Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Od podneva danas je defrostovao jedno 4-5 x, radi na 30c vent max

wow! 24800 bi izasla montaza...?Lepo
Zaboravih 300 dinara metar creva za odvod ako hoces da spusti niz fasadu od spoljne jedinice. Mene kostalo 22.000. Sad moram rupe da popunim, jer ih ostavio tako kako ih izbusio, i zid da popravim, odvalio se veci deo maltera. Cime najbolje popuniti rupe? Ima li ko da ugradjuje povoljnije Daikin klime, ako neko ima kontakt neka pusti poruku, je treba jos jednu da kupim.

Zaboravih 300 dinara metar creva za odvod ako hoces da spusti niz fasadu od spoljne jedinice. Mene kostalo 22.000. Sad moram rupe da popunim, jer ih ostavio tako kako ih izbusio, i zid da popravim, odvalio se veci deo maltera. Cime najbolje popuniti rupe? Ima li ko da ugradjuje povoljnije Daikin klime, ako neko ima kontakt neka pusti poruku, je treba jos jednu da kupim.
Pa svi ugradjuju Daikin klime ili bilo koje druge, samo je pitanje koji uvoznik uslovljava odredjenim "ugradjivacima" a koji ne!

Pa svi ugradjuju Daikin klime ili bilo koje druge, samo je pitanje koji uvoznik uslovljava odredjenim "ugradjivacima" a koji ne!
Nisam bio uslovljen ali su mi ga oni preporučili pa zbog garancije u slučaju reklamacije da jurim samo jednu firmu a ne montera, pa prodavnicu, pa da prebacicuju odgovornost sa jednog na drugog. Ovako sam zvao montera, on pozvao prodavca, poslace sutra drugu ekipu da vidi sta je sa klimom, ali je malo skuplje, sta da se radi. Klima je kod njih najjeftinija ali je ugradnja nakskuplja, na kraju mozda dodje i na isto.

Cekaj! Ti si zvao ovog sto ti ugradio klimu i skinuo ti kozu sa ledja, a oni ce sada da posalju nekog drugog montera koji je malo skuplji od ovog prvog da ti naplati malo vise ŠTA?!

Imam kanalice svih dimenzija na prodaju. Cena samo 699 din po metru duznom. Dostava gratis 😁

Cekaj! Ti si zvao ovog sto ti ugradio klimu i skinuo ti kozu sa ledja, a oni ce sada da posalju nekog drugog montera koji je malo skuplji od ovog prvog da ti naplati malo vise ŠTA?!
Nece vise nista da naplati, oni saradjuju sa tim monterima, monter kaze da nije do njega nego do klime, sumnja da je parče te plastike zapalo u ventilator, dolazi druga ekipa da vidi u cemu je problem i da mi zameni plastiku sto je pukla. Videcu da mi daju drugu spoljasnju kada dodju, jer stalno menja zvukove. Mislim da je kompresor.
Zvuk sada trenutno, ja mislim da je ovo bucno i da ne treba tako da se cuje

Nocas -5, probudila me daikin dok je isla u defrost. Zvuk žuborenja i protoka freona kroz UJ je bio dosta glasan. Neki dugacak defrost je radila pa se zato tako i culo. Sva sreca pa sam zaspao odmah posle par minuta..

Nece vise nista da naplati, oni saradjuju sa tim monterima, monter kaze da nije do njega nego do klime, sumnja da je parče te plastike zapalo u ventilator, dolazi druga ekipa da vidi u cemu je problem i da mi zameni plastiku sto je pukla. Videcu da mi daju drugu spoljasnju kada dodju, jer stalno menja zvukove. Mislim da je kompresor.

Ne treba ovako da se čuje. Insistiraj da ti daju novu SJ, ne daj da ti ovo popravljaju!

.

Bome i komsije negdje misle hoce li ovako stalno da se cuje 🙈

Nocas -5, probudila me daikin dok je isla u defrost. Zvuk žuborenja i protoka freona kroz UJ je bio dosta glasan. Neki dugacak defrost je radila pa se zato tako i culo. Sva sreca pa sam zaspao odmah posle par minuta..
Tako da smo došli do zaključka da Daikin uopšte nije tih kada je dF u pitanju.

Tako da smo došli do zaključka da Daikin uopšte nije tih kada je dF u pitanju.
Ne bih se slozio sa tobom. Kod tebe je drugi problem a to je kompresor i prenosenje vibracija, zaletanje itd. Kod mene evo prvi put se ovo desava i to zbog zvuka protoka freona. *** ne mogu ocekivati da dugacak defrost bude i tih. Zato su svih prethodnih dana defrosti bili neprimetni.
Vec sinoc oko 11 je uradila neki prvi duzi defrost ove sezone, i to obicno do sada na dF je isla do 500W a sad je otisla na 1000W.

Normalan zvuk SJ prilikom velikog opterecenja. Ono sto nije normalno je oscilovanje sto se cuje kao du du du du du sinhronizovano sa kompresorom. Veci je problem kada krene niska modulacija pa pocne da ti tandrce i prenosi vibracije unutra. Svakako neka ti menjaju SJ ili da provere da li je kompresor dovoljno stegnut za nosac. Obavezno javi epilog svega, voleo bih da cujem posto imam istu daikin i slican problem mada nije ni blizu kao kod tebe. Pre sam kacio video ovde kako se cuje kad ode u bas nisku modulaciju.

Pocela opet da lupa, docice oko 12, oni sumnjaju na ventilator, pa ako kaci da ga nameste a ako je kompresor doneće drugu spoljnu jedinicu. Ventilator se upali odmah pri paljenju klime i tada se uopste ne cuje, zvuk dolazi kasnije. Ja vise sumnjam na kompresor. Ventilator mi ne deluje da vri tako sporo pa da lupa u sporom taktu. Javicu sta je bilo.

Imam Favorit stara 5 godina možda i više , unutrašnja strana mi tandrče mnogo da nije neki ventilator možda , nebitno da li je grejanje ili hladjenje?

Pocela opet da lupa, docice oko 12, oni sumnjaju na ventilator, pa ako kaci da ga nameste a ako je kompresor doneće drugu spoljnu jedinicu. Ventilator se upali odmah pri paljenju klime i tada se uopste ne cuje, zvuk dolazi kasnije. Ja vise sumnjam na kompresor. Ventilator mi ne deluje da vri tako sporo pa da lupa u sporom taktu. Javicu sta je bilo.

To nije ventilator, sporo udara da bi bilo do njega! Kompresor je: cevi udaraju u pleh, labavi srafovi nosaca kompresora ili problem u samom kompresoru, onda mora nova SJ!

Ma najpostenije je da mu stave novu SJ bez obzira na problem. Skupo je platio klimu. Ali to su uglavnom sibicari koji probaju nesto da ubudze da ustedi firma.
.

Ma najpostenije je da mu stave novu SJ bez obzira na problem. Skupo je platio klimu. Ali to su uglavnom sibicari koji probaju nesto da ubudze da ustedi firma.
.
Pazi tek tako da se nesto menja nece niko dobrovoljno, treba ga bas terati al opet je pitanje da li ce! Sa druge strane ako je nesto banalno, tipa ventilator kaci u neku plastiku, razvio se sraf ili cevi pipaju kuciste to je ok da se sanira i tera dalje, nije nikakav kvar, na to mislim. Garanciju ima pa nek cepa godinu dana pa ako nesto eksplodira onda dalje nema diskusije!

Obavezno javi epilog svega, voleo bih da cujem posto imam istu daikin i slican problem mada nije ni blizu kao kod tebe. Pre sam kacio video ovde kako se cuje kad ode u bas nisku modulaciju.
To nije ventilator, sporo udara da bi bilo do njega! Kompresor je: cevi udaraju u pleh, labavi srafovi nosaca kompresora ili problem u samom kompresoru, onda mora nova SJ!
Ventilator. Celo kuciste se pomera i udara, kao da nije u centru, ne lopatice nego motor ima lufta. Uhvatio majstor sa dve ruke i mrda ono isto lupa ovakav tup zvuk kad pomera napred nazad. Sutra bi trebalo da donesu drugi ventilator, pa ako se nastavi zamenice celu spoljnu.

Ventilator. Celo kuciste se pomera i udara, kao da nije u centru, ne lopatice nego motor ima lufta. Uhvatio majstor sa dve ruke i mrda ono isto lupa ovakav tup zvuk kad pomera napred nazad. Sutra bi trebalo da donesu drugi ventilator, pa ako se nastavi zamenice celu spoljnu.
Svasta..

Slika sa tvitera, iz jedne škole u Nišu

Malo offtopic, ali zanimljivo je kako neki majstori poznaju materiju sa kojom rade.

Prilozi

• 1.jpeg
    1.jpeg
    100.1 KB · Pregleda: 124
Ma to je njesra. Trebali su odmah novu SJ da stave u cao. Pa nek tu popravljaju. Ja bih na tome insistirao.

IMG_20231218_004405.jpg
Ode Mi i ispod nule napolju. 😂
Sezonski izlaz preciznog svajcarskog Meteoblue-a. Inace i prije pocetka klimatoloske zime ECMWF je davao isti izlaz, ako me pamcenje dobro sluzi. Zima toplija od prosjeka, uz vise padavina (dominanto kisa).

Prilozi

• 2023-12-17T2300_meteogram_seasonal_hd(1).png
    2023-12-17T2300_meteogram_seasonal_hd(1).png
    228.8 KB · Pregleda: 51
  • Polish_20231218_005541159.jpg
    Polish_20231218_005541159.jpg
    120.4 KB · Pregleda: 65
Nazad
Vrh Dno