Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Na AliExpress za manje od 5 evra “Tuya WiFi IR Remote Control Smart Remote Universal Infrared Controller For Air Conditioner “ i svaka postaje wifi.
Pa i nije bas tako. Uzeo sam preko KupujemProdajem ne bas jeftin i to cas radi cas ne radi. Imam Samsung ugradjen 2012. a uredjaj stoji bukvalno ispod klime i jako tesko se povezuje, da ne kazem da mozes samo da palis i gasis, nikakvih podesavanja nema. Nekome klima sluzi da je upali i malo rashladi kao meni sada i to je ok i nije mi to ni bitno toliko. Ali ako je primarno sredstvo za grejanje kao sto planiram da bude, osloniti se samo na daljinski je suludo, bar u mom slucaju.

Ja imam Wise IR wifi kontroler i radio je savrseno.

Pozdrav, treba mi savet. U stanu (50m²) imam jednu inverter klimu (12) koja je u dnevnoj sobi. U spavaćoj želim da stavim još jedno grejno telo - inverter ili panelni radijator. Spavaća je 12m² ali bi bila otvorena vrata da ide toplota i u hodnik malo. Da li je bolja inverter klima ili panelni radijator od npr 1500w?

Pa i nije bas tako. Uzeo sam preko KupujemProdajem ne bas jeftin i to cas radi cas ne radi. Imam Samsung ugradjen 2012. a uredjaj stoji bukvalno ispod klime i jako tesko se povezuje, da ne kazem da mozes samo da palis i gasis, nikakvih podesavanja nema. Nekome klima sluzi da je upali i malo rashladi kao meni sada i to je ok i nije mi to ni bitno toliko. Ali ako je primarno sredstvo za grejanje kao sto planiram da bude, osloniti se samo na daljinski je suludo, bar u mom slucaju.
Pre mesec dana sam kupio i ovaj radi zadovoljavajuće. Od opcija može da menja modove, podešava temperaturu i brzinu izduva.
Iskopirao je komande sem za upaliti i gašenje pa sam to morao sam da podesim.

Prilozi

• IMG_1862.png
    IMG_1862.png
    164.7 KB · Pregleda: 196
Poslednja izmena:
Pozdrav, treba mi savet. U stanu (50m²) imam jednu inverter klimu (12) koja je u dnevnoj sobi. U spavaćoj želim da stavim još jedno grejno telo - inverter ili panelni radijator. Spavaća je 12m² ali bi bila otvorena vrata da ide toplota i u hodnik malo. Da li je bolja inverter klima ili panelni radijator od npr 1500w?
Klima, bilo koja (9 ili 12) sa niskom modulacijom i da je tiha. Postaviti je tako da izduvava ka vratima od sobe. na ovaj način će se rasteretiti klima u dnevnoj sobi i ugođaj će biti bolji.

Koliko kapiram smanjili granicu da bi ljudi zimi usli u crevnu zonu od 1200 kw ccc

Koliko kapiram smanjili granicu da bi ljudi zimi usli u crevnu zonu od 1200 kw ccc
SNS narko kartel je usvojio predlog Norvežana koji sede u upravnom odboru EPS-a i praktično upravljaju našom kompanijom, za smanjenje granice za crvenu zonu sa 1600 na 1200kWh. Podmuklo su poskupeli struju bez da su menjali cene.

Letos je bilo oko 800-900 kw zimi ce biti preko 1200 kw zasigurno. Secam se da je feburar bio blizu 30k za dve klime. Mada ima tu i 2 bojlera i 3 frizidera..

Pozdrav, planiram da ugradim 3 klime jacine od 12000 BTU. U planu mi je da izdvojim za to 1500-2000e. Znaci oko 500-700e po klimi. Efikasnost grejanja mi je jedna od najbitnijih stavki koje gledam, zbog potrosnje struje, kao i istrajnost. Jedan serviser mi je preporucio HAIER PEARL PREMIUM AS35PBPHRA-PRE/1U35MEPFRA-H, dok sam ja nasao i Midea EXTREME AG-12NXD1.WIK, koja mi se cini po specifikacijama i ceni manje vise ista, samo mi je Midea brend nekako sigurniji. Da li je ovo dobar izbor za ovaj novac, ili bi mi preporucili neku drugu u ovom cenovnom rangu?

Pozdrav, planiram da ugradim 3 klime jacine od 12000 BTU. U planu mi je da izdvojim za to 1500-2000e. Znaci oko 500-700e po klimi. Efikasnost grejanja mi je jedna od najbitnijih stavki koje gledam, zbog potrosnje struje, kao i istrajnost. Jedan serviser mi je preporucio HAIER PEARL PREMIUM AS35PBPHRA-PRE/1U35MEPFRA-H, dok sam ja nasao i Midea EXTREME AG-12NXD1.WIK, koja mi se cini po specifikacijama i ceni manje vise ista, samo mi je Midea brend nekako sigurniji. Da li je ovo dobar izbor za ovaj novac, ili bi mi preporucili neku drugu u ovom cenovnom rangu?
Od te dve, Haier je jača. Pogledaj još Gree Clivia AI ili Amber Ultra. Od Midee, tačnije podbrend MDV imaš model All Easy Pro. Ozbiljna mašina, može da se nađe za 60ak hiljada. Nedavno montirao više komada. Spoljna jedinica je kao 18k od slabijih modela.

Prilozi

• IMG_2403.jpeg
    IMG_2403.jpeg
    51.9 KB · Pregleda: 128
  • IMG_2409.jpeg
    IMG_2409.jpeg
    201.9 KB · Pregleda: 125
Hoće tako ljudi da se postavi

Od te dve, Haier je jača. Pogledaj još Gree Clivia AI ili Amber Ultra. Od Midee, tačnije podbrend MDV imaš model All Easy Pro. Ozbiljna mašina, može da se nađe za 60ak hiljada. Nedavno montirao više komada. Spoljna jedinica je kao 18k od slabijih modela.
Hvala na odgovoru. Probao sam da nadjem neka iskustva sa Haier modelom kod nas, ali nisam uspeo. Da li izabrati Haier pored Midee onda?

Pogledao sam ostale modele, amber ultra mi se ne uklapa u budzet, do su ostali manje efikasni, mada samo na papiru. Da li onda izabrati mideu ili bi preporucili neku drugu od ovih?

Desna slika čist kriminal
Da, pogotovo kada investitor predvidi mesto za ugradnju klima uređaja tu i ja trebam na par već tako postavljenih klima da remetim izgled zgrade. Između ostalog, čovek je molio da se klima približi što više da se ne vide cevi i da mu ne smeta na sred terase. Klima ima cirka 10cm prostora sa leve strane, ne deluje tako zbog ugla slikanja. Zumiraj malo pa pokušaj da vidiš, pazi samo da ti oči ne ispadnu. Inače postavljena na nosače za 18k da bi mogla adekvatno da uvlači vazduh od pozadi. Uključi malo mozak i ne napadaj odmah.

Nekada su estetski zahtevi preči nego tehnički, i to skroz mogu da razumem, ali nešto na šta nikada ne pristajem jeste da montiram bez 3m cevi jer je ljudima ‘ružan kolut cevi iza klime’, i montaža unutrašnje jedinice na manje od 10cm od plafona, jer je to zaista potrebno za ispravan rad uređaja. Uvek ganjam 15cm kada god je to moguće, znači u 90% slučajeva. Upravo zbog sličnih tehničkih razloga stavljam duže nosače na masivnije spoljne jedinice, da bi klima mogla da diše, poput ove.

Povrh svega toga, imaš možda ukupno 20 poruka o klima uređajima, među kojima su sledeće

IMG_2445.jpegIMG_2446.jpeg

I ti se pored takvih, osnovnih, glupih pitanja, usudiš komentarisati moj (ili bilo čiji drugi) rad a sudeći po postovima nemaš pojma o materiji ili struci…

Ljudi koji nisu u materiji dolaze ovde da traže pomoć oko problema ili izbora uređaja, a ne da sole nekome pamet i komentarišu tuđe radove na način poput tvog.

Hvala na odgovoru. Probao sam da nadjem neka iskustva sa Haier modelom kod nas, ali nisam uspeo. Da li izabrati Haier pored Midee onda?

Pogledao sam ostale modele, amber ultra mi se ne uklapa u budzet, do su ostali manje efikasni, mada samo na papiru. Da li onda izabrati mideu ili bi preporucili neku drugu od ovih?
Ako ideš na Haier možda razmisli o Flexis modelu. Ili Bergen Kron, to ti je ista klima. Prilično hvaljen model. Od Gree Amber pro ili Airy. Ultra je već teška artiljerija...a i cena joj je... Ako hoćeš kulturu rada, nisku modulaciju onda Japanca uzmi. Najbolje Daikin perfera ili confora kao kompromis...Neka Fujicu...

Povrh svega toga, imaš možda ukupno 20 poruka o klima uređajima, među kojima su sledeće

Pogledajte prilog 504266Pogledajte prilog 504267

I ti se pored takvih, osnovnih, glupih pitanja, usudiš komentarisati moj (ili bilo čiji drugi) rad a sudeći po postovima nemaš pojma o materiji ili struci…

Ljudi koji nisu u materiji dolaze ovde da traže pomoć oko problema ili izbora uređaja, a ne da sole nekome pamet i komentarišu tuđe radove na način poput tvog.
Trenutna klima mi je postavljena nakaradno, nisam ništa znao i prošlo je kako je prošlo. Danak neiskustvu.
Planiram kupovinu još jedne i sada znam šta, gde, kako.
Ti ako smatraš da je ok ovako postaviti klimu, neka ti bude.
Znam da kod mene neće ovako biti pa makar je ne ugradio već ostala u garaži da je miševi glođu. Nisam komentarisao jer sam svestan da slabo poznajem materiju ali sam čitao u međuvremenu.

Ako ideš na Haier možda razmisli o Flexis modelu. Ili Bergen Kron, to ti je ista klima. Prilično hvaljen model. Od Gree Amber pro ili Airy. Ultra je već teška artiljerija...a i cena joj je... Ako hoćeš kulturu rada, nisku modulaciju onda Japanca uzmi. Najbolje Daikin perfera ili confora kao kompromis...Neka Fujicu...
I ja sam mislio na Pro, ne Ultra.. Lapsus.
Pearl ima grejače, Flexis nema. Flexis ima tiši kompresor i trebalo bi da je jača.

Trenutna klima mi je postavljena nakaradno, nisam ništa znao i prošlo je kako je prošlo. Danak neiskustvu.
Planiram kupovinu još jedne i sada znam šta, gde, kako.
Ti ako smatraš da je ok ovako postaviti klimu, neka ti bude.
Znam da kod mene neće ovako biti pa makar je ne ugradio već ostala u garaži da je miševi glođu. Nisam komentarisao jer sam svestan da slabo poznajem materiju ali sam čitao u međuvremenu.
Da, postavljena ti je nakaradno unutrašnja, upravo ono o čemu sam ja pričao u postu iznad da nikada ne radim jer je to vrlo bitna stvar. Vrati se na moju sliku unutrašnje i pogledaj. Komentarisao jesi iako si svestan da ne poznaješ materiju, da nisi, ne bi ni bilo ove rasprave. Vidi da ti odvoje klimu bar pola metra od plafona, a spoljnu ovako, da moze da dise punim plucima.

Prilozi

• IMG_2449.jpeg
    IMG_2449.jpeg
    19.3 KB · Pregleda: 91
Da ponovim, ti ako misliš da je ok onako ugraditi, nemam ništa protiv. Meni neće biti tako ugrađena.

Nazad
Vrh Dno