To je odlična cena za tu klimuGde ima Aeyis za 73000?!
To je odlična cena za tu klimuGde ima Aeyis za 73000?!
Ako su cevi dobro pertlovane i sve zategnuto odgovarajucom silom (moment kljucem) ne bi trebalo da bude curenja, pa ni dopune.Koliko cesto treba punit klime
I mene je isto zanimalo. Igrom slučaja bio sam u jednom restoranu koji je koristio u jednoj prostoriji (pojma nemam što) dve velike pokretne klime sa linkaDa li je neko koristio uredjaje sa slike? Iskustva? Ubrajaju li se u klime?
Pogledajte prilog 495959
da li neko ima iskustva sa:
Mitsubishi inverter MSZ-FT25VGK/MUZ-FT25VGHZ
ili
Daikin inverter klima uređaj FTXM25R/RXM25R Perfera
da li je moguće sa jednom od ove dve klime zagrejati sobu od 16m² koja ima lošu termoizolaciju, dva spoljna zida i oko koje se ništa ne greje?
da li neko ima iskustva sa:
Mitsubishi inverter MSZ-FT25VGK/MUZ-FT25VGHZ
ili
Daikin inverter klima uređaj FTXM25R/RXM25R Perfera
da li je moguće sa jednom od ove dve klime zagrejati sobu od 16m² koja ima lošu termoizolaciju, dva spoljna zida i oko koje se ništa ne greje?
hvalaProšlo vreme za edit i ako može neko od moderatora da spoji 😃
Znam lično da tri parapetne Perfere greju stan od skoro devedeset kvadrata u Podgorici. Iako tamo nisu zime baš toliko hladne, uz vetar je zimi solidno hladno. Sve to funkcioniše već 15 godina uz jednu ili dve intervencije na spoljnim jedinicama. Računaj da te klime, za sve to vreme, rade, bilo za hlađenje, bilo za grejanje, preko 80% vremena godišnje.
Ajde da pokušamo ponovo. Znaci treba mi 94x540 ventilator unutrašnje jedinice. Ako neko ima ili makar zna gde bi to moglo da se kupi.Da li zna neko da li postoji neki otpad za klime? Treba mi osovinica ventilatora unutrašnje jedinice za staru Galanz klimu.
Slažem se. I da, doneli su zakon ali ko i uvek bez ikakve pripreme, rasprave i prilagođavanja ovdašnjim uslovima. Rokovi teku i ništa se ne radi da se nađe način i modaliteti za primenu zakona. I onda u poslednjem trenutku kad se svi pobune sve se odlaže do daljeg. I naravno to je još gore jer nema reda.Oduvek je postojao taj zakon? Da ne mozes na ulicnu stranu da postavis klimu vec mora u dvoriste. Nije uopste debilizam, izgledamo kao banglades sa klimama. Ili da se napravi neki red, da se stave neke maske celom duzine zgrade.
Да ли неко има одговор?Зашто на Мидеа инвертер 18ици када подесим вентилатор на аутоматски, колико год да је хладно било у просторији вентилатор дува увек на јединици, можда сам једном чуо само за ову зиму да је прешао са јединице на двојку, али можда...што се тројке тиче, никада. Док овако мануелно када подесим на двојку или тројку, ради све нормално...
100-200 ide komplet klima a ne samo unutrasnja ali da, ne isplati se. Ja moju isto tako prodao za 150e jer me pitali ljudi da li imam neku običnu klimu za neku radionicu samo da hladi. Rekoh imam naravno i skinem moju hah, tako da mi to ispalo winwin i svi srećni i zadovoljni.Matora je, ne isplati mi se uzimati polovnu, prvenstveno sto je nema sa istom oznakom, a drugi razlog je sto traže po 100-200e za 15 godina staru unutrašnju a za 35k mogu da kupim inverter novu (ova je on-off).
Hvala na savetima, nastaviću da kopam al slaba vajda da cu naci.
Pa vrv sama klima proceni da joj ne treba veća brzina, otkud znam kakvi su uslovi tačno kod tebe jer premalo informacija daješ a očekuješ neki konktretan odgovor.Да ли неко има одговор?
Pa kod nas ti sve tako ide, prvo se dozvoli godinama da se pravi haos a onda se ispravlja kriva drina. I najgore je što u tom haosu svi do jednog učestvujemo jer kad meni treba onda neka visi klima i prolaznicima iznad glave i neka kaplje na njih boli me uvo samo da je meni dobro.Ne znam da li ima neka slicna tema ali kakvo misljenje imate o zakonu da moraju spoljasne jedinice da se skidaju sa fasade? Sta mislite da li ce to da zazivi? Ne vidim logiku da zakon vazi za stariju gradnju gde ljudi nemaju gde da je pomere, da je npr za novu gradnju pa ajde.
Da na žalost zakon je tu ali oni koji ga sprovode samo primaju platu i neće da odrade tu istu platu.Oduvek je postojao taj zakon? Da ne mozes na ulicnu stranu da postavis klimu vec mora u dvoriste. Nije uopste debilizam, izgledamo kao banglades sa klimama. Ili da se napravi neki red, da se stave neke maske celom duzine zgrade.
Ako ćeš koristiti kuhinju često kao što bi svako domaćinstvo koristilo onda pozicija 1. Ako ne, može i u kuhinju mada bi ja opet u poziciji 1. Neka ti glavna vodilja bude gde bi bila spoljna i bolje da nije na sunčanoj strani.Zdravo svima, planiram ugradnju klime (koristila bi se isključivo za hlađenje) u potkrovlju s visinskom razlikom od 170 do 240cm, koje koristim kao otvoreni dnevni boravak s kuhinjom. Na priloženom tlocrtu označio sam dva moguća mesta za unutrašnju jedinicu:
1. dnevni boravak, na unutrašnjem zidu - nema ograničenja u visini montaže.
2. kuhinja, iznad prozora - u ovom slučaju imam ograničen prostor, posle montaže bi ostalo oko 10cm između plafona i klime.
Koju poziciju biste preporučili? Što se tiče modela klime, najverovatnije ću se odlučiti za LG S12EC.
Zar je bitno? Ako sa tih 100W precizno održava zadatu temperaturu i smanjuje vlažnost vazduha, to je to. Kakvi crni ventilatori?Znači i oni osakatili spoljnu za par kilograma. Moja ima 26kg spoljna isto hi comfort ali nije taj new model.
Mislim da mi jedan lik reko da je platio hisense 24ku oko 87k. Ako ima uzmi nju.
Ove nove inverter imaju brdo opcija u odnosu na stare on off. Kod nekih da bi isto "drala" moraš da uključiš TURBO mod. Ako staviš greškom na neki EKO mod i tome slično bolje ugasi klimu i pusti luster ventilator bar neće ni tih 100w da troši.
Dve 12-ce. Sem ako nije hala 12*8m sa visokim plafonom.Sta je dobro za hladjenje iskljucivo, oko 100 m2, neka 24ka, cena oko 1000e?
Bitno je, u tim nazovi eko modovima ništa neće da radi kako treba. Od proste stvari zakomplikuju za dvesta bespotrebnih opcija tek koliko da bi neko tu razglabao o kojekakvim modovima kako moja klima ima ovo što tvoja nema.Zar je bitno? Ako sa tih 100W precizno održava zadatu temperaturu i smanjuje vlažnost vazduha, to je to.
Znaci tvoj zakljucaj je ako ukljucimo eco mod na klimi, klima nece da hladi?Bitno je, u tim nazovi eko modovima ništa neće da radi kako treba.
A klime koje na eco modu odrzavaju temperaturu u stepen? Koliko ce klima da ustedi i da potrosi, to zavisi od prostora.Eko mod je ništa drugo do smanjenje potrošnje na uštrb normalnog održavanja temperature tako da free energy ne postoji osim ako ne "veruješ" u nju.
Ajmo obrnutim redosledom, koja je razlika u radu klime kad nije u EKO i kad jeste ako po tvojoj tvrdnji sve isto radi?Znaci tvoj zakljucaj je ako ukljucimo eco mod na klimi, klima nece da hladi?
A klime koje na eco modu odrzavaju temperaturu u stepen? Koliko ce klima da ustedi i da potrosi, to zavisi od prostora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari