gugi blondi
Poznat
- Učlanjen(a)
- 24.09.2022
- Poena
- 30
Da li onaj perma white vredi litar 2800? Isto je na bazi lateksa al je duplo skuplji od stop kondenza
Turbinu perem kada i klimu jednom godišnje po završetku sezone hlađenja.Prvo koristim sprej Foaming Coil Cleaner ostavi se da odstoji dvadesetak minuta onda operem izmenjivač i turbinu to je istovremeno i dezinfekcija.Bez upotrebe hemijskog sredstva nije moguće dobro oprati klimu.Kada pereš turbinu usmeriš mlaz vode tako da pokrene turbinu prema tebi dok se okreće voziš mlaz vode levo desno linearno po celoj turbini i tako je opereš.Koliko cesto i da li uopste perete turbinu?
Pogledajte prilog 378082Pogledajte prilog 378083Pogledajte prilog 378084Pogledajte prilog 378085Pogledajte prilog 378086
Ne znam da li sam uspeo da postavim slike... Pisao sam već, ali bez slika teško da može da se dobije konkretan odgovor. Pitanje je koja klima i na koje mesto je najbolje postaviti? Da li je to iznad vrata pored stepeništa? Zid ispod stepeništa je spoljni. Kvadratura sobe i kuhinje je 33kvm i otvor uz stepenište dodatnih 5-6kvm.Hodnik i kupatilo su oko 7kvm.Na spratu su dve sobe, jedna pravo, jedna desno od 20 i 15kvm.Zanimaju me predlozi konkretni, koja i kolika klima bi mi završila posao bez bojazni da pogrešim. Komšija mi predlaže jednu dvanaesticu dole i jednu gore i to je to. Da li je potrebna 18-ica ipak dole? Da napomenem da je solidno izolovano, kada su bili minusi i kotao se ugasi noću, ujutru budu hladni radijatori, temperatura stoji na oko 20 stepeni.
Visina je 2,65m.Zanima me koliku potrošnju imaju korisnici japanskih osamnaestica i šta bih mogao da očekujem od nje, a šta od dvanaestice za ovaj moj prostor? Da li bi u prelaznim periodima od 18-ice mogao da očekujem da mi donekle ugreje i te dve spavaće sobe na spratu barem na 19-20 stepeni, što nam je dovoljno za spavanje.
Postavio si slike ali bi puno bolje opisao prostor nekom skicom ili crtežom sa rasporedom prostorija.Lakše je ohladiti više prostorija jednom klimom nego grejati zato što zagrejan vazduh ide gore i može da naiđe na više prepreka.Hladan vazduh puzi po podu nisko i malo više kao zmija i lakše se distribuira.
Imaš na YT puno primera.Voda ode jedan deo napolje kroz cev za odvod kondenzata a ostalo u neku kofu kroz crevo koje ima na vreći za pranje klima.Obavezno je skidanje maske klime ili kutije pre pranja.Ima li negdje video kako se to pere? Gdje ode sva ta voda na kraju?
normalno je da ona ocitava vecu zbog ocitavanja pri plafonu gdje je toplije ali bi trebao softver da to zna i kompenzujeOva moja bez "follow me" funkcije prebacuje temperaturu 2-3 stepena. Ako podesim na 24 stepena, ona očitava 27, pa čak i 28!
Ona mora da se upali cim temparatura padne za 1 stepen.Novi momenti sa Midea Xtreme klimom: testiram je ovih dana sa "follow me" funkcijom, učinilo mi se da ređe ide u defrost, ali zato kad ode u defrost nakon toga se potpuno isključi i čeka satima da temperatura u sobi padne. Podesio sam je jutros na 24 stepena, otišao nešto da obavim, vratio se kući nakon 2-3 sata, vidim stala je sa radom, znam da je bila u defrostu, u sobi blizu 23 stepena (22,7) na termometru nezavisnom od klime, a ona se pravi mrtva! Ne reaguje, **** joj se! Čim sam na daljincu isključio "follow me", ukapirala je da je temperatura otišla na 22 stepena i pokrenula se! Ko je ovo ****** pravio, pa ovo je neverovatno!
Isključi ona u nekom trenutku kompresor i krene da izduvava hladniji vazduh, ali uglavnom drži na oko 26 stepeni, iako je podešena na 24.normalno je da ona ocitava vecu zbog ocitavanja pri plafonu gdje je toplije ali bi trebao softver da to zna i kompenzuje
Tako bi trebalo, ali ne, pravi se mrtva, a daljinac je u dometu. Doduše, nije baš na 3 metra nego na možda metar od klime, pa možda to smeta.Ona mora da se upali cim temparatura padne za 1 stepen.
Jel si baš siguran da je to defrost na ovolikom plusu? Meni Gree Pular ne sećam se kada je bila zadnji put u defrostu.Novi momenti sa Midea Xtreme klimom: testiram je ovih dana sa "follow me" funkcijom, učinilo mi se da ređe ide u defrost, ali zato kad ode u defrost nakon toga se potpuno isključi i čeka satima da temperatura u sobi padne. Podesio sam je jutros na 24 stepena, otišao nešto da obavim, vratio se kući nakon 2-3 sata, vidim stala je sa radom, znam da je bila u defrostu, u sobi blizu 23 stepena (22,7) na termometru nezavisnom od klime, a ona se pravi mrtva! Ne reaguje, **** joj se! Čim sam na daljincu isključio "follow me", ukapirala je da je temperatura otišla na 22 stepena i pokrenula se! Ko je ovo ****** pravio, pa ovo je neverovatno!
kod mene pada snijeg, temperatura oko nule. imao sam 3-4 kratka defrosta za 24hIsključi ona u nekom trenutku kompresor i krene da izduvava hladniji vazduh, ali uglavnom drži na oko 26 stepeni, iako je podešena na 24.
Tako bi trebalo, ali ne, pravi se mrtva, a daljinac je u dometu. Doduše, nije baš na 3 metra nego na možda metar od klime, pa možda to smeta.
Evo, danas mi je išla jedno 5 puta u defrost, jeste velika vlažnost ali nema kiše, nema magle. Kako se vaše ponašaju što se tiče defrosta?
Da napomenem da su u pitanju kontrolni defrosti od po minut...
IstinaMoj hisense isto nema sta nema od opcija, samo sto mi vijesti ne čita ali ne umije ici ispod 400w, gasi seali ajde bar se normalno pali i ne prebacuje temperaturu
Podnesi zahtev za reklamaciju.Piše na displeju dF, tako da sam siguran. Pride se čuje i "fijuk" iz unutrašnje jedinice. Ova moja i na spoljnjoj temperaturi od 10 stepeni radi dF maltene na svakih sat, pisao sam o tome pre neki dan. Reklamiraću je, nešto definitivno nije u redu.
Daljinski mi je na stolu, na metar od poda.
Imam istu takvu klimu samo što je 12-ica i ona uopšte ne ide u dF tako često. Ako je ukupno za ovih 5 meseci koliko je imam bila desetak puta u dF, a ova devetka mali milion puta.
Koju klimu imaš?kod mene pada snijeg, temperatura oko nule. imao sam 3-4 kratka defrosta za 24h
Ok, ne bunim se ja što ova Midea ide non stop u defrost kada je ovolika vlažnost i niska temperatura, bunim se zato što se to dešava i na debelom plusu, na primer na 10-12 stepeni spoljne temperature kada sija sunce i vlažnost je 50%.Napolju plus 1,vlaznost 100%, lmce ide redovno opušteno na svaki sat u df pa i češće...nema da fali u crevo je j...m,na minusu nema problema al bilo je i za ocekivati
Uključi Low Noise Outdor ograničiće snagu kompresora na 500w negde.Smanji i brzinu ventilatora na spoljnoj jedinici ta opcija.Ako vidiš da ne greje dovoljno isključiš to.Možda malo duži bude interval između defrosta.Ta opcija ne utiče na trajanje defrosta znači koristi se snaga kompresora kao što je i potrebno a posle završetka defrosta klima opet ulazi u Low Noise mod.Jedna upravo izlazi iz df nisam merio vreme,pogledacu kad sledeća zabode al kolko znam od prestanka do ponovnog duvanja 8-10min.to po 4 min je kontrolni al ne znam dal to radi na svim temperaturama,ranije sam primetio to po 5 min al bas davno,provericu..
Imamo iste klime energy pro plus.Mogu da potvrdim da retko ide u defrost.Dok je bilo napolju nekoliko stepeni iznad nule nijednom nije usla u defrost ni u kontrolni defrost.Koju klimu imaš?
Ovde pada kiša, vlažnost je 100% i hajde, sve bi to bilo ok da ona ne uključuje jeb*ni defrost i na debelom plusu!
Jedna mi radila 65 druga 55 min.između df koji je trajao 8 min,sad sam ukljucio ovo outdoor low noise i nije mi palo na 500w vec na 650w kad zaleti al to je super u odnosu na economy od 1kw,trenutno radi na 450w super druga 550w,nisam tevrazumeo kako da smanjim ventilator na spoljnoj?ili si mislio da se automatski smanji sa outdoor low? I još nešto.. Kad bih ugasio klimu jel bi mi pri sledecem ukljucivanju zapamtio low noise outdoor? Za economy znam da zapamti,sad cu da vidim sa ovim dal ce produziti vreme rada do sledeceg dfUključi Low Noise Outdor ograničiće snagu kompresora na 500w negde.Smanji i brzinu ventilatora na spoljnoj jedinici ta opcija.Ako vidiš da ne greje dovoljno isključiš to.Možda malo duži bude interval između defrosta.Ta opcija ne utiče na trajanje defrosta znači koristi se snaga kompresora kao što je i potrebno a posle završetka defrosta klima opet ulazi u Low Noise mod
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari