Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ne pratim potrosnju direktno, ne mogu da bocnem kabl od klime u uticnicu koja meri potrosnju. Oldschool elektricar stavio neku konjsku Elid viljusku koja nema sanse da se ubode 😂

Greje 42 kvadrata, od kako je zahladilo prestaje da greje samo pri defrostu.

Jako lep rad klime na -6, defrosti jako retki možda na sat ipo. Ovo već liči na uživanje, potrošnja 600w/h. Meni to ne deluje puno na ovu kvadraturu u dogrevanju.
Uplasila se od domacina pa se dovela u red 😁

Hahahaha....ma baš, pre će biti ovaj minis.

E ovako, skinuo sam eko mod, setovao klimu na 25, autofan i otvorio vrata. Klima na 4 metra od nje duva toplo, potrošnja prava sitnica 1.2kw/h. Hteo sam da probam i vidim dali ima snage na ovoj jutarnjoj temperaturi, ima definitivno i može još! Trenitno je -6 a ventilator od spoljne se sad lepo čuje unutra.
Dok nisam otvorio vrata trošila je oko 300w/h.

Ima li računa za decembar? Evo kod punice je stan 39 m2, jedna osoba, prošlo sa ukupno 35 eura struje za sve potrebe (do sada je u decembru električno centralno, imala od 80 do 120 eura). Iva1 vox, koja je u suštini i najgori vox po učinkovitosti , manje više nije gasila, samo smanjivala na 20, kad su bili oni baš topli dani, tada je gasila.

Mislim da više vredi podatak koliko kilovata je potrošeno za medec dana nego količina novca. Zato jer je u različitim državama cene struje različite. Evo u Srbiji razlika i zbog tarifnog sistema zelena, plava, crvena, još kad na to dodaš jeftinu i skupu.....

Mislim da više vredi podatak koliko kilovata je potrošeno za medec dana nego količina novca. Zato jer je u različitim državama cene struje različite. Evo u Srbiji razlika i zbog tarifnog sistema zelena, plava, crvena, još kad na to dodaš jeftinu i skupu.....
Slazem se.Ja u srbiji imam potrošnju od 1057 kw za decembar 34 dana. ocitano 4.1.22.

Nikako ne stizem da javim..
Stigla LMCA pre nekoliko dana, montaza ce biti u subotu ako ne bude padavina.
Panika me uhvatila kada sam video da je unutrasnja jedinica LMCA a spoljna LMCE. Zvao cool shop, kazu da je to to. Posle proverio na Fujitsu sajtu, isto je tako. Vec mi 100 sr**a proslo kroz glavu, ali izgleda da je to to.

Jedva cekam da je isprobam 😁

HiNano 350, 35 dana period

Nikako ne stizem da javim..
Stigla LMCA pre nekoliko dana, montaza ce biti u subotu ako ne bude padavina.
Panika me uhvatila kada sam video da je unutrasnja jedinica LMCA a spoljna LMCE. Zvao cool shop, kazu da je to to. Posle proverio na Fujitsu sajtu, isto je tako. Vec mi 100 sr**a proslo kroz glavu, ali izgleda da je to to.

Jedva cekam da je isprobam 😁
Ugradite je kako treba ako imaš nekih nejasnoća oko pravilne ugradnje klime pitaj na vreme posle je kasno.Pisao sam u jednom postu trebalo bi da si pročitao.

Ugradite je kako treba ako imaš nekih nejasnoća oko pravilne ugradnje klime pitaj na vreme posle je kasno.Pisao sam u jednom postu trebalo bi da si pročitao.
Jesam jesam. Ovo je covek koji vec 10 godina radi montaze, demontaze i servise, radi po ps-u tako da nebi trebalo biti problema. Doduse, nikad se ne zna ali nadam se najboljem :)
Svakako se javim sa slikama kad bude gotovo.

90m2 kuca, 5cm izolacija fasada/tavan, 5 klima (2x Fujitsu 12LGC, 2x Fujitsu General 09LLCA, VOX IVA5-12JR) decembar ukupan racun 10850din (VT 680, NT 597), oko 3500din racun van sezone.
To mu dodje oko 65e grejanje za mesec dana.

Novembar struja 2600 din,odraće me u decembru.Nešto su zeznuli na čitanju,idem u crveno.

Meni jos nije stigao racun za Decembar. Koliko vidim po sajtu, jos nisu ni ocitali :/

Nije ni meni, ocitali verovatno jesu, ali nikako da ga izrade (ni online ga nema). Inace tih 350kw/1600kw po zonama je za 30 dana, ako je citanje bilo na 36 dana srazmerno ce se povecati i zone za tih 6 dana. Isto vazi i ako je interval ocitavanja kraci od 30 dana. Ako ti je prosecna potrosnja ispod 53.3kWh dnevno, nemas brige, neces uci u crvenu zonu ni da ocitaju 90 dana kasnije.

Mozete da otvorite racun za mesec za koji na sajtu ne izbacuje opciju u listi racuna tako sto u url-u za skidanje PDF fajla racuna promenite mesec na taj koji zelite 😁

Desi se da racun postoji, a da ga u listi ne izbacuje kao opciju.

@ivanbass1 lol, vidi stvarno, funkcionise ;)

779 kWh
457 kWh VT
322 kWh NT
-------------
7080din

3 kineza 75kvm, stan u kuci na prvom spratu 10cm stiropor zidovi, 2x5cm stiropor tavan, pvc. Sprat ispod nije grejan nekih 15ak dana. Temp u dnevnoj 25C (~35kvm) - Zence radi od kuce, kanc joj je u dnevnoj, ispod te temperature se ne ide :D

Ja mogu samo na http://portal.edb.rs/

Da gledam racune, i kada se ide na skidanje i proveru racuna ne pise nigde u url koji je mesec. Samo neki JS code koji ne razumem.

To sto je Ivan sugerisao vazi za jugoistok. Mi smo obojica u Nisu. Vama je drugi "provajder". :)

Moj račun za Decembar 900KW/h. Moram odmah da napomenem:
Jeftina 300kw/h
Skupa 600kw/h
Od toga potrošači: TA peć noću, klima danju itd. Sad je zima pa se koristi šporet na drva za dugo kuvanje ili butan inače dobar dan crvena tarifo.

Pozdrav forumasi,pratim dugo ovu temu,zahvaljujuci vama sam uzeo Ambera i prezadovoljan sam,grejem skoro 50kv u zgradi novije gradnje i prezadovoljan sam.. Sada bih zamolio za savet,brat resio da predje sa lozenja na klimu,kuca je u pitanju,sprat,izolacija 5cm,izolivana ploca odozgo stiroporom 6cm inace je tavan gore,da li da ide sa jednom jacom klimom (Amber ili neku po vasoj preporuci),ovde gde sam stavio crvenom u boravku?
Iznad vrata od kupatila mu je on/off vivax,to bi skidao ili prebacio u decijoj sobi..hvala vam unapred...

Prilozi

• IMG-f3445b0020f96fadbbddaed8f261c9e5-V.jpg
    IMG-f3445b0020f96fadbbddaed8f261c9e5-V.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 37
Moze amber , nemoj klimu naspram vrata malo nek je pomeri u stranu u ovom slucaju u desno . Ako uzme amber nek bude svestan da mu moraju sva vrata biti otvorena,nema smisla da greje sa njom samo 24m2 a i overkil je.

Aha,znaci da ne bude bas naspram vrata..njemu su inace sva vrata otvorena,ponekad samo decija zatvorena ali bas retko.. Ja sam mu preporucio i Toshibu Daiseikai,mada je skuplja a i nemam nekog ko je ima da bih znao utiske,da li se isplati ili U-Crown...

Nazad
Vrh Dno