Ako je plastifikacija urađena dobro, ne sme korozija da se pojavi.Plastika makar ne rdja.
Da li se dobije 3m instalacije uz tu klimu? Kako se ponasa kada se stave fiksne brzine i auto bez follow me funkcije? Odobren mi je povrat novca za muse pa gledam sta da uzmem sa slican novac.MIDEA AG-12NXD1.WIK 3 komada, od 14. februara do 28. februara, potrosnja za sobu od 35 kvadrata 100KWh, za sobu od 12 kvadrata plus hodnik i kupatilo od 8 kvadrata 66kw/h, i za sobu od 45 kvadrata 110KWh. Klime podesene na 24 stepena sa follow me funcijom, po termometrima, temperatura varira pola stepena gore-dole od zadate u zavisnosti od spoljne temperature. Gledao sam sinoc da li ce da rade defrost i koliko cesto posto je bila velika vlaznost vazduha i -3c stepena. Primetio sam jutros u 6h ulazak u defrost mod na dve klime koje greju ove dve vece prostorije, gotovo istovremeno, i trajali su po jedan minut. Merio sam temperature na izduvu, imam merace potrosnje na sve 3 klime pa sam pratio kako se ponasaju. Potrosnja u odrzavanju se krece od 250-300w i temperatura na izduvu je tada oko 36 stepeni. Sinoc kada je bilo u minusu, s vremena podizale su na 500-600w, pa su se vracale na te nize vrednosti. Temperatura na izduvu na 500w je bila 42 stepena. Jutros nakon defrosta, zanimalo me sta se desava. Obe klime koje su bile u defrostu su povukle 1650w, i tada sam izmerio 67 stepeni na izduvu. To je trajalo oko minut, i onda su krenule da obaraju potrosnju. Bilo je pakleno dok sam vrsio to merenje, nisam ocekivao takav nalet toplote. Vidim da se slabo spominju na forumu, svi postovi su o Fujitsu i Gree klima uredjajima.![]()
Dobija se 3m cevi sa izolacijom, I WiFi modul. Za fixne brzine ne znam, uvek ih držim na auto, čak ni u spavaćoj sobi ne smanjujem brzinu jer su tihe u radu. Auto mod bez follow me nisam koristio, čitao sam po netu pre kupovine da u kombinaciji sa daljincem preciznije održavaju temperaturu, pa nisam hteo da ekperimentisem.Da li se dobije 3m instalacije uz tu klimu? Kako se ponasa kada se stave fiksne brzine i auto bez follow me funkcije? Odobren mi je povrat novca za muse pa gledam sta da uzmem sa slican novac.
Hvala.Kuhinja i dnevna 12 tica, po sedmica ili devetka u spavacu i radnu, kupatilo neka grejalica ili norveski radijator po potrebi.
Razmisli i pogledaj gde ima Fujitsu General LMCA12.Da li se dobije 3m instalacije uz tu klimu? Kako se ponasa kada se stave fiksne brzine i auto bez follow me funkcije? Odobren mi je povrat novca za muse pa gledam sta da uzmem sa slican novac.
Koja ti je alterantiva grejanju klimama sa 300k? Jer ako ćeš toplotnu pumpu, toliko košta samo najjeftinija pumpa, a trebaš i radijatore da uvedeš. Uvođenje gasa, takođe skuplje. Pelet možda košta toliko ali skuplji troškovi eksploatacije...Hvala.
Neki predlog za tipa budzet od ~150k? Vidim da ce opet biti subvencija za grejanje u iznosu od 50%, pa ne bih da dajem mnogo vise novca na klime jer cu uci u cenovni opseg ostalih opcija (racunajuci -50%)
Midea je imala kvalitetnih uredjaja, znamo da mnoge druge marke izlaze iz njihove fabrike, ali u poslednje vreme su i slabije zastupljeni na trzistu, i slabo se javljaju korisnici koji ih imaju. Zbog toga se mozda stice utisak da se prica o samo 2 marke. Kakav je prostor u kome rade, izolacija i slicno, kako bismo imali u vidu celokupnu situaciju? Ako je vec pisano, zanemari pitanjeMIDEA AG-12NXD1.WIK 3 komada, od 14. februara do 28. februara, potrosnja za sobu od 35 kvadrata 100KWh, za sobu od 12 kvadrata plus hodnik i kupatilo od 8 kvadrata 66kw/h, i za sobu od 45 kvadrata 110KWh. Klime podesene na 24 stepena sa follow me funcijom, po termometrima, temperatura varira pola stepena gore-dole od zadate u zavisnosti od spoljne temperature. Gledao sam sinoc da li ce da rade defrost i koliko cesto posto je bila velika vlaznost vazduha i -3c stepena. Primetio sam jutros u 6h ulazak u defrost mod na dve klime koje greju ove dve vece prostorije, gotovo istovremeno, i trajali su po jedan minut. Merio sam temperature na izduvu, imam merace potrosnje na sve 3 klime pa sam pratio kako se ponasaju. Potrosnja u odrzavanju se krece od 250-300w i temperatura na izduvu je tada oko 36 stepeni. Sinoc kada je bilo u minusu, s vremena podizale su na 500-600w, pa su se vracale na te nize vrednosti. Temperatura na izduvu na 500w je bila 42 stepena. Jutros nakon defrosta, zanimalo me sta se desava. Obe klime koje su bile u defrostu su povukle 1650w, i tada sam izmerio 67 stepeni na izduvu. To je trajalo oko minut, i onda su krenule da obaraju potrosnju. Bilo je pakleno dok sam vrsio to merenje, nisam ocekivao takav nalet toplote. Vidim da se slabo spominju na forumu, svi postovi su o Fujitsu i Gree klima uredjajima.![]()
Nesto mi je previse skupa, nema vise za 63000. Midea xtrema ima za 55000Razmisli i pogledaj gde ima Fujitsu General LMCA12.
Nnč, ja mogu da predložim Fujitsu i VOX jer to i sam koristim.Hvala.
Neki predlog za tipa budzet od ~150k? Vidim da ce opet biti subvencija za grejanje u iznosu od 50%, pa ne bih da dajem mnogo vise novca na klime jer cu uci u cenovni opseg ostalih opcija (racunajuci -50%)
OD Skopljan4e
Aktivacija EKO modova u mod grejanja za GREE inverter klime preko daljinskog upravljaca:
Minimalni Eko T-mod (minimalni Input/Potrosnja)
Mode Heating, Set Temperature 27C, Press 5 times Light button: "P0" is displayed on indoor unit display that confirms mode is active
Srednjii Eko T-mod (srednji Input/Potrosnja):
Mode Heating, Set Temperature 28C, Press 5 times Light button: "P3" is displayed on indoor unit display that confirms mode is active
Potrosnja u Minimalni Eko mod se kod AmberNordic12 modela GWH12YD-S6DBAxx krece u proseku oko 150~170W Fan3 brzina.
Hint: Kad se Eko mod aktivira i pojavi Px na unutrasjnji displej kao potvrda, Fan ce se automatski podesiti na najaci Fan....da bi podesili fan po sopstevnoj zelji/crti, namestite daljinski na koju crtu/brzinu zelite i pritisnete x2 puta Light dugme i Fan ce se smanjiti, i Quiet Fan moze da se izabere.
Pozdrav svim Gree korisnicima Srbije !!
Upravo ukljucio radi stabilno sa potrosnjom od 430 wati, sa srednjm modom, druga brzina fan.
Hvala Skopljan4e.
Samo je ugasis i ponovo upalis na daljinski.Na koji način vraćaš na normalnu modulaciju?
Amber ti radi na 430w u tom eko modu?Samo je ugasis i ponovo upalis na daljinski.
Da od 420-440w.Amber ti radi na 430w u tom eko modu?
Da od 420-440w.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari