Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Problem je sto za te pare treba da bude malo vise muzike, a ne da dobijamo poluproizvod. Za 4k evra resavas TP i cao. I ja sam kontao kao i ti da uzmem pristupacnije klime dok se ne skupi za TP.

Spoljasnja -1-1C, vlaga 90%, LN ne ebe zivu silu. 24c setovana.
Kakav joj je defrost? Neki modeli ME su znali proizvodt cudne zvukove ponekad tokom defrosta

E svaka ti na mestu,ja isto daikin platio 190k,i mene drug prvi najbolji napao da sam lud ovo ono,on kupio vivax neki,kao sve je to isto.Eno kukavac zove me svaki dan uvece klima mu radi defrost bukvalno na pola sata,a meni jednom tokom noci... *********...
Ima neka i sredina ulozeno dobiveno. Eno bio ti je Vivax Y za 80000, znaci skoro 2.5 puta jeftini od Perfere a po snazi sigurno jaci. Vjerujem da su ugladjenost i tisina na snazi Daikina Perfere ali ne srazmjerno cijeni.
Pitaj @AmerX koliko njegova Vivax Y defrostira

Ako uzimate da ustedite na klimi gledajte koje su rebrand premium branda koje prodaju sa drugom nalepnicom jeftinijeg brenda. Evo ti moja AEYIs greje stan od 70kvm usla 2 puta u df ove godine. Potrosnja konstatno 350w na 23c.

Juce drugi put po magli i 0 stepeni.

Ako uzimate da ustedite na klimi gledajte koje su rebrand premium branda koje prodaju sa drugom nalepnicom jeftinijeg brenda. Evo ti moja AEYIs greje stan od 70kvm usla 2 puta u df ove godine. Potrosnja konstatno 350w na 23c.

Juce drugi put po magli i 0 stepeni.
koji je tacno model ili cije je to "rebrand"

Prosto, nisam bogat da kupujem jeftine stvari, eto uzeo sam i tu jednu nonsens nordic deci kao ajde da probam jer su me napali sto sam dao 180k za Micu, i sta sad eto @ribolovacr se pati. Sva sreca sto sam saceko ljude koji su je okacili i cekam njihovo iskustvo, al vidim da ce brzo da ide na oglas. Da se drkam oce da radi nece da radi to mi ne treba i da gledam u nju dal ce da obara potrosnju krci,brci , to nije posao kad je u pitanju grejanje.
Stavi vox ihd12, ljudi je hvale ovde, a kosta 300e

Ne znam jesam se vise iznenadio sto ima skoro 50KG vanjska ili sto kosta skoro 1000e :ROFLMAO::cool:
Nije vanjska toliko, to je ukupna tezina. Vanjska 36,5 i unutrasnja 13,5 kg.
Bila je na akciji u Srbiji za 80000 hiljada dinara a u Bosni za cc 1300 km.
Jaran je moj uzeo, brutalna je klima, unutrasnja je ogromna sa troredim izmjenjivacem(meni malo estetski nezgrapna, kockasta nekakva)

Evo LG predstavio novu toplotnu pumpu u Beogradu R290 umesto starog R32...

Prilozi

• Screenshot_2023-12-10-13-35-42-775_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-12-10-13-35-42-775_com.android.chrome.jpg
    131.8 KB · Pregleda: 51
jedno pitanje... drzim klimu na 26, da li je normalno da nekad izbacuje rekao bi mlak vazduh umjesto toplog? klima je nova.

troredim izmjenjivacem
Троредни измењивач тешко да има било какву предност, једино може више прљавштине да се скупи и теже да се чисти.

jedno pitanje... drzim klimu na 26, da li je normalno da nekad izbacuje rekao bi mlak vazduh umjesto toplog? klima je nova.
Normalno je ako je inverter. Kada postigne temperaturu gasi kompresor i vrti sobni vazduh pa se čini da je prohladno. Mnogo ti je 26 stepeni, stavi 23-24.

Троредни измењивач тешко да има било какву предност, једино може више прљавштине да се скупи и теже да се чисти.
Kako da nema mitre, veca povrsina za skidanje toplote, ne mora puno ventilator forsirat.
A za prljavstinu si izgleda u pravu, pocela mu na hladjenju smrdit, ja mu je ocistio pjenom za klime. Nije mu ni 2 mjeseca izdrzalo opet pocelo. Takvu klimu treba dosta i cistit.

У том случају се направи већа унутрашња са већом турбином и отвором. Итекако ће морати форсирати вентилатор код ове троредне посебно кад се зачепи прашином.

У том случају се направи већа унутрашња са већом турбином и отвором. Итекако ће морати форсирати вентилатор код ове троредне посебно кад се зачепи прашином.
Dobra je konstrukcija. Siroka je ona dosta i javo sirok otvor za ispuh. Bio je negdje na yt video otvorene potrazicu pa zalijepim ovde na edit

Evo ga, od 3:30 pocinje taj dio

Evo da se pohvalim, kupio merac potrosnje.Bas me interesovalo koliko trosi Amber premium ili kako ga jos zovu nordic.Vrlo zadovoljan.Grejem 120m2 otvorenog prostora na 23c a potrosnja zadovoljavajuca.Trenutno 1 stepen napolju.Nije kod Gree sve tako crno kao sto se pise ovde.
Koji model je u pitanju 12 ili veci?auto fan ili max fan? I ja imam ambera premium 12 u 30kvm na 23 stepeni i auto fan retko kad ide ispod 600-700w.

