Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ova klima nije Gree Amber pa ima toliko rupa, ovdje ti se vjerovatno zapusilo crijevo, samo sto ga je malo nezgodno maci, lako ti je vidjeti, naspi malo vode u tacnu i vidi gdje lije.
Klima je Venting. Ranije nije toliko curilo da se zali, znam da je normalno po malo da kaplje, ali ne preterano. Moguce i da je samo crevo koje visi sa spoljne jedinice zapuseno od prljavstine? Iako i iz creva curi voda isto.

Klima je Venting. Ranije nije toliko curilo da se zali, znam da je normalno po malo da kaplje, ali ne preterano. Moguce i da je samo crevo koje visi sa spoljne jedinice zapuseno od prljavstine? Iako i iz creva curi voda isto.
Ako lako curi voda iz crevo onda je ok ali ipak mozes da proveris...
Moguce i da je kadica dosta nakupila prljavstinu pa voda ne ide bas prema lule pa izlazi na druge rupe...

Na srk35zs-wf ima gumenog čepa u donjem nivou.

Prilozi

• 17265853558436297557249968786454.jpg
    17265853558436297557249968786454.jpg
    346.2 KB · Pregleda: 147
Dajte ljudi, pa bilo je minusa, i pogotovo magle, nocu i te kako od, aj da kazemo tu i tamo mesec unazad ( ja uglavnom nocu i obitavam, pa vetrim,od duvana, itd )
Evo Meni od 8-9 uvece, od kad ja pala temp na, i ispod nule ( trenutno minus 2 ), pa do sad, dva defrosta uradila.
Mislim ja pod sluskama, al kad bacim oko, i zateknem dignuta krilca, ni ne osetim neku promenu u temp, pa nema problema.

Da ne pogledan unutrasnju, ne bih ni osetio df, sa tankom izolacijom, jel toplotu su upili zidovi , namestaj...radi uredjaj non stop na zadatih 23c, pa zato, al mi je bas neverovatno to da ni jedan df od pocetka grejanja.
Mozda da predjem na Daikin ili Gree :)
Jutros prvi dF ove sezone, urekoh je :) Bilo -3°C i gusta magla.

Prilozi

• 9223C8D1-DEAC-4386-A998-108841B021A1.png
    9223C8D1-DEAC-4386-A998-108841B021A1.png
    72.8 KB · Pregleda: 71
  • FC36DD49-2250-4BE0-AD0E-0EA93E819085.png
    FC36DD49-2250-4BE0-AD0E-0EA93E819085.png
    87.6 KB · Pregleda: 87
Meni je sinoc Energy pro plus radila defrost na svakih sat vremena otprilike.
Bilo je 0c-1c i toliko gusta magla da se nije videlo preko 10-15 metara.
Grejala bez problema i u tim uslovima.

Kod mene nije bilo magle, jedan dan samo malo snega i to je to. Ni temp nisu išle ispod nule (to što tokom noći dotakne -1°C na 1-2h ne računam) a klime su maksimalno rasterećene u prilično dobro izolovanom prostoru, tako da mislim da se nisu još uvek ni zabelele u ovoj sezoni.

Pa jesu, ali fabricki dolaze sa cepovima, ne znam kako tebi dosla, nisu tu bez razloga

Meni je sinoc Energy pro plus radila defrost na svakih sat vremena otprilike.
Bilo je 0c-1c i toliko gusta magla da se nije videlo preko 10-15 metara.
Grejala bez problema i u tim uslovima.
Meni isto ide cesto, mozda cak i na manje od sat vremena i traje 10ak minuta. Da li bi isla redje u deforst ako bih stavio onaj silikonski grejac?

Meni isto ide cesto, mozda cak i na manje od sat vremena i traje 10ak minuta. Da li bi isla redje u deforst ako bih stavio onaj silikonski grejac?
Grejac sluzi da se ne hvata led u tacni i da kad klima radi defrost voda ima nesmetani put ka odvodu! Koliko bi to smanjilo broj defrosta ne znam al da bi klima bolje radila to sigurno!

Kako mislite da klima koja ima cepove kad krene df izbaci onaj pljusak vode a da nezaledi ta ista tacna. Posto je receno da na skupim, top modelima imaju cepovi svud sem lule ( sad ko sta smatra pod skupim i to je individualno ) a ovdje cak ni na jeftinim nisu sve zacepljene...

Cepovi sluze da usmere vodu u centralnu rupu pa kroz crevo u oluk ili de vec, da ne bi komsiji ili prolaznicima padalo na glavu, prozor i sl. To je osmisljeno za kulturne zemlje gde postoji red i zakon i gde ne kaplje voda sa klima svima na glavu. To sto sam rekao da stoji na skupljim klimama mislio sam na one koje su predvidjenje za grejanje i vece minuse gde su defrosti cesti. Zamisli da zivis na drugom ili trecem spratu i iznad tvoje klime i prozora komsija ima klimu sa nekoliko rupa, klima radi defroste na sat vremena i lije iz svih rupa?! Kako bi ti izgledala tvoja klima i prozor. E zato postoje cepovi a stavljaju se na jacim skupljim klimama jer se pretpostavlja da one teze mogu da zalede i da kondezat nesmetano odlazi u centralnu rupu. Naravno, bolje je da nema cepova, al bolje je za tebe ne i za onog ispod tebe! Jel sad jasnije cemu sluze cepovi!?

Do sada nijedan defrost na srk35zs-wf bilo i -2 i magla. Čep nisam skidao, a kad lula zaledi izbaci na rupu koja je na višem nivou.

Prilozi

• 17265853558436297557249968786454.jpg
    17265853558436297557249968786454.jpg
    346.2 KB · Pregleda: 79
Cepovi sluze da usmere vodu u centralnu rupu pa kroz crevo u oluk ili de vec, da ne bi komsiji ili prolaznicima padalo na glavu, prozor i sl. To je osmisljeno za kulturne zemlje gde postoji red i zakon i gde ne kaplje voda sa klima svima na glavu. To sto sam rekao da stoji na skupljim klimama mislio sam na one koje su predvidjenje za grejanje i vece minuse gde su defrosti cesti. Zamisli da zivis na drugom ili trecem spratu i iznad tvoje klime i prozora komsija ima klimu sa nekoliko rupa, klima radi defroste na sat vremena i lije iz svih rupa?! Kako bi ti izgledala tvoja klima i prozor. E zato postoje cepovi a stavljaju se na jacim skupljim klimama jer se pretpostavlja da one teze mogu da zalede i da kondezat nesmetano odlazi u centralnu rupu. Naravno, bolje je da nema cepova, al bolje je za tebe ne i za onog ispod tebe! Jel sad jasnije cemu sluze cepovi!?
Ja sam tebe u potpunosti razumio, slazem se da bi taj kondenz trebao negdje da se izvede da necuri svud okolo. U kulturnim zemljama su cak i klime zabranjene do ceste a kamoli da se busi oluk itd. Bila klima skupa ili jeftina i bilo koji defrost kad uradi ma koliko rijedak to se sve zaledi, pa cak i sa rupama dole, govorim o zimi a ne o hladnijem vremenu. Naprimjer kod moje klime grijac tacne radi samo u trenutku kad uradi df, inace negrije. Sve je to ljepo i sjajno ali u praksi u toku zime ti cepovi su katastrofalni za klimu. Na stranu sad dali nekome curi ili ne. Po meni je puno bolje sto vise i vece rupe pa tacna sa grijacem i to jos kroz crijevo pa da nepada nekome po glavi.

Evo sad je za 1.5 sat usla tri puta u defrost. Danas sam morao da je odledim sa fenom, posto sam zaboravio da skinem crevo, pa je zaledilo skroz na otvoru.

Da li neko ovde mozda poseduje model Fujiair Attakai 3.6 kW 12000BTU?

@zholinho mučiš je u svojoj vili, je l si radio nešto po pitanju izolacije, stolarije?
Kako si se setio da sam pisao o tome, skoro pre dve godine :D
Nisam nista radio, nesto sam u fazonu potrage za placem, pa da sazidam nesto optimalnije.

edit: Zanimljivo mi je da i ako je klima sve na max, ne prelazi potrosnju 1.2 kw.

Kako si se setio da sam pisao o tome, skoro pre dve godine :D
Nisam nista radio, nesto sam u fazonu potrage za placem, pa da sazidam nesto optimalnije.

edit: Zanimljivo mi je da i ako je klima sve na max, ne prelazi potrosnju 1.2 kw.
Imas Micu18 i toliko defrosta?! Pa u kakvim to uslovima radi?

Ako mislis na unutrasnje, jako je losa stolarija i greje veliki prostor.
Grejem deo kuce od 80m2 (2 sobe, kuhinja i kupatilo). U drugoj sobi imam Noirot radijator.

Ako mislis na spoljasnje uslove, sad je 3 stepena i velika magla.

Ma na unutrasnje mislim, velika je to kvadratura, posteno. Mozda bolje da si isao na dve 12tice za te pare, bila bi ti ujednacenija temperatura i mislim da bi lakse radile!

Mozda je 75, ali slazem se veliko je, pogotovo sto nije lepo upakovano. Planiram da umesto tog radijatora ubacim jednu 12ticu, pa da vidim kako bi to radilo. Prilicno sam ubedjen da bih imao manje racune za struju, posto Noirot przi konstantno 2.2kw, a prakticno se ne gasi.

Takodje temperatura mi nigde ne prelazi 22, to je neki maksimum koji mogu da izvucem kad je napolju oko 3 stepena.

Ne verujem da će sam grejač nešto mnogo da pomogne, imaće uticaja da se ne stvara led po dnu i da prvi redovi izmenjivača budu prohodni, ali ne očekuj čudo. Jednostavno slaba klima za takav prostor. Plus ne radi ti na max (što bi je još češće teralo u defrost) jer je gore kod nje na usisu verovatno bar 27°C. 5°C razlike ispod plafona i "sobne" temperature je normalno kada je takav objekat (imao klimu bez da sam imao izolaciju). Vidi ono najjeftinije i najbrže što možeš da uradiš, zadihtuj prozore/vrata, razvuci vunu po tavanu/ploči ako može. I rokaj neki kamin na pelet/drvca da pomaže.

Da li neko ovde mozda poseduje model Fujiair Attakai 3.6 kW 12000BTU?
Proizvodi ih aux. Attakai je model do -35 (okaciti macku o rep) i ima scop od 4.6, sto je dobro za grejanje. Nije nesto preterano jak uredjaj ali deluje bas solidno, kao da bi fino radio i na minusu, samo daleko od deklaracije..

Proizvodi ih aux. Attakai je model do -35 (okaciti macku o rep) i ima scop od 4.6, sto je dobro za grejanje. Nije nesto preterano jak uredjaj ali deluje bas solidno, kao da bi fino radio i na minusu, samo daleko od deklaracije..
Hvala.Pitao sam,jer im cena deluje ok.A specifikacije,pogotovu ovde kod nas napisane za Kineze su blago receno katastrofa.Iznesu totalne nebuloze i obmanjuju kupca,pa ispada da su bolje od vodecih proizvodjaca.Teska smo deponija postali.

Nazad
Vrh Dno