Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

@jozza
A kakva je sa potrošnjom?

SCOP 5.2, SEER 9.4, dakle nema dalje. Tj ima, ali za bar duplo više para se dobije baš malo efikasniji uređaj. Ovo je VRH, dok ima za te pare

Sad izvini što gnjavim jer se ne razumem u ovo, Ta Fujitsu devetka je bolja od Midee extreme 12?
U ovom trenutku imam Gree Lomo 12 inverter klimu i hocu da stavim jos jednu pa da kompletno predjem na grejanje na inverter klime (do sada je bilo na TA peci). Razmišljao sam da uzmem ovu Mideu Midea EZ-12RD6-I Solistice ili tu extreme koju ste mi preporucili ali sad iskoci i ova Fujitsu devetka. Imam ukupno 43 kvm.
Ono što mi je interesantno kod ove Midea klime je to što greje do -25 što je stvarno ekstrem za Beograd. Ima i dosta ovih fancy funkcija ali one ne znam koliko su bitne.

Poslednja izmena:
Ma kakva crna Midea da se poredi sa Fujitsu KGTx serijom. Samo ona Oasis Pro/Plus (Vivax AEYI) je jači uređaj. Ove koje ste nabrojali su klasa ispod KGT serije. Tih 43kvm je u stanu? Greje se sa svih strana? Izolacija, stolarija?

Jeste, stan je ali je u pitanju Karaburma, starije zgrade i izolacija je radjena ooonaaako. Nova PVC petokomorna stolarija. dosta spoljnih zidova.
Cak ne treba ni celih 43kvm da se greje, kupatilo ima podno.
Plava pozicija je sadasnja Gree Lomo 12. Na crvenu poziciju bih da stavim drugu klimu.
Da se razumemo, nije problem da dam i nesto vise para od te neke zacrtane cifre. Prvenstveno bih da budem miran sto se tice grejanja (imam malo dete) a voleo bih i da mi klima bude efikasna pa da mi i racuni za struju budu manji.

Prilozi

• HQ.png
    HQ.png
    13.2 KB · Pregleda: 19
Poslednja izmena:
43kvm sa dve klime? Uzimaj 09KGTE i ne razmišljaj dalje. To će da greje ko od šale. Samo je bitna pravilna montaža, bar 3m cevi (jer je prednapunjena za 15 metara), vakuumiranje, i da u pravcu duvanja nema nameštaja, da ne vraća vruć vazduh sebi pod nos, pa bude pali-gasi (to važi za sve klime)

Pa nema, zato i nameravam da je postavim na crvenu poziciju (pogledati sliku) da lepo greje kompletnu kuhinju/trpezariju odakle ce toplota da se preliva u hodnik i iz hodnika u kupatilo/spavacu sobu. U hodnik ce i Gree Lomo da gura iz dnevne sobe.
Hvala puno na savetima, pozvacu ih jos sutra da pazarim.

@jozza
Stize klima sutra ili prekosutra. Inelektronik ce i da je montira. Samo, kazu mi da je u montazu ukljuceno 2 metra instalacije i da je to dovoljno. Kazu mi da neki proizvodjaci insistiraju na 3 metra instalacije (Hisense na primer) dok mahom japanski proizvodjaci nemaju taj uslov za garanciju. Naravno, ako zelim mogu da doplatim za taj dodatni metar ali mi covek kaze da je nepotrebno.

Hvala. Insistiracu onda na 3 metra.

Vrh Dno