Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Fujitsu da, ali je 07 slabo za 35m2. Uzmi neku 12-ticu Gree, Midea ili Vox za te pare ako sluzi kao ispomoc i nije jedino grejno telo.

Da, nece biti jedino grejno telo. Uopste se ne razumem u klime, nikad nisam ni posedovao istu pa bih ako nije preveliki problem zamolio i za naziv modela pored marke da ne omanem nesto.
Moj jedini neki "zahtev" je da bude sto manje bucna, pored toga da bude adekvatna za 35m2. Zaboravio sam da napomenem da su tih 35m2 od 2 prostorije koje deli pregradni zid. Prva prostorija je 20m2 a druga 15m2

Pa generalno taj Vox (IVA3-07IE) ti je bio preslab za tu kvadraturu,eventualno vovx 12 bi ti zavrsavao posao. Mada midea jer brendkoooojiji proizvodi i ostale noname klime. mozda cak i taj vox. Kinezi midea i gree su se dobro pokazali, naravno nisu na nivou japanaca, ali odradjuju posao za nezahtevne i manje platežne korisnike(kao vecina nas). Ali iz mog iskustva grejanje na klime je najisplativiji vid grejanja na struju i najlaksi(najcistiji) vid grejanja u odnosu na pelet ,lozenje kotlova drvima ugljem... Ovo pritisnes dugme i zaboraviš na nju.E sad nekome mozda smeta zvuk, duvanje vazduha, ipak sve ima svoje prednosti i mana.
VOX-a pravi AUX a ne Midea i pokazao se u praksi dosta bolji od Midea derivata(Vivax,Gorenje,Bosch itd..)

Da,ima je samo malo bolje pogledaj.. nije slaba ako sluzi da dogreje.

Ok, nasao sam i za dosta manje od 400e. Jel bi i hladila dovoljno?

Naravno da ima za dosta manje i za dosta vise od 400eura. Ti si napisao 350-400 bang 4 the buck . Uzmi voxa 12ku vijaj akciju da padne ispod 30k i to ti je to .

Mislim nasao sam ovaj fujtisu za dosta manje, ne mislim na ostale klime :)

Uzmi voxa 12 jer ces hteti da probas da se grejes na klimu,odusevices se i klima ce ti postati glavno grejanje u tih 35 m2 ;)

Tom logikom cu onda da se isprsim i 50k+ ako treba :D
Ne znam kakva je Gree Muse Pro wifi 12?

Tom uzlaznom putanjom što se tiče cene još nekoliko stepenika i dolaziš do Fujitsu LMCE12.Ja memam tu Gree Muse klimu ali oni koji je imaju kažu da nisu nešto zadovoljni.Konkretno žale se na modulaciju koja ne ide ispod 600w ili tu negde.I kažu da loše održava zadatu temperaturu.
Malo sam pogledao cene imaš i Fujitsu LLCE12 za 56k dinara.Tu klimu imam i lepo radi greje i hladi.

Poslednja izmena:
Plasi me Vox kao brend malo, i da li ce biti bucna.
Pogledacu i fujitsu ako je za iste pare kao Gree, ako ima jos neki predlog u tom rangu slobodno preporucite, hvala za sada svima

Midea Mission II bi bila dobar izbor.

Ja sam ti preporucio lmce 07 za ispomoc kao dodatnomgrejno telo. Ako zelis da grejes onda 12tica i moze ova sto je heroj rekao.

Plasi me Vox kao brend malo, i da li ce biti bucna.
Pogledacu i fujitsu ako je za iste pare kao Gree, ako ima jos neki predlog u tom rangu slobodno preporucite, hvala za sada svima
Vox ti nije tiha klima.Ima samo tri brzine.Nema tihi mod. Nju preskoci. Ili što su kolege predložile fijicu ili midea... Ja sam zadovoljan i gree lomo, na prvoj brzini je gotovo necujna,ali klime nemam u spavacoj sobi tako da se ogradjujem kakva je nocu.

Dobre su Gree, pogotovo prosle generacije Lomo i Viola, ali nove imaju problem sa modulacijom, mnogima se ne spustaju ispod 800W, 600W kada zahladni...sto moze u manjem ili dobro izolovanom prostoru biti problem, kada klima stalno jako radi ili ne radi, umesto da smanji kao Viola na 300W i tu lepo odrzava.
Dakle, nisu ni nove serije lose klime, samo nema razloga uzimati inverter klimu koja ne modulira barem pristojno.

Imam jos pitanje za Hisense Inverter klima Energy Pro A+++ pa da presecm nju ili fujitsu 12 llce

Imam jos pitanje za Hisense Inverter klima Energy Pro A+++ pa da presecm nju ili fujitsu 12 llce
Fujitsu nisam imao priliku da pogledam ali verujem u njihov kvalitet. Hisense je kod mene celu grejnu sezonu odredio besprekorno bez ijednog zastoja , mada moram napomenuti da sa ja taj ..... Koji je spoljnu jedinicu stavio u podrum. Klima odlično modulima, a na to imaš i direktnog uticaja manuelnom kontrolom brzine ventilatora što ona kompenzuje brzinom kompresora. Aplikacija iako nema baš naprednih opcija odlično odradjuje posao. Sve u svemu za 53k nećeš se sigurno pokajati.

Hisense klima koju imaš da li dobro održava temperaturu kada je na auto fan.Koliko nisko spusti modulaciju sada na ovim temperaturama napolju.Kod mene je stalno LLCE na auto fan uveče ponekad na Quiet kad nije puno hladno.To je relativno nova klima Hisense specifikacije su ok. Da li ima quiet brzinu.

To gledam bas, nema mnogo informacija o Hisensu, uzeo bih pre japanca ali kinez nudi par meni interesantnih funkcija kao sto su filtracija, jonizator i odvlazivanje.
Video sam da postoji i naslednik fujitsu llce pod nazivom kmta12, dal nju mozda gledati?

Šta ti bude povoljnije ti uzmi..dal japanca ili kineza. Imas sad 3 opcije, midea,fujitsu,hisensu.

Hisense klima koju imaš da li dobro održava temperaturu kada je na auto fan.Koliko nisko spusti modulaciju sada na ovim temperaturama napolju.Kod mene je stalno LLCE na auto fan uveče ponekad na Quiet kad nije puno hladno.To je relativno nova klima Hisense specifikacije su ok. Da li ima quiet brzinu.
Kada je uključen ifeel i auto speed, odrzava solidno temperaturu, ali ja lično ne volim da čujem te promene brzine ventilatora kojima ona to u stvari postiže pa zato češće postavim na fixnu 2 ili 3 brzinu ili čak na energy saving, sto je baš tiho ali modulacija nija baš toliko niska da izduvava hladnjikav vazduh. Znaci od brzina poseduje 5 ručnih, quiet i fast heat/cool sto je baš poletanje mlaznjaka...

To gledam bas, nema mnogo informacija o Hisensu, uzeo bih pre japanca ali kinez nudi par meni interesantnih funkcija kao sto su filtracija, jonizator i odvlazivanje.
Video sam da postoji i naslednik fujitsu llce pod nazivom kmta12, dal nju mozda gledati?
Odvlaživanje u režimu hlađenja ima svaka klima.Postoji i poseban mod Dry namenjen isušivanju vazduha ali bez bitnijeg snižavanja temperature u prostoriji.Samo u ova dva moda radi isušivanje kod grejanja ne.Jonizator nije bitna funkcija klime nije loše da ga ima ali nije neophodan.KMTA bi trebalo da je naslednik LMCE.LMCE12 je provereno dobra klima ako finansije dozvoljavaju ja ne bi gledao dalje.Okvirno LMCE12 je 65k a KMTA12 70k

12 LMCE iskljucivo ako ce klima sluziti kao jedini zvor grejanja. Akoj e za ispomoc moze i midea.

Da u svakom slučaju može i Midea ili Hisense sva zavisi da li će služiti za dogrevanje ili aktivno grejanje.

Da, meni treba za dogrevanje i kao glavni izvor hladjenja. Moja greska je, nisam na KMTA mislio vec na KPCA12.
Ne znam onda dal za 55k fujitsu il hisense...

Pa LLCE12 ili KPCA12
Promaklo mi to kad se pisalo, ja sam cuo pozitivne komentare za njega

Ima jedan bag kod te klime. Nije bitno,svakako uzmi noviji model. Sa 400e ode ti na 550 :)

Vrh Dno