Mislim da ima @optokapler
Ne prodajem uređaje mimo ugradnje. Inače, nažalost, trgovci najčešće nemaju pojma o uređajima, i dešavalo se nekolicinu puta da na moje oči kažu nekome kako je Midea smeće a Vivax vrh, iako su to dva potpuno ista uređaja ispod haube. Oni što znaju jeste Garancija, do koje temperature može grejati. ima li grejače i wifi, i to je u suštini to..
Nisam konkretno mislio na tebe, ocigledo da ih prodajes mimo ugradnje pa je logicno da bi trebao znati i tehnicke podatke. Takodje i trgovci sto prodaju nauce sta pise na papiru, ali drugacije je kad odredjenu klimu imas ugradjenu kod sebe i provedes jednu zimu sa njom pa vidis kako radi. Generalno sam naveo montere koji samo vrse montazu, oni pokupe klime i vecinom ( ne svi ) ih ne interesuje nista sem naplate, vide vecinom kratko vreme kad se upali i to je to. Sto se tice BiH trzista, neznam iz kog si djela ali tamo takodje imaju jako dobre klime, nije ograniceno samo na par marki tako da izbora ima sa svu plateznu klijentelu.
Da , monter ne mora biti i serviser, pa se vrlo često dešavaju stvari poput ovog.Upravo to je poenta priče da ti izabereš klimu a da ti monter (ne i serviser) namontira klimu. Ne vidim zašto monter mora da bude i serviser istovremeno niti mora da ima znanje servisera da bi bio klasičan monter klima uređaja. Isto tako i serviser ne mora da bude i monter niti mora da ima alat koji ima monter da bi bio serviser.
Isto tako monter i serviser ne moraju da budu i trgovci klimama ili inžinjeri termodinamike i da u sitna crevca znaju tačno da ti preporuče klimu za određeni prostor i da znaju modulacije i svih klima napamet.
Proizvođač je lepo napisao sve karakteristike klime pa čitaš koliko ti je volja i zatražiš par saveta na internetu kako bi otklonio neke nedoumice i to je to, kupiš klimu pozoveš montera, koji ti ne soli mnogo pamet što si ovo što si ono itd, kažeš hoću da klima bude ovde a spoljna onde koliko je to para i kraj priče.
Najčešće se desi da ljudi ne žele da plate duži cevovod kako bi spoljnu jedinicu postavili na neko tehnički bolje mesto i onda klima ne radi kako treba.
Ubedljivo najgora pozicija za spoljnu jedinicu je severna strana bez ikakve zaštite od sunca i vetra. Ja sa komšijom do mene imam istu klimu samo je kod mene u hladovini ispod terase a on je sa stanom do mene postavio na sunce, to kao da nisu iste klime u radu koliko kod mene bolje radi.
A sad kad bi nekom rekao e moraš da dodaš još 5m cevovoda da je postaviš na nekoj boljoj poziciji gde to izađe oko 200e za ugradnju 99.9 posto to ne prihvati i kaže ma šta me briga nek radi kako radi.
Ili komšija Pera će da mi ugradi ja ću da mu pomažem a kad ne ide sve po planu ma to mi neki priučeni majstor ugradio.
Gree oduvek ima algoritam takav da posle defrosta da gas i polako smanjuje, što je u njegovom slučaju i potrebno pošto su veliki toplotni gubici. I druge klime koje postepeno pojačavaju brzinu kompresora nakon defrosta, bi ovde na kraju otišle na max svakako. Clivia je Hardverom vrlo slična sa Muse i Amber Pro, samo je glavna razlika u odnosu na Amber Pro zapremina kompresora, i sam kapacitet koji može isporučiti, koji je za nekih 500W veći. Nema razloga da drnda osim ako nije nešto oštećeno u transportu, došlo fizički loše iz fabrike ili loše ugrađeno. Ali moram priznati da neretko viđam neko zveckanje na određenim nivoima modulacije (kod svih Gree modela sa ovom novijom SJ znači unazad 4 godine, sve osim Amber Ultra) koje ne smeta unutra, niti je glasno napolju, ali to je najčešće do komada lima koji odvaja kompresor i ventilator u SJ, ili do pozicije Kondenzatora. Ali drndanje, brujanje i takve stvari, ne. Po onome što znam, uboli su sa Clivijom održavanje temperature i modulaciju. Zato tu klimu i volim preporučiti neretko jer mislim da je odnos uloženo dobijeno odličan, a gree ima uvek snage da pogura i po najvećoj hladnoći..Pitanje za @optokapler
Posto si potvrdio za Gree cvila ( ja nepoznam rad te klime ) da budes ljubazan i odgovoris mi na par pitanja ako je moguce.
