Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Da dodjem po deo? Gde u moskvi? 😂
Ma ajde... Da bude i 200€ razlika ne bi na takve sumnjive strane nesto kupio... Samo kod proverene ili jos bolje u radnji pa makar vise platio :)
rade li nesto inspekcije u ovoj S ?
strasno ko sve posluje i koliko prevaranata ima
a nazalost Rusa poprilicno u iskustvima oko prevara

Pa ima i naših milion, a članovi Unije servisera.
Svojevremeno sam kod tako nekih jurio Panasonic klimu, možda čak i 2, zaboravih.
Uglavnom, lik me zove na Banovo brdo da donesem keš, evre.
Oni uzimaju kod ovih sto su uvoznici, dobijaju rabat...
I pitam a kome je reklamacija, ko daje račun i kaže mi lik pa mi...
Na stranu što nije registrovan za tu delatnost i sa reklamacijama njenmu mogu da se slikam
Pri tome traži evre na ruke, ništa dinari i to pre ugradnje...
Ozbiljni pilicari, a kobojagi na glasu

I onda kazu uzeo covjek zakon u svoje ruke. Izvinjavam se na komentaru sto sam otisao u off...

Ja sam lepo napisao "pamet u glavu", niste mali. Kupuje se na proverenim mestima gde uvoznik stoji iza brenda.
Bolje skuplje malo i mirno spavas.

Od pocetka grejne sezone do sada, Daikin i Gree nijedan defrost. Trenutna temp -1, musa se skoro pa ne gasi. Daikin modulira sa nekih 240W gore dole, Gree ne znam i bolje da ne pratim😁

Dajte ljudi, pa bilo je minusa, i pogotovo magle, nocu i te kako od, aj da kazemo tu i tamo mesec unazad ( ja uglavnom nocu i obitavam, pa vetrim,od duvana, itd )
Evo Meni od 8-9 uvece, od kad ja pala temp na, i ispod nule ( trenutno minus 2 ), pa do sad, dva defrosta uradila.
Mislim ja pod sluskama, al kad bacim oko, i zateknem dignuta krilca, ni ne osetim neku promenu u temp, pa nema problema.

Da ne pogledan unutrasnju, ne bih ni osetio df, sa tankom izolacijom, jel toplotu su upili zidovi , namestaj...radi uredjaj non stop na zadatih 23c, pa zato, al mi je bas neverovatno to da ni jedan df od pocetka grejanja.
Mozda da predjem na Daikin ili Gree :)

Za koju je ovo kvadraturu?
Meni se to čini ok s obzirom na -6 napolju i da nema izolacije.

Inverter klima, spoljna jedinica kaplje od ispod, van creva za odvod u rezimu grejanja. Do cega moze biti?
Kaplje direktno na komsijinu spoljnu jedinicu ispod.
Moze li biti da je zapuseno od ispod nesto? Inace lepo greje klima, drugih problema nema.

To je normalna pojava koliko ja znam. Crevo za odvod bi trebalo i da skineš zimi da ne zaledi. A kad defrost radi predviđeno je da voda izlazi tuda na rupice.

Bas tako, ne znam kako ti majstori nisu skrenuli paznju na to.
Nece komsijinoj klimi biti nista od tih kapljica vode svakako.

Komsija se zalio i bio sam kod njega stvarno ne moze da otvori prozor bas dosta kaplje na sve rupice ispod, na ostale klime ne vidim da toliko kaplje. Jel nema neko resenje da se improvizuje?

Komsija se zalio i bio sam kod njega stvarno ne moze da otvori prozor bas dosta kaplje na sve rupice ispod, na ostale klime ne vidim da toliko kaplje. Jel nema neko resenje da se improvizuje?
Citaj unazad komentare. Mnogi su rijesili "tacnom" ipod sa debljim crijevom i grijacem u tacni da nezaledi.

Jedan majstor mi je predlozio rupice da zapusim gumom i silikonom i onda ce sva voda da ide u crevo na spoljnoj jedinici? Da li je moguce to?

Jedan majstor mi je predlozio rupice da zapusim gumom i silikonom i onda ce sva voda da ide u crevo na spoljnoj jedinici? Da li je moguce to?
Dobar majstor 🤣 sno klime je izbuseno na vise mjesta, takodje to isto dno nije ravno pa bi stopanjem tih rupa u zimi napravilo jos vise ledenih mjesta i samim tim jako losu situaciju za klimi. Nije to "ludak" napravio da bi neko "pametan" rekao da se zastopa.

Epa zato postoji forum da se raspitam kod vas.
Recite mi za kadicu, tacnu postupak, to bi trebalo da pozovem limara, da uzme mere i napravi?

Najskuplje klime imaju upravo te gumene cepove na tim rupama, nije to bez razloga, pa mozes da ih uklanjas i vracas, znaci ima logike! Ali, to su fabricki isprojektovane rupe i cepovi u odnosu na reljef tacne, nisu nasumicno rupe zapusene..tako da sve ima svoje

Najskuplje klime imaju upravo te gumene cepove na tim rupama, nije to bez razloga, pa mozes da ih uklanjas i vracas, znaci ima logike! Ali, to su fabricki isprojektovane rupe i cepovi u odnosu na reljef tacne, nisu nasumicno rupe zapusene..tako da sve ima svoje
Naj skuplje klime imaju te cepove? Ima li kakav primjer? Meni je upravo suprotno poznato, cak ni ona lulica nije u paketu, vec naprotiv sto vise rupa, ustvari suplje. Takodje kod tp gdje su na podu iznad drenaze da moze bukvalno sljevati vodu sa njih.

A kadica bez grejaca mi ne bi resila problem? Mozda je jedino resenje da se pomeri spoljna jedinica malo u stranu 1 metar?
1731852501812.png

Pa pogledaj Gre Amber, MHI i slicne, imaju gumene cepove koji sluze za nivelaciju kondenza u tacni. E sad, kad treba da stojeje a kad da se vade zavisi od situacije, dal hladis ili grejes, da li imas lulu i crevo ili nemas

Kod mene je rijesilo problem, ima i novih korisnika koji su ove zime uradili isto pa ce sigurno biti ubrzo jos iskustava. Sto vise rupa slobodnih na klimi i tacna ispod sa grijacem koji ce ti ulaziti u crijevo pa u oluk da se nezaledi u tom crijevu. E sad dali ce ti se grijac paliti na neki termostan ili kad se napuni nadica na tebi je.
Pa pogledaj Gre Amber, MHI i slicne, imaju gumene cepove koji sluze za nivelaciju kondenza u tacni. E sad, kad treba da stojeje a kad da se vade zavisi od situacije, dal hladis ili grejes, da li imas lulu i crevo ili nemas
Gledao sam vise skupljih modela i mogu da pokazem ali nijedna nije imala nikakve gumene cepove ispod, kao sto rekoh nedolazi ni lula a kamoli ostalo sta. To isto sto govorim mogu da potvrdim sa masu slika pa zato mi na logik da su skuplji modeli dolje zastopani.

Vrh Dno