Kupite Bandaž traku pa sve zajedno umotati ako postoji mogućnost da pridjete instalaciji. Kod mene su koristili traku koja je protkana vlaknima. (Bio sam prijatno iznenadjen)Da to je najbolje, Ali se ne može uvijek uraditi na već izvedenu fasadu, pogotovo ako je neka *******a ili starinska (kao kod mene) sa nekim kerefekama.
A pitanje je bilo "cime onda najbolje obmotati dodatno vanjske instalacije?"
pa i mene zanima neki jednostavan i koristan prijedlog.
Jasno je to meni ali šta drugo, jedino to, kanalizacionu 50mm lepo fiksirati pa kroz nju...Ja sam na 4_om spratu pa znam kako je.Sve to izgori na suncu posle nekoliko godina ako ste iole na suncanoj strani pa taman da je protkano kevlarskim vlaknima.
Evo ja hocu da menjam klimu i razmisljam kako da zastitim da mi ta izolacija ne propadne spolja na visini od 6m gde joj se nikako i ne moze prici da bi se to saniralo.
Za kondenz cu verovatno da uzmem tanku kanalizacionu cev to znam da nece da se raspadne cak i kada izgori, ali izolaciju na cevima ne znma cime bi oblozio osim nekom alu folijom...sve drugo ce prosto da sagori.
Vox Iva 5 jel ima negde uzivo da se vidi kako radi?
neki lokal, radnja?
Okači ovde da svi vidimoMeni je kondenz kanalizaciona bas sam se potrudio ako nekog interesuje nek se javi na pm za slike. Ali creva su sakrivena iza spoljne. Momci sto su ugredjivali su se bas potrudili.
Da, ali to je pticama užitak za čopanje.Armaflex je najbolji za izolaciju cevi.
Koje modele poredis?Kako su vam se pokazali Vox IVA (5,6...) modeli? Dvoumim se izmedju Vox i Hisense.
Hisense. Je li sa HiNano oznakom ili bez HiNano?Gledao sam
Vox IVA 5 ili 6
Hisense energy pro.
Ako ti nece smetati buka i ako imas kuda da provuces crevo, mislim da je fi 12 za odvod toplog vazduha, onda uzmi nju pokretnu, izaci ce te jeftinije, ne treba ri majstor da ugradi itdПоштовани,
У недоумици сам да ли да узмем мобилну или фиксну климу.
Просторију коју треба да охладим је величине 15м², али се налази у поткровљу, на којем није урађена кровна изолација, па је самим тим и температура већа.
Ево између чега се двоумим:
![]()
Oglas - KupujemProdajem
Praktično sve... Kupi i prodaj u najvećoj online zajednici u Srbiji. Probaj na kp!www.kupujemprodajem.com
И ове мобилне:
Ако је неко имао искуства, значио би ми пуно савет.
Праштајте на сметњи.
Свако добро,
Лазар Лаковић
Postoje razne trake, ja preporucujem recimo Mox tape, to koristimo u avijaciji cesto za razne namene. To je neka specijalna silikonska traka, koja se nakon umotavanja i izlaganja suncu i toploti vulkanizira, i nakon par sati se to sto umotate pretvori u jednu celinu. jedan metar na ebayu izadje 10 evra. Nije jeftino, ali eto ko hoce dugogodisnje resenje, to je odlicno resenje.Sve to izgori na suncu posle nekoliko godina ako ste iole na suncanoj strani pa taman da je protkano kevlarskim vlaknima.
Evo ja hocu da menjam klimu i razmisljam kako da zastitim da mi ta izolacija ne propadne spolja na visini od 6m gde joj se nikako i ne moze prici da bi se to saniralo.
Za kondenz cu verovatno da uzmem tanku kanalizacionu cev to znam da nece da se raspadne cak i kada izgori, ali izolaciju na cevima ne znma cime bi oblozio osim nekom alu folijom...sve drugo ce prosto da sagori.
Vox Iva 5 jel ima negde uzivo da se vidi kako radi?
neki lokal, radnja?
dobra je armaflex traka koja može da se umota preko postojeće izolacije ili trake.Armaflex je najbolji za izolaciju cevi.
Lako je i radi, aplikacija je AcFreedom.Stigle dve Vox IVA5 klime, cekam da ih majstor montira.
Kupio sam za obe i wifi usb.
Jel povezivanje jednostavno i jel radi bez problema?
Nadam se da se nece ispostaviti da radi samo sa iste wifi mreze.
Jarane, sve si u pravu. Sjedni, zagrij stolicu pa pročitaj malo temu unazad, sve će ti se samo kazati.Druže, napisao sam srpski, da je dobro (odlično) izolovana zgrada, da je predviđeno samo dogrevanje ( imaju nameru da zadrže TA peć za najhladnije mesece), da je budžet limitiran do 45k i da im treba 12-ca za te pare. Ne znam šta od podataka još da dam da bih dobio savet. Kakva skica stana kad imaju budžet za jednu klimu? Ako ima neka proverena solucija u tom segmentu cena, molio bih vas da mi to napišete.
Ti kolega baš ne odustaneš, pokušavaš da budeš kao neka moderacija na forumu gde si se juče registrovao. Dva puta se javljaš na prosto pitanje bez ičeg smislenog da kažeš. Mene bi bilo sramota da tako odgovaram i novom članu, a kamoli nekom ko je sto godina ovde. Ubuduće, ako ne možeš konstruktivno da učestvuješ u diskusiji, bolje zaobiđi, nego li da samo piskaraš nešto kolko da nabijaš postove.Jarane, sve si u pravu. Sjedni, zagrij stolicu pa pročitaj malo temu unazad, sve će ti se samo kazati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari