Potrebna mi je pomoć drugari, ako imate savet šta je najbolje do 45k 12-ca? Pitam za sestru i zeta, nisam u toku sa klimama. Nova zgrada, dobro izolovana, 53-4m2, više bi bila za neko dogrevanje nego za full grejanje?
Potrebna mi je pomoć drugari, ako imate savet šta je najbolje do 45k 12-ca? Pitam za sestru i zeta, nisam u toku sa klimama. Nova zgrada, dobro izolovana, 53-4m2, više bi bila za neko dogrevanje nego za full grejanje?
Nije bitna registracija, uvaženi kolega. Sramota je biti lijen.Ti kolega baš ne odustaneš, pokušavaš da budeš kao neka moderacija na forumu gde si se juče registrovao. Dva puta se javljaš na prosto pitanje bez ičeg smislenog da kažeš. Mene bi bilo sramota da tako odgovaram i novom članu, a kamoli nekom ko je sto godina ovde. Ubuduće, ako ne možeš konstruktivno da učestvuješ u diskusiji, bolje zaobiđi, nego li da samo piskaraš nešto kolko da nabijaš postove.
Hvala puno kolega! Preneo sam informaciju.Vox IVA1-12IR inverter za 38000, pozuri dok jos ima po toj ceni.
Nikad nisam nikog stavio na ignore, ali ti si mi baš ozbiljan kandidat.Nije bitna registracija, uvaženi kolega. Sramota je biti lijen.
VOX IVA 5 12JR za 42k a moj izbor bi bio Fujitsu 07 LMCE za 54k, ozbiljniji uređaj koji će većinu zime moći sam da greje.Potrebna mi je pomoć drugari, ako imate savet šta je najbolje do 45k 12-ca? Pitam za sestru i zeta, nisam u toku sa klimama. Nova zgrada, dobro izolovana, 53-4m2, više bi bila za neko dogrevanje nego za full grejanje?
Koliko znam Fujitsu nema tu opciju da ti pokaže koliko je stepeni u sobi pokazuje na daljinskom samo zadatu temperaturu.Koji je model klime.Kada ugasiš klimu gasi se i displej na daljinskom.I uopšteno gledano Japanske klime nemaju displej sa trenutnom i zadatom temperaturom na unutrašnjoj jedinici a ni tu mogućnost da vidiš koliko je stepeni u sobi.Za to koristiš neki merač ili termometar najbolje digitalni.Šta bi trebalo da ostane uključeno na daljinskom kada je ugašena klima možda sat kaži koji je model klime pa da vidimo.Da li neko moze da mi pomogne? Imam Fujitsu inverter klimu, skoro kupljena, dobro placena,odlicno radi ali na display-u ne pokazuje sobnu temperaturu sto mi je neverovatno.Kada je daljinski iskljucen na displey-u nema nikakvih oznaka.Da li mozda nesto treba da se podesi, ili klima nema senzor za sobnu temperaturu? Hvala unapred
Hvala puno, definitivno nema sensor, kupicu digitalni.Inverter je 12, ne znam tacnu oznaku pogledacu.Koliko znam Fujitsu nema tu opciju da ti pokaže koliko je stepeni u sobi pokazuje na daljinskom samo zadatu temperaturu.Koji je model klime.Kada ugasiš klimu gasi se i displej na daljinskom.I uopšteno gledano Japanske klime nemaju displej na unutrašnjoj jedinici a ni tu mogućnost da vidiš koliko je stepeni u sobi.Za to koristiš neki merač ili termometar najbolje digitalni.
Pogledaj koji model klime imaš.Hvala puno, definitivno nema sensor, kupicu digitalni.Inverter je 12, ne znam tacnu oznaku pogledacu.
Ja pojusavam da nadjem 07 LMCE ali ne uspevam nigde. Nasao 09 LMCEVOX IVA 5 12JR za 42k a moj izbor bi bio Fujitsu 07 LMCE za 54k, ozbiljniji uređaj koji će većinu zime moći sam da greje.
@bakara
75cm je.
Ima sigurno ali ne pokazuje na display-u kao vecina klima 😀pa mora da ima neki termometar, ne bi mogla da radi![]()
Midea AG-12NXD1-I WiFi, AG-12NXD1.WIK ili Hisense Energy Pro HiNano.Je l' moze neko da predlozi inverter klimu 12icu do 60k osim ove VOX IVA 5 ?
Fujitsu ASYG 12 LLCEJe l' moze neko da predlozi inverter klimu 12icu do 60k osim ove VOX IVA 5 ?
Obzirom na trenutne cene peleta, razmišljam o kupovini dve klime za grejanje.
Raspored je malo neobičan i ne znam gde postaviti drugu klimu, a treba mi i vaša pomoć oko izbora klima (2x12 ili 12+9?) kao i koje da kupim a da im je niža modulacija?
Trenutno imam (na slici Klima I) stari Galanz Kudo, ali bih tu klimu izbacio.
Nemam izolaciju, ni zidovi, ni plafon. Do sada sam trošio oko 3,5 do 4 tone peleta (165€/tona).
Pogledajte prilog 343853
I pec na pelet trosi isto struju za koju mislis da je nece biti.Zato popravi i spremi ti grejanje na pelet ove godine i uzivaj u toploj kuci.
Evo ti predlog dve pouzdane klime Fujitsu LMCE09 ili LMCA12.Cena izgleda da je ista 65k.Japanski kvalitet i algoritam rada uz dobru modulaciju.Nisam ulazio u teme o klimama dugo, a u ovu temo jos od prosle godine, više od 50 strana...
Da iskomentarisem @BullShiT upit... Drug, ja da sam na tvom mestu ne bih zurio sa prelaskom na grijanje preko struje, meni se cini da struje nece biti dovoljno i da ce sigurno poskupiti...
Ako nam bugari zavrnu gas nisam siguran da ce mo se moći grejati i imati dovoljno stuje. Zavrnuce nam i naftu, a objasnjenje ce biti da nismo "s njima" pa smo znaci "protiv njih" i taman da je kupimo od arapa, nigerijaca, koga god, mislim da dobiti je necemo.
Zato popravi i spremi ti grejanje na pelet ove godine i uzivaj u toploj kuci.
------------
U skladu sa mojim razmisljanjima i bojaznima da ce Beograđani i svi ostali građani u SRB koji se greju na plin ove zime biti uskraceni za valjano grejanje, moram da razmisljam o drugoj inverter klimi u stanu koja bi grejala sobu od 18-20m2, AKO bude struje dovoljno (inace cu se smrzavati).
Bratu bi opet trebale dve invarter klime, jedna 12-ka a druga za sobu isto od 18-20m2.
Koju 12-ku, koje sada imaju dobar i pouzdan rad, vecu spoljnu jedinicu, tisu unutrasnju, pozeljno i-feel, dobro je ako ima i displej na unutrasnjoj, poželjno osvetljenje daljinca, wifi moze a ne mora.
Naravno sve mora da radi zaista bez bagovitosti.
Ne moze sa "opcijom duvanja u stranu" jer ce biti u uzem prostoru, blizu jednog coska prostorije, samo rpavo i klasicno levo-desno, ako ima ociju podesavanja zida levo ili desno (da tamo ne duva nepotrebno) u toliko bolje.
Cena, pa kako je brat stipsa, sto manje potrosi to je njemu bolje ALI nek ne prelazi 800-900€ (iako ga mozda ubedim da potrosi 1000€ ako bas mora).
Kinez, japanac ako bas mora neki koreanac...
A meni predlozite sta bi bilo dobro za grejanje ovih 18-20m2...
Ja nisam tolika stipsa al ne bih da razbacujem (samo sam stedljiv 😁 ) pa ako znate za neku kvalitetnu 09-12-ku (mozda bolje manju) da zaista moze celu zimu na svim minusima grajati tih 20m2 i dopirivati malo kroz vrata u susednu prostoriju, javite.
Izolacij ekao i u mnogim starijim zgradama slaba (takva kakva je), prozori drveni, sa dva odvojena krila, spoljno i unutrasnje, na svim prozorima u stanu.
Tu je bitno (u tih 20-ak kvadrata) da danju bude toplo, noc manje bitna.
Bitno je da je pouzdana i da ne smrdi leti kad hladi (kao sto hoce da smrduckaju neki bolji Fujicu modeli sa "krilom" poklopcem), da nije glasna, da misrno i pouzdano radi.
Ne bi Fox, VOX, Vivax, neke bolje firme molim i nesto kvalitetnije modele predlozite a da su prosle zime dobro radili, da ih ima ovog ljeta u prodaji...
Koje klime 09-ke i 12-ke sada imaju dobar i pouzdan rad, vecu spoljnu jedinicu, pozeljno tisu unutrasnju jedinicu i jos pozeljnije tihu spoljnu, pozeljno da ima i-feel, dobro je ako ima i displej na unutrasnjoj, poželjno osvetljenje daljinca, wifi moze a ne mora.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari