Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

To bi trebalo 65
To bi trebalo da je multi split.Kako si odabrao tu klimu,koliki prostor greješ.
Jeste multi split u pitanju sa 3 unutrasnje jedinicom. Majstor mi preporucio a grejem 84 kvatrata nastelovano na 23C. bez problema radi Midea licensa, racun nije jos stigao javicukad stigne
da je multi split.Kako si odabrao tu klimu,koliki prostor greješ.

To bi trebalo da je multi split.Kako si odabrao tu klimu,koliki prostor greješ.

I kakva je izolacija na objektu?
Sa kojom potrosnjom je duvala mlako i da li je odrzavala zadatu temperaturu u tom slucaju?
Izolacija srednja pvc prozori sa dve strane se lepim sa komsijskim kucama a na potkrovlju mineralna vuna termo izolacija a potrosnju nisam merio treba da nabavim merac potrosnje elektricne energije. Radi se o subjektivnom osecaju. Ovako po racunima elektricne energije oko 3-4 hiljade dinara potrosi ceo dan se ne gasi.

Izolacija srednja pvc prozori sa dve strane se lepim sa komsijskim kucama a na potkrovlju mineralna vuna termo izolacija a potrosnju nisam merio treba da nabavim merac potrosnje elektricne energije. Radi se o subjektivnom osecaju. Ovako po racunima elektricne energije oko 3-4 hiljade dinara potrosi ceo dan se ne gasi.
Pitam zbog potrosnje da vidim kada duva mlako, ako je mlako tako obicno duva na odrzavanju sa potrosnjom od oko 400w, ako se zada veca temp onda treba da poveca potrosnju i temperaturu izduva. Ja gledam da se resim gree muse i da uzmem extreme, ali nemam feedback ni od koga da vidim kako modulira i kako se ponasa na odredjenim temperaturama, kako napolju, tako i unutra.

Probaj ovu novu Mideu sa super defrost modom. Pritisnes na daljinskom onaj znak kao pahuljica i onda ce ti bit aktiviran super defrost mode stalno

neku srednju ili jaku skupu cenu
Izvini nisam zapazio a možda mi i promaklo, koja kvadratura je u pitanju i koja izolacija?
Jedan dobronameran savet ako ne želiš probleme: jedna klima jedna prostorija. Ako novac nije problem onda japanac, ali opet pravilo jedna klima jedna prostorija. Ako nemaš izolaciju nemoj da se greješ na klimu, biće problema.

ftxc je na akcijk svuda... noviji model.

Koja je razlika između B i C modela?

Ftxc je noviji model, ftxb se vise ne proizvode, noviji model je iz Malezije, stariji iz Ceske, stari ima r410a, noviji r32 i to je manje vise to, na papiru.

Ja sam trazio stariji model devetke i jedva sam ga nasao i platio 60.000, noviji modeli imaju jako dobru cenu, posebno ftxc35c, jedino sto se za stare modele zna da su provereni.

Novi moze da se ubode wi-fi je jos dodatak uz ostale prednosti sto je rekao post iznad.

savetujte mi dali uzmem inverter gree premium amber 12k r32 ili comfort muse 12k r32 ili inverter hisense eco smart 12k r32?

Pozdrav. Imam dilemu oko kupovine inverter 12-ce, potrebna mi je pomoć, a neki izbor je pao na otprilike ovo:
1. Mitcubishi MSZ-HR35VF
2. Lg AP12RTUA3
3. Panasonic KIT-PZ35-WKE
4 Lg S12EQ
Najviše se dvoumim oko prve dve ali ako mislite da su druge dve nešto bolje voleo bih da čujem nečije mišljenje.
Hvala unapred.

LG izbegavaj, druge dve su ok.
Ne bih se složio, imao sam Lg ali S12SQ model. 12 godina je radila bez ijedne greške. Samo jedan generalni servis je imala. Grejanje i hladjenje besprekorno. Zamenio sam je jedino iz razloga godina proizvodnje, vreme je pregazilo i ništa drugo.

Ne bih se složio, imao sam Lg ali S12SQ model. 12 godina je radila bez ijedne greške. Samo jedan generalni servis je imala. Grejanje i hladjenje besprekorno. Zamenio sam je jedino iz razloga godina proizvodnje, vreme je pregazilo i ništa drugo.
Zasto bih menjao nesto sto zadovoljava tvoje potrebe?

O tome se radi, stariji modeli su i bili ok, ovo novije kazu da nisu nesto a kostaju.

Zasto bih menjao nesto sto zadovoljava tvoje potrebe?
Odgovoricu kontra pitanjem, radi cega menjate mobilni telefon nakon godinu dve iako je potpuno funkcionaln i zadovoljava potrebe ?, eto tako i ja, dobio sam odlicnu ponudu za Hisense fres master a ova bivsa je bila dosta u mom posedu pa je red da gledam neku drugu.

Nijednu,bosch ne pravi klime a hisence se pokazala dosta nestabilna klima,za te pare ima boljih klima.

Odgovoricu kontra pitanjem, radi cega menjate mobilni telefon nakon godinu dve iako je potpuno funkcionaln i zadovoljava potrebe ?, eto tako i ja, dobio sam odlicnu ponudu za Hisense fres master a ova bivsa je bila dosta u mom posedu pa je red da gledam neku drugu.
Koja je cena za Hisense freš master u toj ponudi koju si dobio.

dali da uzmem klimu inverter fujitsu asyg 12 llce r410a ili inverter general ashg 12 lmca/aohg 12 lmca r410a?

Koja je cena za Hisense freš master u toj ponudi koju si dobio.
62k bez montaže + registracija na njihovom sajtu za 7 god garancije. Mene nemojte pitati ni za kakve "modulacije" jer me savršeno ne zanima, što reče jedan član u prethodnim postovima nisam kupio sistem S400. Klima radi ono za šta je i namenjena.

Vrh Dno