Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ala bi se zaj...o da sam umesto novca za jedan Amber uzeo dva Bergena ili dva pulora..Cim bi se spustila temp.ispod -7..bilo.bi vracaj Ta od 6kv😁.a malo je hvalilo..jer kod neiskusnog bi sigurno presudilo bolje 2klime nego jedna..s'onom logikom laksence zagrejati dve nego.ta jedna...Moja.sreca poslusah prijatelja servisera..Bog mu dao posla do penzije i uvek hladno🍺kod mene😁

Pustite kataloge kolega, slažem se ja sa vama ali morate shvatiti da termoizolaciono staklo nije svo isto iako mu je ram 12, 14, 16 ili 24mm, iako piše da je argonac a stakla lowE, sve isto ali nije isto napravljeno. To znam jer sam proizvodio to staklo u Švajcarskoj, potom sam došao u Srbiju i video staklo koje je jako slično tom iz Švacarske ali odmah se vidi da nije to to. Naime, pravo izopan staklo je spojeno na ram sa materijalom koji se zove butil. Spaja se tako što se na staklo stavi ram sa vrelim butilom i preko njega naiđe drugo staklo i spaja ih presa pritiskom od 5 tona. Inale butil je debljine par milimetara. Potom se u već postojeće ventile na ramu upumpava argon jer je vazduh jako razređen od udarca prese i pusti se da uđe argona taman kolimo treba da nadomesti vazduh ali ipak da postoji podpritisak u samom staklu koji lagano vuče staklo na ram. Potom ide na takozvano popunjavanje rama dvokomponentnom masom. I to je otprilike to originalno, naravno da firma ima svoju labalatoriju za ispitivanje, nju imaju svi ozbljni igrači proizvođači ravnog stakla. Ima tog i u Srbiji nije da nema ali sve što vidiš sa silikonom zaobiđi. Jel znate kolega kolka je garancija bila u Švajcarskoj pre 35 godina za to staklo? 10 godina da neće pustiti .... Pazite sad.....vodu na metar dubine! Kolega ne hebeni vazduh nego vodu. To je zaptivanje to je kvalitet a ne ovi što daju garanciju da stalko neče orositi za dve godine, smejurija. Nikada nisam luo da im je ijedno staklo reklamirano, nikada.Tako da kolega badava vam te tablice kad se one odnose na upravo to staklo koje sam vam opisao a ne na svako staklo koje ovde zovete termopanom i mašete tablicama a da odnesete malo to staklo u sertifikivanu labalatoriju za ispitivanje kvaliteta? Verujte odgovor vam se nebi svideo.
I na krju bih voleo da mi izvedete ekonomsku računicu isplativosti zamene stare a još uvek dobre stolarije sa dva stakla u odnodu na novu stolariju. Ja tvrdim da računice nema, jedino u slučaju potrebe zamene solarije zbog pohabanosti.
Dragi kolega pozdrav iz Winterthura .

Ako je neko zainteresovan neka se javi. Ispravn je. Na njenk mesto je dosao inverter.
Ovo je crown 12btu of on klima.

Prilozi

• IMG_20221225_101711.jpg
    IMG_20221225_101711.jpg
    171.2 KB · Pregleda: 51
  • IMG_20221225_101324.jpg
    IMG_20221225_101324.jpg
    100.7 KB · Pregleda: 62
Bar nećeš nosati daljinski i ganjati modulacije i potrošnju kao ovi što se satraše sa Gree. Upali, naptimaj temperaturu i ne diraj do Aprila.
Ako budemo zadovoljni sa ovim Daikinom, videcu da li bi ovi iz energyneta prihvatili zalbu i vratili pare pa da ta Gree bude zamenjena sa istim ovakvim Daikinom. Cekam ugradnju pa da vidimo.

Poslednja izmena:
Ako budemo zadovoljni sa ovim Daikinom, videcu da li bi ovi iz energyneta prihvatili zalbu i vratili pare pa da ta Gree bude zamenjena sa istim ovakvim Daikinom. Cekam ugradnju pa da vidimo.
Hahahaah pular nine u rangu sa tom klimom... Ja mislim da je pular god gree neka niza klasa 😂 tako da to nije za porediti... Moraces da se poredis sa nekim ko ima premium klasu

Hahahaah pular nine u rangu sa tom klimom... Ja mislim da je pular god gree neka niza klasa 😂 tako da to nije za porediti... Moraces da se poredis sa nekim ko ima premium klasu
Ja imam nesto ekvivalentno Muse modelu. Za plakati je ceo brend Gree, nebitno koji model

Kako sam istrazivalo ispostavilo se da je gree samo za vece povrsina manje vise ok jer je modulacija veca. Meni ta modulacija oko 450 500 ne smeta jer velika je povrsina... Opet kazem meni je ok i potrosnja za sad jer grejem 57kvadrata. E sad pitanje je kako ce da bude kada minus bude drzao nekoliko dana... Ovo da sada je bilo sala komika. Ali guracu za emrgynetom dok me ne stave na crnu listu 😂. Jer kada je toplije napolju pregreje prostoriju i ugasi se...

Da li sađ ja pomesao klime ili si ti od dve razmatrane uzeo trecu opciju o kojoj nismo diskutovali ? Sa srecom da ugreje minus i da radi lepo i poslusno dok ti je toplo u prostoriji
Preporucen mi je model FTXF__D. Raspitivao sam se sta su ostale varijante sa oznakama ABC.. I uzeo sam varijantu D.

za decembar klime napravile 5500 racun za grejanje, Midea Xtrime 18 kao i 2 x 12LMCE, ne gasim ih, temperatura danju 23 , nocu namestim na 21, ispadne , ceo mesec grejanje za pola kubika drva, a grejem 90 kvadrata kuca, svaka soba 2 spoljna zida.
Kako je kod vas prosao decembar ?

Slično.malo manje od 5000.dve muse 12-tice.kuća 74 kvadrata

Trebamo da stavimo siljke protiv golubova na spolj. jedinicu. Cime je to najbolje fiksirati? Ako je odgovor silikon, kakav uzeti? Nudi mi se neki bitumen i neutral, oba podnose visoke i niske temperature.

Trebamo da stavimo siljke protiv golubova na spolj. jedinicu. Cime je to najbolje fiksirati? Ako je odgovor silikon, kakav uzeti? Nudi mi se neki bitumen i neutral, oba podnose visoke i niske temperature.
Ako imas mogucnost, probaj razvuci siluk(ribarski najlon) desetak cm ispred klime gdje slecu u toj duzini, Nikad ih nece tu vise biti samo pravilno postavi. Bitno je da je prije mjesta njihovog sletanja.

Da li ima neko resenje za ovo? Gde postaviti drugu klimu da grejem prostorije 5.6.7.?
2.3.4 grejem sa pularom 12btu i kuhinju. Mada tu nisu stalno vrata otvorena ali upeva i to da ugreje. Stan imaa izolaciju stiropor vani stiropor unutra na svim zidovima i pregradnim i plafonimu, ima i pvc stolariju koja dobro dihtuje. I koju klimu predlazete? Naravno ne nesto skupo za oci razumna cena za mene do najvise 60.000 70.000din

Prilozi

• IMG_20230113_144045.jpg
    IMG_20230113_144045.jpg
    214.5 KB · Pregleda: 38
Pa ne znam bas... Do kraja ove godine (2023), struja mora poskupeti 40%. Ovog meseca ide 10%, pa ce kasnije jos i tako dalje... Sledece godine ko zna jos koliko ce podici cenu...
E sad to 40% je na golu cenu, kad na to dodje PDV, obracun snage i sve ostalo, konacan racun ce biti veci sigurno minimum za nekih 80%.

Uzeo racun pre poskupljenja, uneo u eps kalkulator (sa ovim prvim poskuljenjem) iste kilovate sa racuna pre poskupljenja, konacna cifra je za nekih 15% veca. Dakle minimum duplo vise ce biti konacna cifra od onoga sto oni kazu.
Isto kao i za onaj popust od 5% za "redovne" platise. 5% na golu cenu, u realnosti znatno manje.

Da li ima neko resenje za ovo? Gde postaviti drugu klimu da grejem prostorije 5.6.7.?
2.3.4 grejem sa pularom 12btu i kuhinju. Mada tu nisu stalno vrata otvorena ali upeva i to da ugreje. Stan imaa izolaciju stiropor vani stiropor unutra na svim zidovima i pregradnim i plafonimu, ima i pvc stolariju koja dobro dihtuje. I koju klimu predlazete? Naravno ne nesto skupo za oci razumna cena za mene do najvise 60.000 70.000din
Moj prijedlog ti je neku od Gree. Kažu da uz klimu dobiješ i fiskulturu ujedno. Nosaš daljinski po stanu, ganjaš ifel.

Stavio bih klimu u 7mici pravo od vrata, da duva ka vratima od hodnika i tako greje sobu i hodnik, eventualno ubaci u dnevnu nešto.

za decembar klime napravile 5500 racun za grejanje, Midea Xtrime 18 kao i 2 x 12LMCE, ne gasim ih, temperatura danju 23 , nocu namestim na 21, ispadne , ceo mesec grejanje za pola kubika drva, a grejem 90 kvadrata kuca, svaka soba 2 spoljna zida.
Kako je kod vas prosao decembar ?
I to bez cepanje,redjanje,cistenje...

Moj prijedlog ti je neku od Gree. Kažu da uz klimu dobiješ i fiskulturu ujedno. Nosaš daljinski po stanu, ganjaš ifel.
Kad bi znao da ima nisku modulaciju uzeo bih gree jer za ovo mi treba sa niskom modulacijom. Inace ja se fino grejem sa mojam gree jer grejem veliku povrsinu pa mi idgovara modulacija od 500w. Samo ovo kada je oko 4,5stepena samo se nocu ugasi jer smanjim temp i stavim na sleep
Stavio bih klimu u 7mici pravo od vrata, da duva ka vratima od hodnika i tako greje sobu i hodnik, eventualno ubaci u dnevnu nešto.
Tako sam i ja mislio. Samo neznam koju . Neku sa nizom modulacijom i sto tisa .. posto ce tu biti decija soba...

Kad bi znao da ima nisku modulaciju uzeo bih gree jer za ovo mi treba sa niskom modulacijom. Inace ja se fino grejem sa mojam gree jer grejem veliku povrsinu pa mi idgovara modulacija od 500w. Samo ovo kada je oko 4,5stepena samo se nocu ugasi jer smanjim temp i stavim na sleep

Tako sam i ja mislio. Samo neznam koju . Neku sa nizom modulacijom i sto tisa .. posto ce tu biti decija soba...
Pa onda Dakin i to je to.

Nazad
Vrh Dno