Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Isto se i kod mene sveo izbor na ove modele, nekako mi LG uliva najvise poverenje iz iskustva koriscenja vise njihovih uredjaja
Ломим се између ЛГ и Грее климе, за Хајсенс су мишљења подељена, а доста негативних ствари сам овде прочитао за Мидеу (не конкретно за овај модел, него генерално као произвођача). Грее се вероватно издваја од свих набројаних по квалитету, али питање је да ли разлика у цени од неких 18к рсд у поређењу са ЛГјем оправдава то у пракси.

@EmaXx
Kapljalo kap po kap. Inače razlika između Mitsu zs-w i Fujitsu KMTA je i u količini kondenza. Leti i zimi Fujitsu napravi duplo više kondenza nego Mitsu. Mitsu ima spoljnu od 35kg a Fujitsu 25kg, a unutrašnje su slične,možda Mitsu koju kilu teži.
Fujitsu leti zna baš da toči vodu.
Zavisi i od prostorije. Jesi li probao da meriš temperaturu unutrašnjeg izmenjivača obe klime u sličnim uslovima? Ne verujem sa samo oblik lamela toliko utiče na kondenz

Ломим се између ЛГ и Грее климе, за Хајсенс су мишљења подељена, а доста негативних ствари сам овде прочитао за Мидеу (не конкретно за овај модел, него генерално као произвођача). Грее се вероватно издваја од свих набројаних по квалитету, али питање је да ли разлика у цени од неких 18к рсд у поређењу са ЛГјем оправдава то у пракси.
Sad je to pitanje da li se nesto isplati ili ne za razliku u novcu u odnosu na neke druge, iskreno LG ni ja nisam razmatrao dok nisam video da je neko predlozio, nekako mi LG uliva poverenje jer sam imao pozitivna iskustva sa njima ali drugi uredjaji su bili u pitanju pa prepostavljam da ce tako biti i sa klimama.

Sad je to pitanje da li se nesto isplati ili ne za razliku u novcu u odnosu na neke druge, iskreno LG ni ja nisam razmatrao dok nisam video da je neko predlozio, nekako mi LG uliva poverenje jer sam imao pozitivna iskustva sa njima ali drugi uredjaji su bili u pitanju pa prepostavljam da ce tako biti i sa klimama.
LG klime u ranije bile teški krš
2x24ke u hali obe se kvarile 5x
U stanu isto LG tuga
Nikad vise ne bih njih uzeo
U prizemlju je Midea obična radila 15tak godina
Na spratu imamo jednu Rolls staru verovatno preko 20g, zna freon da nestane i radi i dalje.
Fujitsu radi najbolje samo instalacija nije urađena kako treba pa se čuje gas kad se pali na silent night mode

Ma pusti ti te fazone grejanje i hlađenje nego daj tu pitu što je žena ispekla hehehe.
Da moja ide niže al koju snagu ima LT naspram KMTA? Razlika je velika i u težini spoljne jedinice,naravno sve u korist lt. Tako da tih par desetina vati ne znači ništa. Jedino što kod mene su sva vrata otvorena pa klima aktivno i pasivno hladi 80 kvadrata.
12lt i 12 kmta ne mogu da se porede,18kmta moze sa 12lt i kmta je za nijansu bolja klima na grejanju.

Joza, nisam. Al znam da je Mitsu zimus imao defroste odnosa jedan Mitsu a 4 Fujitsu. Mitsu jedva da je imao defroste mada mu je saće bilo dosta belo.

FTXF60D održava 24 unutra na 70 kvadrata dok je vani prosjek 35-36 sa 100-150w, izolacija 12 cm.

Da li su preporučljive klime Hyundai Forest AC180? Treba mi za stan od 123 m2.

Mislim da ovde niko nikada nije ni cuo za tu klimu.

Narode, da li zna neko koji startni kondenzator ide na kompresor klime LG K12AH. I da li se koristi 1 kondenzator i za startovanje kompresora i ventilatora. Koji mu je kapacitet o oznaka. I gde da ga kupim. Hteo bi da ga kupim pre nego se popnem na merdevine...

Mislim da ovde niko nikada nije ni cuo za tu klimu.
Hyundai mi kao velika i ozbiljna korporacija iz Južne Koreje uliva poverenje. Ukoliko je klima njihova, onda sam siguran da nema greške u njenom izboru. Pitanje je da li je to Hyundai. Inače cena je okvirno 65000 rsd za 18btu što je veoma povoljno.

Ako su im klime dobre kao sijalice ne bi štapom dirao.
Koliko ja pratim Gree su još najbolje od tih iz srednje klase
Midea iz prve ruke tripuje ozbiljno za potrošnjom i temp samo tako maši

Hyundai mi kao velika i ozbiljna korporacija iz Južne Koreje uliva poverenje. Ukoliko je klima njihova, onda sam siguran da nema greške u njenom izboru. Pitanje je da li je to Hyundai. Inače cena je okvirno 65000 rsd za 18btu što je veoma povoljno.
Po izgledu spoljne jedinice meni lici na mideu, vivax, bosch...

Izgleda nisi čuo za Gree Muse 😂
Ako me sećanje dobro služi, bilo je pritužbi na velike oscilacije u temperaturi (u grejanju)

Još jedna potvrda koliko je Midea Xtreme loša klima: podešena na follow me funkciju, maši temperaturu za ni manje ni više 3 stepena! Podešena na 24 stepena, u prostoriji je 27.
Ugradjena danas. Potrošnju meris na uticnici? U aplikaciji koliko sam na brzinu pogledao nema mogućnost nekog ocitavanja ?
Podešena je na 26c,
  • na aplikaciji mi ocitava indoor 26.6c ,
  • na digitalnom termostatu koji koristim za kontrolu kotla na pelet zimi pokazuje 26.8c.

Zdravo svima.

Na osnovu poslednjih 40ak strana teme, vidim da se najviše preporučuju japanske klime (Daikin, Mitsubishi, Fujitsu). Želim da uzmem inverter klimu koja može da pokrije prostor veličine ispod 50 kvadrata. U pitanju je garsonjera, u obliku ćiriličnog "Г", tj. jedna duža prostorija veličine 33 kvadrata i jedna manja od 13 kvadrata. Klimu bih postavio na početak veće prostorije, u 'podnožju' slova "Г". Uređaj bih takođe koristio za dogrejavanje zimi.
  1. Koji klima uređaj biste preporučili?
  2. Na šta da obratim pažnju prilikom potražnje ovlašnjenog servisera koji će istu da mi ugradi=

Bilo koju od ta 3 brenda nećeš mnogobrojna pogrešiti
Kod instalacije moraš da insistiraš da urade vakumiranje klime i onda puste freon i min 3m instalacije da bi klima stvarno bila bukvalno nečujna.
Ako nece tako da urade ne daj im da rade koliko god ti mozda bude neprijatno tvoje pare traži da se radi kako treba po uputstvu proizvođača

Zdravo svima.

Na osnovu poslednjih 40ak strana teme, vidim da se najviše preporučuju japanske klime (Daikin, Mitsubishi, Fujitsu). Želim da uzmem inverter klimu koja može da pokrije prostor veličine ispod 50 kvadrata. U pitanju je garsonjera, u obliku ćiriličnog "Г", tj. jedna duža prostorija veličine 33 kvadrata i jedna manja od 13 kvadrata. Klimu bih postavio na početak veće prostorije, u 'podnožju' slova "Г". Uređaj bih takođe koristio za dogrejavanje zimi.
  2. Na šta da obratim pažnju prilikom potražnje ovlašnjenog servisera koji će istu da mi ugradi=
Znači imaš osnovno grejanje i klimu bi koristio za hlađenje i dogrevanje.Ima li izolacije i koliki je budžet za klimu.

Koristim TA peć kao osnovno grejanje, i ima izolacije. Budžet je < 100.000, neka "best-buy" opcija ispod ovog iznosa.

Zdravo svima.

MITSUBISHI MSZ-AP35VG​

Izgleda nisi čuo za Gree Muse 😂
Ako me sećanje dobro služi, bilo je pritužbi na velike oscilacije u temperaturi (u grejanju
Joza, nisam. Al znam da je Mitsu zimus imao defroste odnosa jedan Mitsu a 4 Fujitsu. Mitsu jedva da je imao defroste mada mu je saće bilo dosta belo.
Isto tako i LMCE odrade par defrosta dnevno (kad je najgore vreme, oko +2°C, sneg i visoka vlažnost), dok LTCA ni ne uhvatim kad ode u defrost. Ovo je dokaz one red-neck filozofije "There's no replacement for the lack of displacement"

Da iskoristim temu dok sebi tražim klimu, ćale ima inverter Gree Muse 12, mislim da je kupio pre dve godine. Posmatram kako radi i nije mi jasna jedna stvar. Podesimo hlađenje na primer na 26 stepeni. Uređaj se uopšte ne gasi, ne prestaje da duva, a izbacuje i hladan vazduh i pored toga što pokazuje da je u sobi 26 stepeni. Dok na primer zimi kada greje, nakon što postigne zadatu temperaturu ugasi se, pa nakon nekog vremena nastavi da radi. Takav bi mi režim odgovarao i prilikom hlađenja, pošto ohladi i više nego što treba prostoriju, a ventilator duva konstantno, a i duvanje na najslabije mu je prilično jako.

Poslednja izmena:
Kako rešavate problem suvog vazduha dok klima radi? Meni to poprilično smeta pa rešavam tako što otvaram prozor povremeno.

Kako rešavate problem suvog vazduha dok klima radi? Meni to poprilično smeta pa rešavam tako što otvaram prozor povremeno.
Kupiš air humidifier za 20 evra

Stvarno je glupava ova Midea 12ka inverter
Sa 30W skače na 900w
*** moja Fujsitu postigne spusti na 200-300W i ponekad se ugasi jer kuća nema izolaciju
Koliko je loš softver u Midea klimi tuga
Čekam sa Aliexpress wifi utičnicu pa ću baš okačiti uporedne dnevne potrošnje.
Razmišljam da i ovu vratim i uzmem Fujitsu
Nemam iskustva sa Daikin iz prve ruke

Midea je katastrofalna klima, tako da mi uopšte nisu jasni ljudi koji je ovde na sva usta hvale. Maši temperaturu za 2-3 stepena, bučna je, loše hlađenje i loše grejanje.

Sa Daikin klimom sam prezadovoljan. Hladi baš kako bi trebalo, nečujna potpuno, ništa ne lupa, ne krči, plastika se ne čuje, tako da sam za sada veoma zadovoljan. Videću kakva će biti za grejanje.

Ti bas nemas srece sa Midea klimama.Reklamira je.A sto se tice vlaznosti vazduha kupi ovlazivac.

Ako je reklamiram dobiću istu takvu. Softver im je loš i uopšte ne prati temperaturu kako bi trebalo. Ljudi koji je ovde hvale na sva usta, kada bi videli razliku između nje i Daikina, više je ne bi hvalili.

Kod mene je sad kad su spoljne temperature 35c i preko, potrosnja nesto malo ispod 400w, da bi unutra odrzavala na 24c. Stan od 42kvm, juzna strana sa dosta staklenih povrsina, a i spoljna jedinica je na juznoj strani na podu terase. Prozori bez roletni, samo neke tamne zavese navucene.

Primera radi, tolika potrosnja mi je zimi na grejanju, kad je spoljna temperatura oko -5 stepeni, a unutra 23c.
Da nije juzna strana, verujem da bi bila duplo manja potrosnja.
Uglavnom unutra je prijatno, sto je najbitnije.

Nazad
Vrh Dno