Boy_81
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 13.12.2022
- Poena
- 185
Ok, moja greska. Mislio sam da se bavis i prodajom. U sustini budi po noci za moje misljenje, nije za nekoga ko trazi za primarno grijanje i da jeskroz tiha. Iako ima mozda "nisku" modulaciju taj start nije za spavanje.Ne prodajem uređaje mimo ugradnje. Inače, nažalost, trgovci najčešće nemaju pojma o uređajima, i dešavalo se nekolicinu puta da na moje oči kažu nekome kako je Midea smeće a Vivax vrh, iako su to dva potpuno ista uređaja ispod haube. Oni što znaju jeste Garancija, do koje temperature može grejati. ima li grejače i wifi, i to je u suštini to.
Da , monter ne mora biti i serviser, pa se vrlo često dešavaju stvari poput ovog.
''Zdravo, zvala sam majstora koji mi je montirao klimu, pokvarila se, on mi se ne javlja / blokirao mi je broj kad sam rekla da je klima u kvaru itd.. ''
I to je jako česta praksa ovde, ali svuda toga ima. I to je neironično bio isti taj čovek koji je rekao za mideu da je smeće a vivax dobar, radio je u prodaji elektro opreme u jednom lokalnom bau centru, gde je između ostalog prodavao klime, sa strane ugradjivao ljudima tako klime i eto.. Imao sam baš nekolicinu prepravki za tim čovekom, to je nerealno. Posle kada ti isti taj trgovac/monter ugradi klimu pa se nešto shebe, onda ti nađi servisera pa ga plati iz svog džepa. Ko je prvi na udaru kada nešto crkne u garanciji? - Onaj ko je ugradio. Kada on ustanovi da je sve u redu sa njegove strane, može da se prosledi na ovlašten servis. A do tada..
Gree oduvek ima algoritam takav da posle defrosta da gas i polako smanjuje, što je u njegovom slučaju i potrebno pošto su veliki toplotni gubici. I druge klime koje postepeno pojačavaju brzinu kompresora nakon defrosta, bi ovde na kraju otišle na max svakako. Clivia je Hardverom vrlo slična sa Muse i Amber Pro, samo je glavna razlika u odnosu na Amber Pro zapremina kompresora, i sam kapacitet koji može isporučiti, koji je za nekih 500W veći. Nema razloga da drnda osim ako nije nešto oštećeno u transportu, došlo fizički loše iz fabrike ili loše ugrađeno. Ali moram priznati da neretko viđam neko zveckanje na određenim nivoima modulacije (kod svih Gree modela sa ovom novijom SJ znači unazad 4 godine, sve osim Amber Ultra) koje ne smeta unutra, niti je glasno napolju, ali to je najčešće do komada lima koji odvaja kompresor i ventilator u SJ, ili do pozicije Kondenzatora. Ali drndanje, brujanje i takve stvari, ne. Po onome što znam, uboli su sa Clivijom održavanje temperature i modulaciju. Zato tu klimu i volim preporučiti neretko jer mislim da je odnos uloženo dobijeno odličan, a gree ima uvek snage da pogura i po najvećoj hladnoći..
Pazi, to je prepakovani Haier Flexis. Stvar je u tome što postoje dve revizije Flexis modela, o tome sam pisao ranije. Jedna verzija je dolazila sa većim daljinskim, ona nije išla ispod 500W na grejanju, dok noviji svežiji modeli Flexisa dolaze uz nešto drugačiji, manji daljinski i uredno spuštaju oko 250W. Za Pearl je napisano da ima slično visoku modulaciju, ali ne mogu ništa da potvrdim, neki dan sam je montirao kod čoveka u nekih 30m2, okačio sam sliku.
Ne bih se složio, kao što rekoh taj Bergen gore je prepakovani Haier Flexis koji je model jači od Pearl. I Clivia je nešto sitno jača od Pearl, ali tu su. Svakako deluje kao dobra klima.
Mislim da @Milan81 mora pronaci alternativu u onome sto trazi. Ili dublje ruku u dzep ili se pomiriti sa nedostatcima.
@mitar1982 hajde kazi predlog za milana. Klima za grijanje, tiha, niska modulacija, 37m²