Pozdrav poznanici, drugari, prijatelji foruma za klima uređaje.
Možda nije idealno mesto gde da postavim pitanje ali nisam našao temu za Mitsubishi Electric klima za wi-fi i MELCloud aplikaciju.
Dakle, pre 8 dana mi je ugrađena MSZ-RW25VG / MUZ-RW25VGHZ
(da sad ne ulazim u razloge zašto ovaj model i zašto baš M. Electric jer sam se već pisao ovde sa idejom kupovine drugih klima uređaja)
i ne uspevam da je konektujem na kućni wi-fi signal, radi korišćenja wi-fi opcije i svih drugih mogućnosti na njihovom app-u MELCloud, koji se pritom nije mogao skinuti sa android plej stora legalno jer kaže "nije dostupan u vašoj zemlji".
Dakle ni putem WPS-a (možda zidovi ometaju i ako wi-fi u sobi radi bez problema za bilo koji drugi uređaj) niti pomoću hot spot-a.
Kada se sve uradi kako je opisano u mini priručniku koji se dobija uz unutrašnju jedinicu (slike tog priručnika i samog modula su okačene za oba načina) dođe do toga da na Google krene da se otvara taj
http://192.168.11.1/network i STANE.
Nit otvori nit se vrati da je ne dostupno za otvaranje ali se javi da je internet loš i onda Google odustaje od daljeg pokušavanja itd. zatvori stranicu.
Ako neko ima isti sistem konektovanja (ukapirao sam da je ovaj sistem noviji u odnosu na sa modulom koji se vadi iz unutrašnje i fizičkim pritiskanjem odrađuje ceo proces) generalno dostupan kako ovde na forumu tako i na YouTube-u za obuku kako se konektuje M. Electric) na wi-fi ili poznaje nekog ko ga ima, neka javi da li odgovorom ovde ili privatnom porukom.
Unapred zahvalan za pomoć 🙂
PS: Šta god da vas zanima konkretno u vezi ovog modela slobodno pišite (zbog poslovnog ugovora u inostranstvu neću verovatno biti u situaciji da odmah isti dan ili dan kasnije odgovaram ali sigurno hoću čim vidim poruke ili pitanja).
Ono što za sad mogu da napišem u ovih 8 dana korišćenja je da je izuzetno tiha, ne čuje se spoljašnja osim kad radi defrost i to traje oko 3,5 minuta (verovatno bi bio koji minut duže da je jači minus i više snega, na svakih minimum oko 2:20 minuta i duže od tog vremenskog intervala), sve to i tako i sad kada je mali minus -4 -5 stepeni C do malo iznad 0 ili 0,5 ili 1 do 1,5 C koliko sam najviše sam video po kućnom termometru ili oko 0 +/- 0,5 stepeni celzijusa na juče i danas ovoj magli, velikoj vlažnosti vazduha, ledenoj kiši i na kraju snegu na 0 stepeni C) jer se čuje kao zvuk zujanja i unutrašnja tad isto ispušta zvuk kao da je ventilator u najvećoj brzini i ako se, naravno, uopšte ne okreće. Mada sam ventilator se tokom rada uopšte ne čuje. Ni najmanje.
Video snimak unutrašnje jedinice tokom defrosta sa tim nekim zvukom kao ubrzanog ventilatora imam pa ga mogu postaviti ovde, koga baš to zanima.
Čekam defrost pa da snimim i spoljašnju jedinicu u tom radu.
Po pitanju buke unutrašnje jedinice, od ukupno 4 crtice na 2-oj i dalje ka 3-oj i 4-oj crtici se čuje, na 2-oj vrlo slabo ali se primećuje ali na 1-oj jedva i to verovatno zato što pogasim sve što prvi buku i znam da radi i očekujem da je primetim. Bez tog koncentrisanja na zvuk unutrašnje u 1-voj brzini kad odem na spavanje ne čujem a na sve to ima i ultra tiha brzina i tu je realno gledano UOPŠTE ne primetim da radi. Što se tiče preciznosti oko temperature zadate i u sobi na termometru gađa tačno u stepen osim kad je uključeno ECO dugme za uštedu onda blago pada temperatura za 2 stepena od zadate ali ne i da mi to smeta ali ni ovo nije uvek tako, nekad sam je uhvatio da je i tad zadata na daljinskom upravljaču ista i na termometru u sobi.
Ali opet ovo je sve još vrlo rano i subjektivno za da napišem kao 100%-nu potvrdu iza koje bih ovde stao i kao čovek i kao njen korisnik.
I da kažem da klima kako pre tako i nakon defrosta radi greje i imam utisak, nemam infracrveni termometar da to potvrdim, ali subjektivno osećaj je da kad krene da izbacuje vazduh da je od vruć kao kod profesionalnog frizerskog fena na najjačoj brzini i najvećoj temperaturi tog vazduha pa do toga da je najbliža temperatura izbačenog vazduha kao mlaka voda.
I ni jednom do sad nisam osetio da mi hladan vazduh izlazi iz nje, čak i kada je postigla zadatu temperaturu u sobi.
Ono što mi se jedino, kao mana (da ne bude da nema baš ništa) do sad, pored ovog wi-fi konektovanja, je:
nemam izmerenu temperaturu sobe prikazanu na daljinskom jer je ne meri preko daljinskog nego pomoću onog malog oka koje izgleda sve reguliše i u unutrašnjoj je verovatno samim tim i njen termometar (lična navika sa prethodnog LG Art Cool klime preko koje merenje, bar tu sigurno, meri unutrašnju temperaturu o šalje unutrašnjoj podatake)
nemam back light dugme a da ne pritisnem neku funkciju a koja mi trenutno nije potrebna za funkcionisanje same klime. Pa se snalazim tako što pipnem kao timer dugme i onda se lepo ekran daljinskog osvetli
I nemam svetlo ispod dugmića kad je mrak, to je zeznuto dok ne naučimo napamet gde se koje dugme i za šta nalazi na samom daljinskom upravljaču.
Eto toliko za sad.
Ako ima pomoći oko wi-fi konektovanja molim vas pišite 🙂