Nemam više tu Mideu, reklamirao sam je i posle velikih peripetija uspeo sam da je uz doplatu zamenim za Daikin. Imam isti takav model, ali je u pitanju 12ica, i ona radi ok u odnosu na istu tu devetku, ali hoće i ona da ode random u dF potpuno bezveze. Tipa, napolju sija sunce, 10 ili 15 stepeni u plusu i ona (devetka) na svakih 45 minuta do sat vremena ide u dF. Potpuno nebulozno. 12ica isto to hoće, ali mnogo, mnogo, ređe nego devetka. Menjali su mi spoljnu jedinicu, stavili drugu, menjali su i elektroniku unutrašnje jedinice, potpuno isto se ponašala i tada sam tražio Daikin uz moju doplatu. Iako se radi o sobi o 10ak kvadrata nije mogla lepo da se ugreje zbog prečestih defrosta, a paradoksalno je da je dF ređe radila kada je napolju minus. Popizdeo sam od toga, zato što znam da ne postoji klima koja tako radi. Daikin imam unazad 6 meseci otprilike, još nisam testirao na grejanju, znam da često ide u dF na temperaturama oko nule i kada je velika vlažnost, ali to je potpuno razumljivo. Imam par slika kad ispiše "dF" na displeju, a napolju proleće bukvalno, sija sunce, imao sam i klipove ali sam pobrisao. Čak sam i pravio dokument u Wordu gde sam zapisivao kada je radila dF, na kojoj spoljnoj temperaturi, kolika je vlažnost bila, itd. ali sam i to obrisao. To sam morao zbog reklamacije da radim...
Ovo je idealno vreme da se snime ti glupi defrosti na Midei, bukvalno po ovakvom vremenu je radila dF na svakih 45 minuta do sat vremena. Prvo krene normalno da greje, nekih pola sata, onda isključi kompresor pa vrti sobni vazduh, zatim ponovo pali kompresor, krene da izduvava topliji vazduh i taman kad misliš da ćeš da se ogreješ - paf, isključi kompresor, čuješ šištanje, tj. ispuštanje gasa i na displeju dF. To traje nekih 2-3 minute, zatim ponovo krene da radi kompresor i nakon 6-7 minuta krene da izduvava topao vazduh i onda opet u ciklusima pravi dF na svakih 45 minuta do sat vremena.
Pošto su kod mene izmenjali sve što se izmenjati može, konstatovao sam da se najverovatnije radi o falš klimama, tj. da imaju neki problem u softveru. Radi se o Midea Xtreme Inverter modelima.
Isto što sam i ja radio tih par meseci koliko sam imao tu klimu: hvataju se za glavu, ali misle da to tako treba. Ne kažem da je kod svih Midea klima tako, ali moja Midea Xtreme 9ka je baš tako radila. Paradoksalno je da je ređe defroste radila kada je hladnije vreme nego kada je temperatura u plusu. Očigledno je neki inžinjer nešto *****ao. Imam utisak da mi ne veruješ i stvarno nemam nameru da se ubeđujem sa bilo kim, ljudi koji su duže na ovoj temi znaju za moj problem i svi su rekli da nije normalno da radi dF na temperaturama koje su značajno u plusu.