Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ovo i jeste za preko. Hr konkretno. Toshiba edge je bolji za grejanje od premiuma i trenutno izadje oko 820e, ali ugradnja je tamo 200e preko iste firme. Fujitsu kpca je 500e a ugradnja oko 180e

Na grejanju su isti, proverio sam te modele.
Edge je a+++, a Premium je bolje uradjen i ima jonizator, pa ko sta voli.

Zadnjih godina u hr tošiba је imala odlican odnos cene i kvaliteta..kao u srb fujitsu.

Toshiba je jeftinija tamo, kod nas su jeftini Fujitsu i Mitsubishi electric, donekle Panasonic, a imamo i Mitsubishi HI, koji je tamo redji, a oni imaju Hitachi koga ovde nema...

ja dok nisam kupio ovu jeftinu hisens, nisam znao kako treba da radi inverter, a gree skoro duplo skuplji sljaka ko onoferka:cry:

Potreban savet u vezi sa odabirom klime. Vec koristim Fujitsu 12 LMCA za grejanje, hteo bih da dodam jos jednu jer ova klima ne uspeva ravnomerno da zagreje ceo prostor.
Klima se nalazi u vecoj prostoriji, a drugu bih ubacio u prostoriju od 11 kvm, pri cemu su vrata izmedju te prostorije i ostalih uglavnom otvorena, Prvo sam razmisljao o LLCE i LMCA modelima, mala je razlika u ceni, ne znam ni sta moze da se nadje na trzistu trenutno. Bitna mi je pouzdanost na duze vreme. Da li razmisljati eventualno o Vox i Vivax klimama? Gree i Midea ne bih, mala je razlika u odnosu na Fujitsu. Wifi mi ne treba.

Za pouzdanost na duže vreme Fujitsu LMCE 07 ili 09.Već imaš LMCA i znaš kako radi.

Stvarno? Da li je onda 07LMCE bolji (i jeftiniji) izbor za grejanje nego Mission 2 devetka? Tražim za grejanje jedne sobe od 15 kvadrata u stanu, pvc ali bez izolacije

Taj mission su dosta hvalili,mislim da nema greske izmedju te i 07,i jedna i druga ce odraditi posao kako treba,ja sam vise za fujitsu jer ih imam i zadovoljan sam sa svojim 09lmce,15m2 nije neki bog zna kakav izazov i za jeftinije klime od te dve...

Nemoj mi persirati. Za 15m2 bojim se da ne radi on/off. Imas fuji uzmi opet fuji 07 i miran si.

Potreban savet u vezi sa odabirom klime. Vec koristim Fujitsu 12 LMCA za grejanje, hteo bih da dodam jos jednu jer ova klima ne uspeva ravnomerno da zagreje ceo prostor.
Klima se nalazi u vecoj prostoriji, a drugu bih ubacio u prostoriju od 11 kvm, pri cemu su vrata izmedju te prostorije i ostalih uglavnom otvorena, Prvo sam razmisljao o LLCE i LMCA modelima, mala je razlika u ceni, ne znam ni sta moze da se nadje na trzistu trenutno. Bitna mi je pouzdanost na duze vreme. Da li razmisljati eventualno o Vox i Vivax klimama? Gree i Midea ne bih, mala je razlika u odnosu na Fujitsu. Wifi mi ne treba.
Nisi napisao kakva je izolacija, stan ili kuca? Stolarija? Ja bi pre uzeo 12LLCE za ovu sobu od 11m2 pa da kroz vrata greje i ovu od 10m2 a LMCA da greje samo vecu od 23,5m2. Imas i General ASHG 12 LMCA za 63k koja ti je ista kao LMCE.

U pitanju je stan, stara gradnja, zid puna cigla 60cm, pvc stolatija. I ja sam razmisljao o tom modelu, ali koliko sam shvatio nema ga u prodaji, ili gresim. Potencijalni problem pri instalaciji moze da bude kuhinjski element koji je na susednom zidu i kada se krilce otvori skroz na dole verovatno ce da udara, jedno 2-3cm se preklapaju. Ili da podizem klimu vise do plafona ili da ttazim neku koja je manja u visini. Lmca ima dva krilca, llce jedno i deluje mi da je nekako vise postavljeno. Ako moze neko da izmeri koliko se spusta krilce najvise od donje ivice klime znacilo bi mi.

Potpuno je ista klima, samo druga nalepnica, pise General umesto Fujitsu. Koliko se secam imaju i brend pod trecim imenom Fuji.

Ja sam je kupio nedavno, čak i na kutiji piše Fujitsu General inveter.. Ne znam zbog čega su tako menjali ime brenda ali činjenica je da su to isti uređaji.

Kompanija Fujitsu General postoji od 1936 godine.Sad ko voli da kopa po internetu može da nađe kada su krenuli sa proizvodnjom klima uređaja i uopšte HVAC tehnologijom.Video sam da na automatskim mernim stanicama za kvalitet vazduha stavljaju Fujitsu General klime.

Je li imao neko problem sa golubovima oko klime i kako je resio? Ja sam spoljnu jedinicu stavio na prilicno nepristupacno mesto ali golubovi su odlepili, vec su je pola izasrali, brinem da ne korodira nepotrebno i da se ne zacepi odvod

Jedino da probas sa onim zicama da stavis na klimu i iznad nje gde stoje isto tu zicu pa da ne mogu direkt da bacaju bombe na klimu

Prakticno rjesenje: Privezi gladnu macku za nju. :)

A sad konstruktivan predlog:
Nadstresnica kakva ili one iglice

Pitanje za korisnike fujitsu klime,da ukljucujete lownoise?

Pitanje za korisnike fujitsu klime,da ukljucujete lownoise?
Meni se bas svidja lownoise, primecujem cak razliku u manje buke na istoj potrosnji struje (oko 300w) sad ne znam umanjuje li efikasnost, ali kad je upaljen lownoise nikad nece da predje 600w

Ima lownoise i economy ..retko kad ih ukljucujem skoro pa nikad..

Da li neko ima klimu Midea MSAGBU-12HRFN8? Nesto razmisljam da uzmem jos i klimu sada dok su ovi popusti, kakvi su takvi su.
Pa bih uzeo jedan inverter od 12000btu za stan od 80 kvadrata, a posle bih po potrebi uzeo on-off klimu pa bih je ubacio i u neku drugu sobu.
Prvenstveno treba za hladjenje, ali bih uzeo inverter u slucaju da zbog kvara na gradksom grejanju mogu premostiti tih par dana.
Ne znam da li je mozda dobro resenje jedna klima, ali od 18000btu...?

Ne jer ne rade kako treba, smanjuju Fan na unutrasnjoj jedinici na Quiet i tako ne mogu nista da zagreju jer nema razmene vazduha.

To kazes za ove 18-ke?
Znaci da je ipak bolja ona prva opcija da probam s jednom klimom sve da hladim, pa ako zapne da uzmem neku jeftinu on-off da dobaci kada zatreba?

Edit:
Razmisljao sam i o split sistemu sa dve unutrasnje jedinice, ali bilo je dosta skuplje kada sam trazio cene toga.

Izbor je pao na :

1.Midea MSAGBU-12HRFN8
2. Midea Breezless
3.Hisense Energy Pro HiNano 12K - QE35XV0E

Neki dobronameran savet za kupovinu nekog od ova 3 modela?

Poslednja izmena:
Dobronameran savet je da pogledas teme za Breezeless i Hisense, posto postoje i mozes procitati o ta dva modela.

Vrh Dno