Kad smo vec kod potrosnje i svega toga, dajte neke savete posto sam skoro kupio inverter.
Kupio sam HISENSE Energy SE 12K - KA35XR0EG. Ove zime koristim iskljucivo za grejanje jedne prostorije, dnevnog boravka gde se i spavalo, cca nekih 25 kvadrata. Januarski racun blizu 11k dinara, doduse radila je neprestano tj nije gasena. Po strujomeru vidim da cu taj ucinak da ponovim i u februaru. Ta prostorija je zatvorena i strah me da otvaram vrata da malo greje i ostale prostorije jer mi se cini sa bi u tom slucaju izaslo na 20k.
Izolacija spoljasna je uradjena kakva takva, dok unutrasnja ne znam kakva je ako je uopste ima. U kuci sam na drugom spratu, dok na prvom nema nikog i ne greje se.
Stolarija je drvena, prozori su iole ok, dihtuju, dok su ulazna vrata losa i prva su na redu za zamenu ovog proleca.
Relativno skoro je kupljena kuca i sa grejanjem jedne prostorije na inverter je da kazes neko prelazno resenje za ovu zimu. Do sledece je u planu ugradnja jos jednog invertera i ubacivanje peci na drva, pa da inverter "pomaze".
Kao neki cilj je ugradnja ukupno 3 invertera i uz to 1 pec.
Imaju 3 glavne prostorije, 2 sobe i kuhinja, kuhinja je oko 25kv i tu je vec inverter, dok su sobe otprilike po nekih 13kv i tu je u planu po jedna.
Interesuju me misljenja, neko moje je to uz dodatak da se malo po malo menja stolarija i unapredjuje izolacija.
Takodje, ako neko ima neki savet oko opcija na gore navedenoj klimi, sta bi trebalo da mi bude ukljuceno/iskljuceno i kad, posto vidim da se pominje neka ifeel opcija i slicno.