Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ili što niko neće da kupi.. :sneaky:

Imate li sikustva sa BOSCH Klima uređaj inverter 5000 12000 BTU, razgledao sam malo invertere jednoj radnji u centru . Prodavac se kune u ovak model.
Druze Bosch ti je Midea kao i Vivax sta god uzeo od toga isto dodje.Pogledaj ovaj model Vivaxa AEEI+ ja sam uzeo sutra ce ugraditi pa mogu ti javim et
Imate li sikustva sa BOSCH Klima uređaj inverter 5000 12000 BTU, razgledao sam malo invertere jednoj radnji u centru . Prodavac se kune u ovak model.
Bosch Midea kao i Vivax sve je to isto bar mi serviser tako kaze

Druze Bosch ti je Midea kao i Vivax sta god uzeo od toga isto dodje.Pogledaj ovaj model Vivaxa AEEI+ ja sam uzeo sutra ce ugraditi pa mogu ti javim et

Bosch Midea kao i Vivax sve je to isto bar mi serviser tako kaze
Pozuri dok nije otoplilo da isprobas grejanje. Koje serije Vivaxa su Midea?

Ili što niko neće da kupi.. :sneaky:

Znam za Aeri i Aeei da jesu 100 posto za ostale nisam siguran.Meni evo vec skoro 4 god aeri greje super i lepo modulira nisu veliki racuni za struju.Eto ti realan odg a na tebi je kako hoces.
Dok ne zaprdi ne znam ali cim mi je aeri grejao na minusu nesmal 40 m2 aeei+ moze da bude samo bolji.Od tih niskobudžetnih to je moj izbor a ti izaberi po tvojoj volji

Da li niskobudzetna klima moze da greje 10 godina bez veceg kvara ?

To samo može vreme pokazati. Mada zavisi i od uslova korišćenja/nekorišćenja, više sile.... Meni vivax on/off radi već 14 godina.... Hladi preko leta stalno, a ponekad dogreva u prelanom periodu.E sad kako radi... Mozda zato ste je 12 tica u a 26 kvadrata,a možda čista sreća...

Brate neka sluzi 5 mogu kupiti 2 nesmal 3 za tu jednu Fujitsu daikin itd...4 godina bez servisa aeri Vivax model samo kupim mabosol poprskam istera budji i cao.I sto ne bih bio zadovoljan sasvim korektna klima i dan danas greje kao prvog dana.Zato ja od Vivaxa ne bih odustao imam lepo iskustvo cak drugar serviser mi ih preporucuje
To samo može vreme pokazati. Mada zavisi i od uslova korišćenja/nekorišćenja, više sile.... Meni vivax on/off radi već 14 godina.... Hladi preko leta stalno, a ponekad dogreva u prelanom periodu.E sad kako radi... Mozda zato ste je 12 tica u a 26 kvadrata,a možda čista sreća...
Eto reksys ima jos jedno pozitivno iskustvo, jedino ljudi da vam kazem bezite od hisense evo drugar serviser kaze samo ventilatori i elektronika crkava okorela kinescina

Brate neka sluzi 5 mogu kupiti 2 nesmal 3 za tu jednu Fujitsu daikin itd...4 godina bez servisa aeri Vivax model samo kupim mabosol poprskam istera budji i cao.I sto ne bih bio zadovoljan sasvim korektna klima i dan danas greje kao prvog dana.Zato ja od Vivaxa ne bih odustao imam lepo iskustvo cak drugar serviser mi ih preporucuje

Eto reksys ima jos jedno pozitivno iskustvo, jedino ljudi da vam kazem bezite od hisense evo drugar serviser kaze samo ventilatori i elektronika crkava okorela kinescina
Pa taj Vivax ti je isto kinescina :)
Pitaj drugara o kojim modelima Hisense je rec.
Grupa nas na forumu ima Energy pro Hinano.

Slobodno hisense.Nije to samo tu, ima bas dosta reklamacija.Ali dobro garancija 5 god pa deljaj
Kako ste zadovoljni sa njim. Jel isproban na grejanju.
Evo druze cekam sutra drugara servisera koji mi je preporucio taj model covek ima iskustva bas dosta radi hisense Vivax sve te kojekave marke kada ugradim i malo zaprdi zazimi javljam utiske dal vredi uzeti ili ne.
Slobodno hisense.Nije to samo tu, ima bas dosta reklamacija.Ali dobro garancija 5 god pa deljaj

Evo druze cekam sutra drugara servisera koji mi je preporucio taj model covek ima iskustva bas dosta radi hisense Vivax sve te kojekave marke kada ugradim i malo zaprdi zazimi javljam utiske dal vredi uzeti ili ne.Reci cu ti kako jeste *** opet su to lepe pare jer ako se ja zeznem bolje druge ljude da ne zeznem da kazem greje kao luda ovo ono.Kako je tako je pozz

Prilozi

• IMG_20210827_192413.jpg
    IMG_20210827_192413.jpg
    84.4 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Kako ste zadovoljni sa njim. Jel isproban na grejanju.

Nije imalo kada.

Evo druze cekam sutra drugara servisera koji mi je preporucio taj model covek ima iskustva bas dosta radi hisense Vivax sve te kojekave marke kada ugradim i malo zaprdi zazimi javljam utiske dal vredi uzeti ili ne.

Garancija 7 god na motor.
A onaj model je najosnovniji moguci.

Nije imalo kada.

Garancija 7 god na motor.
A onaj model je najosnovniji moguci.
Isto 7 god garancije na kompresor to je jak model, 18 SE je 80 keka, isto sve cak i dvoredni izmenjivac ali eto desavaju se popravke meni je covek rekao da zaobidjem.To je njegovo mišljenje a i inelektronik firma isto kaze pa sada ko kako hoce nek izvoli...Stvar izbora

Nije reklama, nego cena.
Npr, ja imam averziju prema Fox, Vix, Vivax.... plus sam trazio neke stvari oko filtriranja itd koje nisam vidjao kod pomenutih modela.
Hisense je tu bio najeftinije resenje.

Moje misljenje kad kupujem tehniku bilo koje vrste,bolje uzeti i ulazni model premium brenda,nego premium model nekog nizeg brenda tipa tih sto je gore nabrojano..dal gresim ne znam. Menw wifi,sat i ostale limunade ne zanimaju na klimi. Upalim,namestim rade 00/24 6 meseci ugasim i to je to. Filtere perem na svakih 10 dana ,servis svaki 1.oktobar i teraj đenka. 80m2 grejem sa 3 klime japanac racun nije presao 4600 din,a toplo za moj ukus(zena odredjuje 23c)

Nije reklama, nego cena.
Npr, ja imam averziju prema Fox, Vix, Vivax.... plus sam trazio neke stvari oko filtriranja itd koje nisam vidjao kod pomenutih modela.
Hisense je tu bio najeftinije resenje.
Postujem, nema sta, tvoja odluka neka te sluzi jos bar 10 godina.Vivax ti je Midea samo prepakovana i ima jonizator i te kojekave ludine bespotrebne a gledaj spoljasna AEEI+ Vivax ima 35 kg a moja AERI sa kojom sam stvarno zadovoljan u grejanju ima 27kg.Mene je to privuklo pa i da se zezne covek sta ces teraj dalje.
Moje misljenje kad kupujem tehniku bilo koje vrste,bolje uzeti i ulazni model premium brenda,nego premium model nekog nizeg brenda tipa tih sto je gore nabrojano..dal gresim ne znam. Menw wifi,sat i ostale limunade ne zanimaju na klimi. Upalim,namestim rade 00/24 6 meseci ugasim i to je to. Filtere perem na svakih 10 dana ,servis svaki 1.oktobar i teraj đenka. 80m2 grejem sa 3 klime japanac racun nije presao 4600 din,a toplo za moj ukus(zena odredjuje 23c)
Lepo zaista mali racun Ddee vrh izolacija i stan verovatno lepo dimenzionisan.To je smesna potrosnja.U prevodu sa klimama koliko para toliko muzike

Poslednja izmena:
Podkrovlje,nemam nista na ploci gore,stolarija dvoslojno staklo nista posebno,zid sendvic unutra 5 cm stiropora,kuca omalterisana,tako da je izolacija mršava poprilcno.

Zna biti kod nas i -20, a tada tu kvadraturu sa 50€ ne može ništa zagrejati. Ili kao ono pre par god., kada je zakovalo oko 5.decembra i držalo do pola februara. Tada se samo vidi šta tačno kome fali...

Ja sam mislio na izolaciju, stolariju.. pa na kraju, nije isto izluftirati kuću na -3 i na -13c

Izolacija je preduslov dobrog grejanja bez obzira na nacin grejanja. To se ovde nekako zaboravilo dal 70tih godina pa na kasnije. Yiveo sam u zgradi iz 63 godine i kada smo renovirali stan ispod unutrasnje malteracije nasli smo platna od trske uvezana zicom. To je valjda bila neka unutrasnja izolacija,a inace je predvidjeno grejanje bilo na kaleve peći. I 1 takva je lepo grejala stan od 26 kvadrata....

Ja sam taman suzio izbor da babi i dedi kupim Mission 2 kad uvoznik mi je odgovorio da ih vise ne uvoze i da je novi model Midea XTREME

Medjutim ono sto vidim da je manje vise ista specifikacija (ima wifi ugradjen) i da nema grejac tacne i kompresora. A mission 2 sam nalazio da ima? Neka me neko ispravi

Ja sam taman suzio izbor da babi i dedi kupim Mission 2 kad uvoznik mi je odgovorio da ih vise ne uvoze i da je novi model Midea XTREME

Medjutim ono sto vidim da je manje vise ista specifikacija (ima wifi ugradjen) i da nema grejac tacne i kompresora. A mission 2 sam nalazio da ima? Neka me neko ispravi
Teško ćeš da nadjes mission 2, mozda u nekom skladistu nekog prodavca. Postaje opsti trend, barem sto se tice kineza, da svake godine izbacuju novi model. tj. verziju starog sa drugacijim dizajnom. Mada od ove godine se oseca "olaksavanje" klima zbog skoka repromaterijala,a pokusava se zadrzati koliko toliko iste cene. To vazi za sve brendove, pa cak i u svim sverama zivota. Ja imam dve klime i bas nisam primetio potrebu za grejacem tacne, iako zivim u pomoravlju gde su veoma ceste magle...Grejac kompresora mislim da imaju skoro svi inverter modeli, zbog ubrzanog starta grejanja. Dakle kupuj sad kad malo prodje sezona hladjenja jer sledece godine klime ce biti jos skuplje,a "mrsavije".

Pa da zato i hocu da im kupim sa grejacem jer je kuca relativno blizu Gruze i Morave pa magle umeju da budu ceste.
I dalje ne mogu da nadjem preciznu informaciju da li imaju grejace tacne Mission 2?

Pa da zato i hocu da im kupim sa grejacem jer je kuca relativno blizu Gruze i Morave pa magle umeju da budu ceste.
I dalje ne mogu da nadjem preciznu informaciju da li imaju grejace tacne Mission 2?
Izvini,ali čemu će ti služiti ta informacija kada tih klima nema više za kupiti?! U svaku mozes dodatno ugraditi grejne kablove, cak ej i bolja solucija ako mora da se odvod resi lulom i crevom.Ako moze bez lule, onda će voda oteći bez zadrzavanja,a ako imas crevo onda je preporucljivo i da u njega stavis grejni kabal.

Samo treba uzeti dobar kabal ne ono đubre sa kp

Izvini,ali čemu će ti služiti ta informacija kada tih klima nema više za kupiti?! U svaku mozes dodatno ugraditi grejne kablove, cak ej i bolja solucija ako mora da se odvod resi lulom i crevom.Ako moze bez lule, onda će voda oteći bez zadrzavanja,a ako imas crevo onda je preporucljivo i da u njega stavis grejni kabal.
Ima da se kupi na par mesta

Vrh Dno