Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

To je bruto. Neto je 10kg/31.5kg

Stavili svoju nalepnicu na neku Midea klimu

18KLCA ni ne gledaj, to je sa dna kace iz Fujitsu ponude.
prodaju novi model ftxm-a, a na sajtu im stoji specifikacija od prethodnog ftxm-m koji je 10kg/32kg

Prilozi

• IMG_20250806_232816.jpg
    IMG_20250806_232816.jpg
    187.2 KB · Pregleda: 133
ipak je izbor pao na Gree amber pro smart uv 12 najvise zbog fikasnog duvanja i brzine fana. Narucen je za tasta i valjda ce da mu zavrsi posao za dve sobe 15+16kv i duvanje iz jedne u drugu. 74000 je cena

ipak je izbor pao na Gree amber pro smart uv 12 najvise zbog fikasnog duvanja i brzine fana. Narucen je za tasta i valjda ce da mu zavrsi posao za dve sobe 15+16kv i duvanje iz jedne u drugu. 74000 je cena
Ma lagano ce da zavrsi posao! U prelazni period bice rezim on/off zbog njeni 500w ali ima ljude kome to ne smeta toliko! :)

Poslednja izmena:
razmumem i nadam se da ce i u praksi biti kod njega. I nadam se da nije ni priblizno ta klima kao one nesrecne muse sa kojima sam imao mnogo mnogo problema sa pregrevanjem i cekanjem za po 5-6 stepeni da se ponovo ukljuce. Koliko sam citao iskustva nisu takve Amber pro ali videcemo

Moje klime i pored redovnog pranja filtera počele su se osećaju. Doduše samo kad je fan 1 ili 2, od 3 na gore se nisu osećale. Na Gree Amber Pro postoji funkcija samočišćenja i to pomaže. Radim na mesec dana i miris nestane. Ali na Gree Amber Ultra iako je premium model to ne postoji. Postoji X fan koji malo duva još 3 minuta kad se ugasi klima ali to je slabo. Poslušao sam savet iz nekih postova i uključivao Ventilaciju tj. Fan 15 minuta nakon što ugasim hlađenje. Pomoglo je ali opet ima mirisa. Onda sam došao na ideju da probam da ručno oponašam samočišćenje. Pa Amber Ultra ima bolji kompresor, veće izmenjivače...i u svemu je bolja klima od Pro ali je stariji model, koji ne znam zašto neće softverski da osavremene. I lepo sam stavio prvo na hlađenje na minimalnu temperaturu na Fan 1 nekih 10 minuta, zatim još 10 minuta na Silent. Onda sam prebacio na grejanje na maksimalnu temperaturu Silent, 10 minuta i nastavio grejanje na na Fan 2 još 10 minuta. Na kraju isključio grejanje i prebacio na ventilaciju fan 4 još 15 minuta. I danas kad sam upalio klimu nema više mirisa. Izgleda da je uspelo nekakvo samočišćenje. Želim da podelim ovo iskustvo i da pitam da li kod programiranog samočišćenje program spušta i diže na niže i više temperature nego što je nama dostupno na daljinskom? Možda zbog toga treba da češće ponavljam postupak ako nije dovoljno dobar kao fabrički programirano samočišćenje?

Placebo, počeće to opet da se oseća vrlo brzo. To što pereš filtere redovno ne znači mnogo, neprijatan miris se nikad ne oseća zbog filtera. Jesi oprao/dezinfikovao nekad isparivač/turbinu?

Trebalo bi i posle sezone grejanja da se opere izmenjivac obavezno a turbina ako ima potrebe. Sve jednom godisnje obavezno.

Možda ima đubreta i u kadi. Turbinu svakako naprskati nekim biocidom za klime

Nazad
Vrh Dno