@gaca to je jedan jedini clan koji ovde prica da je klima losa.... Jedna lasta ne cini prolece.... Placena 56k, a ti micu 180k. Pa da trosi i 200w vise na sat od te tvoje mice, trebaju joj jedno 5 godina da potrosi tu razliku u ceni.
Sta vi ocekujete od klime koja kosta 500e, klinci danas kupuju telefone za vece pare.
Konkretno 14 godina ako je samo 200w razlika da se isplate Ja sam krenuo tom logikom prvo da uzmem tri mice bio se glavom sto mora da dam 5k evra za grejanje. i onda vide komsiju da na dve vivax koje platio po 400e se greje i bio u fazonu sto ja placam. Razumem ljude da oce da budu sigurni i da imaju konfor sa japancem. Ali ako kinez odradi posao ja licno ne vidim smisla ulagati pare u skuplje modele al opet to je moje misljenje. Ja sam konkretno ustedeo 3500e uzevsi kineze i sad u januaru odo na more 2 nedelje za te pare sto sam ustedeo :) :)

Druže da li si uspeo da rešis problem sa lupkanjem u klimi?
Nisam, zamenio sam klimu, drugaru se to nije culo. U pitanju je levi lezaj turbine 99%. Viacom naravno ne odgovara na 3 emaila sa pitanjem koliko kosta i kada bi stigao.

@EmaXx
Malo se cuje ispustanje gasa i to je to, poprilicno neprimetno, samo sam jednom primetio, na Luca je to bilo dosta bucnije, ali nije ni tamo kriminalno.

Poslednja izmena:
hvala ti... stavljam na 26 da bi bilo toplije u prostoriji, ili je bolja manja temp radi odrzavanja temp?
Šta znam, svi smo različiti. Meni je dovoljno 23-24, jer klima svakako prebaci jedan stepen više. Probaj kako ti više odgovara, ali svakako mislim da je 26 previše. Koja klima je u pitanju?

To bi trebalo da ugreje kao od šale. Stavi na 24 pa vidi da li će ti odgovarati.

Cega se ja plasim , da ce za 2-3 godine poceti crkavanje tih klima od 60k, od plastike ventova do kompresora, pogotovu ako budu cepale i zimi i leti. Po Marfiju to ce se uvek desavati u zimu kad je kriticnije. Nadam se da ce ove ozbiljne najmanje 10 godina gurati bez da ih pogledas osim kad se peru.
Sa tim TP polako, prvi je uslov da imate podno grejanje, za radijatore treba najmanje 20% vise snage. Drugar koji se bavi grejanjem kupio Nonsens najjacu 16kW, e sad prvo mu bilo zao da da za tri Shelyja da meri potrosnju, pa sad ceka novu isporuku. Kostala ga je 4,5K i to kao firmu sa rabatom, znaci ozbiljna cifra, mislim da je u MP 6-7K. E tih 4,5K po specifikaciji na +2C imaju COP 2,38, za -7 nema podataka. Znaci pada ispod 2 na deda mrazicu, tj oni misle da smo mi u Dubaiu. Sledece ? dali ce ona moci da zagreje kucu od 210m2 na tri sprata sa tankom izolacijom kad bude -7 nedelju dana?
Sreca je njihova sto su se razdvojili tako da imaju tri brojila i svako je dao po jednu fazu tako da nebi trebalo da ulaze u crveno ako zene ne budu divljale. Merili smo nesto i procena je da ce oko nule u plusu trositi oko 1500kWh mesecno tj oko 500 kWh po brojilu sto je OK ako bude ispravna racunica. Ako budu normalne zime kako najavljuju sa dosta snega bice cipavo, kako radi DF to niko nezna ali pisa voda samo tako kad radi DF. Javic u vam kad budem imao konkretne podatke

Nisam, zamenio sam klimu, drugaru se to nije culo. U pitanju je levi lezaj turbine 99%. Viacom naravno ne odgovara na 3 emaila sa pitanjem koliko kosta i kada bi stigao.

@EmaXx
Malo se cuje ispustanje gasa i to je to, poprilicno neprimetno, samo sam jednom primetio, na Luca je to bilo dosta bucnije, ali nije ni tamo kriminalno.
U redu.hvala

@gaca
Obe moje imaju po pet godina garancije, tako da iako crknu posle toga nece biti neka steta, zato sto im je tu negde rok da se otplate kroz razliku u racunima za struju. Komfor ce biti cist dobitak. Prosle godine me ubise TA peci. Sad klime vec vracaju pare , jer mi je racun za oktobar u odnosu na proslu godinu manji 😁
A ta su rezerva ako ove pocrkaju.

Nazad
Vrh Dno