Ono sto mogu da pomognem to je da predlozim neke modele pored ovih gore (naravno ne iz licnog iskustva vec po citanju na forumima) i definitivno cu neki model kupiti do 60k +-Pozdrav forumaši! Isčitao sam dosta u ovoj i sličnim temama, saznao puno toga, ali ipak mi je potreban savet. Situacija je sledeća, nameravam da kupim inverter klimu 12-icu, i sa njom da grejem (prvenstveno) i hladim ~33m2 (dve prostorije u nizu, dnevna soba i kuhinja, povezane vratima, obe sa po 2 spoljna zida. Dnevna soba ima manji zid orijentisan ka severu, veći zid ka istoku, juzni ka kuhinji, zapadni delimično ka sobi koja se greje a delimično ka hodniku koji se ne greje. Objekat je kuća, omalterisana ali bez izolacije, stolarija u redu. Nema drugih objekata okolo (na ~50m su) koji bi štitili prostoriju. Što se hlađenja tiče jasno mi je da to nije neki problem za manje više bilo koju klimu, ali da je sa grejanjem drugačije. Razmatrajući ponude, suzio sam izbor na 2 uređaja, konkretno:
1. Hisense Inverter klima Energy SE HiNano 12K (ka35xr0e)
2. MIDEA AG-12NXD1.WIK INVERTER
LG S12EQ
Vivax ACP-12CH35AERI+
Vivax ACP-12CH35REWI R32
Midea ALL Easy Pro (mislim da je oznaka MSEPB-12CRFN8) ili model MDV (oznaka MDSAEP - 12HRFN8) ili mozda i bolja varijanta Emaxx sto je okacio Vivax ACP-12CH35AEYIs