Miroslav zv
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 16.11.2023
- Poena
- 55
Midea je dobar izbor, kod nas najvise zastupljena. Kum ima mideu od 2011 i greje se od tada, jedino je menjao nesto oko ventilatora UJ neku sitnicu, drug mu zamenio.odlicne klime.
Sa najduzom garancijomLjudi, pala je odluka na 18icu. Treba mi samo savet, koju bi od ovih preporučili? I takođe zanima me šta znači breezeless? Vidim da uz naziv nekih klima (ne ovih koje sam poslao ovde) stoji to breezeless
Klima uređaj Midea MSAFCU-18HRDN8-QRDOGW inverter 18000 btu | Samo 70000 RSD!
Želite da kupite Inverter? Ne propustite Klima uređaj Midea MSAFCU-18HRDN8-QRDOGW inverter 18000 btu! | Jakov.RSwww.jakov.rs
Midea Inverter klima Forest MSAFCU-18HRFN8-QRD0F
• Garancija: 2 + 3 godine • Tehnologija motora: Inverter • Kapacitet hlađenja: 18000 BTU • Gas: R32 • Energetska klasa hlađenja: A++www.tehnomanija.rs
MIDEA MSAFCU-18HRDN8-QRDOGW KLIMA
KLIMA MIDEA MSAFCU-18HRDN8-QRDOGW ,Brend:MIDEA,Kapacitet:18000 BTU,Energetski razred hlađenja:A++,Gas:R32,Boja:bela-Tehnomediawww.tehnomedia.rs
Ovo ti je dzaba za spavacu https://www.voxclub.rs/inverter-split-sistem-klima-uredjaji/916-klima-iva7-12hrgwMislim da će ovo na kraju i biti neka prva opcija, odlučiću, imam još neki dan fore.
Video sam baš dosta poruka ljudi koji koriste te Gree klime. Preko 100 stranica sam pročitao na ovoj temi juče i danas, i sve je to džaba dok ne napišem svoju poruku šta bih hteo i kakav je raspored prostorija, izolacija itd, samo sam izgubio vreme sa tim čitanjem. ALi dobro, saznao sam ponešto što će mi značiti
Ovo mi je iskreno malo privuklo pažnju, tj specifikacije. Verovatno će izbor pasti na Midea/Hisense/Gree i eventualno Vox ali sumnjam
Zeznuo sam se, ovo je ipak 12000 btu, nema sanse da nije tacna jer je ovo direktno sa vox sajta.Ta cena nije tacna, 48k je svuda, za te pare ovo, ima i Quiet brzinu i spusta nize od Vox-a:
Greška 404. Stranica je premeštena na drugu lokaciju.
www.coolshop.rs
Auu, a ja je platih 33000 u novembru prošle godine.Ta cena nije tacna, 48k je svuda.
I kako te sluzi vox, meni tek prva sezona.Auu, a ja je platih 33000 u novembru prošle godine.
Midea Inverter klima Forest MSAFCU-18HRFN8-QRD0F
• Garancija: 2 + 3 godine • Tehnologija motora: Inverter • Kapacitet hlađenja: 18000 BTU • Gas: R32 • Energetska klasa hlađenja: A++www.tehnomanija.rsMIDEA MSAFCU-18HRDN8-QRDOGW KLIMA
KLIMA MIDEA MSAFCU-18HRDN8-QRDOGW ,Brend:MIDEA,Kapacitet:18000 BTU,Energetski razred hlađenja:A++,Gas:R32,Boja:bela-Tehnomediawww.tehnomedia.rs
Ja ne vidim nikakvu razliku između ove dve sem u nazivu. Ova prva je forest, ova druga ovde ne piše da je forest, na nekim drugim sajtovima piše da jeste. Specifikacije rekao bih totalno iste... Cena manje više isto slična sem što je ova prva u tehnomaniji 80.000 samo ako se poručuje preko interneta, u radnji je 94.000 RSD
e nek si ti nama reko ....Daikin ne pravi klime, Gree pravi Daikin klime, a Daikin snima reklame 😉
Ma ko se svadja..mlatimo malo..e nek si ti nama reko ....
