Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Nadji sam.Ides na tehnomedija online tamo vidis sta te interesuje ako je to sto ti trazis.
Nikako. Vise trose struje na defroste nego na grejanje. Na kraju izadje da je potrosila vise od norveskog radijatora, a prosecna on/off 12ica se jedva bori sa 10-15m2.
Stare koliko znam su radile defrost na svakih 50 minuta
Momcovi, sta je najbolje u cenovnom rangu do 400e (47000din)
Koristice se za hladjenje i za dogrevanje u prelaznom periodu, prostorija 40tak kvadrata, pvc stolarija solidna, bez izolacije za sada.

IVA5-12JR - 41000rsd​

IVA8-12JRBW1 46000rsd​

Hisense WINGS HINANO 12K - KB35YR3E 47000rsd​

FERROLI Inverter klima GIADA 12000 BTU A++ 47000rsd​

Bergen Comfort Apollo Q 45000rsd​

AUX ASW-H12C4/FVR3DI 43000​

Hisense energy pro plus za 53 hiljade ima.

Inace juce kada su bili majstori pitao sam ih u zadnje vreme koje klime najvise servisiraju i koje prave probleme, odgovorili su mi Daikin. A da su npr Hisense i jos neke iste bukvalno samo sto im je drugacije ime. Slicno kao u prodavnicama kada odes i imaju neki proizvodi sa razlicitim imenima, neki skuplji, neki jeftiniji, a pola tih proizvoda drzi jedna kompanija, samo su sa drugacijim imenom i to je to. Jedni skuplji zbog imena.
PS: Nisam imao visak contexta, mozda su stariji modeli, ima par faktora koje sam zaboravio da pitam, ali uglavnom ovo samo prenosim, ako je neko od vas imao problema, napisite sa cim.

Cekajuci offgrid solarni komplet za kontejner da pitam... uz kontejner 6x2.4 sam dobio neku Venting inverter 12kBTU klimu sa wifi, nisam mogao da biram...
Kapiram da je domaca marka jer nemaju sajt, a sam model izbacuje samo domace prodavnice.
Ima li neko iskustva sa Venting inverter klimama? Najvise me zapravo interesuje bucnost spoljne jedinice, posto u specifikacijama pise 50-60dB MAX.
I opseg samog rada mi je krajnje sumnjiv, na nalepnici pise, tokom hladjenja, da vuce 300-1500W.
U stanu mi Brezeless vuce od 20W-680W (po aplikaciji Midea Air)... ali 300W da je donja granica ovog invertera, jel to normalno/moguce
i kako ce to da radi uopste na tako malom prostoru, sa strane potrosnje struje?

EDIT:
Evo i slika sa nalepica indoor i outdoor jedinice:
Pogledajte prilog 396042
Pogledajte prilog 396045

Ja koristim od početka prošle sezone VENTING VAC-12CHSD/XA82-I. Mislim da je razlika unutrašnje jedinice samo u boji (moja je crna) jer specifikacije su bukvalno iste kao tebi na slici pa evo par utisaka.

Nabio sam je u kuhinjicu malu koja je spojena sa dnevnom (nisu vrata već otvoren prostor). Namerno tako jer devojka prošmrca brzo kad je klima u sobi direktno i onda mogu samo da je ne koristim. Ovako ona nahladi tu kuhinjicu od 5 m2 gde namestim dva stepena niže nego što želim stvarno, pa se to polako širi u dnevnu od 30m2 i dalje kroz hodnik na spavaću... ukupno 60m2. I to sve funkcioniše sasvim OK, i dnevna soba i spavaća soba se spuste na 26.5c otprilike i na toj temperaturi ostavim da održava ceo dan jer je uz suvlji vazduh i konstantno blago pirkanje je vrlo prijatno tako. Niže od toga mi već bude hladno stopalima i uvek se pitam kako ljudi trpe 21C recimo, jer ja zimi grejem na višu temp od toga. Za grejanje sam je inače koristio svega par puta kada sam želeo da vrlo brzo dogrejem prostor, kao pomoć etažnom koje ima sporiji odziv ali je meni lično prijatnije za grejanje od klime.

Pošto radim od kuće ja je uključim ujutru i dok aktivno spušta par stepeni ona bude glasnija... ali kad postigne temperaturu i smanji brzinu, bude prilično tiha, barem sa 7m razdaljine koliko je daleko od glavnog dela dnevnog boravka. Vibracije i buke od spoljne jedinice kod mene nema iako je instalacija kraća od 2m (što nebi trebalo da se radi za invertere upravo zbog buke i vibracija)... ali ova konkretna spoljna jedinica je baš tiha, ne čujem je ni kad otvorim prozor pored nje.

Ova Venting je bila možda i najjeftinija inverteska 12-ica na tržištu jer nisam mogao da izujem više tada tokom seljenja i opremanja celog stana. Kultura rada joj je za sada bolja nego što sam se nadao, a čak i WiFi aplikacija radi OK i često koristim da uključim klimu pre nego što dođem kući odnekud... tako da onaj bučni period hlađenja prođe i ja stignem u hladno i tiho. Na prošloj gajbi sam imao Midea ON/OFF unutrašnju jedinicu sa nekom ogromnom spoljnom jedinicom koja je bila druge marke (Galantz ili tako nešto). To je sve bilo osetno bučnije kada radi a spoljna jedinica je tresla celu terasu na kojoj je bila zakačena. Iskustvo sa ovom inverterskom je neuporedivo prijatnije i temperatura konstantnija.

Inace juce kada su bili majstori pitao sam ih u zadnje vreme koje klime najvise servisiraju i koje prave probleme, odgovorili su mi Daikin. A da su npr Hisense i jos neke iste bukvalno samo sto im je drugacije ime. Slicno kao u prodavnicama kada odes i imaju neki proizvodi sa razlicitim imenima, neki skuplji, neki jeftiniji, a pola tih proizvoda drzi jedna kompanija, samo su sa drugacijim imenom i to je to. Jedni skuplji zbog imena.
PS: Nisam imao visak contexta, mozda su stariji modeli, ima par faktora koje sam zaboravio da pitam, ali uglavnom ovo samo prenosim, ako je neko od vas imao problema, napisite sa cim.
Traži druge majstore.

Pozdrav društvo, nov sam na forumu i kad su u pitanju klime.
Naime, treba mi da ohladim jednu manju spavaću sobu, predsoblje, trpezariju i kuhinju.
Izbor je pao na

Mitsubishi MSH-GF25VA/MUH-GF25VA​

Pa mi recite šta mislite?

Prilozi

• IMG_7919.jpeg
    IMG_7919.jpeg
    80.9 KB · Pregleda: 25
Poslednja izmena:
Čudo niko ne pominje Mideu. Moj utisak je da se ona najviše kvari i da su ljudi najmanje zadovoljni baš tim klima uređajem, a iz kog razloga to neće da kažu mogu samo da zamislim.

Можда зато што је и даље свака друга клима монтирана у Бг Мидеа. Уз то многи клима 'мајстори' још увек нису у стању да напертлују ни те две цеви за сплит систем како треба.

Klimi zadata temperatura 23, u prostoriji 24 stepena, na izduvu klime temperatura 9 stepeni. Smatram da je to u redu, ako neko misli drugačije neka napiše.

Dok još ima LU i LT mislim da su trenutno bolja kupovina u smislu uloženo/dobijeno. Novi modeli se cenom približavaju ostalim premium proizvođačima, a Fujitsu je dugo bio "best bang for buck", bar u Srbiji. Sećam se da sam taj LT platio 1.000EUR, a negde u isto vreme je drugar u Moskvi kupio istu za $1600USD. Ta klima ne zna jel' napolju -20°C ili +40°C, održava zadatu temperaturu "u bocu". Znam da su pojedinci imali problem sa kvarom zupčanika (pokretni panel) i sa smradom u hlađenju, ali cenim da je to sve do nestručne montaže i rukovanja, jer ja tih problema od 2011 pa na ovamo nisam imao. Na kraju krajeva, naručio bih rezervni zupčanik sa Alija za sitne novce i držao u rezervi, i opet se ukupna investicija isplati u odnosu na cenu (ovo pričam za 12LT). I naravno bitno je redovno pranje, ne samo za ovu, nego za sve klime. Filteri 1-2 puta mesečno, a Axel Sgrasso (ili Mobosan) 2 puta godišnje, na prelazima između grejanja i hlađenja
Ovo je mozda medju gorim savetima ovde.
Klime koje se vise ne proizvode i za koje je pitanje koliko ce jos moci da se odrzavaju nisu za preporuku ni da su savrsene, a ne sa poznatim problemima.
Fujitsu iz tog perioda je imao problema sa elektronikom, turbinama i naravno ova 2 design modela sa poklopcem, gde je Fujitsu namestio da se polozaj zupcanika resetuje vadjenjem klime iz uticnice, umesto da imaju neki pametniji sistem toga ili da uopste ne postoji tako glup poluzupcanik na feder kao sistem. Kod mene je vec kvar u pitanju i nije do prostog polozaja i reseta.
LT je jako retka klima, jer je za to vreme bilo tesko zamislivo dati i 700e za klimu, a ne 1000+ eura i logicno je da za manje problema saznamo.
Momci iz ACS klime servisa(pisem da se zna da nije neki levi servis) i bivsi serviser iz naseg servisa koji sada radi kao serviser za 2k eura mesecno kod nas, znaci ne neki dundjeri, kazu da nije preporucljivo na LU i LT skidati turbine, jer su im osetljivi lezajevi i nezgodno montirane turbine, da kao da nisu ni predvidjene za skidanje pri ciscenju. I naravno, 6 godina kasnije imamo moju turbinu koja je za zamenu jer su mi je skidali na servisu jednom godisnje(i ako poslednje godine nisam), sto svaki proizvodjac preporucuje.

Smrad nije do lose instalacije i takvo nesto ne mozes da izjavis na osnovu tvoje jedne klime, kada nas xx ovde ima smrad iz klime pri hladjenju.
Koliko sam provalio, do toga najcesce dolazi kada je klima predimenzionisana za hladjenje i radi na maloj snazi/hladnoci u prelaznom periodu, jer niska temperatura izduva eliminise taj smrad budji.
Da napomenem da smo izmenjali i koristili u vise objekata preko 40 LG, Gree, Haier, Midea, Fujitsu, Toshiba i Daikin klima, pored matorih on/off Vivax i slicno i da su jedine koje su prijavljene da smrde, 2 od 3 Fujitsu Luca, a ta 3. nije ni koriscena.

LT je solidno jaka klima, ali je ne bih vise preporucivao, radije bih preporucio neku novu Fujitsu 14, ako vec mora Fujitsu.
Dodatno na to, Fujitsu servis/uvoznik je poznat kao mozda i najgori servis za klime.

LT се већ годинама не продаје у Скандинавији, изашле су после бар 2 генерације нових R32 клима, а пре тога чини ми се и једна цела генерација R410, међу којима и замена за LT.

Klime koje se vise ne proizvode i za koje je pitanje koliko ce jos moci da se odrzavaju nisu za preporuku ni da su savrsene, a ne sa poznatim problemima.
Fujitsu iz tog perioda je imao problema sa elektronikom, turbinama i naravno ova 2 design modela sa poklopcem, gde je Fujitsu namestio da se polozaj zupcanika resetuje vadjenjem klime iz uticnice, umesto da imaju neki pametniji sistem toga ili da uopste ne postoji tako glup poluzupcanik na feder kao sistem. Kod mene je vec kvar u pitanju i nije do prostog polozaja i reseta.
LT je jako retka klima, jer je za to vreme bilo tesko zamislivo dati i 700e za klimu, a ne 1000+ eura i logicno je da za manje problema saznamo.
Momci iz ACS klime servisa(pisem da se zna da nije neki levi servis) i bivsi serviser iz naseg servisa koji sada radi kao serviser za 2k eura mesecno kod nas, znaci ne neki dundjeri, kazu da nije preporucljivo na LU i LT skidati turbine, jer su im osetljivi lezajevi i nezgodno montirane turbine, da kao da nisu ni predvidjene za skidanje pri ciscenju. I naravno, 6 godina kasnije imamo moju turbinu koja je za zamenu jer su mi je skidali na servisu jednom godisnje(i ako poslednje godine nisam), sto svaki proizvodjac preporucuje.

Smrad nije do lose instalacije i takvo nesto ne mozes da izjavis na osnovu tvoje jedne klime, kada nas xx ovde ima smrad iz klime pri hladjenju.
Koliko sam provalio, do toga najcesce dolazi kada je klima predimenzionisana za hladjenje i radi na maloj snazi/hladnoci u prelaznom periodu, jer niska temperatura izduva eliminise taj smrad budji.
Da napomenem da smo izmenjali i koristili u vise objekata preko 40 LG, Gree, Haier, Midea, Fujitsu, Toshiba i Daikin klima, pored matorih on/off Vivax i slicno i da su jedine koje su prijavljene da smrde, 2 od 3 Fujitsu Luca, a ta 3. nije ni koriscena.

LT je solidno jaka klima, ali je ne bih vise preporucivao, radije bih preporucio neku novu Fujitsu 14, ako vec mora Fujitsu.
Dodatno na to, Fujitsu servis/uvoznik je poznat kao mozda i najgori servis za klime.
Ja turbinu operem tako namontiranu ne pada mi na pamet da je skidam baš zbog tih problema koje može da napravi voda ležištima ili biksnama šta već ima.Naprskam sprej sačekam 15-20 minuta onda mlazom vode nateraš turbinu da rotira i ideš levo desno celom dužinom turbine.Koliko vidim opere se odlično.Neprijatni mirisi koji dolaze iz klime su isključivo zbog okruženja u kome klima radi i nekog lošeg održavanja tu mislim na redovno čišćenje.Primedbe o neprijatnim mirisima se ne mogu lokalizovati na određen brend ili model.Skoro sam čitao o neprijatnim mirisima iz Mitsubishi LN25 klime tako da mikroklima u prostoriji i održavanje imaju uticaj na ovu problematiku.

Poslednja izmena:
LT се већ годинама не продаје у Скандинавији, изашле су после бар 2 генерације нових R32 клима, а пре тога чини ми се и једна цела генерација R410, међу којима и замена за LT.
Pa ja mislim da su sve ove koje se sada prodaju napravljene pre 4-5 godina i stoje od tada, a koliko se LT prodaje, ne bi me cudilo ni da zapadne neka sto skuplja prasinu 6-7 godina.

Turbine skidam na 5 godina, i OBAVEZNO podmazujem. Više zbog podmazivanja nego zbog čišćenja, jer se sve lepo opere (uz dobru hemiju) i bez skidanja. I evo LT iz 2011-te se i dalje ne čuje dok radi.
Ja turbinu operem tako namontiranu ne pada mi na pamet da je skidam baš zbog tih problema koje može da napravi voda ležištima ili biksnama šta već ima.Naprskam sprej sačekam 15-20 minuta onda mlazom vode nateraš turbinu da rotira i ideš levo desno celom dužinom turbine.Koliko vidim opere se odlično.Neprijatni mirisi koji dolaze iz klime su isključivo zbog okruženja u kome klima radi i nekog lošeg održavanja tu mislim na redovno čišćenje.Primedbe o neprijatnim mirisima se ne mogu lokalizovati na određen brend ili model.Skoro sam čitao o neprijatnim mirisima iz Mitsubishi LN25 klime tako da mikroklima u prostoriji i održavanje imaju uticaj na ovu problematiku.
A šta je zamena za LT? Koliko vidim KGTA imaju spoljašnju od 31kg, i Pdesign (@-10°C) 2.5kW. To ni iz bliza nije kao LT. Bliža joj je 18KMTA/E koja takođe poseduje dvostruko rotacioni kompresor, i spoljašnju od 36kg. Ali 18KMTA/E ne ide toliko nisko u grejanju ili hlađenju, niti može da duva neprimetno na prvoj brzini

Ne prodaju ih jer ne znam od koje godine je EU uvela da se zabrani prodaja klima sa R410 gasom.

Klima ne moze biti bolja za klimu u mom slucaju, sa sve preciscivacem vazduha za 60m2(Xiaomi Mi 4 Pro) u mojih nepusackih i 20m2 spavace sobe.
Za mesec dana mi nista od prasine ne bude na filterima, bukvalno ih perem cisto reda radi.
I da, bukvalno se moze lokalizovati na jedan jedini brend, jer kao sto sam vec pisao, klima rastavljena, detaljno opran svaki delic iste i nakon 2 dana eto smrada.
Secam se da je barem jos 3 clana u spavacoj sobi drzalo Luca klimu i da im je smrdela.
Obicno ne smrdi kada je neki veci prostor i stalno hladi. Cim ima dosta vremena da joj je ili slabo hladjenje ili da ne hladi dok radi, eto smrada.

Gree Viola koje su u dnevnoj sobi i kuhinji gde se pusi i kuva, nikada nisu rasklapane, samo prskane jednom u 2 godine sredstvom za ciscenje klima, a filteri se operu mozda 3 puta godisnje kada se neko seti, cisto reda radi...nikada smrad iz njih izasao nije.
Amber Premium jedan mislim da za 4 godine nije ni ociscen, filteri se ciste mozda jednom u sezoni, a radi na grejanju i hladjenju maltene stalno...ni m or mirisa nema.
LG Art picture(ona sa slikom klima) nije paljena 2 godine, pre toga mislim da jedno 5-6 godina nije ociscena, radila u restoranu, filter ciscen mozda jednom godisnje, bukvalno sam ga prao 10 minuta...ni s od smrada iz nje. Imam i sliku kako je taj filter izgledao.
Turbine skidam na 5 godina, i OBAVEZNO podmazujem. Više zbog podmazivanja nego zbog čišćenja, jer se sve lepo opere (uz dobru hemiju) i bez skidanja. I evo LT iz 2011-te se i dalje ne čuje dok radi.

A šta je zamena za LT? Koliko vidim KGTA imaju spoljašnju od 31kg, i Pdesign (@-10°C) 2.5kW. To ni iz bliza nije kao LT. Bliža joj je 18KMTA/E koja takođe poseduje dvostruko rotacioni kompresor, i spoljašnju od 36kg. Ali 18KMTA/E ne ide toliko nisko u grejanju ili hlađenju, niti može da duva neprimetno na prvoj brzini
Podmazivali su i meni, ali su mi upravo ovo rekli i to samo za te klime i evo, to se i desilo i to samo na Luca, na 3 Ambera i 1 Viola se isto tako radi servis i nista im nije za 5 godina.

Zamena za LT moze biti neka veca klima, zasto mora biti 12?
14KGTA je super zamena za LT, a ako ti je tih 10-20% snage bitno, idi na 18icu.
Opet, zasto bi uzeo LT pored Amber Premium?
Ako ti je bitno to sto ova spusta modulaciju na 250W, a ova na 400W, onda se postavlja pitanje da li si izabrao dobru klimu za tvoj prostor, a ne duplo jacu nego sto je potrebno.

Poslednja izmena:
Ne prodaju ih jer ne znam od koje godine je EU uvela da se zabrani prodaja klima sa R410 gasom.
Ovo nije tacno, sudeci barem po Guglu. U EU ce tek od 2025. da bude zabranjena prodaja novih klima i ostalih uredjaja sa R-410A gasom, dok ce sam R-410A gas i dalje biti u opticaju sve do 2038. za servisiranje postojecih uredjaja.

Inace, ne mora da znaci i da ako je neka klima sa starijim gasom da stoji na lageru neprodata 10 godina. Ja sam npr. kupio dve Lmce 2021. i obe su bile cini mi se iz 2020. godine ili tako nesto.

Ovo nije tacno, sudeci barem po Guglu. U EU ce tek od 2025. da bude zabranjena prodaja novih klima i ostalih uredjaja sa R-410A gasom, dok ce sam R-410A gas i dalje biti u opticaju sve do 2038. za servisiranje postojecih uredjaja.

Inace, ne mora da znaci i da ako je neka klima sa starijim gasom da stoji na lageru neprodata 10 godina. Ja sam npr. kupio dve Lmce 2021. i obe su bile cini mi se iz 2020. godine ili tako nesto.
Davno sam to citao pa se ne secam bas,ali kad pogledas Hr sajtove nijednu klimu nisam video da je sa 410 gasom.

Nije fora u gasu, nego u tome sto je nova serija klima izasla jos 2018. godine, a LT i LU se proizvode od 2011.
Davno sam to citao pa se ne secam bas,ali kad pogledas Hr sajtove nijednu klimu nisam video da je sa 410 gasom.
Evo posle 30s gugla:
Nece da uvoze i prodaju zastarele modele, to se kod nas ciste lageri i ko zna sta jos zbog cega su kod nas oko 30% jeftinije te iste Fujitsu klime.

Poslednja izmena:
kako će majstori vaditi kablove kad budu menjali on/off klimu koja je sa r410 gasom jel će morati da čupaju instalaciju tj kablove?
i pitanje svih pitanja kako u 28 kvadrata dnevnog boravka da nagovorim ženu da ubacimo klimu a da joj ne smeta, da li usmerivači vazduha rade posao?

Samsung WindFree 9ka recimo, da ne duva vazduh i namestis je sto dalje od mesta sedenja.
Kablove ne moras da menjac, a cevi moras da menjas za R32 klimu.
U teoriji mogu da se isperu i koriste i za r32, ali ne znam ko to radi i koliko bi naplatio.

Klima ne moze biti bolja za klimu u mom slucaju, sa sve preciscivacem vazduha za 60m2(Xiaomi Mi 4 Pro) u mojih nepusackih i 20m2 spavace sobe.
Za mesec dana mi nista od prasine ne bude na filterima, bukvalno ih perem cisto reda radi.
I da, bukvalno se moze lokalizovati na jedan jedini brend, jer kao sto sam vec pisao, klima rastavljena, detaljno opran svaki delic iste i nakon 2 dana eto smrada.
Secam se da je barem jos 3 clana u spavacoj sobi drzalo Luca klimu i da im je smrdela.
Obicno ne smrdi kada je neki veci prostor i stalno hladi. Cim ima dosta vremena da joj je ili slabo hladjenje ili da ne hladi dok radi, eto smrada.

Gree Viola koje su u dnevnoj sobi i kuhinji gde se pusi i kuva, nikada nisu rasklapane, samo prskane jednom u 2 godine sredstvom za ciscenje klima, a filteri se operu mozda 3 puta godisnje kada se neko seti, cisto reda radi...nikada smrad iz njih izasao nije.
Amber Premium jedan mislim da za 4 godine nije ni ociscen, filteri se ciste mozda jednom u sezoni, a radi na grejanju i hladjenju maltene stalno...ni m or mirisa nema.
LG Art picture(ona sa slikom klima) nije paljena 2 godine, pre toga mislim da jedno 5-6 godina nije ociscena, radila u restoranu, filter ciscen mozda jednom godisnje, bukvalno sam ga prao 10 minuta...ni s od smrada iz nje. Imam i sliku kako je taj filter izgledao.

Podmazivali su i meni, ali su mi upravo ovo rekli i to samo za te klime i evo, to se i desilo i to samo na Luca, na 3 Ambera i 1 Viola se isto tako radi servis i nista im nije za 5 godina.

Zamena za LT moze biti neka veca klima, zasto mora biti 12?
14KGTA je super zamena za LT, a ako ti je tih 10-20% snage bitno, idi na 18icu.
Bilo je primera i za Gree klime da smrde na režimu hlađenja i baš kao što sam ti napisao teško je objektivno lokalizovati taj problem za brend ili model subjektivno da.Fujitsu LTCA 12 je odlična kupovina za onoga ko želi snažnu dvanesticu po nekoj dobroj ceni za takav uređaj prosto rečeno klima ima snagu ali i dobru modulaciju i kulturu rada.Za razliku od Kineskih modela kod kojih ima snažnih modela ali im modulacija i kultura rada zaostaju u odnosu na Japanske proizvođače.

Koji model preporučujete, više će se koristiti za grejanje (dogrevanje)? Inverter naravno, do nekih 600/700€? Bitno mi je da bude tiha jer će biti u dečijoj sobi..

@proleter Pa ja ne bih spominjao ovde ovo kao problem neke klime da nije bilo nas xx sa Luca klimom koji imamo problem smrada i par dana nakon detaljnog ciscenja.
Ja sam cak koristio i sredstva protiv budji gde ne smes da budes u prostoriji pola sata nakon prskanja, sa maskom sam ulazio da bih cistio klimu...i opet bam za 3 dana smrad.
Da ne kazem da su neki to primetili nakon sto je nas 3-4 reklo da ima taj smrad, pa i oni obratili paznju, jer su mislili da je to normalno.
Koji model preporučujete, više će se koristiti za grejanje (dogrevanje)? Inverter naravno, do nekih 600/700€? Bitno mi je da bude tiha jer će biti u dečijoj sobi..
Kolika ti je soba? Daikin Sensira bi ti najverovatnije bila ok izbor, samo da se vidi da li 7000, 9000 ili 12000btu...za 30e imas i wi-fi adapter, pa mozes ti remote da kontrolises da se klinci ne izivljavaju kao ja sto sam slinio sa 12-13 godina jer mi je klima bila na 16C :).

Poslednja izmena:
Pozdrav društvo, nov sam na forumu i kad su u pitanju klime.
Naime, treba mi da ohladim jednu manju spavaću sobu, predsoblje, trpezariju i kuhinju.
Izbor je pao na

Mitsubishi MSH-GF25VA/MUH-GF25VA​

Pa mi recite šta mislite? Budžet ograničen.
I dalje niko? 😅

Kolika je kvadratura?
To ti je 9ka, da znas.

I on off klima. U 2023 nema nikakav razlog kupiti on off klimu. Bolje najjeftiniji inverter.

Nazad
Vrh Dno