti, zagreva, to ti trebas da zadas komandu, mislim totalnonje besmisleno da sam odlucuje sta ce da radi, i da nabije 30 stepeni u sobi, ludilo..

Mozda je to program za ciscenje grejanjem isparivaca a ne zaledjivanjem, ima i takvih programa za cisce je, ja na mojoj Vox klimi imam samo zaledjivanje isparivaca. Ali opet je nelogicno, ne moze on sam da udje i da radi sta hice, da cisti, zagreva, to ti trebas da zadas komandu, mislim totalnonje besmisleno da sam odlucuje sta ce da radi, i da nabije 30 stepeni u sobi, ludilo..
Da, uslikacu poruku iz app gde on pita da li da udjem u taj mod koji ce trajati valjda od 20-120 min. Nemam pojma koliko cesto to treba da se radi, nesto mi to mnogo da on drlja dva sata sa nekim ciscenjem kao da radi dva meseca bez iskljucivanja a ne dva sata.

Da me radi možda pirolizu 😀
Pa ako zamrzava izmenjivač, uvek mora da završi proces sušenjem

To da se sam uključio je baš neobično, a ostalo sam video kod Midea Xtreme.
Kod nje se ciklus čišćenja završava sa grejanjem, i ponekad zna baš da potraje, najčešće oko 40 minuta ali bivalo je i dosta duže pa bih prekinuo.
Pa nije sam pitao je i ja potvrdio 😀
Ono sto je sigurno je da je setovana klima na heat, mislio sam da tako mora pa sam potvrdio na ok. Na kraju sam je iskljucio jer je pregrejala prostoriju i sa otvorenim prozorom.

Druže ti si prvo napisao da se sam uključio.
A mod za čišćenje počinje zaleđivanjem isparivača, a završava se grejanjem (kod Midea Xtreme a izgleda i kod tvoje Oasis).
Što se dužine trajanja tiče, rekao bih da se Mideee znaju zabagovati i vrteti tu zadnju fazu čišćenja sve dok se ne prekine.

Druže ti si prvo napisao da se sam uključio.
A mod za čišćenje počinje zaleđivanjem isparivača, a završava se grejanjem (kod Midea Xtreme a izgleda i kod tvoje Oasis).
Što se dužine trajanja tiče, rekao bih da se Mideee znaju zabagovati i vrteti tu zadnju fazu čišćenja sve dok se ne prekine.
Da u pravu si, u inicijalnoj poruci sam mislio na to da nisam inicirao neki clean preko neke opcije ili tako nesto, nego je sam ponudio tu opciju.
Jel znas koliko cesto se to radi i da li mogu da ignorisem kad ponudi?

Pa ako zamrzava izmenjivač, uvek mora da završi proces sušenjem
Kod druge TCL klime mislim da ona ne uključuje grejanje na kraju, barem ne ni izbliza tako jako i tako dugo vremena. Provrtiću ga baš sad da vidim.

Update za midea extreme. Našao sam majstore voljne da dodju da pogledaju gde je problem. Cev je popustila je na dva mesta u isparivaču, jako su tanke bakarne cevi i nisu mi savetovali popravku jer bi se istopio aluminijum na isparivaču. Nov isparivač je 100evra, motor turbine 50 evra. Na kraju sam zamenio celu unutrašnju jedinicu koja kosta 200 evra, i 50 evra zamenu, tako da sam time rešio sve probleme. Modulira na 250w kao i do sada kada su ovakve temperature.

Prilozi

• IMG_4834.png
    IMG_4834.png
    75.7 KB · Pregleda: 19
Ma u redu je da posle ciscenja smrzavanjem osusi izmenjivac duvanjem i grejanjem, al nenormalno je da sprzi sve po kuci dok to radi, aman

@maxy TCL počela sa čišćenjem/zamrzavanjem u 17:05, grejanje je uključila u 17:25 i ventilator par minuta posle kad se ugrejao izmenjivač.
U 17:35 je prestala da greje i vrtela još tri minute da ohladi izmenjivač i čišćenje je završilo maločas u 17:38.
U suštini to je to, sve kako treba i nema iznenađenja.
A ne kao kod Midee gde izgleda da stvar zna da zabaguje i da vrti grejanje dok se ne prekine ručno.

El si ti motor sam menjao ili?
Ma da. Kada sam vracao ispravač na mesto, tad je krenulo da curi. Naučio sam lekciju. Druge dve klime ne pipam, na njima su lezajevi počeli da se čuju, ali jedva primetno. S obzirom da ih ne gasim već skoro četiri godine, dobro se i drže.

Da li neko poseduje ovaj model?

VIVAX ACP-24CH70AERI+​

I mene zanima taj model. Mislim da nize modulira od Aeri 18, da jednostavno bolje radi, modulira nize a ima vecu snagu, bar tako pise u prospektu, ako je to tacno. Jedino ne znam koliko jako duva u prvoj, drugoj brzini, da ne bude kosava u kuci

Mnogo to, jes da ona ima veliku turbinu, i ne znaci da se brzo okrece, ali..

Nazad
Vrh Dno