Mislim da je @Milan81 naveo da ima 37m² prostor, ne izolovana kuca ( izvinjavam se ako gresim ) te da mu treba klima kao PRIMARNO grijanje.
Interesuje me
Dali gree cvila u hladnim nocima tokom zime poslije defrosta lagano pojacava temparaturu ili da gas dok postigne temparaturu pa se "smanji" i nastavi sa radom?
Dali trese na -10c i vise?
Jos mi samo reci mora li da cacaka po daljinskom da ubode temp ili fino radi?
Pazi, to je prepakovani Haier Flexis. Stvar je u tome što postoje dve revizije Flexis modela, o tome sam pisao ranije. Jedna verzija je dolazila sa većim daljinskim, ona nije išla ispod 500W na grejanju, dok noviji svežiji modeli Flexisa dolaze uz nešto drugačiji, manji daljinski i uredno spuštaju oko 250W. Za Pearl je napisano da ima slično visoku modulaciju, ali ne mogu ništa da potvrdim, neki dan sam je montirao kod čoveka u nekih 30m2, okačio sam sliku.Istrazujem sada za Bergen Kron, koliko vidim da na hadjenju ne ide ispod 300w, a ne grejanju ispod 500w.
Pogledajte prilog 492457
To mi se bas ne svidja. Negde sam procitao do je to manje vise zajednicko za Bergen i Haier klime.
Ima li mozda neko informacije kako modulira ova nova Haier Pearl premium?
Ne bih se složio, kao što rekoh taj Bergen gore je prepakovani Haier Flexis koji je model jači od Pearl. I Clivia je nešto sitno jača od Pearl, ali tu su. Svakako deluje kao dobra klima.Haier Pearl je vrh klima i bolja je od Clivie i Bergena
Ok, moja greska. Mislio sam da se bavis i prodajom. U sustini budi po noci za moje misljenje, nije za nekoga ko trazi za primarno grijanje i da jeskroz tiha. Iako ima mozda "nisku" modulaciju taj start nije za spavanje.Ne prodajem uređaje mimo ugradnje. Inače, nažalost, trgovci najčešće nemaju pojma o uređajima, i dešavalo se nekolicinu puta da na moje oči kažu nekome kako je Midea smeće a Vivax vrh, iako su to dva potpuno ista uređaja ispod haube. Oni što znaju jeste Garancija, do koje temperature može grejati. ima li grejače i wifi, i to je u suštini to.
Da , monter ne mora biti i serviser, pa se vrlo često dešavaju stvari poput ovog.
''Zdravo, zvala sam majstora koji mi je montirao klimu, pokvarila se, on mi se ne javlja / blokirao mi je broj kad sam rekla da je klima u kvaru itd.. ''
I to je jako česta praksa ovde, ali svuda toga ima. I to je neironično bio isti taj čovek koji je rekao za mideu da je smeće a vivax dobar, radio je u prodaji elektro opreme u jednom lokalnom bau centru, gde je između ostalog prodavao klime, sa strane ugradjivao ljudima tako klime i eto.. Imao sam baš nekolicinu prepravki za tim čovekom, to je nerealno. Posle kada ti isti taj trgovac/monter ugradi klimu pa se nešto shebe, onda ti nađi servisera pa ga plati iz svog džepa. Ko je prvi na udaru kada nešto crkne u garanciji? - Onaj ko je ugradio. Kada on ustanovi da je sve u redu sa njegove strane, može da se prosledi na ovlašten servis. A do tada..
Gree oduvek ima algoritam takav da posle defrosta da gas i polako smanjuje, što je u njegovom slučaju i potrebno pošto su veliki toplotni gubici. I druge klime koje postepeno pojačavaju brzinu kompresora nakon defrosta, bi ovde na kraju otišle na max svakako. Clivia je Hardverom vrlo slična sa Muse i Amber Pro, samo je glavna razlika u odnosu na Amber Pro zapremina kompresora, i sam kapacitet koji može isporučiti, koji je za nekih 500W veći. Nema razloga da drnda osim ako nije nešto oštećeno u transportu, došlo fizički loše iz fabrike ili loše ugrađeno. Ali moram priznati da neretko viđam neko zveckanje na određenim nivoima modulacije (kod svih Gree modela sa ovom novijom SJ znači unazad 4 godine, sve osim Amber Ultra) koje ne smeta unutra, niti je glasno napolju, ali to je najčešće do komada lima koji odvaja kompresor i ventilator u SJ, ili do pozicije Kondenzatora. Ali drndanje, brujanje i takve stvari, ne. Po onome što znam, uboli su sa Clivijom održavanje temperature i modulaciju. Zato tu klimu i volim preporučiti neretko jer mislim da je odnos uloženo dobijeno odličan, a gree ima uvek snage da pogura i po najvećoj hladnoći..
Pazi, to je prepakovani Haier Flexis. Stvar je u tome što postoje dve revizije Flexis modela, o tome sam pisao ranije. Jedna verzija je dolazila sa većim daljinskim, ona nije išla ispod 500W na grejanju, dok noviji svežiji modeli Flexisa dolaze uz nešto drugačiji, manji daljinski i uredno spuštaju oko 250W. Za Pearl je napisano da ima slično visoku modulaciju, ali ne mogu ništa da potvrdim, neki dan sam je montirao kod čoveka u nekih 30m2, okačio sam sliku.
Ne bih se složio, kao što rekoh taj Bergen gore je prepakovani Haier Flexis koji je model jači od Pearl. I Clivia je nešto sitno jača od Pearl, ali tu su. Svakako deluje kao dobra klima.
Izgleda da ne shvataš ono što sam gore napisao.Ok, moja greska. Mislio sam da se bavis i prodajom. U sustini budi po noci za moje misljenje, nije za nekoga ko trazi za primarno grijanje i da jeskroz tiha. Iako ima mozda "nisku" modulaciju taj start nije za spavanje.
Mislim da @Milan81 mora pronaci alternativu u onome sto trazi. Ili dublje ruku u dzep ili se pomiriti sa nedostatcima.
@mitar1982 hajde kazi predlog za milana. Klima za grijanje, tiha, niska modulacija, 37m²
Čovek želi da greje 37m2 NEIZOLOVANOG prostora. Znači kada se prekine grejanje zbog defrosta, biće potrebna solidna nadoknada izgubljene toplote koja se ne može postići efektivno sa snagom od 600w/h, već sa 1600w/h. Treba toliku zapreminu vazduha izmešati i ponovo dogrejati. Svaka klima će se morati zaleteti. Osim toga klima je u dnevnoj sobi, a ne u spavaćoj. I kao što rekoh nema tu nekog drndanja, brondanja i trešenja zida. Može on da kupi Daikin FTXF42E koja će se ponašati nešto bolje, ali onda dolazimo do toga da je ona skoro pa duplo skuplja.Gree oduvek ima algoritam takav da posle defrosta da gas i polako smanjuje, što je u njegovom slučaju i potrebno pošto su veliki toplotni gubici. I druge klime koje postepeno pojačavaju brzinu kompresora nakon defrosta, bi ovde na kraju otišle na max svakako.
Druze svatam ja ali ti nesvatas. Covjek ladno napisao savjet za tihu klimu da moze spavati. Takodje bolja klima neradi toliko cesto df i 15min pa da se toliko nesto rashladi. Isto tako ako je npr fix fan 2 klima kad krene pojaca toplinu vazduha a ne i buku ventilatora. Prema tome, ili dublji dzep ili cepove u usi. Takodje vanjska 25kg.... cisto sumnjam...Izgleda da ne shvataš ono što sam gore napisao.
Čovek želi da greje 37m2 NEIZOLOVANOG prostora. Znači kada se prekine grejanje zbog defrosta, biće potrebna solidna nadoknada izgubljene toplote koja se ne može postići efektivno sa snagom od 600w/h, već sa 1600w/h. Treba toliku zapreminu vazduha izmešati i ponovo dogrejati. Svaka klima će se morati zaleteti. Osim toga klima je u dnevnoj sobi, a ne u spavaćoj. I kao što rekoh nema tu nekog drndanja, brondanja i trešenja zida. Može on da kupi Daikin FTXF42E koja će se ponašati nešto bolje, ali onda dolazimo do toga da je ona skoro pa duplo skuplja.
Ubedljivo najgora pozicija za spoljnu jedinicu je severna strana bez ikakve zaštite od sunca i vetra. Ja sa komšijom do mene imam istu klimu samo je kod mene u hladovini ispod terase a on je sa stanom do mene postavio na sunce, to kao da nisu iste klime u radu koliko kod mene bolje radi.
Trebalo bi da je tako ali nije jer je ubije severac pa joj ni to malo sunca koje naiđe ne pomaže puno. Isto i sam sunčani period tokom zimskog dana je baš kraći.Porediš leti kada klima hladi, da efikasnije radi jer je u hladovini? Zimi bi kod komšije bolje radila jer će zbog Sunca ređe da ulazi u defrost?
Ne to se desi kad neko nije čovek a ne kada nije serviser.Da , monter ne mora biti i serviser, pa se vrlo često dešavaju stvari poput ovog.
''Zdravo, zvala sam majstora koji mi je montirao klimu, pokvarila se, on mi se ne javlja / blokirao mi je broj kad sam rekla da je klima u kvaru itd.. ''
I to je jako česta praksa ovde, ali svuda toga ima. I to je neironično bio isti taj čovek koji je rekao za mideu da je smeće a vivax dobar,
Čovek trazi klimu koja ne prdi i ne ispušta čudne zvukove što mu je prethodni Hisense radio. Clivija je tiha.. Df na sat ipo dva je neminovan za toliki neizolovan prostor, kada je magla i temp oko nule, tj kava je visoka rvv. Zavisi kojom snagom radi naravno. Dobro, to za fix fan je logično i tako treba da radi, ne znam šta želiš da kažeš time. Usput, za toliki prostor ne ide ispod fan 3 nikako. Kakvi crni čepovi u uši..Druze svatam ja ali ti nesvatas. Covjek ladno napisao savjet za tihu klimu da moze spavati. Takodje bolja klima neradi toliko cesto df i 15min pa da se toliko nesto rashladi. Isto tako ako je npr fix fan 2 klima kad krene pojaca toplinu vazduha a ne i buku ventilatora. Prema tome, ili dublji dzep ili cepove u usi. Takodje vanjska 25kg.... cisto sumnjam...
Pa, osim što nije čovek, nije ni serviser. Šta da krajnji korisnik radi u tom slučaju. Evo na primer, dođem ti ja i montiram klimu, i kažem, ja sam samo monter, ako se pokvari nemojte mene zvati jer ja nisam serviser. Iz čijeg džepa to ide? Neće ovlašteni servis izaći na teren bez prethodne konstatacije montera/servisera da je njegov deo posla u redu. Što se tiče Midee u Srbiji masovno ide Xtreme 12, ali Midea ima svoje mušice sa kontrolnim defrostovima i to što lede više nego druge klime, za manje prostore su okej, za nešto veće i ne baš. U BiH se forsira Breezeless E model.Ne to se desi kad neko nije čovek a ne kada nije serviser.
Znam brdo montera koji uopšte ne servisiraju ništa već samo ugrađuju. To naravno ne znači da li znaju teoriju već eto neće da se mlate njome.
Kad smo već kod Midea klime, kako to da vrlo mali broj i servisera i montera preporučuje Midea koje inače imaju najbolju modulaciju i čini mi se kreće od 120w a i dokazano su najbolji kineski brend?
Nema tu grijanja. To je moje misljenje. Ne za primarno. I sa izolacijom takodje sam tog misljenja, kultura rada 0 poena. I bilo koja klima koja se tako zaletava.Čovek trazi klimu koja ne prdi i ne ispušta čudne zvukove što mu je prethodni Hisense radio. Clivija je tiha.. Df na sat ipo dva je neminovan za toliki neizolovan prostor, kada je magla i temp oko nule, tj kava je visoka rvv. Zavisi kojom snagom radi naravno. Dobro, to za fix fan je logično i tako treba da radi, ne znam šta želiš da kažeš time. Usput, za toliki prostor ne ide ispod fan 3 nikako. Kakvi crni čepovi u uši..
Pa, osim što nije čovek, nije ni serviser. Šta da krajnji korisnik radi u tom slučaju. Evo na primer, dođem ti ja i montiram klimu, i kažem, ja sam samo monter, ako se pokvari nemojte mene zvati jer ja nisam serviser. Iz čijeg džepa to ide? Neće ovlašteni servis izaći na teren bez prethodne konstatacije montera/servisera da je njegov deo posla u redu. Što se tiče Midee u Srbiji masovno ide Xtreme 12, ali Midea ima svoje mušice sa kontrolnim defrostovima i to što lede više nego druge klime, za manje prostore su okej, za nešto veće i ne baš. U BiH se forsira Breezeless E model.
Za njega su sve klime ovde krs i nema mirno spavanje osim sa HZ od 2500€!Ne znam šta želiš da kažeš time.
To znaci da ovde imaju 80-90% krs klime!Nema tu grijanja. To je moje misljenje. Ne za primarno. I sa izolacijom takodje sam tog misljenja, kultura rada 0 poena. I bilo koja klima koja se tako zaletava.
Ako ti je išta lakše, dosta klima tako radi, pa i Fujitsu, sveti japanac. Ne znam kako zamišljaš da se nadoknadi tolika izgubljena toplota sa radom od 500-600W/h posle defrosta, prilikom čega je izduv 40c. To je temperatura izduva skoro pa idealna za modulaciju u takvom prostoru, ali ne i za dogrevanje nakon toplotnog gubitka. Mora jednostavno dati gas da prži izduv.Nema tu grijanja. To je moje misljenje. Ne za primarno. I sa izolacijom takodje sam tog misljenja, kultura rada 0 poena. I bilo koja klima koja se tako zaletava.
Hz je 1700€ ali ok, sem te klime ima jos more dobrih klima. Dali je je neko prolupao ili ne zadrzi svoje misljenje za sebe jer neko mozda hoce da se kvalitetnije grije i ima malo vise kluture i obzira prema ostalima u okolini. Od kako si ti dosao na svaki post naskaces i protivis se bilo kakvom drugacijem razmisljanju. Iz takvih pa i ostalih razloga se dosta ljudi povuklo sa ovoga foruma. Takodje kad dodje prvi mrz pun forum novih korisnika upravo za klime koje se konstantno preporucuju. Zapeli za par 3-4 modela i gotovo. Takodje sta si se zaljepio za moje klime ko pijan plota, sjasi vise sa meneZa njega su sve klime krs i nema mirno spavanje osim sa HZ od 2500€!
Ako neko prolupao da digne kredit zbog klime Ok!
Ovde svaki gleda na budzet da li neki TCL od 35-45k za 10-15m2 ili neka sredina 60-100k za 20-30m2
Ovde kako sam ja video ima mozda vise od 10 ljude klime koje kostaju preko 150.000 i to je to...
To znaci da ovde imaju 80-90% krs klime!![]()
Svatam poentu, nisam mislio na potrosnju, nego na buku unutrasnjeg ventilatora kao i na vanjsku jedinicu. Digne i moja potrosnju struje, ali nivo buke je konstantan. Cesto se spominjalo ovdje, a i kroz praksu stari forumasi su govorili gledaj klilazu klime i zaista se tako poklapalo, sto teza klima bolje radi ( mislim na teze uslove u grijanju ) pa na to da se koliko toliko pogodi kultura rada klime. Ja sam imao neku split wal edge klimu ( tako nesto, zaboravio sam vec tacan naziv ) koja je zaista jako ljepo radila, ali kad se spusti na -5c pa na nize vibracije su me budile. Kad smo kod toga, zaista ko god ima mogucnosti mislim da je idealno rjesenje ovakve nosace postaviti. Naravno prizemnice itd.Ako ti je išta lakše, dosta klima tako radi, pa i Fujitsu, sveti japanac. Ne znam kako zamišljaš da se nadoknadi tolika izgubljena toplota sa radom od 500-600W/h posle defrosta, prilikom čega je izduv 40c. To je temperatura izduva skoro pa idealna za modulaciju u takvom prostoru, ali ne i za dogrevanje nakon toplotnog gubitka. Mora jednostavno dati gas da prži izduv.
Pa meni Daikin u 13m2 kad je najveći minus, posle dF ode na 300W-600W-1000W i onda postepeno spušta. Jednostavno prostor to zahteva, i nije se desilo da pritom pregreje prostor. Pošto iz spavaće greje hodnik kupatilo i susednu spavaću, valjda odatle povuče hladnoća jer se to sve indirektno greje iz spavaće gde je Daikin.. Čoveče to je u 13m2, kamo li kod njega u 32m2 bez ikakve izolacije.., Kod mene je jedan zid izolovan 5cm stiropor, stolarija drvena loša, a stan je prilično ušuškan. Stara gradnja.
Pa, buka unutrašnjeg ventilatora se neće menjati na fix brzini, osim ako nije na auto, logično. Pa buka vanjske jedinice raste eksponencijalno sa potrošnjom struje, zato je i spominjem. Osim toga, tačno je za teže klime da bolje podnose opterećenje, ali ne mora nužno da znači da ima bolju kulturu rada. Pa eto primera radi, Gree Amber Ultra, spoljna 45.5kg, ogromna, ne modulira ispod 500W. Ali ajde ta klima ne ide u male prostore, to je ipak zver.Svatam poentu, nisam mislio na potrisnju nego na buku unutrasnjeg ventilatora kao i na vanjsku jedinicu. Digne i moja potrosnju struje, ali nivo buke je konstantan. Cesto se spominjalo ovdje a i kroz praksu stari forumasi su govorili gledaj klilazu klime i zaista se tako poklapalo da ato teza klima bolje radi ( mislim na teze uslove u grijanju ) pa na to da se koliko toliko pogodi kultura rada klime. Ja sam imao neku split wal edge klimu ( tako nesto, zaboravio sam vec tacan naziv ) koja je zaista jako ljepo radila ali kad se spusti na -5c pa na nize vibracije su me budile. Kad smo kod toga, zaista ko god ima mogucnosti mislim da je idealno rjesenje ovakve nosace postaviti.
Ali u praksi se dosta klima pokazalo da fixni nije konstantno fixni... Meni i aeri fino radi dok nema minusa, ove godine sam bas imao priliku da budem u mogucnosti gledati kako radi. Spusta se do 240w i to je sasvim dovoljno jer kad su minusi koliko god izolacija bila dobra svakako je potrosnja dosta veca.Pa, buka unutrašnjeg ventilatora se neće menjati na fix brzini, osim ako nije na auto, logično. Pa buka vanjske jedinice raste eksponencijalno sa potrošnjom struje, zato je i spominjem. Osim toga, tačno je za teže klime da bolje podnose opterećenje, ali ne mora nužno da znači da ima bolju kulturu rada. Pa eto primera radi, Gree Amber Ultra, spoljna 45.5kg, ogromna, ne modulira ispod 500W. Ali ajde ta klima ne ide u male prostore, to je ipak zver.
Sto si dosadan da skoro kod svake klime kazes da tu nema mirno spavanje itd.Hz je 1700€ ali ok, sem te klime ima jos more dobrih klima. Dali je je neko prolupao ili ne zadrzi svoje misljenje za sebe jer neko mozda hoce da se kvalitetnije grije i ima malo vise kluture i obzira prema ostalima u okolini. Od kako si ti dosao na svaki post naskaces i protivis se bilo kakvom drugacijem razmisljanju. Iz takvih pa i ostalih razloga se dosta ljudi povuklo sa ovoga foruma. Takodje kad dodje prvi mrz pun forum novih korisnika upravo za klime koje se konstantno preporucuju. Zapeli za par 3-4 modela i gotovo. Takodje sta si se zaljepio za moje klime ko pijan plota, sjasi vise sa mene
Haj ok... zaobidji meSto si dosadan da skoro kod svake klime kazes da tu nema mirno spavanje itd.
Ovde neko moze samo da odvoji 60k neki 500€! A ti odmah skaces da du nema mirno spavanje, buke, komsije i druge budalastine itd.
Lako je mozda tebi kad na crno radis preko u bec a ovde pustas ono!
Niko do sada nije nekome preporucio LN ili Emura kad napise budzet 40-60k osim ti kad krenes sa tvoje strasno dobro iskustvo samo sa HZ a ostale su krs! Pustas neki screenovi od drugara kako kod njega radi i kakva je potrosnja!
Ako neko kaze ljudi imam top izolaciju itd. Budzet nije bitan onda ok da se kaze: druze ako nije problem lova idi na LN itd.
Ti bolje ovaj forum, sto ovde koristimo samo krs klime, A ne hyper heating makine!Haj ok... zaobidji me
Da, kod fujitsu, Daikin FTXC, Midea.. Ali ne i kod GreeAli u praksi se dosta klima pokazalo da fixni nije konstantno fixni... Meni i aeri fino radi dok nema minusa, ove godine sam bas imao priliku da budem u mogucnosti gledati kako radi. Spusta se do 240w i to je sasvim dovoljno jer kad su minusi koliko god izolacija bila dobra svakako je potrosnja dosta veca.
Izgleda da ne shvataš ono što sam gore napisao.
Čovek želi da greje 37m2 NEIZOLOVANOG prostora. Znači kada se prekine grejanje zbog defrosta, biće potrebna solidna nadoknada izgubljene toplote koja se ne može postići efektivno sa snagom od 600w/h, već sa 1600w/h. Treba toliku zapreminu vazduha izmešati i ponovo dogrejati. Svaka klima će se morati zaleteti. Osim toga klima je u dnevnoj sobi, a ne u spavaćoj. I kao što rekoh nema tu nekog drndanja, brondanja i trešenja zida. Može on da kupi Daikin FTXF42E koja će se ponašati nešto bolje, ali onda dolazimo do toga da je ona skoro pa duplo skuplja.
Haj ok...Sto si dosadan da skoro kod svake klime kazes da tu nema mirno spavanje itd.
Ovde neko moze samo da odvoji 60k neki 500€! A ti odmah skaces da du nema mirno spavanje, buke, komsije i druge budalastine itd.
Lako je mozda tebi kad na crno radis preko u bec a ovde pustas ono!
Niko do sada nije nekome preporucio LN ili Emura kad napise budzet 40-60k osim ti kad krenes sa tvoje strasno dobro iskustvo samo sa HZ a ostale su krs! Pustas neki screenovi od drugara kako kod njega radi i kakva je potrosnja!
Ako neko kaze ljudi imam top izolaciju itd. Budzet nije bitan onda ok da se kaze: druze ako nije problem lova idi na LN itd.
Ja sam nazalost dobio jednu Gree ( unutrasnja podna ) sa fabrickom felom, grijala je strasno dobro ali jako ruzan rad. Od tada sam odustao od Gree iz straha da neponovim gresku jer sam skoro godinu dana ganjo garanciju. Mislim da bi ponovo isao na podnu kada bi birao klimu za grijanje ugodnija je dosta.Da, kod fujitsu, Daikin FTXC, Midea.. Ali ne i kod Gree
Ne bih se složio, kao što rekoh taj Bergen gore je prepakovani Haier Flexis koji je model jači od Pearl. I Clivia je nešto sitno jača od Pearl, ali tu su. Svakako deluje kao dobra klima.
realno i imamo(osim ovih sa amber ultra)!Za njega su sve klime ovde krs i nema mirno spavanje osim sa HZ od 2500€!
Ako neko prolupao da digne kredit zbog klime Ok! Ako mora da digne onda za parno, a ne sigurno za klime!
Svaki ovde gleda na budzet da li neki TCL od 35-45k za 10-15m2 ili neka sredina 60-100k za 20-30m2
Ovde kako sam ja video ima mozda vise od 10 ljude klime koje kostaju preko 150.000 i to je to...
To znaci da ovde imaju 80-90% krs klime!![]()
I opet su svi(skoro) zadovoljnirealno i imamo
I ja imam Amber Premium ali 9btu(2017) i drugu jednu kontroverznu Gree kraljicu(osim ovih sa amber ultra)!![]()
Pearl PremiumDa li ovde pricamo od obicnoj Pearl ili Pearl Premium?
Koliko vidim Premium ima na papiru nesto bolje karatkeristike SCOP 4.6, Spoljna jedinica 28.5kg. Dok obican Pearl ima SCOP 4. SJ 23.5kg
Gree Clivia SCOP 4.1, SJ 25.5KG.
Ako se klima pokvari onda se zove ovlašćeni serviser naveden u garantnom listu ili gde već.Pa, osim što nije čovek, nije ni serviser. Šta da krajnji korisnik radi u tom slučaju. Evo na primer, dođem ti ja i montiram klimu, i kažem, ja sam samo monter, ako se pokvari nemojte mene zvati jer ja nisam serviser.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari