Ja turbinu operem tako namontiranu ne pada mi na pamet da je skidam baš zbog tih problema koje može da napravi voda ležištima ili biksnama šta već ima.Naprskam sprej sačekam 15-20 minuta onda mlazom vode nateraš turbinu da rotira i ideš levo desno celom dužinom turbine.Koliko vidim opere se odlično.Neprijatni mirisi koji dolaze iz klime su isključivo zbog okruženja u kome klima radi i nekog lošeg održavanja tu mislim na redovno čišćenje.Primedbe o neprijatnim mirisima se ne mogu lokalizovati na određen brend ili model.Skoro sam čitao o neprijatnim mirisima iz Mitsubishi LN25 klime tako da mikroklima u prostoriji i održavanje imaju uticaj na ovu problematiku.
Klima ne moze biti bolja za klimu u mom slucaju, sa sve preciscivacem vazduha za 60m2(Xiaomi Mi 4 Pro) u mojih nepusackih i 20m2 spavace sobe.
Za mesec dana mi nista od prasine ne bude na filterima, bukvalno ih perem cisto reda radi.
I da, bukvalno se moze lokalizovati na jedan jedini brend, jer kao sto sam vec pisao, klima rastavljena, detaljno opran svaki delic iste i nakon 2 dana eto smrada.
Secam se da je barem jos 3 clana u spavacoj sobi drzalo Luca klimu i da im je smrdela.
Obicno ne smrdi kada je neki veci prostor i stalno hladi. Cim ima dosta vremena da joj je ili slabo hladjenje ili da ne hladi dok radi, eto smrada.
Gree Viola koje su u dnevnoj sobi i kuhinji gde se pusi i kuva, nikada nisu rasklapane, samo prskane jednom u 2 godine sredstvom za ciscenje klima, a filteri se operu mozda 3 puta godisnje kada se neko seti, cisto reda radi...nikada smrad iz njih izasao nije.
Amber Premium jedan mislim da za 4 godine nije ni ociscen, filteri se ciste mozda jednom u sezoni, a radi na grejanju i hladjenju maltene stalno...ni m or mirisa nema.
LG Art picture(ona sa slikom klima) nije paljena 2 godine, pre toga mislim da jedno 5-6 godina nije ociscena, radila u restoranu, filter ciscen mozda jednom godisnje, bukvalno sam ga prao 10 minuta...ni s od smrada iz nje. Imam i sliku kako je taj filter izgledao.
Turbine skidam na 5 godina, i OBAVEZNO podmazujem. Više zbog podmazivanja nego zbog čišćenja, jer se sve lepo opere (uz dobru hemiju) i bez skidanja. I evo LT iz 2011-te se i dalje ne čuje dok radi.
A šta je zamena za LT? Koliko vidim KGTA imaju spoljašnju od 31kg, i Pdesign (@-10°C) 2.5kW. To ni iz bliza nije kao LT. Bliža joj je 18KMTA/E koja takođe poseduje dvostruko rotacioni kompresor, i spoljašnju od 36kg. Ali 18KMTA/E ne ide toliko nisko u grejanju ili hlađenju, niti može da duva neprimetno na prvoj brzini
Podmazivali su i meni, ali su mi upravo ovo rekli i to samo za te klime i evo, to se i desilo i to samo na Luca, na 3 Ambera i 1 Viola se isto tako radi servis i nista im nije za 5 godina.
Zamena za LT moze biti neka veca klima, zasto mora biti 12?
14KGTA je super zamena za LT, a ako ti je tih 10-20% snage bitno, idi na 18icu.
Opet, zasto bi uzeo LT pored Amber Premium?
Ako ti je bitno to sto ova spusta modulaciju na 250W, a ova na 400W, onda se postavlja pitanje da li si izabrao dobru klimu za tvoj prostor, a ne duplo jacu nego sto je potrebno.