ipak bi ja opet uzeo Daikina .... i to 3 komada
Ne, Daikin iz Daikin fabrike. Daikin fabrika postoji. Mozda je Gree vlasnik ali se sklapa u Daikin fabrici. Bez obzira, nikada ne bih kupio Gree klimu, jednostavno njihovi modeli me ni jednog sekinda nisu privukli. I Fiat je vlasnik Maseratija i Ferarija, pa kad kupiš Ferari neces reci da je isti kao Punto. Peti razlog mi je vrh. Džeki Čen im je bio zaštitno lice, kome god da platiš biće ti zaštitno lice. Arnold Švarceneger je zaštitno lice za Parkside alate koji se prodaju u Lidlu. Nije loš alat ali to je hobi alat. Može i neki bezimeni brend da sklapa Daikin, ako zadrži kvalitet ja ću opet uzeti Daikin. Ako već sklapaju, što ne naprave i neku sličnu klimu kao Daikin, nemaju nijedan sličan model. Bez obzira mislim da je Gree Daikin bolja klima od Gree Gree ako ti je tako lakše da razumeš. Mene baš briga ko je sklapa, ko je vlasnik, može i moj komšija u garaži ako je odradi kvalitetno. Vidim da piše da Gree saradjuje i sa Carrier. Na poslu imamo 3 Carrier klime, stare godini dana. Nakon Daikina nikada ne bih uzeo Carrier klimu, kultura rada je katastrofa. Ne održava temperaturu, gasi se stalno, ne ide ispod 400w, u10m2 potrosi duplo vise nego ja sa Daikin FTXF35D u 45m2, druga Carrier je u 20m2, trosi tri puta vise. Držimo ih na 26-28c da bi u prostoriji bilo 22c. U plusu svaki dan izbaci litar vode. Ispod Daikina suvo u plusu. Ne može mi niko ubediti da je to isto sve Gree.Ma ko se svadja..mlatimo malo..
Ja nista nisam hteo lose da kazem vec cinjenicno stanje. A ti mozes da kupis i 33 Daikina opet ces kupiti Daikina iz Gree fabrike 😉
Tacka pod br 6
Upravo sam to i napisao, ako je isti vlasnik, sto ne stavi softver od Daikina u Gree, očigledno ima razlike. To nisu iste klime. Nisam ni ja rekao da je Amber loš, ali nije za moje potrebe, i on ne ide ispod 400-500w. Na onome sto si objavio pise da saradjuju.Carrier radi Midea ne Gree.
Ne bih rekao da je Amber losa klima, naprotiv. Jedini problem sa Gree klimama je softver i kultura rada, ostalo je iznad proseka, mislim na kvalitet delova.
Gree nema fabrike u zemljama gde se proizvodi Daikin. Daikin iz Turske je losijeg kvaliteta u odnosu na Daikin iz Malezije i Ceske, to mi je ovlasceni serviser rekao i da je Micubishi I Fujitsu bolja kupovina, oko uvoznika je druga prica pa da ne zapocinjemo opet.Mnogi ne vole natpis Made in China na bilo cemu, a kamoli na premium skupim stvarima. Primer toga je kineski proizvodjac elektricnih automobila BYD koji je odlucio da napravi prvu svoju fabriku van Kine tacnije u Madjarskoj. Sada ce njihov gotov proizvod imati natpis Made in Hungary - EU, a svi delovi, strategija, filozofija Made in China. Zasto to ne bi radio i Daikin preko Gree-a u fabrikama u Ceskoj, Turskoj itd..
Zar mislite da je Daikin iz Ceske i Turske kvalitetniji od Daikina iz Kine?! Nije, al marketing je cudo.
Kao sto rekoh Gree proizvodi Daikin i Gree proizvodi Gree, ali to su dve potpuno različite klime, nisu slične. Nebitno da li se sklapa u Makedoniji, Srbiji, garaži itd. Mislio sam na stavku br.2 gde piše da saradjuje sa svima, ispada da je sve Gree. Fujitsu, Mitsubishi, Daikin, Carrier a sve klime različite. Ne postoji Daikin isti model koji možeš kupiti pod drugim imenom. Mozda su kinezi kupili Daikin ali ga sklapaju i dalje po japanskoj tehnologiji a Gree i po kineskoj. Gree klime nemaju sličnosti sa Daikin klimama. Neka bude i da je Daikin kinez, meni je to totalno nebitno, opet Daikin i Gree nisu isto iako je isti vlasnik.Na onome sto sam objavio pise:
6. Gree’s worldwide reputation for proven quality at affordable prices lead to a partnership with Daikin in 2009 and Gree now manufacture all Daikins for the Japanese market, Daikin’s homeland.
Kad se prevede na srpski znaci:
6. Gree-ova svetska reputacija za dokazan kvalitet po pristupačnim cenama dovela je do partnerstva sa Daikinom 2009. godine i Gree sada proizvodi sve Daikine za japansko tržište, Daikinovu domovinu.
To pise na onome sto sam objavio.
E sad mozda je nase trziste zahtevnije od japanskog pa je Daikin morao da napravi fabrike u Ceskoj i Turskoj specijalno za nas 😂
Isto Aj bar valjda necemo imati probleme sa vlageI još jedna greška koju sam napravio je ugradnja dobre stolarije ali sa unutrašnjom nadgradnom roletnom... Ima roletna stiropor unutra, ali nije to to, bolje da sam spoljne roletne stavljao, sad je gotovo. A stakla su mi troslojna
Imao sam u novembru prošle godine brzinsku selidbu u kuću bez grejanja, ali sa izolacijom i PVC stolarijom. Pošto nisam imao vremena da se bavim odabirom klima, uzeh VOX IVA7 za 33000, pošto sam čitao pozitivna iskustva o IVA seriji ovde na forumu.I kako te sluzi vox, meni tek prva sezona.
pa....Uh svasta procitah
Mi smo znali da napravimo sve zivo, bili smo u top 5 u Evropi , extra tehnika, kvalitet, ljudi sve. Onda smo prihvatili da nam neko ubaci crva sumnje pa smo otisli u k.
Zato sada imamo krs tehniku. A tu spada i ona od 200 hiljada klima isto.
Buraz uzeo tv za 190 hiljada pa bio raspad itd itd.
Za stiropor, za izolaciju fasade ide 17gr pa sto vise, 10-12 sasvim ok za nase podneblje. Ako bude kataklizma pa bude -50 onda cemo morati jos dodavati.
Ja isto pazario Hisense masinu ali serija gde bas Gorenje sklapa, odlicna je, inverter.
Hisense televizori najvise daju za ulozeni novac. Isti pazario.
Klimu necu Hisense mada ima finih modela. Mislim da je Gree ili Daikin bolja opcija. Vivax nikako, Vox, Bergen itd. Naravno pricamo o grejanju a ne pukom hladjenju gde svaka radi dobro.
Ne slusajte prodavce. Koji zive u stanu i greju se na centralno, blage veze nemaju ni sa cim
Ja nikad ne bih kupio Vox iz japana jer njega sigurno radi Gree 😂😂😂Jbt ja ne mogu da verujem kakve teorije zavere pravite. Sad se jos zapitajte dal’ su Mitsu LN zapravo Mitsu, ja smatram da ih pravi Hisense a vi kako hocete🤣🤣
Sad duplo proveravajte da vam ne daj boze uvale vox iz japana umesto iz kine..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari