Kod mene džaba i stiropor 10 cm, i pvc sa 3 stakla kad sam na spratu. Imam on/off klimu koju stavim na 28 i više duva hladan vazduh nego da se ponaša kao ventilator tj da postigne tih 28 stepeni zadatih. Pričam s majstorom za klime ista priča i kod njega radila ceo dan i jedva mu spustila na 26 plus ima stirodur na plafon. Ja sam na 1/3 ploče stavio staklenu vunu ali džaba možeš ga j...i proklet sprat. Nemojte nikad kupovati, zidati spratnu kuću jer nećete uživati u istoj. Prošle god nisam imao stiropor na zidovima klima je radila non stop kad naiđe vreli talas i unutra nisam mogao spustiti ispod 28 stepeni. Odemo na kupanje na 3 sata, ugasim je unutra bude preko 30 stepeni katastrofa živa. Sad je donekle bolje ali iskreno očekivao sam više s 10 cm stiropora. Ok nisam stavio na celoj kući već pola metra ispod terase na spratu ali za 2 meseca moji stavljaju u prizemlju, očekivao sam mnogo veći boljitak.Dosta stabilna potrošnja, Fujitsu. Izolacija je majka niske potrošnje.
Pogledajte prilog 396728
Nije tema al mamicu im u VW jel skup pocincani lim.80е су давно прошле, VW је одавно преузео штафету оваквог квалитета лимарије...
Uloži u bolju izolaciju. Džaba sve ako je plafon ko gornji grejač od rerne. Ako imaš prozore izložene Suncu, spuštaj roletne, navlači teške zavese, ili zalepi stop-sol folijuKod mene džaba i stiropor 10 cm, i pvc sa 3 stakla kad sam na spratu. Imam on/off klimu koju stavim na 28 i više duva hladan vazduh nego da se ponaša kao ventilator tj da postigne tih 28 stepeni zadatih. Pričam s majstorom za klime ista priča i kod njega radila ceo dan i jedva mu spustila na 26 plus ima stirodur na plafon. Ja sam na 1/3 ploče stavio staklenu vunu ali džaba možeš ga j...i proklet sprat. Nemojte nikad kupovati, zidati spratnu kuću jer nećete uživati u istoj. Prošle god nisam imao stiropor na zidovima klima je radila non stop kad naiđe vreli talas i unutra nisam mogao spustiti ispod 28 stepeni. Odemo na kupanje na 3 sata, ugasim je unutra bude preko 30 stepeni katastrofa živa. Sad je donekle bolje ali iskreno očekivao sam više s 10 cm stiropora. Ok nisam stavio na celoj kući već pola metra ispod terase na spratu ali za 2 meseca moji stavljaju u prizemlju, očekivao sam mnogo veći boljitak.
Ma pusti ti te fazone grejanje i hlađenje nego daj tu pitu što je žena ispekla hehehe.12LT ne može baš tako nisko, al' može 138W (toliko videh juče) 😁
Sad je žena kuvala i pekla pitu, pa je potrošnja skočila na 260W. Inače u grejanju najniže ide do 200W
Hvala prijatelju na iscrpnom odgovoru!Isplati se.
Kao sto ti je vec neko rekao izoliraj celu kucu, takodje tavan. Parcijalna izolacija nista posebno. Dzabe 3 stakla ako spoljni nije klimagard. Valjda se tako zove, ako se dobro secam. Mada ti je verovatno stavljeno.Kod mene džaba i stiropor 10 cm, i pvc sa 3 stakla kad sam na spratu. Imam on/off klimu koju stavim na 28 i više duva hladan vazduh nego da se ponaša kao ventilator tj da postigne tih 28 stepeni zadatih. Pričam s majstorom za klime ista priča i kod njega radila ceo dan i jedva mu spustila na 26 plus ima stirodur na plafon. Ja sam na 1/3 ploče stavio staklenu vunu ali džaba možeš ga j...i proklet sprat. Nemojte nikad kupovati, zidati spratnu kuću jer nećete uživati u istoj. Prošle god nisam imao stiropor na zidovima klima je radila non stop kad naiđe vreli talas i unutra nisam mogao spustiti ispod 28 stepeni. Odemo na kupanje na 3 sata, ugasim je unutra bude preko 30 stepeni katastrofa živa. Sad je donekle bolje ali iskreno očekivao sam više s 10 cm stiropora. Ok nisam stavio na celoj kući već pola metra ispod terase na spratu ali za 2 meseca moji stavljaju u prizemlju, očekivao sam mnogo veći boljitak.
U spisak kvalitetnih uređaja dodaj i Tošhibu i Mitsubishi (i Electric i Heavy Industries)Izgleda da su ove najeftinije Midea 12ke inverter teško đubre naspram Fujitsu.
Sad se malo igram sa Midea dok krene da hladi treba još skoro 5min na 25°, Fujitsu 9ka mislim LMCE model posle 2min hladi ubija
Midea zaglupi dosta dugo na 1200-1360W posle pitaj boga koliko dođe na 350w
Fujitsu stabilno oko 200-350w nekad se i gasi jer kuća nema izolaciju.
Čekam još jednu wifi utičnicu da malo detaljnije ispratim potrošnje.
Treba još jednu da menjam neće me videti Midea to je sigurno, Fujitsu, a verovatno i Daikin su izmisli klimu za ove kineske igračke vrede te razlike u ceni na duže staze
Pa ako hodaš po tavanu onda stiropor po celoj ploči i tu gde bi gazio preko stiropora napravi stazu od OSB tabli. Ako ne hodaš, onda najlon na ploču, pa preko mineralnu vunu u rolnama što se pakuje. Ali vuna ne trpi vlagu, crep mora biti u besprekornom stanjuSamo tako poređati jednu do druge? Kako se postavljaju klime u spratnim kućama, predstavljam jedna u prizemlju, jedna na spratu ako su odvojivi u mom slučaju jesu. Pre 20 god kad su tek krenule klime moji su uzeli Haier 12~icu s tošibinim kompresorom koja i dan danas radi samo za hlađenje i postavili je na spratu i zamisao je bila da hladi celu kuću. Mojima dole u prizemlju trenutno ne treba klima a moje pitanje je kad ova na spratu bude crkla dal da uzmem 12~icu za 65 kvadrata ili 18 icu? Kako bi ta u prizemlju ohladila 2 sobe u prizemlju kad se stepenicama penješ na sprat, zar topao vazduh ne ide prema gore?
Maltene isti raspored kod mene na spratu površina 65 kvadrata klima 12~ica Haier postavljena u hodnik kao kod tebe samo ne iznad vrata nego s leve strane hodnika gledajući poziciju tvoje klime. Mogu ti reci da dnevni boravak koja je levo od nje dosta teško hladi još kad se kuva baš baš loše. Mislim da ti/nam 18 ica ne gine. Šta si na kraju uzeo?Potrebna mi je neka preporuka za klimu kao i mozda savet, budget do 70k dinara.
Posto imam "dugacak" hodnik i sve sobe povezane kao i WC sa vratima razmisljam da postavim klimu u hodinuku i onda zatim mogu da otvorim vrata kako bi mi hladan vazduh ulazio u ostale sobe, samim tim bi sobe trebale da budu hladnije. Razumem da mozda nece biti ista temperature kao u hodniku ali trebalo bi biti hladnije nego kao sto je trenutno bez ikakve klime. Instalacija 3 klima uredjaja u svakoj sobi mi ne odgovara i mislim da se najvise isplati uraditi kao sto sam zamislio, pitao sam neke koji imaju klimu kao i u prodavnici i rekli su da bi ovo moglo.
Sada me samo zanima koji model mi preporucujete do 70k. Ako moze da je dostupno u Tehnomediji zato jer bi mi oni i instalirali taj dan kada uzmem. Ako bas ne moze sa Tehnomedije onda slobodno preporucite imena pa cu ja sam naci na bilo koji sajt(Tipa KP itd) i poruciti.
Na "brzaka" sam skicirao kako to izgleda. Inace ovo je na gornji sprat na kuci. Iskreno ne znam tacno koje je velicine ali verujem da ima bar 40 do 50 m2 pa mozda cak i vise ako racunamo sve sobe kao i WC. Takodje trenutno nemam izolaciju[stiropor], razmisljam da u skorije vreme to odradim.
Vodim "raspravu"(debatu) da li uzeti 12k ili 18k.. Vrlo moguce ce 12k biti dovoljno. Planirao sam da samo krostim leti za hladjenje, ali istovremeno mozda budem probao zimi kada bude zahladnilo da testiram kako moze da geje i odrzava toplotu, ma da zimi se grejem na drva sa radijatorima tako da nije primorana da ona sve sama greje, u najboljem slucaju da "pomaze".
Preporuke su dobrodosle, izvinjavam se zbog malo dugackog posta, verujem ako objasnim i dam detalje da cu lakse dobiti odgovor.
Pogledajte prilog 395649
Upravo zbog toga se i plašim da išta radim, zimi kad duva vetar i pada sneg zna da nanese u tavan i onda bi baš katastrofa bila izbacujući sneg s stiropora ili vune.vunu koju sam na 1/3 postavio sam pokrio vodonepropusnom~paropropusnom folijom upravo iz tog razloga. Sreća do sada nije bilo snega što ne znači da neće biti. Iz tog razloga sam razmišljao o postavljanju stiropora, vune na plafon... Ne znam nisam pametanPa ako hodaš po tavanu onda stiropor po celoj ploči i tu gde bi gazio preko stiropora napravi stazu od OSB tabli. Ako ne hodaš, onda najlon na ploču, pa preko mineralnu vunu u rolnama što se pakuje. Ali vuna ne trpi vlagu, crep mora biti u besprekornom stanju
Comfort muse ili comfort amber.Heroj se nece uvrediti ako podelim svoje skromno ali zadovoljno i iskustvo posle jedne grejne sezone..neka me slobodno ispravi ako negde pogresim..Za stan komfort je u + radio kao on-off klima zbog malih gubitaka..Ispod 0..je modulirala na oko 400w.Ja licno preeeezadooovoljan..Ovih dana hladjenje set 25..fik.fan 2..potrosnja 170w.
Slagao..140w😁
Puno je ugodnije kada tako lagano hladi, ne dere hladnoca. Medjutim ima to hladjenje na niskoj modulaciji i jednu manu. Izmjenjivac nije dovoljno hladan pa samim tim se slabo na njemu kondenzira vlaga. A upravo vlaga u zraku cini veliku razliku kako percipiramo toplotuEvo jutros stabilnih 100w/h potrošnje. Sad je gasim i otvaram prozore. Klima se ponovo pali oko 10 sati. Ovo samo da se vidi da je softver odličan, bez greške.
Pogledajte prilog 396788
Ne biva grejanje iz hodnikaZdravo.. Htela bih nešto da vas pitam.. Živim u kući od 72 kvadrata, s tim što se u dnevnoj sobi grejemo na drva, takodje zagrevamo i hodnik, pošto nam vrata od sobe uvek budu otvorena. U drugoj sobi se grejemo na peć. Jedino ne boravimo u toj trećoj, zimi je uvek hladna. Ja bih ove godine htela da se prebacim u toj sobi i da naravno i zimi tu boravim. Interesuje me kako bi mogla da grejem tu jednu sobu? Razmišljamo da iz jedne sobe izbacimo peć i da u hodniku postavimo klimu. Dakle grejali bi se na drva u toj dnevnoj sobi a ove dve da li bi mogle samo na klimu iz hodnika?
Koju onda klimu uzeti i za koliki prostor?
Zašto?Kod mene je 43% relativna vlažnost, tako da ne smeta. Ne bi valjalo da je manje, suve oči, suvo grlo, suv nos, neugodno skroz
Ne biva grejanje iz hodnika
Isto se i kod mene sveo izbor na ove modele, nekako mi LG uliva najvise poverenje iz iskustva koriscenja vise njihovih uredjajaа нешто од ових?
Што више гледам, све ми је мање јасно:
LG S12EQ или LG W12EG Winner (која је разлика уопште сем 50€ у цени)
HISENSE Energy Pro Plus 12K
Midea klima inverter Breezeless
GREE Comfort Amber 12k (да ли се исплати разлика у цени у односу на претходне, с обзиром да би се користила пре свега за хлађење и зими за догревање 40кв)
Predpostavljam da je do veceg protoka zraka. Vise zraka = vise vlage preko izmjenjivaca.@EmaXx
Kapljalo kap po kap. Inače razlika između Mitsu zs-w i Fujitsu KMTA je i u količini kondenza. Leti i zimi Fujitsu napravi duplo više kondenza nego Mitsu. Mitsu ima spoljnu od 35kg a Fujitsu 25kg, a unutrašnje su slične,možda Mitsu koju kilu teži.
Fujitsu leti zna baš da toči vodu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari