Gree Amber(komfort)Mozda sa Pularom i Musom nisu zadovoljni..ali.za Amber(neka me ispravi neko ako gresim)ali mislim da ima.dosta zadovoljnih korisnika..Ja sam.jedan.od njih..😁Ima mnogo iskusnijih od mene..Ja samo prenosim svije tromesecno zadovoljstvo😁Srecna kupovinaMoze savet za klimu ? 35 m2 srednje izolovan prostor ...
budzet do 100 000
Stavi fan na najjace da prostice sto vise vazduhaPozdrav ! Ove godine smo odlučili da se grejemo na klimu pošto nismo bili u mogućnosti da završimo parno grejanje... Savetovali smo se sa majstorom i po preporuci majstora uzeli smo Carrier inventor 24-ku za grejanje 70m2 kuće. (model: Carrier 24000 Btu 42QHB24D8SW/38QHB24D8). Unutrašnja jedinica je namontirana u predsoblje tako da duva u dnevni boravak i spavaću sobu. Moja potrošnja u zadnja dva meseca jeste oko 1700kW Tj. račun me izadje oko 20.000 mesečno. (+sudomašina, mašina za pranje veša, mašina za sušenje veša uz normalno korišćenje). Klimu sam isprobavao na 22-23 stepeni sam držao, nekad na 25-26 stepeni jer nije zagrejala prostor ugl. u prostoriji ima 19-20 stepeni i sad u hladnijem vremenu ne može više da zagreje i ako je na veću temp. podešena. Kad podesim klimu na automatski mod 21-22 stepeni klima nije u mogućnosti da zagreje celu kuću i u kući je 17-18 stepeni. Nemamo spolj. izolaciju, menjali smo stolariju. Klimu moram da držim na 24-25 stepeni, najače sa max. režimom rada (pretpostavljam i max. potrošnjom) jer u suprotnom je baš hladno u kući.
I ako uključim funk. prati me klima ne može da održi optimalnu temp. u toj prostoriji.
Molim Vas za savet. Hvala !
Ako se odnosi na mene, za defrost blinka zelena dioda.^^Дефрост?
Znam ja jednog, na drugom forumu....predlagao da se ne trosis bzz novac na dve i vise klima vec da se jednom greje a "dobacuje" do drugih prostorija ventilatorom od 1000 dinara!Teško si se za****,ja grejem skoro 80m2 sa tri klime koje nisu izasle vise od 2200e ako se secam,svuda 23c i racun nije veci od 5000 , jer sam odradio izolaciju kuce i tavanske ploce.Koji je to strucnjak predlozio da iz predsoblja greje ostale prostorije,nemam reci a ni zivaca kad procitam zaboli me stomak. Savet je nađi majstora i zavrni mu uši na vr glave.
Baki nisi pogresio radi super 2-3 sata defrost 56 m2 cepa.Df 10 min traje i opet udri nema sta prva ligaLFCA 18 kako greje koliko često ide u defrost.
Ne znam sta bih rekao,kako ima raznih majstora tako i mušterija...žao mi čoveka,i ta 24ka ga lepo koštalaZnam ja jednog, na drugom forumu....predlagao da se ne trosis bzz novac na dve i vise klima vec da se jednom greje a "dobacuje" do drugih prostorija ventilatorom od 1000 dinara!
A i vrlo zanimljivljive stavove je imao u vezi grejanja na tp uopšteno...
A ozbiljan jedan cova...
Bez izolacije ne moze grejanje na klimu osim ako nije mali stan.Pozdrav ! Ove godine smo odlučili da se grejemo na klimu pošto nismo bili u mogućnosti da završimo parno grejanje... Savetovali smo se sa majstorom i po preporuci majstora uzeli smo Carrier inventor 24-ku za grejanje 70m2 kuće. (model: Carrier 24000 Btu 42QHB24D8SW/38QHB24D8). Unutrašnja jedinica je namontirana u predsoblje tako da duva u dnevni boravak i spavaću sobu. Moja potrošnja u zadnja dva meseca jeste oko 1700kW Tj. račun me izadje oko 20.000 mesečno. (+sudomašina, mašina za pranje veša, mašina za sušenje veša uz normalno korišćenje). Klimu sam isprobavao na 22-23 stepeni sam držao, nekad na 25-26 stepeni jer nije zagrejala prostor ugl. u prostoriji ima 19-20 stepeni i sad u hladnijem vremenu ne može više da zagreje i ako je na veću temp. podešena. Kad podesim klimu na automatski mod 21-22 stepeni klima nije u mogućnosti da zagreje celu kuću i u kući je 17-18 stepeni. Nemamo spolj. izolaciju, menjali smo stolariju. Klimu moram da držim na 24-25 stepeni, najače sa max. režimom rada (pretpostavljam i max. potrošnjom) jer u suprotnom je baš hladno u kući.
I ako uključim funk. prati me klima ne može da održi optimalnu temp. u toj prostoriji.
Midea extreme 12ka. Df na 45-60 minuta, traju 5 min. Mada su se javljali i kad je bilo dosta toplije. Potrošnja skoćila sa 7 na 15 kwh dnevno. Zadovoljan kako greje, temperatura podešena na auto i 25-26 stepeni.Samo me brine kako će se ponašati na ozbiljnom minusu. Jedino grejno telo i za sada radi posao. Greje sobu, kuhinju i kupatilo. Cca 40m2. Izolacija dobra, pvc...
Ima strucjaka ubace klimu u hodnik. pa kaze po potrebi otvorim kupatilo ugreje,preko dana zatvoreno sve samo vrata od dnevne otvoreno a uvece sve zatvori a ostavi vrata od sobe da greje dok spava...slusam....neverujem...Vidno mi samo kako ljudi ne ubace sve radijatore u dnevna npr, pa onda greju ostatak kuce tako.
Loša izolacija, zato ne može da ugreje. Ta klima i nije neka ali šta sad. Jedini savet koji možeš da dobiješ jeste da držiš sve otvoreno i da držis fiksno veću brzinu ventilatora da što bolje dopre toplota. Stavi 23 stepena i maksimalni ventilator, sve otvori i ne gasi je uopšte.Pozdrav ! Ove godine smo odlučili da se grejemo na klimu pošto nismo bili u mogućnosti da završimo parno grejanje... Savetovali smo se sa majstorom i po preporuci majstora uzeli smo Carrier inventor 24-ku za grejanje 70m2 kuće. (model: Carrier 24000 Btu 42QHB24D8SW/38QHB24D8). Unutrašnja jedinica je namontirana u predsoblje tako da duva u dnevni boravak i spavaću sobu. Moja potrošnja u zadnja dva meseca jeste oko 1700kW Tj. račun me izadje oko 20.000 mesečno. (+sudomašina, mašina za pranje veša, mašina za sušenje veša uz normalno korišćenje). Klimu sam isprobavao na 22-23 stepeni sam držao, nekad na 25-26 stepeni jer nije zagrejala prostor ugl. u prostoriji ima 19-20 stepeni i sad u hladnijem vremenu ne može više da zagreje i ako je na veću temp. podešena. Kad podesim klimu na automatski mod 21-22 stepeni klima nije u mogućnosti da zagreje celu kuću i u kući je 17-18 stepeni. Nemamo spolj. izolaciju, menjali smo stolariju. Klimu moram da držim na 24-25 stepeni, najače sa max. režimom rada (pretpostavljam i max. potrošnjom) jer u suprotnom je baš hladno u kući.
Dzaba mu to sve, hodnik se ugrije, klima vidi da je uradila posao i smanjuje temperaturu izduva.Loša izolacija, zato ne može da ugreje. Ta klima i nije neka ali šta sad. Jedini savet koji možeš da dobiješ jeste da držiš sve otvoreno i da držis fiksno veću brzinu ventilatora da što bolje dopre toplota. Stavi 23 stepena i maksimalni ventilator, sve otvori i ne gasi je uopšte.
Koji je ovo *****, majko moja.
ovo je za krivičnu odgovornost
Svima sto se gadjate ovakvim tvrdnjama i preporukama bih dao da potpisete da se smatrate materijalno odgovornim u slučaju bilo kakvih problema.Da,okej je.U srednjoj klasi su najbolje ta Midea ili Hisense Energy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari