Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

@Dikens
Daikin Sensira FTXC35/RXC35C ona može za te male sobe. Skini uputstvo i vidi dal ima mod duvanja konfort. Ako ima tako nešto onda uzmi. Nećeš verovati kako taj mod duvanja prijatno radi.

Moze savet za klimu ? 35 m2 srednje izolovan prostor ...
budzet do 100 000

Moze savet za klimu ? 35 m2 srednje izolovan prostor ...
budzet do 100 000
Gree Amber(komfort)Mozda sa Pularom i Musom nisu zadovoljni..ali.za Amber(neka me ispravi neko ako gresim)ali mislim da ima.dosta zadovoljnih korisnika..Ja sam.jedan.od njih..😁Ima mnogo iskusnijih od mene..Ja samo prenosim svije tromesecno zadovoljstvo😁Srecna kupovina

Pozdrav ! Ove godine smo odlučili da se grejemo na klimu pošto nismo bili u mogućnosti da završimo parno grejanje... Savetovali smo se sa majstorom i po preporuci majstora uzeli smo Carrier inventor 24-ku za grejanje 70m2 kuće. (model: Carrier 24000 Btu 42QHB24D8SW/38QHB24D8). Unutrašnja jedinica je namontirana u predsoblje tako da duva u dnevni boravak i spavaću sobu. Moja potrošnja u zadnja dva meseca jeste oko 1700kW Tj. račun me izadje oko 20.000 mesečno. (+sudomašina, mašina za pranje veša, mašina za sušenje veša uz normalno korišćenje). Klimu sam isprobavao na 22-23 stepeni sam držao, nekad na 25-26 stepeni jer nije zagrejala prostor ugl. u prostoriji ima 19-20 stepeni i sad u hladnijem vremenu ne može više da zagreje i ako je na veću temp. podešena. Kad podesim klimu na automatski mod 21-22 stepeni klima nije u mogućnosti da zagreje celu kuću i u kući je 17-18 stepeni. Nemamo spolj. izolaciju, menjali smo stolariju. Klimu moram da držim na 24-25 stepeni, najače sa max. režimom rada (pretpostavljam i max. potrošnjom) jer u suprotnom je baš hladno u kući.
I ako uključim funk. prati me klima ne može da održi optimalnu temp. u toj prostoriji.
Molim Vas za savet. Hvala !

Teško si se za****,ja grejem skoro 80m2 sa tri klime koje nisu izasle vise od 2200e ako se secam,svuda 23c i racun nije veci od 5000 , jer sam odradio izolaciju kuce i tavanske ploce.Koji je to strucnjak predlozio da iz predsoblja greje ostale prostorije,nemam reci a ni zivaca kad procitam zaboli me stomak. Savet je nađi majstora i zavrni mu uši na vr glave.

Pozdrav,potrebna mije pomoc oko Panasonic inverter klime!
Kada je upalim pokazuje na displeju da se pali kompresor. radi izvesno vreme greje i onda se upali na displeju zuto svetlo TIMER i samo treperi, i tad klima prestane sa radom.
U pitanju je panasonic CS-E12BKP.

Pozdrav ! Ove godine smo odlučili da se grejemo na klimu pošto nismo bili u mogućnosti da završimo parno grejanje... Savetovali smo se sa majstorom i po preporuci majstora uzeli smo Carrier inventor 24-ku za grejanje 70m2 kuće. (model: Carrier 24000 Btu 42QHB24D8SW/38QHB24D8). Unutrašnja jedinica je namontirana u predsoblje tako da duva u dnevni boravak i spavaću sobu. Moja potrošnja u zadnja dva meseca jeste oko 1700kW Tj. račun me izadje oko 20.000 mesečno. (+sudomašina, mašina za pranje veša, mašina za sušenje veša uz normalno korišćenje). Klimu sam isprobavao na 22-23 stepeni sam držao, nekad na 25-26 stepeni jer nije zagrejala prostor ugl. u prostoriji ima 19-20 stepeni i sad u hladnijem vremenu ne može više da zagreje i ako je na veću temp. podešena. Kad podesim klimu na automatski mod 21-22 stepeni klima nije u mogućnosti da zagreje celu kuću i u kući je 17-18 stepeni. Nemamo spolj. izolaciju, menjali smo stolariju. Klimu moram da držim na 24-25 stepeni, najače sa max. režimom rada (pretpostavljam i max. potrošnjom) jer u suprotnom je baš hladno u kući.
I ako uključim funk. prati me klima ne može da održi optimalnu temp. u toj prostoriji.

Stavi fan na najjace da prostice sto vise vazduha

^^Дефрост?

Пронађи сервисно упутство, па провери да ли има могућност да видиш код грешке. На мојим Панасоник има тако нешто чини ми се.

Teško si se za****,ja grejem skoro 80m2 sa tri klime koje nisu izasle vise od 2200e ako se secam,svuda 23c i racun nije veci od 5000 , jer sam odradio izolaciju kuce i tavanske ploce.Koji je to strucnjak predlozio da iz predsoblja greje ostale prostorije,nemam reci a ni zivaca kad procitam zaboli me stomak. Savet je nađi majstora i zavrni mu uši na vr glave.
Znam ja jednog, na drugom forumu....predlagao da se ne trosis bzz novac na dve i vise klima vec da se jednom greje a "dobacuje" do drugih prostorija ventilatorom od 1000 dinara!
A i vrlo zanimljivljive stavove je imao u vezi grejanja na tp uopšteno...
A ozbiljan jedan cova...

Znam ja jednog, na drugom forumu....predlagao da se ne trosis bzz novac na dve i vise klima vec da se jednom greje a "dobacuje" do drugih prostorija ventilatorom od 1000 dinara!
A i vrlo zanimljivljive stavove je imao u vezi grejanja na tp uopšteno...
A ozbiljan jedan cova...
Ne znam sta bih rekao,kako ima raznih majstora tako i mušterija...žao mi čoveka,i ta 24ka ga lepo koštala

Bez izolacije ne moze grejanje na klimu osim ako nije mali stan.
Za te pare ste mogli Fujitsu 18KMTA ili LFCA i ona bi bolje ugrejala sigurno. Opet, izolacija mora.

Trazio pre dva meseca modulaciju Ambera..i dobio je..24h.radi kao prava inverter klima setovana na 21.sa fik.fan.2 i potrosnjom od 420w.krilca se ne spustaju..😁Da se nadovezem na zadnje komentare..Lepo reče moj majstor..ako hoces kvalitetno grejanje sa min.potrosnjom..u svaku sobu po jednu klimu..

Midea extreme 12ka. Df na 45-60 minuta, traju 5 min. Mada su se javljali i kad je bilo dosta toplije. Potrošnja skoćila sa 7 na 15 kwh dnevno. Zadovoljan kako greje, temperatura podešena na auto i 25-26 stepeni.Samo me brine kako će se ponašati na ozbiljnom minusu. Jedino grejno telo i za sada radi posao. Greje sobu, kuhinju i kupatilo. Cca 40m2. Izolacija dobra, pvc...

Mislim da si trebao dve klime na tu kvadraturu, zato i radi češći defrost. Ja imam Xtreme 12 i 9 na 51 m2. Što se tiče defrosta, 12-ica uopšte ne radi dF, ali zato 9-ka ubija. Prekjuče je radila na svakih 35 minuta (bila podešena na 24 stepena). Sumnjam da je to zbog toga što mi je 9ka na otvorenom, a 12ica natkrivena i ne ide vlaga direktno na nju. Doduše, vlažnost je bila 100% i to je najveći problem kod svih klima. Jedan korisnik odavde je postavio video na Youtube i rekao da je testirana na -7 i da je dobro grejala.

Vidno mi samo kako ljudi ne ubace sve radijatore u dnevna npr, pa onda greju ostatak kuce tako.
Ima strucjaka ubace klimu u hodnik. pa kaze po potrebi otvorim kupatilo ugreje,preko dana zatvoreno sve samo vrata od dnevne otvoreno a uvece sve zatvori a ostavi vrata od sobe da greje dok spava...slusam....neverujem...

Loša izolacija, zato ne može da ugreje. Ta klima i nije neka ali šta sad. Jedini savet koji možeš da dobiješ jeste da držiš sve otvoreno i da držis fiksno veću brzinu ventilatora da što bolje dopre toplota. Stavi 23 stepena i maksimalni ventilator, sve otvori i ne gasi je uopšte.

Loša izolacija, zato ne može da ugreje. Ta klima i nije neka ali šta sad. Jedini savet koji možeš da dobiješ jeste da držiš sve otvoreno i da držis fiksno veću brzinu ventilatora da što bolje dopre toplota. Stavi 23 stepena i maksimalni ventilator, sve otvori i ne gasi je uopšte.
Dzaba mu to sve, hodnik se ugrije, klima vidi da je uradila posao i smanjuje temperaturu izduva.

Jedno brzinsko pitanje, hoce li Midea WIK extreme inv. biti OK za 25m2 (prizemlje. 2.75 x 9m) , najvise mislim na buku?
Spoljna jed. bi bila u svetlarniku izmedju 2 zgrade, oivicena sa 4 strane i visinom od 5 spratova u vis...
Ohladice, zagrejace, tu nema dileme, samo me buka plasi... ili da idem na breezeless koji imam vec u stanu i koji je jako tih?
Budzet je 60K, tako da ne bih uzimao u obzir Fujistsi i slicne...

Nazad
Vrh Dno